四川省南充高中2021届高三第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省南充高中2021届高三第二次月考英语试题 WORD版含解析 四川省 南充 高中 2021 届高三 第二次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、南充高中2018级高三第二次月考英语试题第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How old is Jessica now?A. 22. B. 27. C. 29.2. What does the man imply?A. Carbels a good player. B. Carbels not an ideal player. C. Carbels not feeling
2、well.3. What time is it now according to the conversation?A. 6:08. B. 6:00. C. 5:52.4. When does the conversation take place?A. In the early morning. B. In the late morning. C. In the afternoon.5. Where are the speakers most probably?A. At an airport. B. At a hotel. C. At a bus station.第二节(共15小题;每小题
3、1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How long does the man draw and paint each day?A. For half an hour. B. For an hour. C. For one and a half hours.7. When did the man learn to draw and paint?A. From
4、 primary school. B. From middle school. C. From high school.听第7段材料,回答第8至10题。8 What is the man now?A. An athlete. B. A student. C. A postman.9. What language can the man speak?A. German, French and Russian.B. German, English and French.C. French, English and Russian.10. What sports does the man love?
5、A. Court tennis and football. B. Basketball and bicycle. C. Court tennis and bicycle.听第8段材料,回答第11至13题。11. What is the man complaining about?A. Not receiving any answer from his friend.B. Not receiving any gift from his friend.C. Not hearing any good news from his friend.12. When should you write a t
6、hank-you card in the womans eyes?A. When you receive a gift from your friend.B. When you are invited to a birthday party.C. When you spend a holiday with your friend.13. Whats the speakers attitude toward writing thank-you cards?A. They think it out-dated.B. They think it good to keep the custom.C.
7、They think it inconvenient.听第9段材料,回答第14至17题。14. What is the relationship between the speakers?A. Classmates. B. Teacher and student. C. Mother and son.15. Why didnt the man come to the class?A. He had been writing reports all day long.B. He hardly has interest in it.C. He was too tired to go out.16.
8、 What do we know about the man?A. He is probably from an English-speaking country.B. He is interested in learning foreign languages.C. He had studied German before he came.17. Who had learnt French before?A. Mayor. B. Jasmine. C. Baker.听第10段材料,回答第18至20题。18. What is the speakers favorite memory?A. Sh
9、e beat her sister in a quarrel contest.B. Her sister saved money to buy her a bike.C. She felt best when she first learned how to ride a bike.19. Who gave the speaker a bike as a birthday gift?A. Her sister. B. Her mother. C. Her grandmother.20. How did the speaker feel when her sister gave her a ha
10、nd?A. She felt it a good chance for them to make up.B. She knew she would have a quarrel with her again.C. She didnt believe she would help her and felt uneasy.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给出的A,B,C和D四个选项中,选出最佳选项。AFour Inspiring MoviesForrest Gump(1992)Forrest Gump is a simpl
11、e man with a low IQ but good intentions. This movie follows the fictional story in which the simple man makes his way through some of the more turbulent(动荡的)times from the 1960s through 1980s. This film took home six Oscars, inspired a “Weird Al” song, and proves that a big heart is the most importa
12、nt thing. Its a Wonderful Life(1946)No movie list would be complete without a nod to the past. Lets go with this Christmas classic, about a man with serious financial troubles who intends to commit suicide(自杀)by jumping off a bridge. His guardian angel Clarence Odbody stops him and tells him what li
13、fe would have been like for those close to him had he never been born. Realizing how much he means to others, he rushes back home and all sorts of happy, inspirational, Christmassy things happen. Dead Poets Society(1990)John Keating(Robin Williams)is a high school English literature teacher at a fam
14、ous all-male boarding school who gets into trouble with the school administration after encouraging his students to challenge authority and think for themselves. It is certainly inspirational, if not also frustratingly sad. A Beautiful Mind(2001)This movie tells the story of John Nash(Russell Crowe)
