分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型全国卷2023高考英语模拟题强化训练3含解析20230316023.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:422481
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:40KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    全国卷 2023 高考 英语 模拟 强化 训练 解析 20230316023
    资源描述:

    1、(全国卷)2021届高考英语模拟题强化训练3(含解析).阅读理解A2020太原市高三年级模拟试题(一) I sent a message to my sister at 12:30 pm. during my lunch to ask her about my fathers progress. He was having his second knee surgery and my expectations were the same as the previous successful surgery. My brother picked me up from school and we

    2、headed for the hospital.When we arrived at the hospital, my first question was “How is he doing?” My father was connected to a breathing machine and his face was very swollen. I tried my best not to cry because I was supposed to interpret for him what was happening as the nurses did not speak Spanis

    3、h. I had never seen my father this way. He looked so fragile and different from the strong man I knew. I asked him how he was feeling and he said he was fine. I returned to the lobby and I was in a state where I realized that my hero, best friend, and loved one in life was in a dangerous state and a

    4、t that point anything could happen.I recalled what happened when I was a child. “Im going to the store” was always his words, and that was without doubt my cue to follow him. We would walk to the car, and sometimes if I was lucky, I got away with sitting in the front seat. We would arrive at the sto

    5、re and he always said “Get whatever you want and something for Ana”; Ana is my sister. My dad and I were best friends. He never showed preference with his children, but I just always happened to follow him. It was okay for me to cry when I wanted something because I was his youngest girl, he couldnt

    6、 say no to me.All along my father had dedicated his life to giving us the best. Growing up does not necessarily mean that one must distance oneself from his parents because it is childish; it is time to take action and embrace the feelings because it is the right thing to do. Life presents us with s

    7、ignals to acknowledge and value what is the most important in life.1How was the authors father when she arrived at the hospital?AHe was dangerously weak.BHe was worried about his life.CHe remained healthy and strong.DHe was unconscious and couldnt speak.2How did the author feel after knowing her fat

    8、hers situation?ASympathetic. BWorried.COptimistic. DIndifferent.3What can we learn about the authors childhood?AShe never took no for an answer.BShe was her fathers favorite child.CShe followed her father a lot as a young girl.DShe got away from her family at an early age.4What advice does the autho

    9、r give at the end of the text?AValue your loved ones and be close to them.BGrow up and share your parents responsibility.CCare about your parents health before its too late.DDistance yourself from your family and be independent.B2020河北省高三年级名校联考 Two unusual groups the same companies that are causing

    10、the most pollution, the BP oil company and Delta Air Lines, both announced plans to become carbon neutral (碳中和) by 2050 through decreasing resource usage as well as applying useful technology. Several other large oil companies, like Shell, Total, and Eni, have announced similar goals. Other airlines

    11、, like Qantas and JetBlue, are working on the same plan. Since airline travel causes around 2%3% of the worlds greenhouse gases, making airlines carbon neutral would be a great step. Some people believe the companies are “greenwashing”. They are running the businesses the way they used to perform, a

    12、nd none plan to stop their polluting activities right away. Or some companies plan to meet some climate goals by buying “carbon offsets (补偿)”, which means paying someone else to cut pollution or remove greenhouse gases. But its not always clear that offsetting truly lowers pollution.Global heating i

    13、s a huge part of the climate emergency. The world is getting hotter mainly because humans are burning “fossil (化石) fuels” like coal and oil. These fuels give off pollutants often called greenhouse gases. To become carbon neutral, its necessary to stop burning fossil fuels. Climate experts have said

    14、the best solution is to leave oil and coal in the ground, although its still hard to reach for the moment. The usual way most companies adopt is planting trees and allowing more areas for forest. “Its slow but good,” said an expert from UNEP.Manmade technology to remove large quantities of greenhous

    15、e gases from the atmosphere doesnt exist yet. The idea behind this technology is that polluting gases could be removed from the atmosphere, caught, and stored somehow usually underground. Though many questions remain about how the companies hope to meet their goals, since the main technology they ex

    16、pect and need is inaccessible, their planned changes are actually keeping up with the development of modern society. Whats more, they are putting billions of dollars into the effort to make carbon catch technology happen.5Why do some people say the companies mentioned in Paragraph 1 are greenwashing

    17、?AThey just buy carbon offsets.BThey pay lip service to environmental issues.CThey all plan to be carbon neutral.DThey do not share a common plan and goal.6What is the existing way to reduce greenhouse gases?AExpanding forest coverage.BStopping burning fossil fuels.CCatching and storing the gases.DC

    18、losing down polluting factories.7What is the authors attitude to the announcement by the companies?AAmbiguous. BSkeptical.CPositive. DCritical.8Whats the best title of the text?AWhat Possibly Leads to Global HeatingBCompanies Take on Climate EmergencyCWho Are Responsible for Greenhouse GasesDTechnol

