分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 41

类型新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 EXTENDED READING .ppt

  • 上传人:a****
  • 文档编号:393943
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:PPT
  • 页数:41
  • 大小:382.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2EXTENDED READING 新教材 2021 2022 学年 译林版 英语 选择性 必修 第二 练习 课件
    资源描述:

    1、六 Unit 2Extended reading&Project【语用训练】.单句语法填空1.The _(oppose)team were so convulsed with laughter that they almost forgot to hit the ball.2.The food was excellentI had no cause for _(complain).3.Our _(salesman)call on their best account twice a month.4.His plan _(backfire),and he suffered great loss.

    2、5.Had I hurt her,_(intentional),its surely against my will.opposingcomplaintsalesmenbackfiredunintentionally6.I need to find _handle that matches and that shouldnt take too long.7.British Labor Day and International Labor Day are closely _(relate).8.Its that kind of courage and determination that ma

    3、kes him such a _(remark)character.9.Which of the following words in the first paragraph is used _(literal)?10.Thomas Rane scolded Peters for his _(cruel)to the cat.arelatedremarkableliterallycruelty.选择适当的介、副词填空1.Originally,people were opposed _letting outsiders into their village.2.On several occasi

    4、ons she had remarked _the boys improvement.3.Only strong people prefer to smile and value their life instead of crying and complaining _something.4.Success of a man is directly related _the choice made by himself.5.This tradition has now found its way _present-day culture.toonabouttointo.完成句子1.I got

    5、 to the point _to my books.我迫不及待地想回家看书。2._,at least initially.早起需要动机,至少最初是这样。3.This English poem is _.这首英文诗非常难译。where I couldnt wait to get homeGetting up early requires motivationfar too hard to translate4.No pain,no gain.Just work hard,_.一分耕耘,一分收获。只要努力工作,你就会得到你想要的。5.The fire _in an upstairs room.这

    6、火被认为是从楼上的一间房开始的。and you will have what you want to getis thought to have started【主题阅读】阅读理解A(2021保定高二检测)More than 30 years ago,there was a well-known boxer named Eugene Hart.Hart was heavily favored to win his next round against an ungifted boxer,Antuofermo.It was said that the only thing that Antuof

    7、ermo could do was“he bled well”.However,here was an important thing.He had good qualities that you couldnt see.During the fight,Hart controlled Antuofermo,knocking him down and giving him a good beating.Antuofermo absorbed the punishment that was dealt to him by his naturally superior opponent,and h

    8、e did it so well that Hart became discouraged.In the fifth round,Hart began to tire,not physically but mentally.Taking advantage of the situation,Antuofermo attacked and knocked Hart down,thus ending the fight.When the fighters went back to their temporary restrooms,only a thin curtain was between t

    9、hem.Harts room was quiet,but on the other side he could hear Antuofermos coach talking about who would take the fighter to the hospital.Finally he heard Antuofermo saying,“Every time he hit me with that left hook(左勾拳)to the body,I thought I was going to quit.After the second round,I thought if he hi

    10、t me there again,Id quit.I thought the same thing after the fourth round.But he stopped hitting me there.”At that moment,Hart began to weep.He was crying because for the first time he understood that Antuofermo had felt the same way he had and even worse.And the only thing that distinguished the guy

    11、 who was talking from the guy who was crying was perseverance(毅力).The coward(懦夫)and the hero had the same emotions.They were both humans.The important question to ask yourself here is this:How does each man respond to the tough situation that they are experiencing?Maybe you are in a tough position r

    12、ight now or,if not,one might be coming.How will you react?Like a hero or a coward?【文章大意】这是一篇记叙文。文章讲述一名叫Antuofermo的拳手凭借自己的果断和坚持不懈打败了比自己强大的对手。1.What can we learn from Paragraph 1?A.Hart was an ordinary boxer.B.Antuofermo was hardly defeated.C.Hart was believed to win the game.D.Antuofermo was gifted i

    13、n boxing.【解析】选C。细节理解题。根据文章第一段Hart was heavily favored to win his next round against an ungifted boxer,Antuofermo可知,Hart被认为会赢下比赛。故选C。2.How did Antuofermo win the fight?A.He trained hard before the fight.B.Hart became discouraged by his coach.C.He was confident about his boxing talent and power.D.He d