15、, a professor at Princeton, a US university, who revolutionized the field of game theory and fell into madness as a result of paranoid schizophrenia(精神分裂症). With the love and support of his family as well as the help of medical professionals, he managed to overcome his mental illness and continued t
16、o make contributions to the field of mathematics.1. What can we know about Its a Wonderful Life?A. It proves a big heart important.B. It has a happy ending.C. It tells a story of friendship.D. It is famous for the leading role.2. Which film are Robin Williams fans more likely to watch?A. Forrest Gum
17、pB. Is a Wonderful Life.C. Dead Poets Society.D. A Beautiful Mind.3. At the end of A Beautiful Mind,the professor_.A. became a famous expert in psychologyB. got his familys support for studying game theoryC. gained lots of experience in treating schizophreniaD. defeated the disease and went on to pu
18、rsue maths【答案】1. B 2. C 3. D【解析】【分析】这是一则电影广告。文章介绍了四部鼓舞人心的电影。1题详解】推理判断题。根据Its a Wonderful Life(1946)中Realizing how much he means to others, he rushes back home and all sorts of happy, inspirational, Christmassy things happen. “意识到自己对别人有多重要,他急忙回家,各种各样的快乐,鼓舞人心,圣诞节般的事情发生了。”由此判断出,“Its a Wonderful Life”有一
19、个快乐的结尾。故选B。【2题详解】推理判断题。根据Dead Poets Society(1990)中John Keating(Robin Williams)is a high school English literature teacher at a famous all-male boarding school who gets into trouble with the school administration after encouraging his students to challenge authority and think for themselves. It is ce
20、rtainly inspirational, if not also frustratingly sad. “约翰基廷(罗宾威廉姆斯饰)是一所著名寄宿男校的高中英语文学老师,他鼓励学生挑战权威、独立思考,却因此惹上了学校管理的麻烦。它肯定是鼓舞人心的,如果不是也令人沮丧的悲伤。”由此判断出,Robin Williams的粉丝更有可能观看电影Dead Poets Society.故选C。【3题详解】细节理解题。根据A Beautiful Mind(2001)中With the love and support of his family as well as the help of medica
21、l professionals, he managed to overcome his mental illness and continued to make contributions to the field of mathematics.“在家人的关爱和支持以及医学专业人士的帮助下,他成功地克服了精神疾病,并继续在数学领域做出贡献。”由此可知,在美丽心灵一书的结尾,教授战胜了疾病,继续追求数学。故选D。BI was 16 years old the day I skipped school for the first time. It was easily done: Both my
22、parents left for work before my school bus arrived on weekdays, so when it showed up at my house on that cold winter morning, I simply did not get on. The perfect crime!And what did I do with myself on that glorious stolen day, with no adult in charge and no limits on my activities? Did I get high?
23、Hit the mall for a shoplifting extravaganza(狂欢)?Nope. I built a warm fire in the wood stove, prepared a bowl of popcorn, grabbed a blanket, and read. I was thrilled and transported by a bookit was Hemingways The Sun Also Risesand I just needed to be alone with it for a little while. I ached to know
24、what would happen to Jake Barnes and Lady Brett Ashley and Robert Cohn. I couldnt bear the thought of sitting in a classroom taking another biology exam when I could be traveling through Spain in the 1920s with a bunch of expatriates(异乡客).I spent that day lost in words. Time fell away, as the room a
25、round me turned to mist, and my roleas a daughter, sister, teenager, and studentin the world no longer had any meaning. I had accidentally come across the key to perfect happiness: I had become completely absorbed by something I loved.Looking back on it now, I can see that some subtle things were ha
26、ppening to my mind and to my life while I was in that state of absorption. Hemingways language was quietly braiding itself into my imagination. I was downloading information about how to create simple and elegant sentences, a good and solid plot. In other words, I was learning how to write. Without
27、realizing it, I was hot on the trail of my own fate. Writing now absorbs me the way reading once did and happiness is their generous side effect.4. Why did the author skip school on that day?A. Because her parents left home early.B. Because she was fascinated by a novel.C. Because it was a cold wint
28、er morning.D. Because she hated to take the biology exam.5. What did the author think is the source of true joy?A. Reading by the fire.B. Travelling in Spain.C. Breaking the regulations.D. Being occupied by ones passion.6. Which can best replace the underlined phrase “braiding itself into” in the la
