2020新课标高考牛津版英语第一轮总复习课后规范训练第1部分 BOOK 6 UNIT 1 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020新课标高考牛津版英语第一轮总复习课后规范训练第1部分 BOOK 6UNIT WORD版含解析 2020 新课 标高 牛津 英语 第一轮 复习 课后 规范 训练 部分 UNIT WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阅读理解组块练.阅读理解AStudies have documented that smiling is a universal and effective way to lift mood.But in the latest research on the power of the smile,researchers led by Marcus Munafo of the University of Bristol in England found that even seeing smiles on the faces of others can have a profound effec
2、t on a persons tendency toward violence or aggressionthat is,as long as that person recognizes the smile as one of happiness,and not as a sneer (讥笑)Munafo and his colleagues conducted a series of experiments involving normal adults and highly aggressive teens referred to a youth program,either by ed
3、ucational authorities or the courts.About 70% of the teens already had a criminal record.In the first experiment,40 healthy adults,aged 1830,looked at facial expressions on the computer ranging from happy to angry with increasingly difficult ones to discern in between.Participants were asked how ang
4、ry they felt and then had to rate the images as displaying either happiness or angerthere was no option for “unclear” or “unable to tell”From these ratings,the scientists could generate a score of their preference toward happiness or anger.Previous research found that aggressive peopleincluding viol
5、ent offenderstend to consider even a common expression as an unfriendly one.“You looking at me?” can easily turn a simple question into a tragic fight.Based on their original scores,half of the participants were then told by the computer that some of the unclear faces that they had rated as angry sh
6、ould have been scored as happy.This was intended to guide them toward judging the inbetween faces more positively.The other 20 received feedback that simply proved their first choices,creating a control group.After this training,both groups were tested again and the group that received the biased (有
7、偏见的)feedback shifted its ratings of unclear faces toward the happy side.Participants were also asked to rate their level of angry feelings again after completing the second round of testing.Those who were trained to consider unclear faces as happier reported feeling less angry afterward.The research
8、ers next focused on the 46 adolescents from the high risk youth program.These teens completed the same testing,but both the youth and the staff reported on the teens levels of aggressive behavior before the testing started and for two weeks afterward.The teens trained to interpret unclear facial exp
9、ressions more positively were significantly less aggressive two weeks later.“The results of our experiments strongly suggest that the understanding of emotional facial expressions plays a causal role in subjective anger and aggressive behavior,” the authors conclude.That doesnt mean that smiles alon
10、e are the answer to violence among adolescentsprevious research in which antisocial youths were trained to better recognize emotions,for example,did not have any effect on their level of aggressive behavior.But this earlier study focused on improving teens understanding of clear facial signals,not u
11、nclear ones.Since unclear signals are more likely to be misunderstood,it may be that violent behavior in some youths exists with their constant misunderstanding of angry expressions where they dont exist,which push them to aggressive responses.The findings suggest that helping young people,particula
12、rly those easy to be violent,to learn to give others the benefit of the doubt when they see what they think is a threatening face could help end the vicious (恶性的) cycle of violence.1The underlined word “discern” (Paragraph 3) means _.Adisplay obviouslyBidentify clearlyCdescribe correctly Dvalue prop
13、erly2According to Munafos research,the anger and violent behavior in some youths resulted from _.Atheir misunderstanding of facial emotions of othersBtheir lack in knowledge of emotion recognitionCtheir inborn tendency toward violence or aggressionDtheir experience of being offended by others on pur
