2019高考英语一轮达标Unit3Inventorsandinventions练题含解析新人教版选修8201809171106.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 达标 Unit3Inventorsandinventions 练题含 解析 新人 选修 8201809171106
- 资源描述:
-
1、Inventors and inventions李仕才一、阅读理解。If a city wants to hold the Olympics,it must submit a proposal to the IOC.After all proposals have been submitted,the IOC votes.If no city with the fewest votes is eliminated(淘汰),the voting continues,until a majority winner is determined.Typically,the Games are awar
2、ded several years in advance,allowing the winning city time to prepare for the Games.In selecting the site of the Olympic Games,the IOC considers a number of factors,and chiefly among them is which organizing committee seems most likely to stage the Games effectively.The IOC also considers which par
3、ts of the world have not yet hosted the Games.For instance,Tokyo,the host of the 1964 Summer Games,and Beijing,that of the 2019 Games,were chosen in part to popularize the Olympic movement in Asia.Because of the growing importance of television worldwide,the IOC in recent years has also taken into a
4、ccount the host citys time zone.Whenever the Games take place in the USA or Canada,for example,American television networks are willing to pay specially higher amounts for television rights because they can broadcast popular events live in the best viewing hours.Once the Games have been awarded,it i
5、s the duty of the local organizing committeenot the IOC or the NOC of the host citys country to provide them with money.This is often done with a part of the Olympic television revenues(收入),and corporate sponsorships,tickets sales,and other smaller revenue sources.In many cases there is also direct
6、government support.Although many cities have gained amounts of money by hosting the Games,the Olympics can be financially risky.If the financial gains from the Games are less than expected,the city will be left with large debts.1_ will be determined to host the Olympic Games by the IOC.AA city that
7、submits a proposalBA majority winner in votingCA city that has perfect time zoneDOne that hasnt hosted the Games2If the Games take place in Canada,American television networks _.Awill not pay for the Canadian television networksBwill be forbidden to broadcast live sporting eventsCcant broadcast popu
8、lar events live in the best viewing hoursDare willing to pay much higher amounts for television rights3According to the last paragraph,which following statement is true?AThe host city must be left with large debts.BThere is no financial risk in hosting the Olympic Games.CThe city may gain a lot of m
9、oney.DIt is impossible that the host city couldnt make money.4Which of the following can be the best title of this passage?AWinner or loserBApplying for host for the OlympicsCHow to host the Olympic GamesDThe Olympic Games【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了申办奥运会的流程。【难句分析】Whenever the Games take place in the USA or
10、 Canada,for example,American television networks are willing to pay specially higher amounts for television rights because they can broadcast popular events live in the best viewing hours.分析:该句为主从复合句。句中Whenever the Games take place in the USA or Canada为whenever引导的时间状语从句;because they can broadcast po
11、pular events live in the best viewing hours为because引导的原因状语从句。译文:例如,奥运会无论在美国或者在加拿大何时举办,美国电视网络都愿意为电视转播权支付特别高的费用,因为他们可以在最佳观看时间直播受欢迎的(体育)赛事。1B考查细节理解。第一段主要介绍了产生主办城市的规则,根据第一段第二、三句“After all proposals have been submitted,the IOC votes.If no city with the fewest votes is eliminated(淘汰),the voting continues,
12、 until a majority winner is determined”可知,在所有提案提交后,国际奥委会投票。如果没有得票最少的城市被淘汰,则投票继续,直到确定主办城市。据此可知,得票数最多的城市由国际奥委会确定为奥运会主办城市,故B项正确。2D考查细节理解。根据第二段最后一句“Whenever the Games take place in the USA or Canada.because they can broadcast popular events live in the best viewing hours”可知,奥运会无论在美国或者在加拿大何时举办,美国电视网络都愿意为
13、电视转播权支付特别高的费用,因为他们可以在最佳观看时间直播受欢迎的(体育)赛事,故D项正确。3C考查推理判断。根据第三段可知,主办城市能获得奥运会电视转播、企业赞助等收入,故主办城市可能会获得许多资金,故C项正确。A、D项与文中最后一段的“If the financial.large debts”内容不符;根据第三段倒数第二句“Although.the Olympics can be financially risky”可知,尽管许多城市通过举办奥运会获得了大量资金,但奥运会可能存在财政风险,故B项错误。4B考查标题判断。通读全文可知,本文主要介绍了申办奥运会的流程:先向国际奥委会提交提案,国
14、际奥委会根据规则和实际情况投票选择主办城市,一旦确定主办城市,则该城市应积极准备。故B项最适合作本文的标题。二、单句语法填空1Some people say that classical music _(associate) only with old people.答案:is associatedbe associated with . “与有关”。2Though we are living a better life, I cant bear _(see) food thrown away.答案:seeingcant bear doing . “不能忍受做某事”。3What was it
15、that distinguished her _her classmates?答案:fromdistinguish . from . “把与区分/辨别开”。4We must always bear in mind _China is a big country with a huge population.答案:thatbear in mind that . “记住”。5The service offers young people _(practice) advice on finding a job.答案:practical此处应用形容词修饰其后的名词advice。practical “实
16、用的;实际的;实践的”。6We all have an _(expect) that he can pass the driving test next week.答案:expectation由空前的冠词可知应填名词。7In my opinion, only by facing difficulties bravely and _ (seize) opportunities can one succeed.答案:seizing该句为“only状语”位于句首引起倒装的句式。face与seize为and连接的两个并列成分,且均作by的宾语,故由facing可知应填seizing。8It was n
17、ot until she got home _ Jennifer realized she had lost her keys.答案:that该句为含有not until的强调句。由该句型“It is/wasnot until .that其他”可知,应填that。9She _(tap) me on the shoulder but I didnt feel it.答案:tapped由but连接并列成分可知,设空处动词在句中作谓语;且后面并列句的谓语为didnt .,所以空格处也应用一般过去时,应填tapped。10Prices of daily goods _ (buy) through a
18、computer can be lower than store prices.答案:bought过去分词短语在句中作后置定语修饰goods。三、完形填空。Im sitting at the airport watching people in the last minutes before their loved ones arrive or depart.A woman is running in circles trying to gather family members together for a _1_.When the final moment comes before _2_
19、,she wraps her arms around her son,giving him a _3_ hug that should protect him until he _4_.I sit with a book in my hands,waiting my turn to leave _5_ because the ones I love have a different _6_ from mine.I think of other departures and arrivals.I _7_ seeing my daughter.I wrapped myself around her
20、 as if shed been _8_.That year she was in her first year at university,coming home for the first time.Today my flight is two hours late.When my flight is _9_ called,I gather my book and luggage._10_ there is no one to see me off,I do not _11_ to see where I have come from._12_,I think of my husband
21、at work _13_ if I have left yet.As I head towards the plane,I find myself _14_ yet another arrival and departure.That year,my 91yearold grandfather died.After returning from his funeral,I arrived at the airport _15_.My husband of only a year was waiting at the gate to take me in his arms.Because of
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-394228.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
