四川省南充高级中学高三第12次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省南充高级中学高三第12次月考英语试题 WORD版含解析 四川省 南充 高级中学 高三第 12 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、南充高中2018级高三第十二次月考英语试题第I卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How does the girl usually talk to Tara?A. Through the Internet. B. Through phone calls. C. Through text messages.2. What does the man need help wi
2、th?A. The tall box. B. The wide box. C. The heavy box.3. What does the womans teacher suggest about paragraphs?A. They should be roughly the same length.B. They should have dramatic effect.C. They can be of any length.4. What are the speakers probably going to do?A. Make a sandwich. B. Give a presen
3、tation. C. Buy some bread.5. What are the speakers mainly talking about?A. Cheese. B. Apples. C. Sausages.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How old was the woman when they played the
4、 game last time?A. 6. B. 11. C. 21.7. Which ball was worth the fewest points?A. The red one. B. The green one. C. The blue one.听第7段材料,回答第8至10题。8. What does the man need from the woman?A. A signature. B. A package. C. A delivery slip.9. Who is Ronald Fields?A. The mans brother. B. The womans brother.
5、 C. The womans neighbor.10. Where are the speakers probably?A. At the post office. B. At the police station. C. At the womans house.听第8段材料,回答第11至13题。11. What is the man looking for?A. A restaurant. B. A gym. C. A hotel.12. How much will the man probably pay per month at the new gym?A. 30. B. 25. C.
6、22.50.13. What is a benefit of the new gym?A. Free breakfast. B. Views of the bridge. C. Discounted hotel rooms.听第9段材料,回答第14至17题。14. What does the man want to be?A. An engineer. B. An astronaut. C. An astronomer.15. What does the man want to save mankind from?A. The virus. B. Climate change. C. The
7、aging problem.16. How can the womans tone be described?A. Surprised. B. Indifferent. C. Humorous.17. What is the probable relationship between the speakers?A. Mother and son. B. Teacher and student. C. Scientist and assistant.听第10段材料,回答第18至20题。18. Which region is Nicola Sturgeon the leader of?A. Eng
8、land. B. Scotland. C. Wales.19. How many First Ministers have there been in total?A. One. B. Four. C. Five.20. Who is Peter Murrell?A. A news reporter. B. An executive officer. C. A former First Minister.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ADiversity in the out
9、doors: Students GroupThursday, October 8, 2021, 2 3:30 pmASI Peak Adventures is excited to host a discussion on diversity in outdoor activities. People from some cultural backgrounds are historically fewer in outdoor leisure, but the tide is changing. More and more people from all backgrounds are in
10、teracting with nature. In this group, students will discuss what the outdoors means to them and share adventure stories.Location Virtual ZOOMNo Mans Land Film FestivalFriday, October 23, 2021, 6 11 pmASI Peak Adventures is excited to support and host a virtual showing of the No Mans Land Film Festiv
11、al. While we cannot all be together on campus just yet, we can all be together in community watching women fascinated in the outdoors. These films will inspire you to promote the women in your life and possibly your next big adventure! This event is free for students and there is a $10 suggested don
12、ation. Let No Mans Land Film Festival kick off your weekend!Location Virtual ZOOMYellowstoneThursday, December 3, 2021, 4 4:30 pmJoin us and explore Yellowstone National Park from the comfort of your own home. With our provided virtual tour, come and see some of the famous main attractions around th
13、e park. Throughout your adventure, you can learn about the history and nature that inhabit the park. Also included is some additional information about visiting Yellowstone in person. We hope to see you on our tour!Location Virtual ZOOM1. What will the students do in the group?A. List some interesti
14、ng outdoor activities.B. Work out the meaning of changing tide.C. Tell some adventure stories to each other.D. Do some historical outdoor activities.2. What is special about No Mans Land Film Festival?A. it charges students $10 for donation.B. it focuses on womens love for the outdoors.C. it will be
15、 held on campus at weekends.D. it admits womens adventurers for the festival.3. What do the three activities have in common?A. They are all free for students.B. They all last the same period.C. They are all outdoor activities.D. They are all online activities.【答案】1. C 2. B 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章向读者介
16、绍了三种在线活动:户外多样性:学生组,无人区电影节和黄石公园的相关信息。【1题详解】细节理解题。由Diversity in the outdoors: Students Group中的“In this group, students will discuss what the outdoors means to them and share adventure stories. (在这个小组里,学生们将讨论户外活动对他们意味着什么,并分享冒险故事)”可知,学生在小组里互相讲一些冒险故事。故选C项。【2题详解】细节理解题。由No Mans Land Film Festival中的“These f