14、pose3The method Munafo and his colleagues used in their research is _.Afield investigationBcase studyCobservation and analysisDexperiment and comparison4Which of the following will Munafo and his group probably agree with?AJust smile as much as possible.BMisunderstanding is the root of violence.CSee
15、ing smiles can lower aggression.DControl our anger to avoid violence and aggression.【答案与解析】1B词义猜测题。根据文章第三段第二句中“there was no option for unclear or unable to tell”可知,画线词在此处的意思应为“清晰地辨别出来”。故答案B符合文义。2A推理判断题。根据文章第一段“But in the latest research on the power of the smilethat is,as long as that person recogni
16、zes the smile as one of happiness,and not as a sneer(讥笑)”可推知,很多年轻人易怒或行为过激,有时候是因为把友善的微笑当成讥笑了。故答案A符合文义。3D推理判断题。根据文章第三段第一句“In the first experiment”和第四段第一句“Previous research found that aggressive people”可推知,Munafo和他的同事们的这项调查使用了实验和比较的方法。故答案D符合文义。4C推理判断题。根据文章第一段“But in the latest research on the power of
17、the smilethat is,as long as that person recognizes the smile as one of happiness,and not as a sneer(讥笑)”和下文中的实验结果可推知,微笑可以减少人们的过激行为。故答案C符合文义。B(吉林省长春市2018届高三年级四模)China will green light Internet medical services conducted by medical institutions as part of a broader push to promote Internet Plus Health
18、care, those at a State Council executive meeting chaired by Premier Li Keqiang decided.Medical institutions will be allowed to provide online diagnostic services for some common and chronic diseases in patients followup visits to their doctors.The top levels of hospitals will be encouraged to provid
19、e online services, including consultations (会诊), reservations and test result inquiries.As China joins the ranks of middleincome countries, the demand for health services has increased accordingly.Internet Plus Healthcare can help reduce the problem of inaccessible and expensive public health servic
20、es that have long been a big concern for the general public.One decision coming out of the meeting says the intelligent review for health insurance will be applied and the onestop settlement will be advanced.The realtime sharing of prescription and drug retail sales will be explored, as well.“We mus
21、t waste no time in pushing forward the measures once the decisions made.” Li said.“In recent years, toplevel hospitals in major cities have seen steady increases in the number of patients.Medical bills have become a heavy burden on families and highend medical resources still fall short of meeting t
22、he growing demand of the public.”To solve the problem, a twopronged (双管齐下的) approach must be taken.One is to establish medical partnerships to strengthen cooperation between major hospitals and community clinics.The other is to bring forward Internet Plus Healthcare to promote the sharing of quality
23、 medical resources.The government will see to it that longdistance healthcare services cover all countylevel hospitals.So more efforts will be made to ensure that highspeed broadband network will be extended to cover medical institutions in urban and rural areas.Dedicated Internet access services wi
24、ll be set up to meet the needs for longdistance healthcare services.5According to the text, which of the following services wont a patient enjoy online?AReceiving a medical operation.BAsking doctors for advice after the test.CSeveral doctors discussion about the disease.DMaking an appointment with a
25、 doctor in advance.6Why is the demand for health services increasing in China?AThe expense of medical care.BThe recognition of health insurance.CThe improvement of peoples life quality.DThe inconvenience of hospital equipment.7What does Li mean by saying “We must waste no time in pushing forward the
26、 measures”?AThe bills are impossible to afford.BThe situations are urgent to improve.CThe measures are perfectly worked out.DThe hospitals are unwilling to admit patients.8What can be the suitable title for the text?AModern HospitalsBOnline Healthcare on its WayCNo More Burden for General PeopleDWid
