2021-2022学年新教材高中英语 Unit 4 BODY LANGUAGE Section D Using Language(Ⅱ) & Assessing Your Progress课后篇巩固提升(含解析)新人教版选择性必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit BODY LANGUAGE Section Using Language Assessing Your Progress课后
- 资源描述:
-
1、Unit4BODYLANGUAGESectionDUsingLanguage()&AssessingYourProgress课后篇巩固提升必备知识基础练.单词拼写1.I dont want to b you with my hardship.答案bother2.He called them several times to (询问) about job possibilities.答案inquire3.Mary often comes into (冲突) with her boss.答案conflict4.Burying his face in his hands,the boy tried
2、not to (哭泣) before so many people.答案weep5.The article (暗示) that the pilot was responsible for the accident.答案implied6.Finding the course very difficult,she decided to move to a (较低的) level.答案lower7.The thief was (察觉) to steal into the house.答案perceived.用所给词的适当形式填空1.He was a great ancient Chinese thi
3、nker and (educate).答案educator2.There is a growing (tend) for people to return to the hometown to start their business.答案tendency3.Mary told me that she could (bare) make out the stage in the darkness.答案barely4.The train got more jam-packed and soon all of the seats were (occupy).答案occupied5.Before t
4、he exam,the school organised some activities to remove fears and (anxious) from students mind.答案anxiety6.The young man was very (embarrass) to hear people speak so highly of him.答案embarrassed7.I was too nervous,which made me more than a little embarrassed and (shame).答案ashamed8.If you both feel good
5、,you need no (adjust).答案adjustment.完成句子1.They (号召) people and the government to take measures to fight against it.答案call on2.When you share a story with your friends,you care a lot more about how they (反应) it.答案react to3.Keep the plate close to you and pull up your chair so that you dont have to (向前
6、倾).答案lean forward4.(无论什么困难) he may meet with,he will carry on his plan.答案Whatever difficulties5.(据说) the old man made a fortune abroad by collecting old things.答案It is said that关键能力提升练.阅读理解主题语境:人与社会社会服务与人际沟通Much information can be conveyed,purely through our eyes,so the expression “eyes also talk” i
7、s often heard.Can you recall any experience that further proves this statement?On a bus you may quickly glance at a stranger,but not make eye contact.If he senses that he is being stared at,he may feel uncomfortable.It is the same in daily life.If you are stared at for more than necessary,you will l
8、ook at yourself up and down to see if there is anything wrong with you.If nothing goes wrong,you will feel angry about others staring at you that way.Eyes do convey information,right?Looking too long at someone may seem to be rude and aggressive.But things are different when it comes to staring at t
9、he opposite sex.If a man looks at a woman for more than 10 seconds and refuses to turn away his gaze(注视),his intentions are obvious.That is,he wishes to attract her attention,to make her understand that he is showing affection for her.However,the normal eye contact for two people engaged in conversa
10、tion is that the speaker will only look at the listener from time to time,in order to make sure that the listener does pay attention to what the former is speaking,to tell him that he is attentive.If a speaker looks at you continuously when speaking,as if he tries to control you,you will feel uneasy
11、.A poor liar usually exposes himself by looking too long at the victim,since he believes the false idea that to look straight in the eye is a sign of honest communication.In fact,continuous eye contact happens between lovers only,who will enjoy looking at each other tenderly for a long time,to show
12、love that words cannot express.Evidently,eye contact should be done according to the relationship between two people and the specific situation.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了“眼睛会说话”的观点,告诉我们不同场合的眼神交流代表的不同含义。1.Whatmayapersonusuallydoonabus?A.Glanceatastrangerwitheyecontact.B.Useeyestotalktoastrangerpolitely.C.G
13、lanceatastrangerwithouteyecontact.D.Talktoastrangerpolitelyafteraquickglance.答案C解析细节理解题。根据第二段第二句可知,在公交车上人们可能会瞥一眼陌生人,但不会有眼神交流。2.Whyisapoorliareasytobeseenthrough?A.Hethinksthatheishonest.B.Hewantstocontrolthevictim.C.Hefeelsuneasyaboutotherseyecontact.D.Helooksstraightatthevictimfortoolongatime.答案D解析
14、细节理解题。根据倒数第三段最后一句可知,一个差劲的说谎者通常会因为看受害者太久而暴露自己,因为他错误地认为直视对方是诚实沟通的一个信号。3.Whatdoesitmeanifamanlooksatawomanforover10seconds?A.Helikeshereyes.B.Headmiresher.C.Heknowsherwell.D.Hemakescontactwithher.答案B解析细节理解题。根据第四段最后两句可知,如果一位男士盯着一位女士超过10秒,他是想吸引女士的注意力,让她知道他很倾慕她。4.Whatsthebesttitleofthepassage?A.EyesCanAls
15、o“Talk”B.HowtoMakeEyeContactC.DifferentWaysofExpressingThoughtsD.TheImportanceofBodyLanguage答案A解析主旨大意题。通览全文内容,尤其是文章的首段可知,本篇文章主要讲“眼神能传达信息”。.应用文写作假如你是某中学的学生李华,你的英国朋友Jason非常喜欢中国的传统文化,作为交换生要来你校学习一年汉语,请用英语给他写一封电子邮件告知他将可能面临的困难或问题以及如何帮他克服困难,适应生活。注意:1.词数80左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。参考范文Dear Jason,I am really pleas
16、ed that you will be coming to our school to study Chinese.I think youll face some difficulties in your study because Chinese is not easy to learn.Youll also suffer from homesickness because of living far away from your country,but there is no need to feel worried.Our classmates are very friendly and
17、 easy-going,so itll be easy for you to get used to the life here.Ill introduce you to my family and friends,and Im sure you wont feel lonely.Besides,itll help you learn Chinese and Chinese culture.In a word,Ill try my best to make you feel at home,and Im looking forward to meeting you.Yours,Li Hua.读
18、后续写阅读下面材料,根据其内容和所给的段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。We were bathed in the sunshine of weekend when an adventurous idea hit me,to go to Panisha Island for a brand new weekend with my brother Jack!Actually,Jack was a good partner,quick-minded and no-panic in trouble.An adventure waited for us ahead.It was only a
19、 little after 12:00 oclock and it couldnt hurt to go on a little exploration time.Could it?We didnt want to play games at home anyway so I asked Mum,“Can we go to Panisha Island to explore?”“Oh alright!I guess its only a short boat ride away.Be back by 5:00 oclock!” Mum answered us.We thanked Mum an
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392652.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
