四川省仁寿第一中学校南校区2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 仁寿 第一 学校 校区 2019 2020 学年 英语 下学 开学 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省仁寿第一中学校南校区2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析)(满分:150分,时间120分钟)第 I 卷第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节:(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中 选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时 间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man want in his coffee?A. Sugar. B. Cream。 C. Sugar.2. Who is Suzie?A. The mans
2、 aunt. B. The mans daughter, C. The mans sister。3. What makes the man s face shiny?A The oil he put on. B. The sun he got. C. The food he ate.4. What does the man think of the hat?A. It has ugly colors.B. Its out of fashion.C. Its very helpful.5. What is making the noise on the roof?A. Branches. B.
3、Repairmen. C. Birds.第二节(共15小题;每小题15分,满分225分)听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中 选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小 题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。6. How long will the woman wait?A. 20 minutes. B. 40 minutes. C. 10 minutes.7.What will the woman do while she waits for Mr. Brown?A
4、. Watch TV. B. Work on her studies. C. Prepare for her swimming lessons.听第7段材料,回答第8至10题。8. What are the speakers discussing?A. A plan for an anniversary party.B. A plan for a birthday party.C. A plan for a graduation party .9. Where will the speakers be going tonight?A. To a restaurant.B. To the wom
5、ans house.C. To a movie theater.10.What is the only true information Bob knows?A. Who is going tonight.B. Where he is going tonight.C. Why people are going tonight.听第8段材料,回答第11至13题。11. What does the man suggest the woman do?A. Get another opinion about the computer.B. Buy the computer immediately.C.
6、 Go to another shop for a computer.12. What is the shops manager going to do with the computer?A. Raise its price.B. Reduce its price.C. Stick to its original price.13. How will the man help the woman?A. By bringing the computer back home.B. By checking the computer.C. By lending her some money.听第9段
7、材料,回答第14至17题。14. Which room did the speakers first see?A. The dining room B. The living room. C. The bathroom.15. What will the womans husband especially like about the kitchen?A. The big table. B. The dishwasher. C. The micro wave.16. What will there be in the second bedroom?A. Office supplies. B.
8、Music equipment. C. New carpets.17. What does the woman think of the apartment?A. Its small. B. If s nice. C. Its old.听第10段材料,回答第18至20题。1& Whats the main reason that only a few people eat organic foods?A. They taste bad.B. There are fewer of them.C. Lots of people cant afford them.19. Which non orga
9、nic fruit is grown with the highest levels of chemicals?A. Grapes. B. Strawberries. C. Apples.20. What does the speaker suggest people do in the end?A. Always buy organic food.B. Eat non organic foods as usual.C. Grow their own fruit and vegetables.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)AOne of t
10、he biggest complaints I hear from people is that their friends just arent there for them. More than that, sometimes friends are downright rude or even mean. You cant change people, but you can surround yourself with more positive people. Here are some benefits that spending time with positive friend
11、s can provide.With positive friends, you dont need to beg for help when you need it, because chances are that they will be there for you without your begging. Positive individuals want others to be happy, and will go out of their way to help you when youre feeling down. As About, com states, Ideal f
12、riendships provide support when youre down, fun when youre up, wisdom when youre lost.Compare that to toxic friends, who might snipe at you or even laugh at you behind your back. Those people celebrate the downfall of others, and as a result youll end up feeling worse about yourself or the situation
13、 youre dealing with. Friends of this kind will add to whatever amount of stress you are feelingYour positive friends will not only help you recover from negative hits you take in life, but they will also inspire you to be the best you can be. For example, perhaps you always want to be a writer. The