    14、ealt with the punishment properly and grasped the chance.【解析】选D。细节理解题。根据文章第二段During the fight,Hart controlled.attacked and knocked Hart down,thus ending the fight可知,他接受了Hart的惩罚并且在哈特表现出疲惫的情况下抓住机会将其击倒在地。故选D。3.Why did Hart cry after the fight?A.He realized he was just mentally defeated.B.He was hurt an

    15、d sent to a hospital.C.He lost the game easily.D.He was considered to be a coward.【解析】选A。推理判断题。根据文章第四段At that moment,Hart began to weep.both humans可知,Hart哭泣是因为没有足够的意志力才被打败。打败他的是意志力也就是精神层面的。故选A。4.What are Antuofermos qualities?A.Hard-work and honesty.B.Humor and intelligence.C.Perseverance and determ

    16、ination.D.Enthusiasm and responsibility.【解析】选C。推理判断题。根据第二段Taking advantage of the situation,Antuofermo attacked and knocked Hart down,thus ending the fight可知,他是一个果断的人。再根据文章第三段Every time he hit me with that left hook.stopped hitting me there可知,每次Antuofermo都想放弃,但每次他都没有放弃坚持了下来。说明Antuofermo是一个有决心有毅力的人。故

    17、选C。B(2021哈尔滨高二检测)If youve spent any amount of time boating,fishing,or bird-watching at lakes and rivers,you have most likely seen fishes jumping out of the water.I have seen it many times.Certainly,fishes will exit water in desperate attempts to escape enemies.Dolphins take advantage of the behavior

    18、,forming a circle and catching the frightened fishes in midair.But just as we may run fast from fun or from fear,different emotions might motivate fishes to jump.Mobula rays(蝠 鲼)arent motivated by fear when they throw their impressive bodiesup to a seventeen-foot wingspan(the distance from the end o

    19、f one wing to the end of the other)and a ton in weightskyward in leap of up to ten feet.They do it in schools of hundreds.They usually land on their bellies,but sometimes they land on their backs.Some scientists think it might be a way of removing parasites(寄生虫).But I think that the rays are enjoyin

    20、g themselves.In the clear waters of Floridas Chassahowitzka National Wildlife Refuge,I watched several schools of fifty or more mullets(鲻鱼)moving in beautiful formation.Their well-built bodies were most evident when they leaped from the water.Most of the time I saw one or two leaps by a fish,but one

    21、 made a series of seven.They usually land on their sides.Each jump was about a foot clear of the water and two to three feet in length.Nobody knows for sure why the fish leap.One idea is that they do it to take in oxygen.The idea is supported by the fact that mullets leap more when the water is lowe

    22、r in oxygen,but is challenged by the likelihood that jumping costs more energy than is gained by breathing air.It is hard to imagine they will feel any fresher when back in water.Might these fishes also be leaping for fun?There is some new evidence.Gordon M.Burghardt recently published accounts of a

    23、 dozen types of fishes leaping repeatedly,sometimes over floating objectssticks,plants,sunning turtlefor no clear reason other than entertainment.【文章大意】这是一篇说明文。文章讲述了鱼为何要跃出水面,一些人认为是因为情绪的激发和要去除寄生虫,但也有人认为这些鱼跃出水面可能是为了享受快乐。5.What can we say about the dolphins in Paragraph 1?A.They have great escaping ski

    24、lls.B.They are easily frightened.C.They are very clever.D.They love jumping.【解析】选C。推理判断题。根据第一段Dolphins take advantage of the behavior,forming a circle and catching the frightened fishes in midair.可知海豚利用这种行为,围成一个圈,在半空中抓住受惊的鱼。海豚能够巧妙地吃掉跃出水面的鱼,说明它们很聪明。故选C。6.What do the ray and the mullet have in common

