内蒙古包钢一中2020届高三上学期10月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古包钢一中2020届高三上学期10月月考英语试题 WORD版含解析 内蒙古 包钢 一中 2020 届高三 上学 10 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020届内蒙古包钢一中高三上学期10月月考英语试题注意:本试卷共分为第I卷和第II卷两部分,第I卷(选择题)的答案需用铅笔涂在答题卡上,第II卷(非选择题)的答案全部答在答题纸上,考试结束后把答题卡和答题纸一并交回。第I卷第二部分 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节 (共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项 (A、B、C和 D)中 ,选出最佳选项,并在题卡上将该项涂黑。(共15小题,每小题2分,满分30分)(A)If youre planning on hitting up a festival this summer, make sure you che
2、ck out the latest packing guide to camping music festivals.Quebec City Summer FestivalWhen: July 4-14Where: Toronto, Quebec300 shows, 10 places and 11 days of music make this festival one of Canadas biggest music festivals. Every year, this festival attracts over one million festivalgoers to Quebec
3、Citys historic district for concerts by international superstars and top new talent.Center of GravityWhen: July 28-30Where: Kelowna, British ColumbiaCanadas hottest beach festival is back! Now in its 10th year, the biggest and exciting festival to hit the Okanagan includes three days packed with ext
4、reme sports, sandy beaches, and some of the biggest DJ names in the world.Future ForestWhen: August 5-7Where: Fredericton, New BrunswickFuture Forest is an outdoor camping festival with a focus on electronic music. The festival originated in 2012 as a fundraiser for a brilliant DJ, Jay Hamilton, who
5、 was diagnosed with cancer. Future Forest proudly shows the idea that there are no audience at the event but rather participants who in some way contribute to the overall experience.Shambhala Music FestivalWhen: August 9-10Where: Salmo River Ranch, British ColumbiaThis is Canadas earliest electronic
6、 music festival. Cutting edge talent, lights and sound come together to give life to this event. Seeing it for yourself is the only way to understand exactly what is Shambhala.1. What can people do in the Quebec City Summer Festival?A. Do some extreme sports.B. Play on the sandy beaches.C. Learn abo
7、ut Quebec Citys history.D. Enjoy the performances of superstars2. What was Future Forest set up for at first?A. To honor a brilliant DJ.B. To promote electronic music.C. To raise money for a cancer patient.D. To provide outdoor camping activities.3. Which festival is Canadas earliest electronic musi
8、c festival?A. Quebec City Summer Festival.B. Center of Gravity.C. Future Forest.D. Shambhala Music Festival.【答案】1. D 2. C 3. D【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了加拿大四个比较流行的节日,意在传播加拿大的文化。【1题详解】细节理解题。根据Quebec City Summer Festival中Every year, this festival attracts over one million festivalgoers to Quebec Citys histori
9、c district for concerts by international superstars and top new talent.(每年,这个节日都会吸引100多万名乐迷来到魁北克市的历史街区,欣赏国际巨星和顶尖新人的音乐会)可知,人们在Quebec City Summer Festival这个节日中,可以欣赏到国际巨星和顶尖新人的音乐会。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据Future Forest中The festival originated in 2012 as a fundraiser for a brilliant DJ, Jay Hamilton, who was
10、diagnosed with cancer. (该节日起源于2012年,当时是为才华横溢的DJ Jay Hamilton筹集资金,他被诊断出患有癌症)可知,Future Forest最初的目的就是为了给患有癌症的DJ Jay Hamilton筹钱。故选C项。【3题详解】细节理解题。根据Shambhala Music Festival中This is Canadas earliest electronic music festival.(这是加拿大最早的电子音乐节)可知,Shambhala Music Festival是加拿大最早的电子音乐节。故选D项。(B)Once a month, I vo
11、lunteer at a meal center to help serve food to people who are in need. Despite the many other things that I need to do, I really look forward to meeting and serving these people, even if only briefly. Although my motivation begins with wanting to help others and be grateful for what I have been give
12、n, it is joy that helps bring me back when I am very busy. I first noticed this some time ago: at the end of our shift, after the kitchen and dining room have been cleaned up, I would experience a lightness of being.A few years ago, as I was researching how kindness affected health, I came to learn
13、that volunteerism was associated with a markedly lower risk of dying. One recent and large European study found that self-reported health scores were apparently better in volunteers than non-volunteers. Depending on the study, the decrease in death rates ranged between 20 to 60 percent or so.How cou
14、ld volunteering decrease the risk of death? There are several factors at play. The first, and most primary, is decreased symptoms of stress and uplifted mood. Many studies have provided evidence that volunteering is good for depression, well-being, and social networking, among other effects. Secondl
15、y, people who volunteer regularly also make more effort to take care of themselves. They manage to pay visits to their doctor for preventive health care. Finally, people who volunteer may be more physically active. Volunteers have an obvious increase in walking each day compared to those who did not
16、 volunteer.To try to tie this together, volunteering likely exerts its positive health effects by connecting people to others and to an activity that they find meaningful. Achieving connection, purpose, and meaning is critical to reducing stresses of life particularly loneliness. Since stress is a m
17、ajor cause of disease, especially heart disease, the ability to satisfy the need for connection, purpose, and meaning can bring about beneficial changes for people. And when there is purpose and we are connected to others, we take care of ourselves.4. How does the author feel about doing a volunteer
18、 job?A. Pleased.B. Tired.C. Surprised.D. Annoyed.5. What is the second paragraph mainly about?A. A study on volunteerism.B. The health scores of volunteers.C. The relationship between kindness and health.D. Volunteerisms positive effect on volunteers health.6. Volunteering decreases the risk of volu
19、nteers death mainly by _.A. making them more physically activeB. making them visit doctors frequentlyC. pushing them to take care of themselvesD. reducing their stress and uplifting their mood7. What does the underlined word “critical” in the last paragraph mean?A. Different.B. Equal.C. Important.D.
