2020-2021学年高中英语人教版选修7习题:第三单元测评 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语人教版选修7习题:第三单元测评 WORD版含解析 2020 2021 学年 高中英语 人教版 选修 习题 第三 单元 测评 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家第三单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:I hear youre moving into a new flat soon.W:Yes,but it is more expensive.My present neighbour plays the piano all night long
2、.1.Why is the woman moving?A.The present flat is too expensive.B.There is too much noise from the neighbour.C.She wants to save money to buy a piano.答案BM:Hmm.You are a good guitar player.How long have you been playing?W:Since the beginning of last term.What about you?M:Me?Oh,Ive been playing about t
3、wo years now,but Im still not as good.2.How does the man think the woman plays the guitar?A.Worse than him.B.As well as him.C.Better than him.答案CW:Its already 9:00.I wonder if Tom will come.M:We are supposed to be here at 8:30.He told me he would start at 8:00.W:Maybe something is wrong with him.3.H
4、ow long have the speakers been waiting?A.Half an hour.B.An hour.C.An hour and a half.答案AM:Juana,Im terribly sorry.I really didnt mean to hurt you.Shall we have beer and forget all the thing?W:OK,we can drop it this time,but dont do it again.4.What can we learn from the conversation?A.The man had for
5、gotten the whole thing.B.The woman refused the mans offer.C.The man had hurt the womans feelings.答案CM:Another piece of meat pie?W:No,thanks really.Im on a diet.M:Please do.Youve hardly eaten anything.W:Its delicious,but I dont think I ought to.5.Why wont the woman eat any more?A.She is losing weight
6、.B.She isnt feeling well.C.She has had enough.答案A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。W:You are not looking very cheerful.Whats the matter with you?M:Oh,nothing special.Im just t
7、hinking a lot.W:About the job?M:About everything,about catching the same train every morning,sitting in the same office all day,watching the same television program.W:You need a holiday.M:It wasnt always like this,you know.W:What do you mean?M:Well,our great-great-grandfathers had more fun,didnt the
8、y?I mean,they hunted for their food and grew their own vegetables and did things for themselves.We do the same sort of jobs for years and years.Theres no variety in our lives.W:You need a holiday.Thats whats the matter with you.6.What does the man want?A.Less work.B.More fun.C.A holiday.答案B7.How doe
9、s the man feel?A.Dissatisfied.B.Excited about the holiday.C.Happy.答案A8.What does the man show towards his older generation?A.Hate.B.Dislike.C.Envy.答案C听第7段材料,回答第9至11题。M:Have you seen Kate recently,Vicky?W:Yes,I have.I saw her a couple of days ago.She hasnt been very well in the last couple of weeks.M
10、:Has she seen a doctor since shes been ill?W:Yes,she has.The doctor told her to take it easy for a while,but she hasnt been taking his advice.Shes as busy as usual.M:Do you think it useful for me to ask her to have a rest when I go to see her?Or shall we go together?W:I think you can go yourself and
11、 show your concern for her since she sometimes would take your advice.So its unnecessary for me to go with you.Whats more,Ive got some other things to do at the moment.9.When did the woman see Kate?A.A couple of days ago.B.Two weeks ago.C.A week ago.答案A10.What do we know about Kate?A.The doctors adv
12、ice does her no good.B.She hasnt got well though she has seen a doctor.C.Shes too busy to see a doctor.答案B11.Who will go to see Kate?A.The woman.B.The man.C.Both of them.答案B听第8段材料,回答第12、13题。W:Good morning.This is Burts Bicycle Rental.M:Good morning.A friend of mine suggested I call up to hire some b
13、ikes.W:Oh,yes,a lot of people do so these days.M:Yes,were just on holiday here for a few days and they said it would be a good idea to see the island by bike.W:Well,it certainly is.And most people rent a motorbike because you can get around faster and even go to the beach if you like.M:If I wanted t
14、o hire two motorbikes tomorrow morning for two days,would there be any problem?W:None at all.May I have your name,please?M:Its Green,Arthur Green.W:And your telephone number?M:Im at the Holiday Sun Hotel.My number is 0708112.Im in room 1203.By the way,is your bike rental shop at No.100 Teckman Stree
15、t?W:Thats right.M:OK,then Ill see you tomorrow morning.W:Bye.Till then.12.Why does the man want to hire some bikes?A.To visit the island with his friend.B.To go to visit the bicycle rental shop.C.To go travelling abroad.答案A13.What does the woman advise the man to do?A.See her tomorrow.B.Go to the be
