南昌市2014高考英语阅读理解二轮限时训练精品题(13)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 南昌市 2014 高考 英语 阅读 理解 二轮 限时 训练 精品 13 答案
- 资源描述:
-
1、南昌市2014高考英语阅读理解二轮限时训练精品题(13)及答案阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【四川省绵阳市2014高考英语一模试题】ATess was eight years old. Her little brother Andrew was very sick and their parents were completely out of money. She heard Daddy say to her tearful Mother, Only amiracle can save him now.Tess took her money and m
2、ade her way six blocks to Rexalls Drug Store.And what do you want? the chemist asked in an annoyed tone of voice. Im talking to my brother from Chicago whom I havent seen for ages.Well, I want to talk to you about my brother, Tess answered back in the same annoyed tone. Hes really sick. He has somet
3、hing bad growing inside his head and my Daddy says only a miracle can save him now. So how much does a miracle cost?We dont sell miracles here, little girl. Im sorry but I cant help you, the chemist said, softening a little.Listen, I can help you. The chemists brother was a well-dressed man. He aske
4、d Tess, What kind of miracle does your brother need?I dont know, Tess replied. Mommy says he needs an operation. But my Daddy cant pay for it, so I want to use my money.How much do you have? asked the man from Chicago. One dollar and eleven cents, Tess answered. And its all the money I have, but I c
5、an get some more, if I need to.Well,what a coincidence (巧合), smiled the man. A dollar and eleven cents the exact price of a miracle for your little brother. Take me to where you live. Lets see if 1 have the kind of miracle you need.That man was Dr. Carlton Armstrong, a surgeon in neurosurgery (神经外科)
6、. The operation was completed without charge and it wasnt long until Andrew was home again and doing wellTess smiled. She knew exactly how much a miracle cost one dollar and eleven cents plus the faith of a little child.56. What can we learn from the first paragraph?A. Tesss brother would recover be
7、cause there was a miracle.B. Tesss brother would die because his family had no money to treat his illness.C. Tesss family would look for a miracle to treat Andrews illness.D. Andrew should go to hospital for a miracle.57. Why did the chemist get annoyed first?A. Because he was a nervous manB. Becaus
8、e Tess didnt buy his medicine.C. Because Tess had bothered him and his brother.D. Because Tess was poorly dressed.58. What can we learn about Dr. Carlton Armstrong?A. He was a stonehearted man.B. He cared for only a little money.C. He never helped others unless given a lot of money D. He was a kind
9、gentleman and ready to help others.59. What can be the best title?A. A dying boy and her sister B. A miracle of $ 1.10C. A kind doctor and his brother D. A poor girl and a doctor56. B. 细节推断题。由第一段可知父亲对儿子的病感到无能为力。57. C. 细节理解题。由第三段的对话内容可知。58. D. 细节推断题。由全文内容可知。59. B. 主旨大意题。全文主要讲述了一个奇迹的发生。【四川省绵阳市2014高考英语
10、一模试题】BIn the United States, when one becomes rich, he wants people to know it. And even if he does not become very rich, he wants people to think that he is. That is what keeping up with the Joneses is about. It is the story of someone who tried to look as rich as his neighbors.The expression was fi
11、rst used in 1913 by a young American called Arthur Momand. He told this story about himself. He began earning $ 125 a week at the age of 23. That was a lot of money in those days. He got married and moved with his wife to a very wealthy neighborhood. When he saw that rich people rode horses, Momand
12、went horseback riding every day. When he saw that rich people had servants. Momand and his wife also hired a servant and gave big parties for their new neighbors. It was like a race, but one could never finish this race because one was always trying to keep up. The race ended for Momand and his wife
13、 when they could no longer pay for their new way of life. They had to move back to an apartment in New York City. Momand looked around him and noticed that many people do things just to keep up with rich lifestyle of their neighbors. He saw the funny side of it and started to write a series of short
14、 stories. He called it Keeping up with the Joneses because Jones is a very common name in the United States. Keeping up with the Joneses came to mean keeping up with rich lifestyle of the people around you. Momands series appeared in different newspapers across the country for over 28 years.People n
15、ever seem to get tired of keeping up with the Joneses. And there are Joneses in every city of the world. But one must get tired of trying to keep up with the Joneses because no matter what one does, Mr. Jones always seems to be ahead.60. Some people want to keep up with the Joneses because they _.A.
16、 want to be as rich as their neighborsB. want others to know or to think that they are richC. dont want others to know they are richD. want to be happy61. It can be inferred from the story that rich people like to _.A. live outside New York City B. live in New York CityC. live in apartments D. live
17、with many neighbors62. Whats the authors attitude to keeping up with the Joneses?A. Negative. B. Positive. C. Supportive. D. Objective. 60. B. 细节理解题。由第一段最后一句可知。61. A. 细节推断题。由第二段第5句和最后一句可知。62. A. 观点态度题。由最后一段最后一句可知。较难题目特训:介绍说明类For five days, Edmontons Downtown Park is transformed into one huge stage w
18、here artists are able to share their talents, and where people are able to celebrate and enjoy themselves. Since its beginning in 1980, the Edmonton Folk Music Festival has been commemorating (纪念) the true feeling of what folk music is all about and thats the traditional togetherness (友爱) that is fe
19、lt when people gather to share stories and feelings through song. This year will be the sixth year when volunteer Riedel will be offering up her time to the festival. “People coming off a busy spring and summer have a moment of relaxation,” Riedel said. “Its really easy to relax, and its great seein
20、g family and friends have fun together.” These families and friends come from all different kinds of musical tastes. People who take pleasure in Blues are there, so are people who love Bluegrass. This festival does its best to develop everyones musical interests. With so many years of experience, th
21、e festival has become a well-oiled machine, and does whatever it can to make attendees feel as comfortable as possible. There are free water stations throughout the venue (举办地) for people to fill up their travel cups. When people buy food, reusable dishes are given a $2 plate fee, but that is return
22、ed when the plate is brought back. The festival has completely sold out of tickets, and in record time. But with big names such as Van Morrison and Jakob Dylan, its easy to see how that was going to happen. There is no parking area during the festival, so using the Park & Ride system or Edmonton Tra
23、nsit is highly recommended. A bike lock-up area is provided and will be available Thursday until Sunday one hour before the gates open until 45 minutes after the gates close. The Edmonton Folk Music Festival begins on Wednesday, Aug. 4 with Van Morrison playing the special donation fund (基金) concert
24、, and will finish up on Sunday, Aug. 8. 1. The Edmonton Folk Music Festival is held mainly to.A. gather people with different musical tastesB. remind people of the real sense of folk musicC. exhibit the good voices of great talents in folk musicD. collect old stories of folk music2. Which of the fol
25、lowing is TRUE according to the passage? A. Riedel has volunteered for the festival for at least 5 years.B. Its hard for people to appreciate Blues. C. It costs people a little to fill up their cups from water stations.D. People have to pay $2 for a plate of food.3. We can learn from the passage tha
26、t.A. people can get tickets easily for the festivalB. the Edmonton Folk Music Festival is well organizedC. driving ones own car to the festival is highly recommendedD. bikes are available at the festival from Wednesday to Sunday4. What would be the best title for this passage? A. Folk Music of Blues
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