29、st paragraph?A. Maintaining.B. Entering.C. Mending.D. Blocking.7. What can we infer from the passage?A. I was tired of my real-life roles.B. I learnt how to write on the Internet.C. Becoming a writer was my childhood dream.D. Hemingway skipped school when he was young.【答案】4. B 5. D 6. B 7. C【解析】【分析】
30、这是一篇记叙文。文章讲述了作者小时候被海明威的太阳也会升起吸引,从此沉浸于小说美妙的语言中。海明威的语言风格慢慢地影响着作者,引导她走上了文学之路。【4题详解】细节理解题。文章第一段的“I was 16 years old the day I skipped school for the first time.”(第一次逃学的时候我16岁),以及文章第三段中“I was thrilled and transported by a bookand I just needed to be alone with it for a little while ”(一本书让我兴奋不已,我需要独处一段时间。
31、)可知,作者那天逃课的原因是作者被一本小说吸引了。故选B项。【5题详解】细节理解题。根据文章第四段中“I had accidentally come across the key to perfect happiness: I had become completely absorbed by something I loved”(我偶然发现了通往完美幸福的钥匙:我完全被我所爱的东西吸引。)可知,作者认为真正快乐的源泉是沉浸于自己所爱的东西中。故选 D项。【6题详解】词义猜测题。根据上文“I can see that some subtle things were happening to m
32、y mind and to my life while I was in that state of absorption.”(我可以看到一些微妙的事情出现在我的头脑和我的生活中,而我正处于吸收它的状态中。)以及下文“ I was downloading information about how to create simple and elegant sentences, a good and solid plot. In other words, I was learning how to write. Without realizing it, I was hot on the tra
33、il of my own fate. ”(我下载的信息是关于如何创建简单优雅的句子,一个良好而坚实的情节。换句话说,我在学习如何写作。没有意识到,我在追寻自己的命运。)由上下文内容可以推断出海明威的语言风格在潜移默化之中影响了作者对语言的感悟。由此可知,海明威的语言风格进入作者的想象中,影响了作者。即划线部分的意思是“进入”。故选 B 项。【7题详解】推理判断题。根据文章第四段中“I had accidentally come across the key to perfect happiness: I had become completely absorbed by something I
34、 loved”(我偶然发现了通往完美幸福的钥匙:我完全被我所爱的东西吸引。)以及第五段的“In other words, I was learning how to write.”(换句话说,我正在学习如何写作)可推断,作者童年的梦想是成为一名作家。故选C项。CThe other day, I bought an expensive anti-aging cream that promised to make my face look several years younger that other women by fighting free radicals. It made me cur
35、ious about what free radicals ares.Is the anti-aging cream the only way I need to protect myself?“As a scientific term, free radicals are essentially unstable atoms, “says Arizona-based doctor, Natasha Bhuyan, M. D. “In medicine, they cause cells to break down over time and are linked to aging.”A su
36、per simple chemistry review for you: Atoms from different elements are the building blocks that make up water, nitrogen and more. Electrons (电子) are the negatively charged atoms, and they like to be in pairs. When an electron loses its partner, it creates a free radical, which is usually unstable an
37、d highly reactive. Free radicals typically go through the body to seek out a replacement for their missing electron, and that can result in damage to cells,proteins and DNA.So how do free radicals form and why do they happen? Bhuyan says, “Scientifically, free radicals are unpaired electrons that ar
38、e seeking a mate to bond with. The theory behind free radicals is that they can lead to the imbalance between free radicals and antioxidants (抗氧化剂).” Another mini-science lesson for you: Antioxidants are natural or man made matters that can help delay or prevent some types of cell damage. Theyre oft
39、en found in fruits and vegetables.A lot of the aspects of modern life our diet, lifestyle and environmental factors like pollution, can cause oxidative stress. Over time, oxidative stress weakens cell and tissues and can leave you more easily to certain health issues including cancer. And, as beauty
40、 marketers are keenly aware,oxidative stress can also speed up the aging process. Now that your know free radicals can weak on your health, youre probably wondering if there are any ways to prevent them from forming or at least to minimize their negative effects.8. What does the author intend to do
41、in paragraph 1?A. Explain the process of aging.B. State the formation of free radicals.C. Introduce the topic of free radicals.D. Describe the harm of anti aging cream.9. Which of the following do free radicals refer to?A. Unpaired electrons.B. Steady atoms.C. Replacements of atoms.D. Functions of e
42、lectrons.10. What can we learn about antioxidants from the text?A. They have never been found in nature.B. They do harm to cells, proteins and DNA.C. They can slow down the damage of some cells.D. They always keep balance with free radical.11. What will the author probably tell us next?A. What exact