16、ach.C.Hire a motorbike.答案C听第9段材料,回答第14至16题。W:Can I talk to you for a moment,Tom?M:Of course,Julia.Sit down.What is it?W:Ive decided to leave.M:Leave?W:Yes.M:Oh,no.Is it because we are moving out of London?W:Well,yes.But there are some other reasons.M:I see.You never liked working here.W:No,no.Ive en
17、joyed working here.But.M:But what?W:Well,I havent had time for other things.Ive worked here for four years.And Id love to do something different.M:What do you mean,something different?W:I want to travel.You know,I have never been to other countries.M:Havent you?W:No,I havent.I want to live abroad an
18、d learn to speak a different language.M:Well,what can I say?Im really sorry.But I understand.W:Thank you,Tom.14.Why does Julia want to leave her present job?A.She does not like the job.B.She wants to travel and teach English.C.She wants to do something different.答案C15.What can we learn from the dial
19、ogue?A.The company will move out of London.B.Julia will go abroad soon.C.Tom will refuse to let Julia leave.答案A16.Who is Tom?A.Julias husband.B.Julias brother.C.Julias boss.答案C听第10段材料,回答第17至20题。It was very difficult to find a job in the northeast of England and John lost his job.He found it impossib
20、le to get a new one.He has spent all his money.So he decided to go down to the south of the country,where it was said that things were better,and that it was easier to find a job.The best way to go was by train.So he went to the railway station and got into a train which was going to London.He was t
21、he only passenger in his car,when another man came in carrying a gun and said to him,“Your money or your life?” “I havent got a penny,” John answered.“But why are you shaking so much?” The man with the gun asked angrily.“Because I thought you were the ticket collector,and I havent even got a ticket,
22、” answered John.17.Where do you suppose John lived?A.In the northeast of England.B.In the southwest of England.C.In London.答案A18.Which of the following is NOT mentioned in the text?A.It was easier to find jobs in the south.B.John has lost his job before going to the south.C.He didnt want to get a jo
23、b in the northeast of England.答案C 19.How many people were there in Johns car when the man with a gun came in?A.The car was full.B.Only five people were there.C.He was alone in the car.答案C20.Why was John shaking before the man with a gun?A.Because he was afraid of the gun.B.Because he thought the man
24、 was the ticket collector.C.Because he found the man was very strong.答案B第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ADolphins are not fish,but warm-blooded animals.They live in groups,and speak to each other in their own language.In this way they are like other animals,
25、such as bees and birds.But dolphins are very different from almost all land animals.Their brain is nearly the same size as our own,and they live a long timeat least twenty or thirty years.Like some other animals,dolphins use sound to help them find their way around.They also make these sounds to tal
26、k to each other and to help them find food.We now know they do not use their ears to receive these sounds,but the lower part of the mouth,called the jaw.Strangely,dolphins seem to like man,and for thousands of years there have been stories about the dolphin and its friendship with people.There is a
27、story about sailors in the 19th century.In a dangerous part of the sea off the coast of New Zealand,they learnt to look for a dolphin called Jack.From 1871 to 1903 Jack met every boat in the area and showed it the way.Then in 1903 a passenger on a boat called the Penguin shot and wounded Jack.He rec
28、overed and for nine years more continued to guide all ships through the areaexcept for the Penguin.Today,some people continue to kill dolphins,but many countries of the world now protect them and in these places it is against the law to kill them.21.Dolphins are different from many other animals in
29、that they .A.live in groupsB.have brains almost as large as oursC.are warm-bloodedD.have their own language答案B解析细节理解题。根据第一段最后两句话可知,海豚与其他动物不同的是它的大脑与人脑的大小接近。22.Why did the sailors off the coast of New Zealand look for Jack?A.He was lonely and liked to be with people.B.They enjoyed playing with him.C.H
30、e was seriously wounded.D.They wanted his help.答案D解析细节理解题。根据第三段倒数第三句话“From 1871 to 1903 Jack met every boat in the area and showed it the way.”可知杰克可以帮助水手,给他们带路。23.By telling the story of Jack the author wanted to show that .A.dolphins are friendly and cleverB.people are cruel to animalsC.Jack is dif