14、negative people in your life will probably tell you all the reasons why you wont succeed. Maybe you have already gone over the reasons why you might fail and this is what has prevented you from trying. But with positive people in your life, youll feel more comfortable sharing these types of goals be
15、cause your friends will give you the emotional push you need to go after what you want in life.You naturally attract the kinds of friends who are most like you. So if youre a downer, youll probably find that negative people come to you. The same is true for being positive. The more you are able to m
16、aintain a positive attitude, the more like-minded people youll attract in return.1. Why does the writer mention the statement of About, com?A. To prove the importance of friendships.B. To explain what a friend indeed is.C. To compare different friendships.D. To show all may face difficulties.2. What
17、 are toxic friends like?A. They can be made use ofB. They laugh and cry with you.C. They celebrate your successes.D. They make you more stressed.3. What does the underlined sentence in the last paragraph mean?A. It is true that everyone can be positive in life.B. The negative people dont like the po
18、sitive ones.C. If you are positive, youll attract positive friends.D. The positive people would like to stay with everyone.【答案】1. B 2. D 3. C【解析】【分析】本文是一篇议论文。文章主要论述了什么是真正的朋友。1题详解】推理判断题。因为第二段主要讲的是什么是积极的朋友,再根据About, com所在句子As About, com states, Ideal friendships provide support when youre down, fun wh
19、en youre up, wisdom when youre lost.(正如About, com所说,理想的友谊在你沮丧时提供支持,在你振作时提供乐趣,在你迷失时提供智慧”),由此判断出,文中提到About, com是为了解释什么是真正的朋友。故选B。【2题详解】细节理解题。根据第三段Friends of this kind will add to whatever amount of stress you are feeling.( 这种朋友会增加你所感受到的任何压力。)可知,损友会让你焦虑不安,更有压力。故选D。【3题详解】词句猜测题。根据最后一段The more you are abl
20、e to maintain a positive attitude, the more like-minded people youll attract in return.( 你越能保持积极的态度,反过来,你就会吸引更多志同道合的人。)可知,划线句的意思是:如果你积极,你就能吸引积极的朋友。下一句对上一句进行了解释。故选C。【点睛】推理判断题不仅要求考生读懂文章中的每个句子的意思还要推理它们之间的关系,结合自己的生活常识和经验,再通过逻辑推理和判断,理解文章的言外之意,从而揭示文章的深层涵义。推理判断题的答案不可能在文章中直接找到,因此推理时我们务必要忠于原文,在文章中寻找并确定可推论的依据
21、。例如第1题推理判断题。因为第二段主要讲的是什么是积极的朋友,再根据About, com所在句子As About, com states, Ideal friendships provide support when youre down, fun when youre up, wisdom when youre lost.(正如About, com所说,理想的友谊在你沮丧时提供支持,在你振作时提供乐趣,在你迷失时提供智慧”),可知,文中提到About, com是为了解释什么是真正的朋友。故选B。BIts really true what people say about English po
22、liteness: its everywhere. When squeezing(挤) past someone or passing through a crowd in a narrow place, people say “sorry”. When getting off a bus, English passengers say “thank you” rather than the driver. In Germany, people would never dream of doing these things. After all, squeezing past others i
23、s sometimes unavoidable(不可避免的), and the bus driver is only doing his job. I used to think the same way, without questioning it, until I started traveling to the British Isles and came to appreciate(欣赏) some more polite ways of communicating with people, and here are some more polite ways of interact
24、ing with people in UK.People thank each other everywhere in England, all the time. When people buy something in a shop, customer and shop assistant in most cases thank each other twice or more. In Germany, it would be surprising to hear more than one thank you in such a conversation. British student
25、s thank their lecturers when leaving the room. English employers thank their employees for doing their jobs, which is different from Germans, who would normally think that paying their workers money is already enough.Another thing I observed during my stay was that English people rarely criticize(批评
26、) others. Even when I was working and mistakes were pointed out to me, my employers repeated several times but none of their explanations were intended as scolding me. It has been my impression that by avoiding scolding, English people are making an effort to make others feel comfortable. This also
27、is showed in other ways. British men still open doors for women, and British men are more likely to treat(请客) women to a meal than German men. However, I do need to point out here that this applies(适用于) to English men a bit more than it would to Scottish men! Yes, the latter are a bit mean(吝啬的).4. W
28、hat is the authors feeling of English politeness?A. He thinks highly of it.B. He thinks little of it.C. He thinks it is unnecessary.D. He thinks it goes too far.5. What can be inferred from the passage?A. British men never treat a woman to dinner.B. British men think its unnecessary to say “thank yo
