2019版高考英语江苏专版二轮复习阅读理解组合练(一) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版高考英语江苏专版二轮复习阅读理解组合练一 WORD版含解析 2019 高考 英语 江苏 专版 二轮 复习 阅读 理解 组合 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阅读理解组合练(一)(限时30分钟)A(2018重点中学领航卷一)Project AlmanacA group of teenagers try to buy lottery tickets to become rich, take revenge on high school bullies, and . But as weve found out in other films such as Back to the Future and The Butterfly Effect, changing the past can have some serious future conseque
2、nces. These teenagers soon realize that they need to put things back in the way they once were if theyre going to exist at all.Kingsman: The Secret ServiceBased on a comic book, the movie focuses on a secret agent from MI6 and his troublesome crazy teenage nephew. To stop his nephew from continuing
3、his downward spiral in life choices, the agent makes a possible careerending decision he puts the boy on a training program in order to turn him into a spy. What happens next means that the two are in a race to save mankind.The Emoji MovieThe movie will lead us into the neverbeforeseen secret world
4、inside our smartphones. In this world, each emoji has only one facial expression and hopes to be selected by the phones user. But Gene is an energetic emoji who was born with multiple expressions and is determined to become “normal” like the others. So he asks his handy best friend Hi5 and the hacke
5、r emoji Jailbreak to help start his adventure.语篇解读:本文为一篇应用文,主要介绍了几部各具特色的电影。1Why does the author mention Back to the Future and The Butterfly Effect in the passage?ATo stress the danger of time travel.BTo lead in the plot of Project Almanac.CTo reflect the success of Project Almanac.DTo prove the pop
6、ularity of the two movies.解析:选B推理判断题。根据第一部电影中的“But as weve found out in other films such as Back to the Future and The Butterfly Effect . they once were if theyre going to exist at all”可知,作者提到Back to the Future和The Butterfly Effect这两部电影是为了引出对Project Almanac这部电影情节的介绍。故选B。2Why does the emoji “Gene” st
7、art his adventure?ATo be selected by his owner.BTo explore smartphones inner world.CTo own only one facial expression.DTo avoid others discrimination against him.解析:选C细节理解题。根据第三电影中的“each emoji has only one facial expression and hopes to be selected by the phones user. But Gene is an energetic emoji
8、who was born with multiple expressions and is determined to become normal like the others . start his adventure”可知,Gene 开始自己的冒险旅程是为了让自己仅仅拥有一种表情。故选C。B(2017南京、盐城一模)In 1880, the traveller and journalist Lafcadio Hearn was living in New Orleans and writing for a couple of local papers, Daily City Item a
9、nd TimesDemocrat. Hearn sensed that New Orleans exists in a state of insidious disintegration (蜕变) “crumbling into ashes” thanks to its dangerous geography and its “frauds and maladministrations”. And yet, Hearn wrote to a friend, “It is better to live here in sackcloth and ashes than to own the who
10、le state of Ohio.”New Orleanians have always resembled New Yorkers; they tend to share the sense that to live anywhere else would lead inevitably to a stupid and pitiable existence beyond the bounds of understanding.In part, the spirit of New Orleans is rooted in the citys belowsealevel unsteadiness
11、, the condition of looking out and even up at the water all around you, the knowledge that water saturates (浸透) the ground you stand on. Katrina, the fierce hurricane that destroyed the Gulf Coast on August 29, 2005, tested the selfpossession of every citizen who survived it. More than eighteen hund
12、red people did not survive it, and hundreds of thousands lost their homes. The storm and the terrible flooding that followed a natural disaster worsened by a range of manmade disasters revealed much that had been fragile, or rotten, in Hearns time and grew worse with every decade: shabby civil engin
13、eering; corrupt and inefficient government institutions; and it turned out that an Administration in Washington witnessed for days a city drowning a largely black city drowning and reacted with annoying indifference. And yet, in the face of abandonment in hospitals, on rooftops, on highway overpasse
14、s the residents of New Orleans behaved with resilience (不折不挠). Rebecca Solnit, an acute observer of Katrina and its aftermath, has written, “The belief that a Hobbesian war of allagainstall had broken loose justified treating the place as a crime zone or even an unfriendly country rather than a plac
15、e in which grandmothers and children were trapped in frightful conditions, desperately in need of food, water, shelter and medical attention.”Alec Soth, a photographer who lives in Minneapolis and travels the Midwest and the South with the energy of a latterday Walker Evans, did not join the artists