27、e Applications of Internet Service【答案与解析】5A细节理解题。根据第二段最后一句可知,高级医院被鼓励可以在线提供的服务包括在线会诊,预约挂号和检查结果查询,并没有提到医疗手术。所以选项A正确。6C细节理解题。根据第三段第一句可知,随着中国进入中等收入国家行列,中国人民对健康服务的需求也随之增加。也就是说中国人民的生活水平提高,是健康服务需求增加的原因。所以答案选C。7B推理判断题。由第三段第二句可知,公共卫生服务一直是公众关注的焦点。由第五段可知,近年来医疗费用已成为家庭的沉重负担,高端医疗资源无法满足公众日益增长的需求。所以目前医疗资源不足等问题日益严重和
28、紧迫,所以中国政府必须抓紧时间采取措施解决问题。所以答案选B。8B主旨大意题。由文章开头及全文内容可知,文章主要讲了中国政府推行网上医疗服务的消息。所以选项B符合文章大意。C(湖南省湘潭市2018届高三下学期第三次模拟考试)Sometimes we experience pain that seems just too big to feel, too frightening to faceit looks like a tsunami.So, we run.My tsunami came when I was nine years old.I was woken up by my mothe
29、rs screams“Bob? Bob?! BOB!” I ran to my parents bedroom.My father was on all fours, unconscious.My mother was crazydesperately trying to figure out how to stop what was happening.I ran to the phone 911, the neighbors, anyone“Help us!” Soon rescue came, but my father didnt come back to life.When my f
30、riends came to comfort me, I remember “pulling myself together” as I walked toward them, determining to show them that I was fine.The more I denied my pain, the more I was praised by the adults around me”Oh, look how strong she is!” So, I kept saying “Im fine.” Over and over and over.I said it enoug
31、hperformed it enoughthat I even fooled myself.I believed that I was okay.But pain doesnt just “go away”that whole “time heals” thing is a total crock.30 years after my father died, when I looked around for an explanation for all the years of destructive behavior, I couldnt find the root of the pain
32、in my life because I had covered it up so well.All the “Im fine.”30 years of themburied the pain of that nine years old girl.Her pain had been trying to come out, to be heard, to be healed.And, finally, it was.After years of treatment, I found my way back to that night where the pain started, back t
33、o the tsunami.This time, I didnt run.It hurtit still hurtsbut now, when it hurts, I let the pain come.Im not scared to say, “Im not fine.”because I know, eventually, I will be.9What did the author do when her father was in danger?AShe ran out to look for rescue.BShe kept calm and asked for help.CShe
34、 offered first aid to him at once.DShe was too afraid to do anything.10Which of the following can best replace the underlined word “crock” in Paragraph 5?AFact.BTheory.CExperiment. DLie.11Why was the author praised?AShe behaved politely.BShe seemed to be confident.CShe could look after herself.DShe
35、could handle the blow properly.12What lesson can we get from the authors experience?AHiding our pain can be harmful.BExpressing pain is not very easy.CBeing strong means hiding ones pain.DChildren are good at covering up their pain.【答案与解析】9B推理判断题。根据第二段最后两句进行推断。10D词义猜测题。根据最后三段内容可知,作者父亲去世的痛苦并没有简单地“消失”
36、是花了30年的时间来疗伤。她找不到痛苦的根源,“Im fine”掩盖了这一切。而这种痛苦一直想被人听到,被关怀。由此可判断出时间可以治愈这种剧痛就是一种“谎言”。故选D项。11D推理判断题。根据第四段可知作者面对这种痛苦打击的表现让人赞扬。分析选项,可知D项正确。12A推理判断题。根据文章可知,隐藏痛苦让作者用30多年的时间来治愈。无法找到致使作者一生痛苦的根源是因为作者有意地隐藏。最后一段是作者在反思,由此可推断出隐藏痛苦是有害的。分析选项可知A是正确的。D(山西省太原市2018届高三第二次模拟考试)I was in the middle of coding a web page when
37、my wife emailed me these questions: Ever wonder what it would be like to have the face, the brains, the personality and the body? What it would be like to have everyone stop when you walk into a room? What it would be like to be able to get anything or anyone you want? I stopped for a moment and tho
38、ught about it because my wife wouldnt email me this unless something had driven her to do so.I emailed her back with what I thought was a pretty good answer.Here is what I wrote her back.Yes, I had thought many times about what it would be like to be one of the beautiful people.To be able to take yo
39、ur breath away when I walked into a room, or to be the life of the party and have everyone fawning (奉承) over me as I wore only the finest clothes and sported the perfect body? But then I always came back to the realization that a lifestyle like that is so fragile.As you get older, your body changes;
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-395435.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(新教材)2020-2021学年高中高中部编版语文必修下册课件:第一单元 思辨性阅读与表达任务群 写作素养实践 .ppt
