新教材2021-2022学年英语外研版选择性必修第二册练习课件:十 UNIT 4 STARTING OUT .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年英语外研版选择性必修第二册练习课件:十 UNIT STARTING OUT 新教材 2021 2022 学年 英语 外研版 选择性 必修 第二 练习 课件
- 资源描述:
-
1、十 Unit 4Starting out&Understanding ideas.单句语法填空1.(2019北京高考)If they have problems with registration,Wilson is there _(assist)them.2.(2017江苏高考)In 1963 the UN set up the World Food Programme,one of whose purposes is _(relieve)worldwide starvation.3.But with some work and _(devote),youll make progress.4
2、.These _(special)doctors usually work in hospitals and are known as“consultants”.5.Measles is one of the most_(infect)diseases known.to assistto relievedevotionspecialist infectious 6.But what is_(vital)important is that the money is spent well and honestly.7.He said there was no silver bullet for _
3、(tackle)climate change.8.We received your claim for _(compensate)for the delay of shipment.9.Ours is essentially a tragic age,so we refuse to take it_(tragical).10.The Jinggang mountains stand where the _(boundary)of four counties meet.vitallytacklingcompensation tragicallyboundaries.选词填空take any ch
4、ances,regardless of,compensate for,involved in,step into ones shoes,get caught up in,devote ones life to,be vital for,at risk,against all odds1.The river ran so fast that we couldnt _to cross it.2.A wooden leg can _a physical disability.3.My father runs a factory.I have grown up and he wants me to _
5、.4.Her husband died at an early age,but she has _bringing up four children.take any chancescompensate forstep into his shoesdevoted her life to5.It is known that technology _agricultural development.6.Young men felt their friendships could be _if they did not respond to social media posts quickly,an
6、d around the clock.7.She avoided _competition with other families because she wanted to live a peaceful life.8._his parents opposition,he insisted on volunteering to teach in a remote place.9.I dont want to get _the argument about who is to blame.10.We are proving we can do it _.is vital forat riskg
7、etting caught up inRegardless ofinvolved inagainst all odds.完成句子1.Were too busy to take a long holiday this year,_.今年我们太忙了,不能休长假,更不用说我们还负担不起(这笔钱了)。2.My teacher did what he could _.我的老师尽他所能使他的课生动活泼。3.One could hear every subject under the sun _.你们可以听到人们天南海北什么都谈得很热烈。not to mention the fact that wecant
8、 afford itto make his class livelybeing hotly discussed4._,but also he kept it.他不仅做出了许诺,而且履行了诺言。5.Its very important _.对于学生来说上课认真听老师讲课是非常重要的。Not only did he make a promisefor students to listen to teachers carefully in class结合课文主题使用本单元词汇与句型,根据提示写一篇80词左右的短文1.一天,山林里发生了火灾。2.消防队员到达现场时,火势正猛。3.在当地政府的帮助下,消
9、防队员很快扑灭了大火。但是一名消防员受伤了。4.他被带到了最近的诊所,马上请来了专家。5.时间对他来说太重要了。6.医生和专家合作挽救了他的生命。One day,a fire outbreak happened in the mountain forest.The fire was raging when the firemen arrived on the scene.Assisted by the local government,firefighters soon tackled the fire.But one of the firemen was injured.He was tak
10、en to the nearest clinic and specialists were called in immediately.Time is too vital to him.Doctors and experts collaborated together to save his life.阅读理解AAmber has a degree in business management and economics.She put her skills to good use when she spent eleven months in Cambodia(柬埔寨)through Wor
11、ld Hope International as a volunteer working with a local micro-finance(小额信贷)company to help the poor get financial services.Ambers first few weeks in Cambodia were busy and difficult as she tried to learn the language,understand the culture and get used to her new surroundings.Her volunteer service
12、 involved working with a local micro-finance company.In addition to writing plans,preparing international marketing materials and building donor(捐赠人)relations,Amber met with company clients.During these visits she learned how the small loans they received transformed their lives.She learned first-ha
13、nd the benefits of micro-finance,which by providing farmers and small-business owners with affordable working capital(such as money to buy a sewing machine)helped them to earn their way out of poverty(贫穷).“It never stopped amazing me when a client would show me a new home that was built because of a
14、 loan he received or the way a clients business had improved and thus allowed his children to be sent to school,”Amber said.Amber recalled that one client called Paul walked her all around his house,pointing to what he had done with each of eight loans hed received.He explained how every loan had im
15、proved his familys quality of life.Amber said he was one of the hardest-working men she had ever met.He had suffered greatly in the Cambodian Civil War and became disabled,but not once did he let it kill his dreams of realizing a better life for his family.His latest purchase,a sound system that he
