2020新课标高考牛津版英语第一轮总复习课后规范训练第1部分 BOOK 2 UNIT 3 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020新课标高考牛津版英语第一轮总复习课后规范训练第1部分 BOOK 2UNIT WORD版含解析 2020 新课 标高 牛津 英语 第一轮 复习 课后 规范 训练 部分 UNIT WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阅读理解组块练.阅读理解AWhen Debbie decided to pursue(追逐) her dream,she rented a typewriter,put it on the kitchen table,and began typing each morning after the kids went to school.When the kids came home,she moved the typewriter and made them dinner.When they went to bed,she moved it back and typed some more.F
2、or two years,Debbie followed this routine.Supermom had become a struggling writer and she was loving every minute of it.One night,however her husband,Wayne,sat her down and said,“Honey,Im sorry,but youre not bringing in any income.we cant do this anymore.We cant survive on just what I make.” That ni
3、ght,her heart was broken and her mind was too busy to let her sleep.Debbie knew that working 40 hours a week would leave her no time to write.Seeing her despair,her husband woke up and asked,“Whats wrong?” “I really think Id have made it as a writer.I really do.” Wayne was silent for a long time,the
4、n sat up,turned on the light,and said,“All right,honey,go for it.” So Debbie returned to her dream and her typewriter,pounding out page after page for another two years. Her family went without vacations,pinched(捏) pennies,and wore handmedowns. But the sacrifice and the persistence finally paid off.
5、After five years of struggling,Debbie sold her first book.Then another.And another.Until finally,today,over 60 million copies of her books are in print,and she has millions of loyal fans. And Wayne? All that sacrifice in support of his wife paid off handsomely.He got to retire at age 50 and now spen
6、ds his time building an airplane in the basement of their 7,000 squarefoot mansion( 宅邸). Debbies kids got a gift far more important than a few summer camps.As adults,they realize what Debbie gave them was far more importantpermission and encouragement to pursue their own dreams.1Whats the dream of D
7、ebbie?AOwning a typewriter.BLoving every minute of life.CBecoming a writer.DFollowing this routine.2Why did her heart break?ABecause she brought in no income.BBecause they cant live on just what her husband made.CBecause Debbie had to follow her routine.DBecause she didnt get support from her husban
8、d.3. Whats NOT necessary for her success?ASacrifice.BMoney. CPersistence. DSupport.4. Which is far more important to pursue the kids dreams?APermission and encouragement.BA few summer camps.CThey got many gifts.DA great environment of family.【答案与解析】1C细节理解题。由第三段第二句“I really think Id have made it as a
9、 writer”可知,黛比的梦想是成为一名作家。2D推理判断题。由第二段内容可知,黛比心碎的原因是因为丈夫的话,她的努力起初没有得到丈夫的支持,故选D。3B细节理解题。由第四段第一句“But the sacrifice and the persistence finally paid off.”可知A和成功的必备条件,而由最后一段第二句All that sacrifice in support of his wife paid off handsomely.可知D项也是成功的必备条件,故本题选B。4A细节理解题。由最后一段最后两句可知,黛比给孩子的礼物比几次夏令营更重要,那就是追逐梦想的支持与
10、鼓励,故选A。B(2019 浙江省高三“五校联考”第一次考试)Japan has made a lot of noise in recent years about removing the traditional view that women should stay at home while men go out to work.So it was shocking when, on August 7th, Tokyo Medical University (TMU), a distinguished medical school, admitted marking down the t
11、est scores of female applicants to keep the ratio of women in each class below 30%.Their defence was that women are more likely to drop out to marry and have children.To judge female applicants to medical school purely on their academic performance would leave Japan with a shortage of doctors, they
12、said.The admission has caused outrage.“Doctoring has long been a male field.But it is not the only one.Discrimination is common in banks and trading firms, where stamina (耐力) and loyalty, qualities somehow associated with men, are prized,” says Mari Miura, a political scientist at Sophia University.
13、All this embarrasses a government that has promised to make women “shine”The policy seems based on the need for more workers rather than on genuine concern for women.Shinzo Abe, the prime minister, says he wants to bring millions more women into the workforce to make up for a labour shortfall caused
14、 by its ageing and declining population.In the field of politics, the record under Mr.Abes premiership (首相任期) is disappointing.Just two members of his 20strong cabinet are women, including Seiko Noda, in charge of womens rights.Ms.Noda, who makes little secret of her ambition to beat Mr.Abe in a lea
15、dership contest next month, has just published a book called “Grab the Future”, her public declaration for pulling Japan into line with “global standards”She has almost no chance of winning.5According to the passage, what has aroused the publics shock and outrage in Japan?AWomen being more likely to
16、 drop out of school to marry and have children.BTMU judging female applicants to medical school merely on their test scores.CTMU putting a lower grade on female applicants to keep a low percentage of women in each class.DJapan tending to abandon the traditional view that women should stay at home wh
17、ile men go out to work.6What do we know about Seiko Noda?AShe is quite likely to win the leadership contest.BShe never fails to show her ambition in public.CShe is the only female member in Abes cabinet.DHer newly released book “Grab the Future” is a bit hit.7What does the passage mainly talk about?