43、ly oxidative stress is.B. How beauty marketers promote sales.C. Where a variety of diseases come from.D. Whether free radicals can be prevented.【答案】8. C 9. A 10. C 11. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了自由基是怎样形成的和自由基是怎样影响人的身体的。【8题详解】推理判断题。根据第一段The other day, I bought an expensive anti-aging cream that promised
44、 to make my face look several years younger that other women by fighting free radicals. It made me curious about what free radicals ares. Is the anti-aging cream the only way I need to protect myself?可知,前几天,我买了一款昂贵的抗衰老面霜,据说它能对抗自由基,让我的脸看起来比其他女性年轻好几岁。这让我好奇什么是自由基。抗衰老面霜是我唯一需要保护自己的方法吗?由此可推知,作者第一段讲述了她买了一个
45、抗衰老的面霜来抵抗自由基给脸部留下岁月的痕迹的事,从而引出自由基的话题。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第三段中Electrons (电子) are the negatively charged atoms, and they like to be in pairs.可知,电子是带负电荷的原子,它们喜欢成对出现。以及第四段中Bhuyan says, “Scientifically, free radicals are unpaired electrons that are seeking a mate to bond with.可知Bhuyan说:“从科学上讲,自由基是寻找配偶的未配对电子
46、。”由此可知,自由基指的是不成对的电子。故选A。【10题详解】细节理解题。根据第四段中Another mini-science lesson for you: Antioxidants are natural or man made matters that can help delay or prevent some types of cell damage.可知,另一个小科学课:抗氧化剂是天然或人造物质,可以帮助延缓或防止某些类型的细胞损伤。由此可知,抗氧化剂可以减缓一些细胞的损伤。故选C。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中Now that your know free radica
47、ls can weak on your health, youre probably wondering if there are any ways to prevent them from forming or at least to minimize their negative effects.可知,既然你知道了自由基会损害你的健康,你可能想知道是否有办法阻止它们的形成,或者至少把它们的负面影响降到最低。由此可推知,作者接下来可能会围绕“自由基的形成是否能被阻止”展开。故选D。DHas the volume in a restaurant ever made you finish you
48、r meal early? If so, youre not alone. Restaurants handle diners in various ways to influence food choices and consumption, from lighting to menu to server presentation. Unfortunately for those headache-prone restaurant goers, some places also choose to turn up the tunes and the background noise.Chef
49、 Mario Batali is often blamed for the phenomenon of very loud or noisy restaurants in the 1990s, when he decided to flood the dining room with the same loud tunes he was playing in his kitchen. And other chefs followed suit. Some restaurateurs felt a livelier atmosphere encouraged more customers to
50、dine there, and a side benefit was quicker table turnover, thus increasing the number of people who could dine in a specific evening.A 1985 study out of Fairfield University looked at how chewing speed varied according to the type of music being played. Although the volume level was kept the same fo
51、r both musical situations, its important to note that fast-tempo (节奏) music often gives the impression of being louder than slower music.A significant increase in the number of bites per minute was found, and the effect was largest for fast music, the researchers wrote in the study. So, the faster,
52、louder music gets people to down their food more quickly, relieving the table for future customers.There are opinions about whether or not this is a sound practice. A restaurant that places profit above dining experience often plays loud music with a fast tempo that puts diners under pressure to eat
53、 more quickly, even if that means theyre less able to enjoy their meal, writes Dr. Neel Burton in Psychology Today, adding that loud, fast music reduces appetite.Whats more, some would-be repeat diners will shy away for fear of another very loud meal. The non-profit group Action on Hearing Loss foun
54、d in a 2016 survey of nearly 1,500 people that 91% of those who view a restaurant as too noisy would choose not to return.12. Why did some bosses of the restaurants favour loud music?A. It might help attract more customers.B. It was the favorite kind of music of them.C. It made the restaurants softe
55、r and sweeter.D. It could increase the popularity of their chefs.13. What plays the most important role in the effect of music on diners according to the passage?A. Its content.B. Its length.C. Its speed.D. Its quality.14. What is Dr. Neel Burtons attitude towards flooding restaurants with noisy mus
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
