山西黎城县2016高考英语阅读理解(二轮)精选(1)及参考答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西 黎城县 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 精选 参考答案
- 资源描述:
-
1、山西黎城县2016高考英语阅读理解(二轮)精选(1)及参考答案由 (2013山东临沂高三一模)改编One day several years ago,Josie went to meet her sister from her local Harvester pub in Brentwood,Essex,where they both worked.A few men came up with gulls in their hands.The robbers then tied up their arms and legs and told them to get down on the gr
2、ound,while they raided the restaurant,fleeing with 1,000.“As I lay on the ground I felt helpless and ashamed as they took time out to laugh at me,calling me fat cow,”Josie said.Shortly after that she was able to untie herself and raise the alarm,but it was just the beginning of her nightmare.“I was
3、too terrified to go back to work,so I had to leave.I slept with the light on for more than a year.My confidence was totally destroyed.At school people would call me fatty and shout nasty things.When the robber called me fatty that night,it just brought all those horrible memories back.”Over the next
4、 few months Josie ate more and piled on more pounds as she tried to cope with the sufferings.Two years went by and Josie stuck to the same bad habits,which worried her family a lot.In order to wipe the cloud off and cheer her up,her sister suggested a trip.It wasnt until returning from the family ho
5、liday on the island of Aruba that she decided to take action once and for all and signed up for Weight Watchers the next day with her sister.Eighteen months later,a slimmer and happier Josie flew to Turkey in summer in 2012 with her family,where she met sailor Fatih,26,at a party and the pair:plan t
6、o get married next summer.“If you had told me three years ago that I would be marrying a handsome Turkish man,and looking for a size 10 wedding dress,I would have never believed you.”5.What does the underlined word “raided” mean in the first paragraph?()A.robbedB.searchedC.destroyedD.occupied6.By sa
7、ying “it was just the beginning of her nightmare”,the author means Josie would .A.suffer from arm and leg injuryB.get laughed at by her schoolmatesC.have to pay all the damagesD.suffer from the incident for a long time7.When did Josie decide to lose weight?()A.After she heard the robbers words.B.Whe
8、n she met the sailor Fatih.C.After she graduated from school.D.After she finished the tour of Aruba.8.What can we learn from the last paragraph? ()A.Fatih was a member of Weight Watchers.B.Fatih helped Josie get over her bad habits.C.Josie never imagined her great changes.D.Josie couldnt find a prop
9、er wedding dress.9.It can be inferred from the text that .A.Josie was a slim girl when she was in schoolB.Weight Watchers is a slimming organizationC.Josie got fired by the pub after the incident.D.Josie had a wonderful and impressive school life语篇解读:Josie在打工的地方经历了一次抢劫,并且被劫匪称作fat cow,这使她受到刺激,以至于在以后的
10、两年里生活在恐怖和痛苦中。但在家人的帮助下,Josie减肥成功,重拾自信,并且意外收获了一份爱情。答案及剖析:5.A猜测词义题。由画线部分后面的fleeing with 1,000可知,几个人抢劫了酒馆,带着1,000英镑逃跑了,故选A项。6.D推理判断题。由第三段和第四段的描述可知,Josie不但受到惊吓,而且被劫匪称为fat cow勾起了她在学校因为肥胖而被同学嘲笑的回忆,为此,她自尊心受挫而养成了暴饮暴食的恶习,痛苦不堪,故遭到抢劫只是噩梦的开始,故选D项。7.D细节理解题。由第四段的It wasnt until returning from the family holiday .sh
11、e decided to take action once and for all and signed up for Weight Watchers the next day.可知,Josie是在旅行回来后决定减肥的,故选D项。8.C推理判断题。由文章最后一句话If you had told me three years ago that I would be marrying a handsome Turkish man,and looking for a size 10 wedding dress,I would have never believed you可知,她三年前绝没想到自己会
12、嫁给一个英俊的土耳其男士,并且能穿10号的婚纱,由此可知C项正确。9.B推理判断题。由文章第四段的最后一句话.signed up for Weight Watchers the next day with her sister和第五段的第一句话Eighteen months later,a slimmer and happier Josie.可知B项正确。由第三段的At school people would call me fatty and shout nasty things.it just brought all those horrible memories back可排除A、D两项
13、;由第三段的第一句话I was too terrified to go back to work,so I had to leave可排除C项。【疑难词汇解读】1.cope with 对付;处理I am afraid I can not cope with those troubles.恐怕我对付不了这些麻烦。2.sign up for报名参加;注册John wants to sign up for the contest.约翰想报名参加比赛。【长难句子分析】 如果三年前你告诉我我会嫁给一个英俊的土耳其男士,并且穿10号的婚纱,我绝不会相信你的。【云南省昆明市2014一模试卷】DOf the
14、several films Hirokazu has made about childhood and children, this one is the most modest, but no less pleasing for its delicate style and small setting. I Wish was originally called Miracle, and the change is for the better. The two-word title makes you want to know whos wishing for what, while the
15、 single word sounds plain and self-praising. This wise and funny film works small miracles in describing such a moment when kids turn from the wishfulness of childhood into shaping the world for themselves.The sweetly reflective hero, a sixth-grader named Koichi, starts out by wishing for a volcano
16、to erupt. Not just any volcano, but the one that towers above his town, smoking heavily and giving off ash. An eruption would lead to a withdrawing, which would lead, at least in his mind, to a reunion with his father and kid brother, whove been living in Hakata while Koichi lives with his mother an
17、d retired grandparents in Kagoshima. The volcano, knowing nothing of this, refuses to erupt, but Koichi hears of another approach to realizing the desired miracle.One of the pleasures of I Wish is watching how kids behave how Koichi attacks his dinner, for example. Another pleasure is rediscovering
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