29、u” to the bus driver.C. In Germany, employers often say “thank you” to employees for their job.D. Germans think it is unnecessary to thank workers because payment is enough.6. We can learn from the last paragraph that Scottish men _.A. like to fight with each otherB. treat women more politely than E
30、nglish menC. are as generous as English menD. are unwilling to spend money for women7. The author develops the text through the method of _.A. telling storiesB. making comparisons (对比)C. giving reasonsD. doing scientific research (调查)【答案】4. A 5. D 6. D 7. B【解析】本文为说明文。相比德国人和苏格兰人,英国人的礼貌无处不在。作者通过把英国人和德
31、国人、苏格兰人相比较,来体现英国人的礼貌及绅士。【4题详解】推理判断题。通过第一段I used to think the same way, without questioning it, until I started traveling to the British Isles and came to appreciate(欣赏) some more polite ways of communicating with people可知,我以前也是这么想的,毫无疑问,直到我开始去不列颠群岛旅行,开始欣赏一些更礼貌的与人交流的方式。由此判断作者高度评价了英国人的礼貌。故A选项正确。【5题详解】
32、细节理解题。通过文中第二段最后一句话“English employers thank their employees for doing their jobs, which is different from Germans, who would normally think that paying their workers money is already enough.”可知,英国老板会感谢工人为自己做的工作。相反,德国老板却不会,因为他们觉得付给工人的钱已经足够了。由此判断出德国人认为没有必要感谢工人,因为报酬已经足够了。故D选项正确。【6题详解】细节理解题。根据文中最后一段Briti
33、sh men are more likely to treat women to a meal than German men. However, I do need to point out here that this applies to English men a bit more than it would to Scottish men! Yes, the latter are a bit mean.可知,英国男士比德国男士更喜欢请女士吃饭,但是,作者同时指出这个规律相比苏格兰男士而言更适合英国男士,因为苏格兰男士有一些很吝啬,不愿意为女士付款。故D选项正确。【7题详解】推理判断题
34、。根据倒数第二段People thank each other everywhere in England, all the time. In Germany, it would be surprising to hear more than one thank you in such a conversation. 在英国各地,人们无时无刻不在互相感谢。在德国,在这样的谈话中听到不止一个“谢谢”会让人感到惊讶。根据文中最后一段British men are more likely to treat women to a meal than German men. However, I do
35、need to point out here that this applies to English men a bit more than it would to Scottish men! Yes, the latter are a bit mean.可知,英国男士比德国男士更喜欢请女士吃饭,但是,作者同时指出这个规律相比苏格兰男士而言更适合英国男士,因为苏格兰男士有一些很吝啬,不愿意为女士付款。所以作者通过把英国人和德国人、苏格兰人相比较,来体现英国人的礼貌及绅士。故判断出作者通过比较的方法来展开文章。故B选项正确。CIt has been around for centuries,
36、but up until very recently, traditional Chinese medicine (TCM) wasnt fully accepted abroad. Proof of this can be found in The Treatment (刮痧), a 2001 film that tells the story of a Chinese man in the US whos accused of abuse after he uses guasha, a form of TCM treatment, to cure his grandsons disease
37、.During the last 10 years or so, however, TCM has been getting increasingly popular all over the world. A report released by the State Council Information Office on Dec. 6 says this style of health care, which includes different forms like herbal medicine and exercise, has spread to 183 countries an
38、d regions.“We have set up 10 TCM centers outside China, and all of them are popular among locals,” Wang Guoqiang, head of the State Administration of Traditional Chinese Medicine, said at a news conference on Dec 6. “Governments of 86 countries and regions have signed agreements with the Chinese gov
39、ernment on TCM corporation.”One of the reasons behind the growing popularity of TCM is the increase of scientific research into it. And after Tu Youyou, the Chinese scientist who discovered the anti-malaria (抗疟疾) drug qinghaosu (青蒿素), won the Nobel Prize in 2015, TCM became even more famous internat
40、ionally.However, all these achievements in TCM dont mean that its problem-free. Over the years, TCM has faced challenges in being able to prove that it has certain effects.Some researchers have suggested TCM should be more exact and work together with Western medicine.“Bringing together with Western
41、 medicine and TCM, rather than being in competition, is where the potential for great effects is,” said Bernhard Schwartlander, the China representative of the World Health Organization.8. The film The Treatment is mentioned in the first paragraph to .A. introduce the film to readersB. show TCM is i
42、ncreasingly popularC. arouse readers interest in Western medicineD. prove that TCM is not fully accepted in western countries9. We can learn from the passage that .A. TCM is not exact in curing diseasesB. 10 TCM centers abroad are all set up by localsC. 86 countries have cooperated with China on TCM
