2020秋新教材高中英语 Unit 4 Natural disasters单元素养评估卷(五)演练达标(含解析)新人教版必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020秋新教材高中英语 Unit Natural disasters单元素养评估卷五演练达标含解析新人教版必修第一册 2020 新教材 高中英语 disasters 单元 素养 评估 演练 达标
- 资源描述:
-
1、单元素养评估卷(五)时间:100分钟分数:120分第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AEarthquakes happen without warning. They can happen any time of a day, at any point during the year. But dont worry because most are so weak that they cannot be felt. Only a few big ones hurt people.
2、 However, its important to know what to do when an earthquake is happening.DO NOT go outside. You could get injured from falling glass or parts of buildings. If you are outside, stay away from buildings and power lines(输电线).Find a safe place. Stay under a desk, table, or other strong furniture. Hold
3、 on to it. Or stay in a corner of the building. Cover your face and head with your arms and cover your mouth with a towel or clothing. Stay inside until shaking stops and it is safe to go outside.Keep away from dangers. Keep away from windows, pictures or advertisements on the wall or the building,
4、and anything else that could fall and hurt you. Most people get injured by falling things during an earthquake, not by the shaking itself. Also keep away from a fire. You could fall down and burn yourself on the fire. If you are driving when an earthquake happens, stop the car if its safe. Stay insi
5、de your car until the earthquake stops, and dont drive near bridges. Try not to stop by power lines or trees. These could fall and hurt you.1. What should we do when an earthquake is happening?A. Stay under a big building.B. Stay under strong furniture.C. Stand by windows.D. Drive near a big bridge.
6、解析:细节理解题。根据文中第三段“Stay under a desk, table, or other strong furniture.”可知,尽量在比较坚硬、结实的家具下面躲藏避险,故B项正确。答案:B2. Which of the following is not safe while the earthquake is happening?A. Running out of the building.B. Staying in a corner of the building.C. Covering your head with your arms.D. Covering your m
7、outh with a towel.解析:细节理解题。根据文中第二段“You could get injured from falling glass or parts of buildings.”可知,你有可能会因为玻璃的掉落或部分建筑物的倒塌而受伤。再结合第三段“Or stay in a corner of the building. Cover your face and head with your arms and cover your mouth with a towel or clothing. Stay inside until shaking stops and it is
8、safe to go outside.”可知,A项做法是危险的。答案:A3. What does the passage tell us?A. How dangerous the earthquake is.B. How to be safe in an earthquake.C. We shouldnt be afraid of the earthquake.D. How the earthquake comes into being.解析:主旨大意题。本文主要给出了在地震发生之时如何保护自己的几个小提示,故B项正确。答案:BBWhen an earthquake hit a small t
9、own, many houses fell down. After the earthquake, all the newspapers reported many stories about some of the families who were in trouble.One Sunday, when I was reading a newspaper, a special picture touched me. It gave the clothing sizes of each family member. I thought that this would be a good ch
10、ance to teach my children to help those who were less lucky than themselves. I said to my seven-year-old twins, Brad and Brett, and three-year-old Meghan, “We have so much, and these poor people now have nothing. Well share what we have with them.”I filled a box with foods and clothes. While I was d
11、oing this, I encouraged the boys to choose their toys and donate some of their less favourite things. Meghan watched quietly as the boys took out their old toys and games and put them together. Then she walked away. A few minutes later she came back with Lucy, her much-loved doll. She put the doll o
12、n top of the other toys. “Oh, dear,” I said. “You dont have to give Lucy. You love her so much.” Meghan said, “Lucy makes me happy, Mummy. Maybe shell make another little girl happy, too.”I looked at Meghan for a long moment. She taught me a lesson. Its easy to give something that we dont want any m
13、ore, but hard to give what we cherish(珍爱), isnt it?4. How many children does the writer have?A. One. B. Two. C. Three. D. Four.解析:细节理解题。根据第二段“I said to my seven-year-old twins, Brad and Brett, and three-year-old Meghan .”可知作者有三个孩子。故选C。答案:C5. Whats the probable meaning of the underlined word “donate”
14、 in Paragraph 3?A. 捐赠B. 丢掉C. 展出D. 放好解析:词义猜测题。由孩子们找玩具及“Lucy makes me happy, Mummy. Maybe shell make another little girl happy, too.”可知,donate“捐献,捐赠”。另外,结合本文作者的写作意图、文章的主旨大意也可得出答案。故选A。答案:A6. What can we know according to the passage?A. An earthquake happened in the writers hometown.B. The writer let Me
15、ghan give her much-loved doll.C. The writer decided to buy some clothes for those people in trouble.D. The writer thinks it is more difficult to give what we love a lot.解析:细节理解题。根据短文最后一段中的“Its easy to give something that we dont want any more, but hard to give what we cherish, isnt it?”可知,作者认为给出我们不想
16、要的东西很容易,但如果是把自己珍爱的东西送给别人,也许更难一些,由此可知D项表述正确。答案:D7. Whats the best title of this passage?A. A Family StoryB. The Spirit of GivingC. The Way of Helping OthersD. A Sad Experience解析:主旨大意题。本文记叙了作者看了报纸报道,了解到地震之后许多家庭陷入困境,她想借此机会让孩子们学会关爱他人,结果女儿给自己上了一课的故事。故B项正确。答案:BCAs we all know, the earthquake is one of the