    19、ogy for Climate Change Is on the Way.完形填空2020南昌市高三一模Caoimhe Mcconway was a mother of two. She was _1_ a delivery of baby clothes for her young daughter Fah after placing a(n) _2_ online, but the package never _3_ it to her home in Lisburn, Northern Ireland. Thats because, unknown to her and the deli

    20、very company, it had _4_ the back of a truck hundreds of miles away, and the new clothes had been _5_ after being “spread everywhere” by the _6_ traffic.The package had been _7_ by another mum, who decided to step in with an incredible _8_. A few days later, Caoimhe received a delivery with a note w

    21、hich _9_:Dear Caoimhe,I am writing to tell you that the _10_ you were waiting for with baby clothes in will not be _11_, as unfortunately it must have fallen off the truck as I noticed it while walking to school.I found your _12_ on the package so that I send some new baby clothes for you, which I h

    22、ope _13_ your baby. I would have collected them off the road but they were spread everywhere and all _14_ and oily.Sincerely,Emily_15_ the card on the social media, Caoimhe wrote, “How amazing is she, a complete _16_! If anyone knows an Emily from Maidstone, please tell her shes completely restored

    23、my _17_ in humanity.”_18_, in just a few hours the post made its way from Northern Ireland to Kent and a message _19_ in Caoimhes mailbox from Emily.Caoimhe said, “We exchanged numbers and have been in _20_ through WhatsApp regularly. I think its lovely that we have become friends through this.”1A.o

    24、pening Bexpecting Cproviding Dchecking2A.deposit Brequest Corder Dinstruction3A.got Btook Creached Dmade4A.dropped from Bknocked over Cpulled down Dslid into5A.stolen Bruined Ccollected Dtorn6A.busy Bconvenient Ceasy Dslow7A.spotted Breturned Csent Dhidden8A.story Bpattern Cgesture Dpractice9A.wrote

    25、 Btold Cread Dinformed10A.envelope Bsuitcase Cemail Dparcel11A.leaving Barriving Chappening Dremaining12A.photo Boccupation Ccondition Dinformation13A.benefit Bfit Cprepare Dexcite14A.clean Bworn Cdirty Dfresh15A.Posting BPublishing CHanging DHolding16A.neighbor Bhelper Cdonor Dstranger17A.freedom B

    26、mercy Cpride Dfaith18A.Unbelievably BGradually COriginally DReasonably19A.stepped Blanded Cstopped Drushed20A.turn Blife Ctouch Drelation2021年高考英语模拟题重组强化训练(三)A语篇类型:记叙文主题语境:人与自我亲情看望病重的父亲文章大意作者的父亲进行了第二次膝盖手术,她在医院里看到虚弱的父亲已不再是印象中那个强壮的人,于是意识到自己人生中的英雄、最好的朋友以及最爱的人正处于危险的境地,在那个时刻任何事都有可能发生。然后作者回想起小时候父亲陪伴自己成长的点

    27、点滴滴,并深刻地认识到:长大成人不一定意味着要疏远父母,而是要珍视和他们之间的感情。1答案与解析:A考查细节理解。根据第二段的内容,特别是“He looked so fragile and different from the strong man I knew”和尾句“I returned to the lobby. at that point anything could happen”可知,当作者赶到医院时,她的父亲很虚弱,正处于危险的状态,故A项正确。2答案与解析:B考查推理判断。根据第二段中的“I tried my best not to cry”和第二段尾句可知,作者知道父亲的状况

    28、后,应是感到很担心,故B项正确。3答案与解析:C考查细节理解。根据第三段中的“My dad and I were best friends. He never showed preference with his children, but I just always happened to follow him”可知,作者小时候经常跟随父亲,故C项正确。4答案与解析:A考查推理判断。根据本文尾段中的“Growing up does not. value what is the most important in life”可推知,作者建议我们应当珍视所爱之人,与他们保持亲密的关系,故A项正确

    29、。B语篇类型:说明文主题语境:人与自然环境保护“碳中和”计划文章大意为减少大气中的温室气体,世界上几家大的石油公司和航空公司相继宣布成为“碳中和”公司的计划,减少碳排放量。他们提供资金,开发碳捕获技术。5答案与解析:B考查推理判断。根据第一段的“They are running the businesses the way they used to perform, and none plan to stop their polluting activities right away. lowers pollution”可知,有人认为这些公司在“漂绿”,是因为他们实际上还是在以过去的方式经营企