    25、when jumping?A.Both do it in groups.B.Both land on their bellies.C.Both jump many feet out of water.D.Both make leaps one after the other.【解析】选A。细节理解题。根据第二段中They do it in schools of hundreds.可知蝠鲼成群跳跃。以及第三段中I watched several schools of fifty or more mullets moving in beautiful formation.可知,蝠鲼和鲻鱼都是成群地

    26、跳跃。故选A。7.Whats the authors attitude towards the idea mentioned in Paragraph 4?A.Anxious.B.Indifferent.C.Approving.D.Questionable.【解析】选D。推理判断题。根据第四段中It is hard to imagine they will feel any fresher when back in water.可知作者认为第四段提到的猜想是值得怀疑的。故选D。8.Why do fishes leap according to Gordon?A.To remove parasi

    27、tes.B.To amuse themselves.C.To take in more oxygen.D.To escape enemies.【解析】选B。推理判断题。根据最后一段中Gordon M.Burghardt recently published.other than entertainment.可知Gordon 认为鱼跃出水面可能是为了享受快乐。故选B。【方法技巧】推理判断题不仅要求考生读懂文章中的每个句子的意思还要推理它们之间的关系,结合自己的生活常识和经验,再通过逻辑推理和判断,理解文章的言外之意,从而揭示文章的深层涵义。推理判断题的答案不可能在文章中直接找到,因此推理时我们务

    28、必要忠于原文,在文章中寻找并确定可推论的依据,即已知部分推论的前提,从中推测出未知部分推理的结论,切忌妄加评论,把自己的观点当成作者的观点。如第5小题,根据第一段Dolphins take advantage of the behavior,forming a circle and catching the frightened fishes in midair.可知海豚利用这种行为,围成一个圈,在半空中抓住受惊的鱼。由此可推知,海豚能够巧妙地吃掉跃出水面的鱼,说明它们很聪明。故选C。.阅读理解Environmental groups and rock climbers are always

    29、at loggerheads because of the effect of rock climbing on the environment.There have been many examples,wherein rock climbers are accused of going into natural reserves and treating the animals,plants and rocks there badly.However,with the changing times,rock climbers are conscious and carry out mini

    30、mal climbing.Rock climbers hammer bolts on climbing routes and in the process damage the nature of rocks.In addition,climbing activities also have an effect on the animals and plants situated near the climbing area.The plants growing near the base of rocks are trampled,and the animals living in the

    31、climbing area are forced out of their places,whenever humans are around.For example,during the summer climbing season,pregnant females of an endangered species of snake live in open areas like roadsides,exposed walls or rocks,where there is less canopy closure compared to areas occupied by non-pregn

    32、ant females and males.According to climbers,these open areas are very suitable for climbing during summer.Many rock climbers have understood the significance of wildlife plant and animal preservation and related issues,and therefore take measures to reduce effects on climbing areas.Considering the e

    33、ffect of climbing activities on natural reserves,various national parks and wildlife agencies have put forth certain regulations on climbers.There are seasonal closures of climbing areas to avoid illegal entrance of uninformed rock climbers.Climbers are always expected to support wilderness preserva

    34、tion.Many environmental organizations have been formed to protect the environment and in the process draw up certain guidelines for rock climbers.Both sides have come to a common understanding of the effect of rock climbers on protected areas.【文章大意】这是一篇说明文。文章主要说明了攀岩运动对环境的影响。为了保护环境,已经成立了许多环境组织,并在这个过程

    35、中为攀岩者制订了一些指导方针。1.What does the underlined part“at loggerheads”in Paragraph 1 mean_.A.in supportB.in difficultyC.in disagreementD.in communication【解析】选C。词义猜测题。根据后文“There have been many examples,.plants and rocks there badly.”可知,由于攀岩运动对环境的影响,环保组织和攀岩者经常有分歧。画线短语意思为“有分歧”。in disagreement有分歧。故选C。2.Why is t

    36、he example of snakes mentioned in Paragraph 2?A.To show how special their living habits are.B.To show rock climbing affects their lives.C.To show climbers are exposed to great danger.D.To show how to avoid wild animals in summer.【解析】选B。推理判断题。根据第二段中“The plants growing.for climbing during summer.”可推知,