18、ADoctoring has long been a male field in Japan.BProfessions like banking and trading are tailored to men.CShinzo Abe performed poorly in dealing with labour shortfall.DDiscrimination against women in careers in Japan is a big concern.【答案与解析】5C细节理解题。根据第一段第二句可知,东京医科大学(TMU)承认降低了女性申请者的考试分数,使每个班级的女性比例低于3
19、0%。6B细节理解题。根据第四段第四句“makes little secret of her ambition to beat Mr. Abe in a leadership contest”可知,她公开表现出她的雄心壮志。7D主旨大意题。纵观全文,文章通过日本东京医科大学身陷“改分门”,被爆压低女考生录取率,从而引出日本对职业女性的歧视这一个大问题。C(2018安徽省合肥市高三第二次质检)Its not every day that United States history mixes with microbes (微生物) in the soil.But when the grassla
20、nd on the National Mall in Washington, DC.was replaced, it offered scientists the opportunity to study changes in the soil beneath.The work focused on the bacteria present in the soil.To the researchers surprise, the communities of microbes did not change a lot before and after the replacement.These
21、 communities in the soil are known as the soil microbiome (微生物群)“My lab is interested in how microbes can move around in the environment, and how they change and adapt as a result of this movement,” explains Jo Anne Crouch, the lead author of the study.“We thought that the new importedturf (草皮) from
22、 New Jersey would introduce different communities of bacteria to the National Mall.However, we found that they werent significantly different.”Crouchs work focused on turf grass, defined as a large area of green grass.It is made up of the grass, its roots, and the soil and microbes found with them.T
23、hink of the soil microbiome as similar to the collection of microbes found in the human body.When the microbes are out of balance, it can make someone sick.Crouch says its the same for the soil microbiome.Many of the worst diseases in crops or other environments are linked with changes in the soil m
24、icrobiome.Additionally, Crouch says that even though the changes between the soils were small, scientists are also starting to appreciate that sometimes a really important microbe is a rare one.This means it would be hard to observe but could greatly affect how the groups function as a whole.“Agricu
25、ltural areas and other natural spaces are highly and easily hurt by negative changes,” she says.“Microbiomes offer an almost entirely new opportunity to influence interactions among plants and microbes to improve plant productivity and health.”8Why did the researchers feel surprised when they focuse
26、d on the bacteria in the soil?AMore bacteria appeared in the soil.BMicrobes were replaced obviously.CSoil microbiome almost remained stable.DThe soil microbiomes damaged the environment.9By studying the turf grass, what did Crouch and her team find?AMicrobes grew faster in their own community.BSoil
27、microbiomes were different in different places.CTurf grass adapted to the environment nearby very soon.DSimilar communities of bacteria were brought by turf grass.10Why did the author mention the microbes in the human body?ATo indicate the two play a similar role.BTo prove they are both the causes o
28、f diseases.CTo examine the environments people live in.DTo analyze the changes of human microbes.11What does Crouch mean in the last paragraph?AMicrobes are still as hard to observe as before.BStudies on microbiomes can be beneficial to agriculture.CScientists are still puzzled about the effect of m
29、icrobiomes.DToo many microbiomes in the soil mean no harm to plants.【答案与解析】8C细节理解题。根据第二段可知,使研究者惊讶的是,在草地被替换前后,其土壤中的微生物群落几乎保持稳定。9D细节理解题。根据第三段第二、三句可知,通过对草皮的研究,克劳奇和她的团队发现类似的细菌群落是由草坪草带来的。10A细节理解题。根据第五段第一句“Think of the soil microbiome as similar to the collection of microbes found in the human body.”可知,提到
30、人体中的微生物群组是为了表示在这两个类型中相类似的角色。11B推理判断题。根据最后一段倒数第一、二句可知,对微生物群落的研究对农业是有益的。DIt is common and usual to see people freak_out when they face challenges in their life.We all pass in different life problems and challenges.No one is free of life problems.Only a dead man faces no problem.As long as you are aliv
31、e,challenges are everywhere. How do you face problems and challenges in your life? Problems and challenges are the building blocks of your personality.They make you who you are.Besides,whether what happened in your life builds or destructs you depends on how you look at it.If you take your problems
32、as troubles,they will be troubles and may cause destruction.If you take them as constructive tools,you are going to be built up on them. Problems are everywhere.No one can avoid them.And they are good too.They open up a different look and opportunity if you are willing to see.When you face troubles,
33、do not frustrate or freak out.Just cool yourself to think in a different direction.Think in a positive way.Every problem has its own good as well as bad sides.Focus on the good one.Look at the bright side. Besides,there is always a good person,perhaps your mom or dad,or one of your friends,right bes
34、ide you who can turn everything into your best if you are willing to turn to them.No matter what happens,they will be there to help you.Trust them and they will never let you down.All you need to know is that you are loved wherever you are.12Whats the meaning of the underlined phrase “freak out” in
35、Paragraph 1?AFeel shy. BFeel upset.CFeel happy. DStay calm.13. In Paragraph 2,the writer implies that_.Aproblems cause troublesBchallenges can be avoidedCattitude is everythingDpersonalities are built on failures14According to the last paragraph,when were in trouble,we_.Acan only depend on our paren
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-395432.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