17、ilms will inspire you to promote the women in your life and possibly your next big adventure! (这些电影将激励你提升你生活中的女性,也可能是你的下一次大冒险!)”可知,无人区电影节关注女性对户外运动的热爱。故选B项。【3题详解】细节理解题。根据原文每一段后面都有“Location Virtual ZOOM (虚拟位置缩放)”可知,这三种活动的共同点是它们都是虚拟地点,都是在线活动。故选D项。BAll through school, I had only one close friend. We spe
18、nt years together, essentially joined at the hip. But then Greg moved away, and it would take more than 50 years to bring us together again.As children, Greg and I dove into everything with passion. We raced our bikes and illustrated our own comic books. We even became attracted to the same blonde g
19、irl from around the corner, a sixth-grader named Joanne who barely knew we existed.The last time I saw Greg was sometime in 1966. I cant recall saying goodbye before he moved.But then, a few summers ago, I saw a familiar woman. “Excuse me. Would your name happen to be Joanne?”“Uh, yes ” She didnt re
20、cognize me until I explained who I was. We hadnt exchanged more than a few dozen words in our entire lifetime. “Have you stayed in touch with Greg?” she asked. I was surprised she even knew of our friendship.“No. I havent,” I admitted. “I wish I had.”Back at the cabin I checked my messages. I glance
21、d at one email, and then read it from start to finish. The email was from Greg.Greg had tracked me down through social media. He was now married, had two children and had become a musician and entrepreneur (企业家). We exchanged several emails before connecting by phone. A month later, my wife and I dr
22、ove to meet Greg and his family.Standing at his front door, I felt unsure of what to say or do. So much time had passed. But after hugs and introductions, the years dissolved as we exchanged stories about our lives. I had brought along the only picture I could find containing the two of us from my s
23、ixth birthday. As he gazed at the photo, Greg handed me a small, old card: Gregs invitation to my sixth birthday party, signed “From Donnie” in faded blue crayon.There were a few other keepsakes (纪念品) shared that evening, but none as meaningful as the invitation and the snapshot, companion pieces st
24、ored apart and saved for the reunion of two old friends.4. What does paragraph 2 mainly talk about?A. What kind of person Greg was.B. How adventurous the author and Greg were.C. Why the author and Greg lost contact.D. How close the author and Greg were in childhood.5. How did the author probably fee
25、l when Joanne asked him about Greg?A. Regretful.B. Thankful.C. Satisfactory.D. Unfortunate.6. Why did the author consider the invitation and snapshot meaningful?A. They were gifts from the authors sixth birthday.B. They involved a sense of history and mystery.C. They witnessed two old friends separa
26、tion and reunion.D. They were thought to be lost but were finally found.7. What does the author want to tell us with the text?A. A friend in need is a friend indeed.B. A man is known by the friends he keeps.C. Friendship can withstand the test of time.D. Childhood friendship is the truest form of fr
27、iendship.【答案】4. D 5. A 6. C 7. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。主要讲述了作者以前在学校里的一个密友格雷格,两人在一起度过了很多年,从不分开。多年后,格雷格通过社交媒体找到作者并发来电子邮件。因此,得以重聚。格雷格掏出了珍藏多年的请帖和快照,这些物品见证了两位老朋友的分离和重聚。【4题详解】主旨大意题。根据第二段“As children, Greg and I dove into everything with passion. We raced our bikes and illustrated our own comic books. We even bec
28、ame attracted to the same blonde girl from around the corner , a sixth-grader named Joanne who barely knew we existed.”(当我们还是孩子的时候,Greg和我就满怀激情地投身于毎一件事。我们骑自行车比賽,给自己的漫画书配插图。我们甚至被同一个金发女孩吸引住了,她住在街角,是一个六年级的女孩,名叫乔安妮,她几乎不知道我们的存在)可知,第二段主要讲了作者和Greg童年时的亲密关系。故选D项。【5题详解】推理判断题。根据文章第五段最后两句“Have you stayed in touc
29、h with Greg? she asked .I was surprised she even knew of our friendship. ”(你和Greg保持联系了吗?她问。我很惊讶她竟然知道我们的友谊。)和第六段“No, I havent, I admitted.I wish I had.”(不,我没有,我承认,我希望我联系了。)可知,当Joanne问起作者是否还与Greg保持联系时,作者表示他倒是希望他能和Greg保持联系,但是他却没有,因此可以推断出对于没能够和Greg保持联系,作者感到十分后悔。A. Regretful后悔的;B. Thankful感激的;C. Satisfac
30、tory满意的;D. Unfortunate不幸的。通过分析语境可知,A项“后悔的”符合本段语境。故选A项。【6题详解】推理判断题。根据最后一段中“There were a few other keepsakes shared that evening, but none as meaningful as the invitation and the snapshot, companion pieces stored apart and saved for the reunion of two old friends.”(那天晚上,大家还分享了一些其他的纪念品,但没有一个像邀请函和照片那样有意
31、义,它们被分开存放,是为了迎接两位老朋友的重逢)可推知,作者认为邀请函和照片有意义是因为他们见证了两个朋友的分离和团聚。故选C项。【7题详解】推理判断题。 根据阅读全文可知本文主要讲述了作者小时候和Greg是非常好的朋友但是后来Greg搬走了,然后他们就失去了联系。之后作者看到了Greg发来的邮件,并重新与他取得了联系并到Greg家中做客,作者拿出了他们在作者六岁生日上拍的一张照片,而Greg拿出了生日派对的邀请函,这两份礼物对于作者来说十分重要。可推知,作者与Greg从小便是朋友,而他们长大后再次相遇仍然是朋友,因此作者是想告诉我们,友谊是可以经受住时间的考验的。故选C项。【点睛】CTher
