2020版一轮复习英语新课改人教版训练:选修七 UNIT 2 课下语篇提能练 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版一轮复习英语新课改人教版训练:选修七 UNIT 课下语篇提能练 WORD版含解析 2020 一轮 复习 英语 新课 改人教版 训练 选修 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、选修七 Unit 2课下语篇提能练.阅读理解(2019武汉模拟)It could have been any of us, but it happened to be me.I received a brief 18 months of undivided attention and love as the only child before three more appeared.The second was a severe blow.No doubt, learning the need to share was important, but I had tasted the life
2、of an only child.Then came years of requests to look after the siblings (兄弟姐妹), being urged that, “You should be setting a better example.” Again and again the others got away with doing wrong but I didnt.We each played our roles: the second one who later skipped school to meet boys; the ever so att
3、ractive third, the boy who could do no wrong; and finally the surprise appearance of the fourth, who seemed certain to be spoiled.So that left me: the reasonable, quiet one who got the grades, did the housework and became a chameleon (善变的人) skilled at reading a situation and being what was needed.Th
4、en eventually came the chance to be the first to leave and experience life outside, not defined (给下定义) as the eldest.The moment I had waited for.But now, many years later, being the eldest matters again.Its down to me to take the lead in caring for our parents.All the time I was made to learn about
5、sharing; however, when it comes to responsibility, it no longer seems to apply.The others are too busy, too far away, or too unconcerned.So dutifully I travel many times across the country for hours to provide care and support.Requests to my siblings to help out more fall on deaf ears.To me, the dut
6、iful firstborn, it feels like the right and only thing to do; to be there for our parents as they were for us.Sadly, that feeling isnt shared by the second, third or fourth.语篇解读:本文是一篇记叙文。作者在弟弟妹妹出生之前享受着父母亲全部的关心和爱,但随着弟弟妹妹的出生,作者必须承担照顾他们的责任。成年后,作者还要承担照顾父母亲的责任,作者觉得那是一件正确的事情,但其弟弟妹妹却没有这种责任感。1How does the w
7、riter comment on the four children in the second paragraph?AAngrily and bitterly.BAngrily and proudly.CBitterly and humorously. DHumorously and proudly.解析:选C推理判断题。根据第二段中的“the second one who later skipped school to meet boys . who seemed certain to be spoiled”可推知,作者在第二段中对四个孩子的评论是充满苦涩和幽默的。2How did the
8、 writer develop his social skills?AThrough hard work.BWith the parents help.CAt the parents request.DIn practice for effectiveness.解析:选C推理判断题。根据第二段中的“Then came years of requests to look after the siblings (兄弟姐妹), being urged that, You should be setting a better example.”和“So that left me .being what
9、 was needed.”可推知,作者是在父母亲的要求下发展自己的交际能力的。3What does the underlined word “it” in the last paragraph refer to?ATo care for our parents.BTo help the young.CTo live outside alone. DTo travel nationwide.解析:选A代词指代题。根据最后一段中的“to take the lead in caring for our parents”和画线词所在句后的“to be there for our parents”可知,
10、此处it指照顾父母。4What can we learn from the text?AThe writer hates to be the eldest.BThe writer feels proud of his role.CThe writer is satisfied with his attempt.DThe writer is regretful about the siblings.解析:选D推理判断题。根据最后一段中的“Sadly, that feeling isnt shared by the second, third or fourth.”可推知,作者对弟弟妹妹感到遗憾。
11、.完形填空I never expected to go to the University of Michigan. I grew up in a small Midwest town where college wasnt _1_ by any means.Many students entered the workplace straight out of high school. For a long time, that is where I thought I would end up.During my senior year, I started _2_ everywhere.
12、I had the required grades and the ACT (American College Testing) _3_, but I came from a town of nowhere. So you can imagine the emotions of _4_ I had when I received a big envelope in the mail with the word “_5_” written across the top.Now that the opportunity was open to me, I decided to go. I had
13、received _6_ aid and scholarships, which I think was a _7_ factor in the decision. But no matter how much work I _8_, my parents considered a waste of _9_. I often felt I was lacking _10_. I did the application all by myself. After moving to the college, I did two jobs and paid for my _11_ and bills
14、.Looking back on it now, I feel that it wasnt _12_ to be selfreliant. But in the long run, I _13_ the lack of support I had at such a key point in my life which taught me to be _14_ and responsible in hard times, to go beyond _15_ and to try things I never thought I would ever be able to try. I beli
15、eve thats what college is all about.语篇解读:本文是一篇记叙文。作者出生在美国中西部的一个小城镇,从来没有想过能上大学,但作者通过自己的努力最终考上了大学并通过打工支付自己的学费和日常花销。作者通过自己的经历告诉我们,生活中的困难教会我们独立和有责任心,我们要尝试从来没有想过自己能做的事情。1A.expectedBenviedCadmired Dafforded解析:选A根据空前后可知,作者在美国中西部的一个小城镇长大,很多学生在高中毕业后就工作了,所以作者没有料到自己能上大学。expect“期待,料想”;envy“羡慕,妒忌”;admire“欣赏,赞赏”;
16、afford“负担得起”。2A.delivering BapplyingCregistering Dcompeting解析:选B根据常识可知,此处表示在高中毕业那年,作者开始到处申请(大学)。第三段倒数第二句中的“I did the application ”也是提示。deliver“发表,递送”;apply“申请”;register“登记,注册”;compete“竞争,竞赛”。3A.qualifications BdiplomasCscores Dcertificates解析:选C根据本句中的“required grades”及“the ACT (American College Testi
17、ng)”可知,作者达到所要求的成绩和ACT分数(scores)。此处“grades”与“scores”同义。qualification“资格,学历”;diploma“文凭,学位证书”;score“分数,成绩”;certificate“证明书,文凭”。4A.anxiety BreliefCcalmness Dconflict解析:选D根据上文中的“I had the required grades and the ACT (American College Testing) _, but I came from a town of nowhere.”可知,作者达到了大学的申请条件,但觉得自己来自
18、一个不知名的小镇,因此心情矛盾(conflict)。anxiety“焦虑,忧虑”;relief“宽慰,安心”;calmness“平静,冷静”;conflict“矛盾,冲突”。5A.Wishes BRegardsCCheers DCongratulations解析:选D根据下文中的“Now that the opportunity was open to me, I decided to go.”可知,作者最终上了大学,故信封上的字应是“祝贺”。regards“致意,问候”;cheers“干杯(用于祝酒)”;congratulations“祝贺”。6A.financial BspiritualC
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-393697.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