31、ferent from other dolphinsD.dolphins should be protected by law答案A解析主旨大意题。根据第三段第一句话“Strangely,dolphins seem to like man,and for thousands of years there have been stories about the dolphin and its friendship with people.”及全文可知A项正确。BThe oddness of life in space never quite goes away.Here are some exa
32、mples.First consider something as simple as sleep.Its position presents its own challenges.The main question is whether you want your arms inside or outside the sleeping bag.If you leave your arms out,they float free in zero gravity,often giving a sleeping astronaut the look of a funny ballet dancer
33、.“Im an inside guy,”Mike Hopkins says,who returned from a six-month tour on the International Space Station.“I like to be wrapped up.”On the station,the ordinary things become strange.The exercise bike for the American astronauts has no handlebars.It also has no seat.With no gravity,its just as easy
34、 to pedal violently.You can watch a movie while you pedal by floating a microcomputer anywhere you want.But station residents have to be careful about staying in one place too long.Without gravity to help circulate air,the carbon dioxide you exhale(呼气) has a tendency to form an invisible(隐形的)cloud a
35、round your head.You can end up with what astronauts call a carbon-dioxide headache.Leroy Chiao,54, an American retired astronaut after four flights,describes what happens even before you float out of your seat.“Your inner ear thinks youre falling.Meanwhile your eyes are telling you youre standing st
36、raight.That can be annoying thats why some people feel sick.” Within a couple of days truly terrible days for some astronauts brains learn to ignore the panicky signals from the inner ear,and space sickness disappears.Space travel can be so delightful but at the same time invisibly dangerous.For ins
37、tance,astronauts lose bone mass.Thats why exercise is considered so vital that National Aeronautics and Space Administration(NASA) puts it right on the workday schedule.The focus on fitness is as much about science and the future as it is about keeping any individual astronaut healthy.NASA is worrie
38、d about two things:recovery time once astronauts return home,and,more importantly,how to maintain strength and fitness for the two and a half years or more that it would take to make a round-trip to Mars.24.What is the major challenge to astronauts when they sleep in space?A.Deciding on a proper sle
39、ep position.B.Choosing a comfortable sleeping bag.C.Seeking a way to fall asleep quickly.D.Finding a right time to go to sleep.答案A解析细节理解题。根据文章第二段第二句和第三句可知,在太空中睡觉远不像是在陆地上那么简单,睡觉的姿势本身就是一个挑战,最主要的问题是你的胳膊放在睡袋的什么位置。故选A项。25.The astronauts will suffer from a carbon-dioxide headache when .A.they circle aroun
40、d on their bikesB.they use microcomputers without a stopC.they exercise in one place for a long timeD.they watch a movie while pedaling答案C解析细节理解题。根据文章第三段最后三句可知,在太空空气不流通,呼出的二氧化碳会在头部形成隐形的云雾,最终使宇航员感到头痛,因此不能在一个地方待太久。故选C项。26.Some astronauts feel sick on the station during the first few days because .A.th
41、eir senses stop workingB.they have to stand up straightC.they float out of their seats unexpectedlyD.their brains receive contradictory messages答案D解析推理判断题。根据文章第四段内容可知,“在太空站,你的耳朵可能认为你在跌倒,但你的眼睛却告诉你,你站得笔挺。”因此他们的大脑获得的信息是相互矛盾的。故选D项。27.One of NASAs major concerns about astronauts is .A.how much exercise t
42、hey do on the stationB.how they can remain healthy for long in spaceC.whether they can recover after returning homeD.whether they are able to go back to the station答案B解析推理判断题。根据文章最后一段的“The focus on fitness is as much about science and the future as it is about keeping any individual astronaut health
43、y.”可知,宇航员的身体状况是美国国家航空航天局关心的问题之一。故选B项。CEver since Grumpy Cat first appeared online,the Internet cant get enough of her.But attention is not the only thing that this cat is getting.Her fortune is estimated at $100 million,more than many famous actors and musicians earn.So how did it all start?Grumpy C
44、ats owner Tabatha Bundesen was working as a waitress when her brother Bryan decided to take a photo of her funny-looking cat and post it on a social news site.In a matter of hours,she became a sensation(轰动).It got 1 million views on the Internet in 48 hours.Grumpy Cats real name is Tardar Sauce and
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-424257.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