16、rented out for weddings and other parties doubled his income!Amber said,“Living and working in Cambodia helped me see the world in new ways and made me aware of the hardship and suffering that many people around the world face every day.Those eleven months were some of the most meaningful months of
17、my life.”【文章大意】Amber作为志愿者在柬埔寨生活、工作了十一个月,并通过帮助当地人摆脱贫穷,对世界有了新的看法。1.Whats the best title for this passage?A.World Hope InternationalB.Benefits of Micro-financeC.Ambers Volunteer Experience in CambodiaD.Poverty in Developing Countries【解析】选C。标题归纳题。通读全文,本文主要介绍了Amber在柬埔寨的志愿者经历。2.Ambers volunteer work in Ca
18、mbodia included all of the following things EXCEPT_.A.teaching the languageB.meeting with company clientsC.writing plansD.building donor relations【解析】选A。细节理解题。根据第二段的“In addition to writing pany clients.”可知,文章没有提到Amber教当地人语言。事实是她本人需要克服困难学习语言,因此A项不符合文意,故选A。3.It can be inferred from the passage that_.A
19、.Amber met with no difficulties after she arrived in CambodiaB.Amber is the leader of World Hope InternationalC.few children go to school because there arent enough schools in CambodiaD.many local people in Cambodia changed their lives with the loans【解析】选D。推理判断题。根据第二段的“how the small loans they recei
20、ved transformed their lives”和第三段内容可知,小额信贷项目让很多人受益,改变了他们的生活。4.Which of the following statements about Paul is TRUE?A.Each of the loans he had received helped him a lot.B.He was poor because he didnt work as hard as others.C.He became disabled because of a car accident.D.He bought a sound system for h
21、is wedding.【解析】选A。细节理解题。根据第四段的“every loan had improved his familys quality of life”可知,每笔小额信贷都帮助他改善了他家人的生活。B(2021黄山高二检测)In its best times on the nineteenth century,thatch(茅草屋顶)played an important role in protecting British homes fromthe weather.But new technologies since have led to a rapid decline i
22、n thatching and many of the thatched cottages that remain have been changed beyond all recognition by developers or have run into disrepair,a rather upsetting reminder of a bygone age.A Welsh company,however,is trying to breathe new life into some of the last traditional thatched cottages in western
23、 Wales by repairing them and letting them out as holiday homes.Called“Under the Thatch”,the company is run by Greg Stevenson,who lives in his own thatched cottage in Ceredigion.An architectural historian by training,he repairs old buildings in old-fashioned ways.All the cottages are in attractive lo
24、cations around southwest Wales.Unlike most holiday homes,the cottages are let all year roundchiefly because Greg prices them lower than many holiday properties(房屋)and hed prefer that properties are rented just above cost price than not used at all.And with that comes a bargain or two:its common for
25、a property to go for as little as 35 a night.Consequently occupancy for properties with“Under the Thatch”is at 95 percent(the average in Wales is 35 percent).Its success has meant that Greg has been able to buy up more old cottages and bring them back into the community.Greg has also diversified fro
26、m offering only thatched cottages:he now lets out a variety of rare accommodations dotted around western styles,including a renovated(修复的)train carriage and two gypsy caravans which were used by Romanies.Most of his thirty properties are run using environmentally friendly technologiesincluding solar
27、 panels and recycled furnishings.But most importantly,what the cottages all have in common is that they bring back life to local communities.Spend a weekend“Under the Thatch”rather than in a holiday home,buy local food and visit nearby restaurants,and you will be contributing to the local economy.【文
28、章大意】这是一篇说明文。在英国历史上曾经发挥过积极作用的茅草屋,被人们遗忘且数量上迅速减少,不过最近威尔士的一家公司正试图给威尔士西部最后的一些传统茅草屋注入新的活力,这家公司把这些茅草屋变成了复古的度假屋,并取得了成功。5.How does the author sound when talking about thatched cottages in Paragraph 1?A.Excited.B.Afraid.C.Sorry.D.Humorous.【解析】选C。推理判断题。根据第一段中最后一句话可知,许多保留下来的茅草屋要么被开发商改造得面目全非,要么年久失修,这让人难过地想起了一个逝去
29、的时代。所以可以判断出,作者在第一段中谈到茅草屋时听起来有些难过。故选C。6.What is the main reason for the success of“Under the Thatch”?A.The properties low prices.B.The companys excellent services.C.The companys creative designers.D.The properties beautiful locations.【解析】选A。细节理解题。根据第三段中“Unlike most holiday homes,the cottages are let
30、all year round.”可知,与大多数度假屋不同的是这些小屋全年出租,主要是因为Greg把它们的价格控制得比许多度假屋要低。所以“Under the Thatch”成功的主要原因是房价很低。故选A。7.Beside thatched cottages,what does Gregs company provide?A.Designing plans for modern cottages.B.Other uncommon styles of holiday homes.C.Environmentally friendly technologies.D.Advice on develop
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-393844.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