    37、第二段中提到蛇的例子是为了表明攀岩对蛇的影响。故选B。3.What do environmental organizations do to preserve wilderness?A.Give guidelines to rock climbers.B.Accuse climbers of their climbing.C.Close some secured natural reserves.D.Encourage climbers to choose open areas.【解 析】选 A。细 节 理 解 题。根 据 最 后 一 段 中“Many environmental organi

    38、zations have been formed.certain guidelines for rock climbers.”可知,环保组织为保护荒野为攀岩者提供指导。故选A。.阅读填句(2021杭州高二检测)When is the last time you slept under the stars and cooked dinner over an open fire?You never know you may just fall back in love with the great outdoors and turn it into an annual vacation!Escap

    39、e the busy city lifeWhy go camping?1.Once your tent and campsite are set-up,you dont have to worry about cleaning,laundry or any other tasks that seem to consume your everyday life.And its a chance for you to turn off the smartphone,computer and other electronics to just sit back and relax.2Theres s

    40、o much beauty in the outdoors and we rarely get the chance to appreciate it.From beautiful mountains to freshwater lakes ideal for swimming,youll have your pick of outdoor activities to engage in.Quality time with friends and family3.This will give your friends and family a chance to have some true

    41、quality time together whether its playing sports,cooking or simply talking to one another without the usual distractions(使人分心的事).You can learn new skillsLiving outdoors gives you the opportunity to learn some survival skills.4.You may also learn how to protect yourself from mosquitoes and other inse

    42、cts,as well as experience how many material possessions you really can do without.Camping is affordableWhen it comes to budget vacations,a camping trip is one of the most economical choices for a family getaway.Groceries can be bought ahead of time and once youve settled into the campsite,theres no

    43、need to worry about purchasing more food or buying souvenirs.5.Happy camping!A.Decide with whom you are campingB.Gain a newfound appreciation for Mother NatureC.Make it a rule to keep the electronic games at homeD.Youll likely manage to build a fire after a camping tripE.Planning a camping trip begi

    44、ns with the desire to get outdoorsF.It gives you the opportunity to do nothing for a weekend or even longerG.So if youre looking for a trip thats going to save money,get out there and set up that tent【文章大意】这是一篇说明文。文章介绍了露营的好处:既能高质量陪伴家人,又可以暂时远离忙碌的生活。1.【解析】选F。由上一句“Why go camping?(为什么要去露营?)”和下一句“Once yo

    45、ur tent and campsite.consume your everyday life.”上文提出为什么露营,下文回答了露营的原因,可得出此空填写内容应与露营的原因相关,露营能给予人们更多的空闲时间,承接上下文,F选项“它给你一个周末甚至更长时间无所事事的机会。”切题。故选F。2.【解析】选B。此处选择小标题,需总结第三段段意。由第三段“Theres so much beauty in the outdoors.outdoor activities to engage in.”可知,第三段讲露营时,我们可以欣赏户外大自然的各种美丽,承接下文,B选项“获得对大自然母亲的新的欣赏。”切题。

    46、故选B。3.【解析】选C。由下一句“This will give your friends and family.without the usual distractions”可知,下文讲不分心地、高质量地与朋友和家人在一起,如不想分心,那肯定要没有工作和电子产品的打扰,承接下文,C选项“把电子游戏放在家里成为一项规则。”切题。故选C。4.【解析】选D。由上一句“Living outdoors gives you the opportunity to learn some survival skills.”和下一句“You may also learn.you really can do wi

    47、thout.”上文讲户外生活给人们学习一些生存技能的机会,下文讲在户外可以学到的生存技能(如免受蚊子和其他昆虫的侵害),结合also可知,该空填写内容也与在户外学习到的生存技能有关,承接上下文,D选项“野营后你很可能会设法生火。”切题。故选D。5.【解析】选G。由本段第一句“When it comes to budget vacations,a camping trip is one of the most economical choices for a family getaway.”可知,野营旅行是一个省钱的出游计划,所以如果全家出游,那野营就是最好的选择,承接上文,G选项“所以如果你想找一次省钱的旅行,那就出去搭帐篷吧。”切题。故选G。本课结束

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 EXTENDED READING .ppt
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-393943.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc
  • 2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1