    30、业,没有人打算立即停止污染活动,或者他们计划通过购买“碳补偿”来实现这些气候目标,但人们并不总是清楚碳补偿行为是否真的能降低污染。也就是说,关于环境污染问题,他们只是口头上说说,未采取行动。pay lip service to指“对只予以口头上的支持”,故选B。6答案与解析:A考查细节理解。根据第二段的“The usual way most companies adopt is planting trees and allowing more areas for forest. Its slow but good, said an expert from UNEP”可知,现在最可行的办法就是多

    31、种树,扩大森林面积,故A项“扩大森林覆盖率”符合题意。7答案与解析:C考查观点态度。根据最后一段可知,作者认为虽然这些公司需要的碳捕获技术还没有开发出来,但他们的这些计划(成为“碳中和”公司)跟上了现代社会的发展。此外,他们正投入数十亿美元来实现碳捕获技术。由此推知,作者对此的态度是积极的。8答案与解析:B考查标题判断。文章第一段谈到了很多企业纷纷宣布成为“碳中和”公司或计划购买“碳补偿”来实现气候目标;第二段谈到了温室效应与缓解方法;第三段谈到了碳捕获技术的开发以及作者对企业成为“碳中和”公司的行动的态度。综合来看,B项较为完整地概括了文章主题,体现了文章中心,适合用作标题。take on表

    32、示“决定做,同意负责,承担(责任)”。.语篇类型:记叙文主题语境:人与社会人际交往来自陌生人的包裹1答案与解析:B根据下文中的“you were waiting for with baby clothes in”可推知,Caoimhe在网上下了订单后正在家期待收到自己的包裹。2答案与解析:C参见上题解析。place an order表示“下订单”。3答案与解析:D根据下文中的“unfortunately it must have fallen off the truck”可推知,Caoimhe的包裹不能成功到达了,因为她的包裹已经从运送的车上掉了下来。make it to.“成功到达”。4答案

    33、与解析:A参见上题解析。5答案与解析:B根据下文中的“but they were spread everywhere and all _14_ and oily”可知,包裹里的衣服散落一地,而且又脏又油,由此可推知,新衣服都被糟蹋了。B项意为“糟蹋,毁坏”,故B项正确。6答案与解析:A根据该句中的“being spread everywhere”并结合常识可推知,当时交通繁忙。7答案与解析:A根据下文讲述的Emily给Caoimhe邮寄衣服可推知,掉落的包裹被另一个妈妈,即Emily发现了。spot“发现”。8答案与解析:D根据下文讲述的Emily的做法可知,Emily发现包裹后,决定以一种不

    34、可思议的做法援之以手。practice“做法”。9答案与解析:C根据下文便条的内容可知,此处表示便条上写着(read)。在英文中这种表达经常用say或read。10答案与解析:D根据上文中的“but the package never _3_ it to her home”可知,此处表示Caoimhe所等待被递送的装有婴儿衣物的包裹,与下文中的“on the package”呼应。parcel意为“包裹”,故选D。11答案与解析:B与上文中的“the package never _3_ it to her home”呼应可知,此处表示Caoimhe所等待的包裹到不了她的家里了。arrive意为

    35、“到达,抵达”。12答案与解析:D根据下文讲述的Emily给Caoimhe邮寄衣服可知,Emily在包裹上发现了Caoimhe的相关信息。13答案与解析:B根据语境和常识可推知,Emily希望她寄的婴儿服Caoimhe的女儿能穿着合身。fit意为“适合,合身”,故选B。14答案与解析:C根据该句中的“collected them off the road but they were spread everywhere”和“and oily”可推知,散落在路上的衣服又脏又油。15答案与解析:A根据下文中的“the post”可推知,Caoimhe把附带在包裹里的卡片发布在社交媒体上了。post意

    36、为“发布”。16答案与解析:D根据下一句中的“If anyone knows an Emily from Maidstone”可推知,Caoimhe并不认识Emily,因此对于Caoimhe来讲,Emily是一个素不相识的人,故选D项。B项意为“帮手,助手”,C项意为“捐赠者”。17答案与解析:D根据语境可知,Emily(的善举)完全恢复了Caoimhe对人性的信心。faith“信任,信心”。18答案与解析:A根据空后的“in just a few hours the post made its way from Northern Ireland to Kent”可推知,令人难以置信的是,仅仅在几个小时内Caoimhe的帖子就从北爱尔兰传到了肯特郡。19答案与解析:B根据下文中的“We exchanged numbers”可推知,一条来自Emily的信息到达了Caoimhe的邮箱。20答案与解析:C根据下句“I think its lovely that we have become friends through this”可推知,Caoimhe和Emily交换了号码,而且经常通过WhatsApp联系,并最终成了朋友。be in touch (with sb.)“(与)有联系”。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:全国卷2023高考英语模拟题强化训练3含解析20230316023.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-422481.html
    相关资源 更多
  • 六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc
  • 六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc
  • 2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1