分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型南昌市2014高考英语阅读理解二轮限时训练精品题(23)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:392290
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:57.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    南昌市 2014 高考 英语 阅读 理解 二轮 限时 训练 精品 23 答案
    资源描述:

    1、南昌市2014高考英语阅读理解二轮限时训练精品题(23)及答案阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。【深圳市2014高考英语综合能力测试题(10)】AWhen Charles Keller learns of a child who is sick and weak, hell do whatever he can to make that kid feel as strong and powerful as a superhero. After the successful businessman made a killing with an investment in

    2、 the 1990s, Keller decided to allow himself to enjoy one of his favorite hobbies and bought a $65,000 Batmobile replica (复制版蝙蝠车). But the film aficionado wasnt interested in just treating his two children to some rides in the vehicle fit for a Hollywood film set. He decided to use the car to lift th

    3、e spirits of children battling serious illnesses. “I cant cure cancer or any diseases,” Keller said. “But I can give them a moment, a night when kids and parents can enjoy the same thing.” Since he purchased the Batmobile in 2009, Keller has invited a number of families with sick kids to take the ca

    4、r out for a spin. But it was in 2011, when a 4-year-old boy, Tony, who had just got a serious disease asked to go to the Batcave, that Keller decided to take his mission to the next level. He transformed his 5,000-square-foot warehouse into Batmans headquarters. Kenyon Antone, a 9-year-old boy battl

    5、ing a respiratory(呼吸的) illness, recently enjoyed a full Batman experience, The happy kid had the honor of pressing the green “button of courage” and gained entrance to Batmans hideout where he slid down a pole, toyed with the superheros gadgets (小机械) and rode around in the Batmobile. “Its the thing

    6、that gets me up and gets me going in the morning,” Keller said. “This has now really become what I do as my profession and I have the greatest job in the whole world.”26. What happened to Charles Keller in the 1990s? A. He made lots of money. B. He became a superhero. C. He took on a new hobby. D. H

    7、is sons were sick.27. The underlined word “aficionado” in Paragraph 2 probably means “_”. A. actorB. director C. loverD. writer28. What did Keller do to help the sick children? A. He helped cure them of the disease. B. He bought Batmobile replicas for them. C. He brought them to see Hollywood films.

    8、 D. He gave them rides in the Batmobile replica.29. What c5an we learn from Paragraph 3? A. Keller bought the Batmobile replica in 2011. B. Tony enjoyed his ride in the Batcave. C. Kenyon had a full Batman experience. D. Keller built Batmans headquarters for all the kids.30. In Kellers opinion, what

    9、 is the greatest job for him? A. To earn lots of money. B. To act like a superhero. C. To get professional skills. D. To make the sick kids happy.【参考答案】26-30 ACDCD 本文是一篇新闻报道,讲述Charles Keller购买复制版蝙蝠车,并把自己的货仓改建成蝙蝠侠总部,让身患重病的孩子们实现做蝙蝠超人的梦想的事迹。26. A。细节理解题。由第二段第一句前半句After the successful businessman made a

    10、killing with an investment in the 1990s可知答案;made a killing的意思是赚了一大笔钱。27. C。词义猜测题。根据第二段第一句后半句,讲到Keller decided to allow himself to enjoy one of his favorite hobbies and bought a $65,000 Batmobile replica,可以判断出他是电影爱好者。28. D。细节理解题。由第二段最后两句话和第三段的第一句话可知,Charles Keller请生重病的孩子和他们的家人坐复制版蝙蝠车,让他们快乐。29. C。细节理解

    11、题。由第三段提到Kenyon. recently enjoyed a full Batman experience,之后的两句话还做了详细的描述。30. D。细节理解题。由文章第一段和最后一段可知,Charles Keller认为他最伟大的工作就是让生重病的孩子们快乐。较难题目特训:节能环保类PLAYA GRANDE, COSTA RICA? This resort town was long known for Leatherback Sea Turtle (棱皮龟) national Park, nightly turtle beach tours and even a sea turtl

    12、e museum. However, on a beach where dozens of turtles used to nest on a given night, scientists spied only 32 leatherbacks all of last year. With leatherbacks threatened with extinction (灭绝), Playa Grandes turtle museum was abandoned three years ago and now sits among a sea of weeds. And the beachsi

    13、de ticket office for turtle tours was washed away by a high tide in September. “We do not promote that as a turtle tourism destination any more because we realize there are far too few turtles to please,” said Alvaro Fonseca, a park ranger (管理员). Even before scientists found temperatures going up ov

    14、er the past decade, sea turtles were threatened by beach development, drift net fishing and Costa Ricans interest in eating turtle eggs. But climate change may cause the most serious harm to an animal that has lived in the Pacific for 150 million years. Sea turtles are sensitive to numerous effects

    15、of warming. They feed on reefs, which are dying in hotter seas. They lay eggs on beaches that are being covered by rising seas and more violent waves. More uniquely their gender (性别) is determined, not by genes but by the eggs temperature during development. Small rises in beach temperatures can res

    16、ult in ail-female populations, obviously problematic for survival. If the sand around the eggs hits 30 degrees Celsius, the gender balance shits to females: at about 32 degrees they are all female. Above 34, you get boiled eggs. On some nesting beaches, scientists are artificially cooling nests with

    17、 shade or irrigation and trying to protect broader areas of coastal property from development to ensure that turtles have a place to nest as the seas rise. 5. Why does the resort town stop promoting its turtle tourism? A. It decides not to disturb the turtles normal life. B. Tourists have lost inter