32、e is something to be said for being a generalist, even if you are a specialist. Knowing a little about a lot of things that interest you can add to the richness of a whole, well-lived life.Society pushes us to specialize, to become experts. This requires commitment to a particular occupation, branch
33、 of study or research. The drawback to being specialists is we often come to know more and more about less and less. There is a great deal of pressure to master ones field. You may pursue training, degrees, or increasing levels of responsibility at work. Then you discover the pressure of having to k
34、eep up.Some people seem willing to work around the clock in their narrow specialty. But such commitment can also weaken a sense of freedom. These specialists could work at the office until ten each night, then look back and realize they would have loved to have gone home and enjoyed the sweetness of
35、 their family and friends, or traveled to exciting places, meeting interesting people. Mastering one thing to the exclusion of others can hold back your true spirit.Generalists, on the other hand, know a lot about a wide range of subjects and view the whole with all its connections. They are people
36、of ability, talent, and enthusiasm who can bring their broad perspective (视角) into specific fields of expertise (专长). The doctor who is also a poet and philosopher is a superior doctor, one who can give so much more to his patients than just good medical skills.Things are connected. Let your experti
37、se in one field fuel your passions in all related areas. Some of your interests may not appear to be connected but, once you explore their depths, you discover that they are. My editor Toni, who is also a writer, has edited several history books. She has decided to study Chinese history. Fascinated
38、by the structural beauty of the Forbidden City as a painter, she is equally interested to learn more about Chinese philosophy. “I dont know where it will lead, but Im excited Im on this pursuit.”These expansions into new worlds help us by giving us new perspectives. We begin to see the interconnecte
39、dness of one thing to another in all aspects of our life, of ourselves and the universe. Develop broad, general knowledge and experience. The universe is all yours to explore and enjoy.8. To become a specialist, one may have to_.A. avoid responsibilities at workB. narrow his range of knowledgeC. kno
40、w more about the societyD. broaden his perspective on life9. According to the author, a superior doctor is one who _.A. is fully aware of his talent and abilityB. is a pure specialist in medicineC. brings knowledge of other fields to workD. should love poetry and philosophy10. What does the author i
41、ntend to show with the example of Toni?A. Seemingly unrelated interests are in a way connected.B. Passion alone does not ensure a persons success.C. In-depth exploration makes discoveries possible.D. Everyone has a chance to succeed in their pursuit.11. What could be the best title for the passage?A
42、. Specialist or Generalist: Hard to DecideB. Turn a Generalist into a SpecialistC. Ways to Become a GeneralistD. Be More a Generalist Than a Specialist【答案】8. B 9. C 10. A 11. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了作为专家需要具备的知识及作为一个多面手需要具备的东西,并对两者进行了比较与讨论。【8题详解】推理判断题。由第二段中的“Society pushes us to specialize, to become e
43、xperts. This requires commitment to a particular occupation, branch of study or research. (社会促使我们专攻,成为专家。这需要致力于某一特定的职业、学科或研究。)”可知,专家需要致力于某一特定的职业、学科或研究,所以专家可能必须缩小他的知识面。故选B项。【9题详解】推理判断题。由第四段中的“Generalists, on the other hand, know a lot about a wide range of subjects and view the whole with all its con
44、nections. (另一方面,多面手对广泛的学科了解很多,他们看待整体及其所有的联系。)”和“The doctor who is also a poet and philosopher is a superior doctor, one who can give so much more to his patients than just good medical skills. (同时也是诗人和哲学家的医生是一位优秀的医生,他能给予病人的不仅仅是良好的医疗技能。)”可知,作者认为一位优秀的医生不仅仅是纯粹的医生,他在诗歌和哲学上所知的东西也会运用到工作中去,给予病人超越医术的东西。故选C项
45、。【10题详解】推理判断题。由第五段中的“Some of your interests may not appear to be connected but, once you explore their depths, you discover that they are. My editor Toni, who is also a writer, has edited several history books. She has decided to study Chinese history. Fascinated by the structural beauty of the Forb
46、idden City as a painter, she is equally interested to learn more about Chinese philosophy. “I dont know where it will lead, but Im excited Im on this pursuit.” (你的一些兴趣似乎没有联系,但一旦你探索了它们的深度,你就会发现它们是联系在一起的。我的编辑Toni也是一位作家,她编辑过几本历史书。她决定学习中国历史。作为一名画家,她对紫禁城的结构美非常着迷,她同样有兴趣更多地了解中国哲学。“我不知道它会把我引向何方,但我很高兴我能继续追求。
47、”)”可知,作者举例Toni作为一位作家,因为不同的兴趣想学习历史、建筑学、哲学等,说明她在工作中,一些似乎没有联系的兴趣或东西在某种程度上是相互关联的,才促使了Toni的跨界学习。故选A项。【11题详解】主旨大意题。由第一段中的“There is something to be said for being a generalist, even if you are a specialist.(做一个多面手是有道理的,即使你是个专家。)”和最后一段“These expansions into new worlds help us by giving us new perspectives.