17、 most severe natural disasters. Its shaking of the ground caused by the sudden breaking and shifting of large sections of Earths rocky outer shell. Its results can be very horrible. Earthquakes are something that people fear. There are some places that have few or no earthquakes. Most places in the
18、world, however, have them regularly(有规律地). Countries that have a lot of earthquakes are usually quite mountainous.The earthquake which was talked about most in the United States was in San Francisco in 1906. Over 6,000 people died in it. The strongest one in North America was in 1964. It happened in
19、 Alaska.Strong earthquakes are not always the ones that kill the most people. In 1755, one of the strongest earthquakes ever recorded was felt in Portugal. Over 60,000 people died.In 1923, a very strong earthquake hit Tokyo, the Yokohama area of Japan. One hundred and forty thousand people died. Mos
20、t of them died in fires which followed the earthquake.One of the worst earthquakes ever was in China in 1976. It killed a large number of people. The worst earthquake ever recorded was also in China, in which about 69,000 people were killed and 370,000 injured. This earthquake happened in 2008.Earth
21、quakes worry people a lot. The reason is that we often do not know when they are coming. People cannot prepare for them.8. Earthquakes happen .A. regularly in most places in the worldB. in all the places in the worldC. only in the countries that have a lot of mountainsD. only in a few places along t
22、he mountains解析:细节理解题。根据文章第一段的介绍可知,有些地方很少或者根本没有地震发生,不过世界上大部分地方的地震的发生是有规律性的,同时,地震频繁的国家通常多山。由此可判断出A项表述正确。答案:A9. When and where was the worst earthquake ever recorded?A. 1964; Alaska. B. 1923; Japan. C. 2008; China. D. 1976; China. 解析:细节理解题。根据文中“The worst earthquake ever recorded was also in China, in w
23、hich about 69,000 people were killed and 370,000 injured. This earthquake happened in 2008.”的表述可知,有记录以来最为严重惨烈的地震发生在2008年的中国,故C项正确。答案:C10. According to the passage, which of the following is NOT true?A. Earthquakes can cause fires.B. People still dont know when an earthquake will come.C. Earthquakes
24、often come unexpectedly.D. The stronger the earthquake is, the more people are killed.解析:细节理解题。根据第三段的首句“Strong earthquakes are not always the ones that kill the most people.”可知,强震并不总是造成最多死亡的地震。故D项的表述错误。答案:D11. What may be talked about in the paragraph followed?A. How do earthquakes worry people?B. H
25、ow can we save people when earthquakes happen?C. What will people do to prepare for earthquakes?D. How do earthquakes happen?解析:推理判断题。结合文章最后一段讲述的内容“地震令人害怕的原因就是人们不知道它何时发生,人们无法为此而做准备”可知,下面讲到的内容可能与“如何为地震做好准备”有关,故C项正确。答案:CDCheck out our tsunami facts and learn some interesting information related to the
26、se great walls of water that can cause so much destruction. Find out what causes tsunamis and read about some notable recent examples of tsunamis that have occurred around the globe.Tsunamis are huge waves of water that are usually caused by earthquakes or volcanic eruptions. As a tsunami approaches
27、 the shore, water may move back from the coast. If it is shallow enough, the water may be pulled back hundreds of metres. If you are in the area, observing this is a good indication that a tsunami is on the way.Regions in tsunami danger zones often have warning systems in place to give people as muc
28、h time to evacuate(撤离) as possible. When tsunamis hit shallow water(often near the coast), they slow down but increase in height.An earthquake in the Indian Ocean off Indonesia in December 2004 caused a tsunami that killed over 200,000 people in 14 countries.In March 2011, the Tohoku earthquake off
29、the eastern coast of Japan caused a tsunami that was a major factor in the death of over 15,000 people. The tsunami waves created by the Tohoku earthquake reached heights of over 40 metres(131 feet) in mine areas, wiping out coastal towns and causing a number of nuclear accidents.The Japanese word “
30、tsunami” literally means “harbour wave”. Tsunamis are sometimes referred to as tidal waves but this term has fallen out of favour because tsunamis are not related to tides.12. Which of the following shows a tsunami is coming soon?A. An earthquake happens.B. The water near the shore is pulled back.C.
31、 The water marches towards the coast.D. The water near the shore is very shallow.解析:细节理解题。根据第二段的表述可知,海啸是由地震或火山爆发引起的巨浪。当海啸接近海岸时,海水可能会从海岸回流。如果水足够浅,可能会被拉回几百米。再结合“If you are in the area, observing this is a good indication that a tsunami is on the way.”可知B项正确。答案:B13. Why did over 15,000 people die in th
32、e Tohoku earthquake?A. Because of the tsunami caused by the earthquake.B. Because of the lack of warning systems.C. Because of the earthquake itself.D. Because of the nuclear accidents caused by the tsunami.解析:细节理解题。根据第五段首句“In March 2011, the Tohoku earthquake off the eastern coast of Japan caused a
33、 tsunami that was a major factor in the death of over 15,000 people.”可知,2011年3月,日本东海岸发生的地震引发的海啸是导致1.5万多人死亡的一个主要因素。答案:A14. What can we learn from the passage?A. The word “tsunami” is from British English.B. The term “tidal wave” is used more often than “tsunami”.C. More people died in the Indonesia t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-394911.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