20、 Contrary.【答案】4. A 5. D 6. D 7. C【解析】这是一篇说明文。文章主要描述了做志愿者服务可以降低死亡率,主要是因为去做志愿者能让人心情愉悦,可以通过跟别人沟通,并且找到生活中有意义的事情,这样来减少孤独感和压力,从而达到身心健康。【4题详解】细节理解题。根据第一段中Although my motivation begins with wanting to help others and be grateful for what I have been given, it is joy that helps bring me back when I am very b
21、usy. (虽然我的动机开始于想要帮助别人,对我所得到的心存感激,但当我很忙的时候,是快乐让我重新振作起来)以及I would experience a lightness of being. (我常常体验到一种轻松感)可知,作者做志愿者后,心情很愉悦。A. Pleased.高兴的;B. Tired.疲惫的;C. Surprised.吃惊的;D. Annoyed.生气的。故选A项。【5题详解】主旨大意题。第二段中One recent and large European study found that self-reported health scores were apparently b
22、etter in volunteers than non-volunteers. Depending on the study, the decrease in death rates ranged between 20 to 60 percent or so. (最近的一项大型欧洲研究发现,志愿者的健康得分明显比非志愿者好。根据这项研究,死亡率的下降幅度在20%到60%之间)可知,这一段主要讲解了做志愿者对健康的益处。D. Volunteerisms positive effect on volunteers health.(志愿服务对志愿者的健康有积极的影响) 符合题意。故选D项。【6题详
23、解】细节理解题。根据第三段中How could volunteering decrease the risk of death? There are several factors at play. The first, and most primary, is decreased symptoms of stress and uplifted mood. (志愿服务如何降低死亡风险?有几个因素在起作用。首先,也是最主要的,是压力症状的减轻和情绪的提升)可知,志愿者服务主要是通过减轻压力和提升情绪来降低死亡率。D. reducing their stress and uplifting the
24、ir mood (减轻他们的压力,提升他们的情绪) 符合题意。故选D项。【7题详解】词义猜测题。根据划线词所在句前的To try to tie this together, volunteering likely exerts its positive health effects by connecting people to others and to an activity that they find meaningful.(为了把这些联系起来,志愿活动可能会通过将人们与他人以及他们认为有意义的活动联系起来来发挥其积极的健康作用) 可知,跟别人联系、找到活动的意义能够发挥积极的健康作用
25、。因此划线词所在句Achieving connection, purpose, and meaning is critical to reducing stresses of life particularly loneliness.意为“实现联系、目的和意义对于减少生活压力至关重要尤其是孤独感。由此可知,划线词意为“至关重要的”。A. Different.不同的;B. Equal.公平的;C. Important.重要的;D. Contrary.相反的。故选C项。(C)In the summer of 2016, I gave a talk at a small conference in
26、northern Virginia. I began by admitting that Id never had a social-media account; I then outlined arguments for why other people should consider removing social media from their lives. The event organizers uploaded the video of my talk to YouTube. Then it was shared repeatedly on Facebook and Instag
27、ram and, eventually, viewed more than five million times. I was both pleased and annoyed by the fact that my anti-social-media talk had found such a large audience on social media.I think of this event as typical of the conflicted relationships many of us have with Facebook, Instagram, and other soc
28、ial-media platforms. On the one hand, weve grown wary of the so-called attention economy, which, in the name of corporate profits, destroys social life gradually and offends privacy. But we also benefit from social media and hesitate to break away from it completely. Not long ago, I met a partner at
29、 a large law firm in Washington, D.C., who told me that she keeps Instagram on her phone because she misses her kids when she travels; looking through pictures of them makes her feel better.In recent months, some of the biggest social-media companies, Facebook and Twitter, in particular, have promis
30、ed various reforms. In March, Mark Zuckerberg announced a plan to move his platform toward private communication protected by end-to-end encryption (端对端加密); later that month, he put forward the establishment of a third-party group to set standards for acceptable content.All of these approaches assum
31、e that the reformation of social media will be a complex, lengthy, and gradual process. But not everyone sees it that way. Alongside these official responses, a loose collective of developers that calls itself the IndieWeb has been creating another alternative. They are developing their own social-m
32、edia platforms, which they say will preserve whats good about social media while getting rid of whats bad. They hope to rebuild social media according to principles that are less corporate and more humane.8. Why did the author feel annoyed when his video was spread online?A. His video caused many ar
33、guments.B. His video was shared without his permission.C. His talk was opposed by a large amount of people.D. His videos popularity on social media is against his talk.9. Why does the author mention the story of his partner?A. To prove that social media has some benefits.B. To advise people to break
34、 away from social media.C To tell the negative effects social media may produce.D. To describe peoples conflicted relationships with social media.10. What is the purpose of the reform made by some social-media companies?A. To attract more users.B. To make more profits.C. To improve network environme