48、We begin to see the interconnectedness of one thing to another in all aspects of our life, of ourselves and the universe. Develop broad, general knowledge and experience. The universe is all yours to explore and enjoy. (这些对新世界的扩展通过给我们新的视角来帮助我们。我们开始在我们生活的方方面面,在我们自己和宇宙中,看到事物之间的相互联系。拓展广博的知识和经验。宇宙完全在你使用
49、的探索和享受中。)”及结合全文理解可知,D项“做一个多面手,而不是专家”符合文章主旨大意。故选D项。DHave you ever had the feeling that you cant think when there is too much noise around? Did you ever think a fish could experience that feeling too? A recent paper published in Science titled “Soundscape(声景)of the Anthropocene Oceans”, combined over
50、10,000 scientific papers, confirming that undersea life knows that exact same feeling, more often than not. Anthropogenic(人为的)ocean noise, also known as underwater noise pollution, has created a dramatic impact on marine life due to “human-caused” activity within and neighboring our oceans.Disney Pi
51、xars animated film Finding Nemo educated us about the ocean, and specifically within the ordinary world of a clown fish. A fact many may not know is that clown fish spend the first part of their lives as larvae(幼体), drifting with the current(洋流)of the ocean until they become strong enough to swim ag
52、ainst it. Once they are powerful and strong, they head home in sheltered coral reefs. There is only one disadvantage-the fish cant physically see the reef, but they can hear it. The only problem is, if they cant hear it, will they ever make it home?Our anthropogenic ocean noise, such as cargo ships,
53、 ship and boat propellers, surfing, deep sea mining. etc. are causing destruction of marine life. According to Time, sound is the sensory signal that travels the farthest through the ocean. Anthropogenic noise drowns out the natural soundscapes, putting marine life under immense stress. Altogether,
54、this stress then affects their general health, disturbs their behavior, physiology. reproduction and, in extreme cases, causes death. Marine life can adapt to noise pollution, however, only if they can escape it. This only renders further complications(困难, 问题)of straying(使偏离)species from their tradi
55、tional breeding regions or separating them from their families.Now, what if we told you there is already a solution? Multiple remedies, ideas and designs are currently in the works or already exist to get rid of and change the damage of anthropogenic ocean noise. As Time explains, from wind-powered
56、ships to noise-reducing propellers(螺旋桨),floating wind turbines(风力发电机)and “bubble curtains” that muffle construction noise, the solutions are already available and in some cases, cost-effective(划算的). The authors of the paper hope it will catch the attention of policymakers, who historically speaking,
57、 have ignored the mater still to this day.Of all the challenges ocean creatures are battling, luckily sound pollution is the easiest compromise humans can make. Once the noise has decreased, marine life will be able to better manage everything else it is up against.12. What do we know about “Soundsc
58、ape of the Anthropocene Oceans”?A. It analyses how sound travels in the ocean.B. It discusses different types of ocean pollution.C. It explores the effects of noise pollution on sea life.D. It studies how sea animals communicate with each other.13. Why did the author mention clown fish in paragraph
59、2?A. To present their life cycles.B. To show how terrible their living conditions are.C. To introduce a famous animation about the ocean world.D. To stress the importance of natural soundscapes to sea life.14. What does the underlined word “renders” probably mean in paragraph 3?A. Causes.B. Reduces.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