16、 who came to New Orleans a decade ago to capture what he calls the“eye candy of rot and ruin”. Instead, he waited, preferring to capture the city of water ten years later, a city in a state of both persistent suffering and persistent renewal. Soth shows us the upsetting image of a freestanding colum
17、n all that is left of a house in the hardhit Lower Ninth Ward but he moves toward a vision of promise, a lonely figure at his leisure, staring into the waters of todays New Orleans.语篇解读:本文是说明文,主要介绍了美国南部城市新奥尔良。3New Orleanians are similar to New Yorkers in that _. Athey refuse to leave their homelandB
18、they exist in insidious disintegrationCthey possess dangerous geographyDthey have a sense of boring existence解析:选A细节理解题。根据第一段最后一句“New Orleanians have always resembled New Yorkers; they tend to share the sense that to live anywhere else would lead inevitably to a stupid and pitiable existence beyond
19、the bounds of understanding”可知,新奥尔良人和纽约人往往认为住在其他任何地方将不可避免地导致愚蠢、可悲的存在,由此可知,新奥尔良人和纽约人的相似之处在于他们都拒绝离开他们的家乡。4What can we know from the hurricane Katrina and its damaging consequences?AA range of manmade disasters led to the fierce hurricane.BThe hurricane happened following a terrible flooding.CThe Ameri
20、can government failed to provide help and support.DThe residents of New Orleans have a deep hatred for governors.解析:选C推理判断题。根据第二段中的“. it turned out that an Administration in Washington witnessed for days a city drowning a largely black city drowning and reacted with annoying indifference”可知,在飓风袭击城市,
21、导致城市被淹时,政府表现得非常冷漠,并没有提供支持和帮助。5Why did Alec Soth refuse to join other artists to take photos of New Orleans a decade ago?AHe also treated New Orleans as a crime zone.BHe had high expectations of the future of New Orleans.CHe couldnt put up with the suffering the hurricane caused.DHe was travelling th
22、e Midwest and the South with Walker Evans.解析:选B推理判断题。根据第三段最后两句“Instead, he waited, preferring to capture the city of water ten years later, a city in a state of both persistent suffering and persistent renewal . but he moves toward a vision of promise .”可推知,十年前Alec Soth拒绝跟其他艺术家一起拍摄受到飓风袭击的新奥尔良的图片,因为他
23、关注的是这座城市十年后的情景,他对新奥尔良的未来有很高的期待。C(2018金陵中学、海安高级中学、南京外国语学校四模)Although it might have happened anywhere, my encounter with the green banana started on a steep mountain road in the interior of Brazil. My ancient jeep was straining up through spectacular countryside when the radiator (水箱) began to leak te
24、n miles from the nearest mechanic. The overheated engine forced me to stop at the next village, which consisted of a small store and scattering of houses. People gathered to look. Three fine streams of hot water spouted from holes in the jacket of the radiator.“Thats easy to fix,” a man said. He sen
25、t a boy running for some green bananas. He patted me on the shoulder, assuring me everything would work out. “Green bananas,” he smiled. Everyone agreed.We exchanged pleasantries while I thought over the effects of the green banana. Asking questions would betray my ignorance, so I remarked on the be
26、auty of the place. Huge rock formations, like Sugar Loaf in Rio, rose up all around us. “Do you see that tall one right over there?” asked my benefactor pointing to a particular tall, slender pinnacle of dark rock.“That rock marks the center of the world.”I looked to see if he was teasing me, but hi
27、s face was serious. He in turn inspected me carefully to be sure I grasped the significance of his statement. The occasion demanded some show of recognition on my part.“The center of the world?”I repeated, trying to convey interest if not complete acceptance. He nodded. The absolute center. Everyone
28、 around here knows it.At that moment the boy returned with my green bananas. The man sliced one in half and pressed the cut end against the radiator jacket. The banana melted into a glue against the hot metal, plugging the leaks instantly. Everyone laughed at my astonishment. They refilled my radiat
29、or and gave me extra bananas to take along. An hour later, after one more application of green banana, my radiator and I reached our destination. The local mechanic smiled, “Who taught you about the green banana?” I named the village. “Did they show you the rock marking the center of the world?” he
30、asked. I assured him they had.“My grandfather came from there,” he said.“The exact center. Everyone around here has always known about it.”_ As a product of American higher education, I had never paid the slightest attention to the green banana, except to regard it as a fruit whose time had not yet
31、come. _ But as I reflected on it further, I realized that the green banana had been there all along. _ Its time reached back to the very origins of the banana. _ The people in that village had known about it for years. My own time had come in relation to it. This chance encounter showed me the speci
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