43、D. Tu Youyous success contributes to the popularity of TCM10. According to Bernhard Schwartlander, TCM should .A. combine western medicineB. face no challenge at allC. give an exact description of its effectsD. compete with western medicine11. Which of the following can be the best title of the pass
44、age?A. A report on TCMB. Opinions about TCMC. TCM spreadsD. TCM & Western Medicine【答案】8. D 9. D 10. A 11. C【解析】本文是一篇说明文,主要分析了中国传统中医在国外逐渐受欢迎的原因以及现在中医面临的挑战。【8题详解】判断推理题。根据第一句“It has been around for centuries, but up until very recently, traditional Chinese medicine (TCM) wasnt fully accepted abroad.”中国
45、传统医学在外国还没有完全接受,在第二句中“Proof of this can be found in The Treatment (刮痧), a 2001 film that tells the story of a Chinese man in the US whos accused of abuse after he uses guasha, a form of TCM treatment, to cure his grandsons disease.”提出刮痧就是中医没有被完全接受的证据。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第四段第二句“And after Tu Youyou, the
46、Chinese scientist who discovered the anti-malaria (抗疟疾) drug qinghaosu (青蒿素), won the Nobel Prize in 2015, TCM became even more famous internationally.”可知屠呦呦获得诺贝尔奖促使中国传统中医变得更加受欢迎的,故选D。【10题详解】细节理解题。根据最后一段第一句“Bringing together with Western medicine and TCM, rather than being in competition, is where t
47、he potential for great effects is”可知只有把中医和西医结合在一起而不是竞争,才能发挥中医的潜力,故选A。【11题详解】主旨大意题。中医在国外一直没有被完全接受,随着屠呦呦获得诺贝尔奖,中国传统医学在国外逐渐受欢迎,文章还分析了中医所面临的挑战,故选C。DLondon (CNN) There is no God - thats the conclusion of the well-known physicist Stephen Hawking, whose final book is published on Tuesday. The book Brief An
48、swers to the Big Questions, which was completed by his family after his death, presents answers to the questions that Hawking said he received most during his time on Earth.Other bombshells(爆炸性事件)the British scientist left his readers with include the belief that alien life is out there, artificial
49、intelligence could outsmart humans and time travel cant be impossible.There is no God. No one directs the universe, he writes in the book. For centuries, it was believed that disabled people like me were living under a curse by God, he adds. I prefer to think that everything can be explained another
50、 way, by the laws of nature.While Hawking spoke of his lack of belief in God during his life, several of his other answers are more surprising. There are forms of intelligent life out there, he writes. We need to be cautious about answering back until we have developed a bit further.Travel back in t
51、ime cant be ruled out according to our present understanding he says. He also predicts that within the next hundred years we will be able to travel to anywhere in the Solar System.In remarks prepared by Hawking and played at the launch of the book in London on Monday, the scientist also turned his a
52、ttention to the world he was leaving behind. His greatest concern, his daughter said, is how divided weve become, adding ,He makes this comment about how we seem to have lost the ability to look outward, and we are increasingly looking inward to ourselves.Hawkings final message to readers, though, i
53、s a hopeful one. Attempting to answer the question How do we shape the future?, the scientist writes, Remember to look up at the stars and not down at your feet.12. Which question is NOT probably included in the book Brief Answers to the Big Questions,?A. Is there alien life?B. Does anyone direct th
54、e universe?C. Is time travel possible?D. Does the solar system exist?13. Hawking mentioned his disability in his book to_.A. show his confidence.B. support his disbelief in God.C. tell readers about his hardship.D. complain of God14. What was Hawking most concerned about?A. Artificial intelligence w
55、ill outsmart humans.B. Human beings are not united.C. Technology will destroy the world.D. Allen life will come to the earth some day.15. What did Hawking suggest human beings do?A. Contact alien life.B. Respect artificial intelligence.C. Develop the earth.D. Explore the universe.【答案】12. D 13. B 14.
56、 B 15. D【解析】本文是一篇新闻报道。CNN报道了霍金的“Brief Answers to the Big Questions”。他的最后一本书将于周二出版。在霍金去世后,他的家人完成了这本书对重大问题的简短回答。在书中,霍金解答了人们之前提到过的一些问题并提出了自己的观点。【12题详解】细节理解题。根据第二段Other bombshells(爆炸性事件)the British scientist left his readers with include the belief that alien life is out there, artificial intelligence c
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399960.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
