2020版一轮复习英语人教·浙江专版练习:必修一 UNIT 1 高考拆组训练 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版一轮复习英语人教·浙江专版练习:必修一 UNIT 高考拆组训练 WORD版含解析 2020 一轮 复习 英语 浙江 专版 练习 必修 高考 组训 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、必修一 Unit 1 高考拆组训练阅读理解组块专练练速度(限时:30分钟).阅读理解AKenny Li is waiting patiently at a coach terminus(终点站) in Kowloon on a misty and cold Hong Kong morning.He is planning to have lunch in the city of Zhuhai, which on a normal day would take him about four hours to reach by road. But today the journey will ta
2、ke just over 30 minutes, because today is not a normal day.Kenny is one of scores of passengers including the correspondent (记者) who are queuing for a seat on one of the first crossborder coaches to travel over the newlyopened Hong KongZhuhaiMacao Bridge.The20bn, 55km bridge and 6.7km undersea tunne
3、l link Hong Kongs Lantau island to Zhuhai on the southern coast of Guangdong Province and Macao. The mega structure is supported by three cablestayed bridges and designed to withstand typhoonforce winds.It took more than eight years to build and, according to ambitious plans hatched (策划) in Beijing,
4、 will help form a hightech and economic region, namely Greater Bay Area, to rival New York, San Francisco and Tokyo bay areas.But those lofty aims feel fairly irrelevant to the band of eager passengers who have assembled at the Kowloon coach terminus on Wednesday morning. This group wants something
5、different from the HZMB, as it has become known. For just HK 120 for a single trip ticket, we can be part of history.“I was the first person to get the ticket three days ago,” says Li, as he waits patiently for the coach to arrive.Other passengers are similarly excited. YW Cheung and his wife bought
6、 the tickets on Sunday as soon as he heard about the news about coach companies running the bridge service.“I want to take the first coach to cross the bridge,” he said. “We will meet friends in Zhuhai and eat out with them, and then we will go to Macao.”语篇解读:港珠澳大桥是中国境内一座连接香港、珠海和澳门的桥隧工程。2018年10月24日大
7、桥正式通车。本文主要报道了港珠澳大桥通车时人们期待乘坐长途公共汽车来往于三地的情景。1Why is today different for Kenny Li?ABecause it is a misty and cold day in the morning.BBecause he has to wait patiently at a coach terminus.CBecause the time to Zhuhai will be saved more.DBecause he can have lunch in Zhuhai by road.解析:选C推理判断题。根据第二段可推知,对Ken
8、ny Li来说,今天之所以特殊是因为他可以乘坐贯穿港珠澳大桥的公共长途汽车,这大大地缩短了到珠海的时间,故选C。2What is special for Hong KongZhuhaiMacao Bridge?AIt can withstand typhoonforce winds.BA round trip ticket of the coach by it just costs HK D|S120.CIt is irrelevant to passengers at the Kowloon coach terminus.DIt is part of history, more brilli
9、ant than New York.解析:选A推理判断题。根据第四段最后一句“The mega structure is supported by three cablestayed bridges and designed to withstand typhoonforce winds.”可推知,港珠澳大桥的特别之处在于其能承受台风,故选A。3Where does this text probably come from?AA fashion magazine.BA history book.CA tourist brochure. DA latest newspaper.解析:选D文章出处
10、题。根据全文的内容和语言风格可推知,本文是一篇新闻报道,主要报道了港珠澳大桥建成通车时的情形,由此可推知,本文可能出自一份最新的报纸,故选D。B(2019宁波高三模拟)When the telephone rings late at night, most women guess it must be one of only four or five people calling.A sister? Maybe.An emergency? Possibly.A mother? Probably not at that time of night.Much more probably it is
11、 a close female friend calling to tell you that she is heartbroken because she has split_up with her boyfriend again or perhaps simply that a good movie has just started on TV.At a time when families are spread far and wide and marriages often end in divorce, friendships are becoming more and more i
12、mportant.Erika, a 32yearold lawyer, is strengthened by her tenyear friendship with her married friend Jane.“I was very sick one night, so I called Jane at about 3:00 am.to talk about it,” she says.“She was very supportive and even came over to take me to the doctors.”As American TV shows like Friend
13、s have become more popular, many of us are beginning to see the value of such friendships.TV shows like this tell us that our romantic relationships may not last, but we need to keep in touch with our close friends if we want to survive.With Erikas family 200 miles away, it is Jane who keeps a spare
14、 set of keys to Erikas apartment and waters her plants whenever she is away.“Having Jane around gives me a certain amount of freedom.It is not the kind of thing that you could ask anyone to do, but she knows I would do the same for her.” Jane, who may move to a different city soon, is worried about
15、leaving such a support system of friends.“My friends have more to do with my life than my parents and, therefore, I dont have to spend a lot of time explaining things to them.Friends are more up to date with what is happening.”语篇解读:本文是一篇议论文,以Erika与Jane的友谊和美剧Friends为例,讲述并论证友情十分重要的观点。4A latenight phon
16、e call for most women is probably from _.Aa relativeBa friendCa doctorDa stranger解析:选B细节理解题。根据第一段最后一句“Much more probably it is a close female friend . or perhaps simply that a good movie has just started on TV.”可知,深夜给女性打电话的可能是一个朋友,故B项正确。5What does the underlined phrase “split up” in Paragraph 1 mean
17、?AShown up.BPicked up.CBroken up.DTaken up.解析:选C词义猜测题。根据画线短语所在句可推知,更有可能的是,一位亲密的女性朋友打电话告诉你,她很伤心,因为她又和男友分手了,spilt up与break up意思相近,表示“分手”,故C项正确。6Which of the following can be the best title for the text?AFriendship CountsBFriendship Demands FreedomCFriendship Needs UnderstandingDFriendship Strengthens
18、Romance解析:选A标题归纳题。通读全文可知,本文以Erika与Jane的友谊和美剧Friends为例,讲述并论证友情十分重要的观点;故A项最能体现主题,适合作文章的标题。CA cycling session at Queen Mary homeless womens hostel (收容所) in London starts.Eleven women discuss what theyre hoping to achieve in todays session.Then they push their bikes to a basketball court to practise in
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-393678.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