35、nt.D. To provide more convenient service.11. What does the IndieWeb intend to do?A. Develop new social-media platforms.B. Set up principles of the use of social media.C. Improve the existing social-media platforms.D. Help social-media companies to make reformation.【答案】8. D 9. A 10. C 11. A【解析】这是一篇议论
36、文。社交媒体在人们带来便利的同时,也侵犯着人们的隐私。为了这一情况,一些大的社交媒体公司,如Facebook and Twitter也在进行改革,努力改善社交网络环境。【8题详解】细节理解题。根据第一段中I was both pleased and annoyed by the fact that my anti-social-media talk had found such a large audience on social media. (我的反社交媒体演讲在社交媒体上吸引了如此多的听众,这让我既高兴又恼火)可知,前文作者在演讲中说自己没有社交账号,还希望别人不要使用社交媒体。结果他的
37、演讲在社交媒体上的点击量超过500万次,所以他感到又喜又怒。D. His videos popularity on social media is against his talk. (他的视频在社交媒体上的受欢迎程度与他的言论相悖) 符合题意。故选D项。【9题详解】推理判断题。根据第二段中But we also benefit from social media and hesitate to break away from it completely.(但我们也从社交媒体中受益,所以不愿完全脱离它),作者在这一句话后,用他朋友的例子来进行论证,就是为了说明我们可以从社交媒体中获益。A. T
38、o prove that social media has some benefits. (为了证明社交媒体有一些好处) 符合题意。故选A项。【10题详解】推理判断题。根据第三段中In March, Mark Zuckerberg announced a plan to move his platform toward private communication protected by end-to-end encryption (端对端加密); later that month, he put forward the establishment of a third-party group
39、 to set standards for acceptable content.可知,今年3月, Mark Zuckerberg宣布了一项计划,他要对私人交流的平台移动端到端进行加密保护;当月晚些时候,他提出成立第三方,为可接受的内容设定标准。再根据前文可知,社交媒体有些不安全的因素,因此可推断出,改革的目的就是为了改善社交网络环境。C. To improve network environment. (改善网络环境) 符合题意。故选C项。【11题详解】细节理解题。根据最后一段中Alongside these official responses, a loose collective of
40、 developers that calls itself the IndieWeb has been creating another alternative. They are developing their own social-media platforms (除了这些官方的回应,一个自称IndieWeb松散的开发者团体正在创造另一种选择。他们正在开发自己的社交媒体平台)可知,IndieWeb正在开发自己的社交网络平台。A. Develop new social-media platforms. (开发新的社交媒体平台) 符合题意。故选A项。(D)This year, German
41、environmentalists collected 1.75 million signatures for a “save the bees” law requiring an immediate change toward organic farming. But to create healthy ecosystems worldwide, people in communities across the globe will need to take similar action based on sympathy for insects and not only for bees
42、and butterflies. The environmentalists presented immediate, science-based actions to slow down the insect decline.“It takes specific law to preserve the amazing variety of insects in the world and we need to stop the destroying of natural habitats, limit road building in parks and reserves and produ
43、ce food without the use of pesticides,” said Basset, an entomologist, “Conserving insects is not the same as conserving big animals or rare frogs. You cant keep millions of insects in a zoo.”A recent article in Entomology Today suggests that successful programs to save insects have a clear and simpl
44、e objective and a strategically chosen audience. By focusing on bees and butterflies and other beautiful, familiar insects, it is possible to enact the law to protect the habitat of lesser known, less attractive, but equally important species.But there are still huge gaps in information about how di
45、fferent species of insects are doing, especially in the tropics. “It is next to useless to weigh insects collected in an area and say that insect communities are increasing or declining.” Basset said. “We need much more specific information. That is expensive and difficult because of the effort that
46、 it takes just to identify the species, especially in the tropics. What we are doing now is to group insects by their main function, and then to determine how each group is doing in a specific area of the world.”12. What should people do to protect insects according to the text?A. Stop building road
47、s in parks and reserves.B. Open up more natural habitats.C. Avoid using pesticides for crops.D. Keep them in a zoo.13. What can we learn from the successful programs to save insects?A. They have set up laws.B. They focus on specific species.C. They conserve important species.D. They protect the habi
48、tat of lesser known species.14. What are the environmentalists doing now?A. Classifying the insects.B. Identifying the species of insects.C. Doing research on insects function.D. Weighing insects collected in an area.15. What is the best title for the text?A. Helping Insects Is Helping Ourselves!B.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