    18、est in watching turtles. C. There are only very few turtles now. D. The turtle museum was destroyed by a high tide. 6. Which of the following is the major factor in the turtles endangerment? A. The locals eating habit. B. Drift net fishing. C. Beach development. D. Global warming. 7. We learn from t

    19、he last paragraph that scientists. A. are doing research on the sea rise B. are moving turtles to new homesC. are protecting turtles nestsD. are getting rid of sea weeds8. The passage intends to. A. introduce a special kind of sea turtleB. explain the mystery of turtles eggsC. show the dangers a cer

    20、tain kind of turtle is facingD. attract more visitors to a sea turtle museum【参考答案】6.CDCC 阅读理解Meeting people from another culture can be difficult. From the beginning, people may send the wrong signal (信号). Or they may pay no attention to signals from another person who is trying to develop a relatio

    21、nship.Different cultures emphasize (强调) the importance of relationship building to a greater or lesser degree. For example, business in some countries is not possible until there is a relationship of trust. Even with people at work, it is necessary to spend a lot of time in small talk, usually over

    22、a glass of tea, before they do any job. In many European countries - like the UK or France - people find it easier to build up a lasting working relationship at restaurants or caf6s rather than at the office.Talk and silence may also be different in some cultures. I once made a speech in Thailand. I

    23、 had expected my speech to be a success and start a lively discussion; instead there was an uncomfortable silence. The people present just stared at me and smiled. After getting to know their ways better, I realized that they thought I was talking too much. In my own culture, we express meaning main

    24、ly through words, but people there sometimes feel too many words are unnecessary.Even within Northern Europe, cultural differences can cause serious problems. Certainly, English and German cultures share similar values; however, Germans prefer to get down to business more quickly. We think that they

    25、 are rude. In fact, this is just because one culture starts discussions and makes decisions more quickly.People from different parts of the world have different values, and sometimes these values are quite against each other. However, if we can understand them better, a multicultural environment (多元

    26、文化环境) will offer a wonderful chance for us to learn from each other. 72. In some countries, eating together at restaurants may make it easier for people to _. A. develop closer relations B. share the same culture C. get to know each other D. keep each other company73. The author mentions his experie

    27、nce in Thailand to show that _. A. the English prefer to make long speeches B. too many words are of no use C. people from Thailand are quiet and shy by nature D. even talk and silence can be culturally different74. According to the text, how can people from different cultures understand each other

    28、better? A. By sharing different ways of life. B. By accepting different habits. C. By recognizing different values. D. By speaking each other s languages.75. What would be the best title for the text? A. Multicultural Environment. B. Cross-Cultural Differences. C. How to Understand Each Other. D. Ho

    29、w to Build Up a Relationship.3答案 72.D 73.D 74.C 75.B 维B1 阅读理解(每题2分,满分8分)选材相似度:设题相似度:难度系数:Therere no distractions when going skiing,but just fresh air and the challenge of learning a new sport.Socalled “bad kids” can leave their reputations behind at school and forge a better one outdoors.Thats the t

    30、heory behind the Adventure Therapy program,which a high school counselor has developed to help small groups of students with behavior problems become more confident and socially adapted.The progressive program has seen 16 students go through it in its first two years,according to the founder Mike Re

    31、ece of George McDougall High School.The former physical education teacher and ski instructor with a masters degree in psychology has seen troubled teenagers in the program develop healthy social habits before mastering an outdoor skill such as skiing.The program began in the fall of 2008,after Reece

    32、 convinced school authorities there was a need for outdoor activities to help students struggling with their schooling and exhibiting behavior problems.“These are the kids who might be asked to leave the class,or be suspected of wrongdoings,you know,always getting a hard time in the regular school s

    33、ystem,” Reece said.“So I brought them out and had them get involved in the planning.They felt part of the process and they felt special.”Students in the program join a group of seven peers facing similar difficulties every two weeks for an hour of group therapy with Reece over a pizza lunch supplied

    34、 by the school.The pizzas nice,but the programs real point is the monthly outdooractivity field trip,led by Reece and another teacher. “Im trying to expand their horizons and show them that something is out there for them,” Reece said.“A major part of the program is goalsetting and making plans.The

    35、overall goal would include fostering a sense of optimism,connectedness,and communicating skills.”【语篇解读】 本文介绍了一位老师开展“冒险运动治疗”项目,帮助问题少年克服行为障碍的事迹。1What happened to the students after they went through the Adventure Therapy program?AThey developed better social skills.BThey became less interested in thei

    36、r studies. CThey learned to make pizza.DThey had worse relationships with their classmates.答案A细节理解题。从文章第二段中的“.has seen troubled teenagers in the program develop healthy social habits.”可知答案,学生通过参与这个项目,社交能力得到增强。2How does Reece make the kids feel special? AHe offers them a pizza lunch.BHe helps them fi

    37、nd friends.CHe treats every one of them equally.DHe gets them involved in the planning.答案D细节理解题。从文章第四段可知,Reece 老师通过让学生参与活动策划,使他们感到自己特别。3What attracts the students most in the program according to the passage?ALearning how to ski.BBreathing fresh air.CThe pizza lunch. DThe outdooractivity field trip.

    38、答案D细节理解题。从文章第五段中的“. the programs real point is the monthly outdooractivity field trip.”可知答案。4We can conclude from the passage that the Adventure Therapy program _.Ais not supported by the schoolBdoes no good to the good kidsCproves to be successful Dwill be expanded to normal students答案C推理判断题。综合分析文章可知,学生参与这项活动前后变化很大,说明这项活动很有成效。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:南昌市2014高考英语阅读理解二轮限时训练精品题(23)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392290.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc
  • 2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1