分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2019_2020学年高中英语Unit21HumanBiologyLesson3练习北师大版选修7.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:568969
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOCX
  • 页数:9
  • 大小:2.27MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019 _2020 学年 高中英语 Unit21HumanBiologyLesson3 练习 北师大 选修
    资源描述:

    1、Lesson 3 课时过关即时巩固 一、单词拼写 1.Please translate the u words into Chinese within five minutes.答案:underlined 2.He is kind and honest and we all have f in him.答案:faith 3.They will have a t cleaning to welcome the arrival of a new year.答案:thorough 4.Its just a r medical examination,nothing to get worried ab

    2、out.答案:routine 5.It is an a for children of a play by him.答案:adaptation 二、用方框中所给短语的适当形式填空 wipe out up to have faith in as long as lead to 1.You can keep the cat for a week you take good care of it.答案:as long as 2.It was his carelessness that his failure.答案:led to 3.Only in this way can we the terrib

    3、le disease.答案:wipe out 4.The driver is now facing a fine of 1,000 yuan.答案:up to 5.If you want to succeed,you must yourself.答案:have faith in 三、阅读理解 A Baby girls make their way directly for dolls as soon as they can crawl,while boys will head for cars,a study has shown.The findings,the first to show d

    4、ifferences in very young babies,suggest there is a biological basis to their preferences.Psychologists Dr Brenda Todd from City University London carried out an experiment involving 90 babies aged 9 months to 36 months.The babies were allowed to choose from seven toys.Some were typically boys toysa

    5、car,a digger,a ball and a blue teddy.The rest were girls toys:a pink teddy,a doll and a cooking set.They were placed a metre away from the toys and could pick whichever toy they liked and the amount of time they spent playing with each toy was recorded.Of the youngest children(9 to 14 months),girls

    6、spent significantly longer time playing with the doll than boys,and boys spent much more time with the car and ball than the girls did.Among the two-and three-year-olds,girls spent 50 percent of the time playing with the doll while only two boys briefly touched it.The boys spent almost 90 percent of

    7、 their time playing with cars,which the girls barely touched.There was no link between the parents view on which toys were more appropriate for boys or girls,and the childrens choice.Dr Brenda Todd said,“Children of this age are already exposed to much socialization.Boys may be given toys that go wh

    8、ile girls get toys they can care for,which may help shape their preference.But these findings agree with the former idea that children show natural interests in particular kinds of toys.There could be a biological basis for their choices.Males through evolution have been adapted to prefer moving obj

    9、ects,probably through hunting instincts(本能),while girls prefer warmer colours such as pink,the colour of a newborn baby.”1.Baby boys and girls have different toy preferences probably because .A.baby boys are much more active B.baby girls like bright colours more C.their parents treat them differentl

    10、y D.there is a natural difference between them 解析:根据第一段的“Thefindings,thefirsttoshowdifferencesinveryyoungbabies,suggestthereisabiologicalbasistotheirpreferences.”可知,孩子的选择有天性因素。答案:D 2.Which of the following belongs to both the boys and the girls toy?A.A ball.B.A teddy.C.A car.D.A doll.解析:根据第二段的“Somew

    11、eretypicallyboystoysacar,adigger,aballandablueteddy.Therestweregirlstoys:apinkteddy,adollandacookingset.”可知答案为 B 项。答案:B 3.What can we infer from Paragraph 3?A.Nine-month-old baby boys dont play with dolls at all.B.Two-year-old baby girls sometimes play with cars and balls.C.The older the babies are,

    12、the more obvious their preference is.D.Parents should teach their babies to share each others toys.解析:根据第三段可知 A、B 项错误,D 项没出现。答案:C 4.What conclusion did Dr Brenda Todd draw from the results of the study?A.Adults purposely influence their babiespreference.B.Babies preference may not be affected by soc

    13、ial surroundings.C.Baby boys preferring to moving toys will be good at hunting.D.Baby girls preferring warmer colours will be warm-hearted.解析:根据第四段的“Butthesefindingsagreewiththeformerideathatchildrenshownaturalinterestsinparticularkindsoftoys.Therecouldbeabiologicalbasisfortheirchoices.”可知答案为 B 项。答案

    14、:B 5.We may read this passage in a(n)section of a newspaper.A.science B.health C.fashion D.entertainment 解析:由文中多次出现 astudy,thefindings 等词语可知,本文应是关于科学研究的。答案:A B While watching a sports event the other night,I came across an amazing sight.It was not a gold medal,or a new world record,but a show of pur

    15、e determination and courage.The event was swimming and started with only three men on the blocks.For one reason or another,two of them made false starts,so they were disqualified.That left only one to compete.That would have been difficult enough,not having anyone to race against,even though the tim

    16、e on the clock is whats important.I watched the man dive off the block and knew right away that something was wrong.Im not an expert swimmer but I can tell a good dive from a poor one,and this was not exactly medal quality.When he resurfaced,it was evident that the man was not out for the goldhis ar

    17、ms were flailing(摆动)in an attempt at freestyle.I heard the crowd begin to laugh at this poor man who was clearly having a hard time.Finally he made his turn to start back.It was pitiful.He made a few desperate strokes(划水)and you could tell he was tired.But in those few awkward strokes,the crowd had

    18、changed.No longer were they laughing,but beginning to cheer.Some even began to stand and yell things like,“Come on,you can do it!”and“Go for it!”He did.The crowd went wild.You would have thought that he had won the gold,and he should have.This man showed more heart than any of the other competitorsa

    19、 man that gave his all,knowing that he had no chance but competed because of the spirit of the games.6.We know from the passage that the swimmer .A.was not professional B.had two competitors C.had a wrong start D.didnt try his best 解析:根据文章第三、四段中的“.wasnotexactlymedalquality.”以及 awkwardstrokes 等可知,他并不

    20、是很专业。答案:A 7.What can be learned from the last two paragraphs?A.The swimmer lost his spirit.B.The swimmer didnt win the gold.C.The audience was moved by the swimmer.D.The crowd supported the swimmer from the beginning.解析:根据文章最后两段中的“Nolongerweretheylaughing,butbeginningtocheer.”以及wentwild 可知,他们被这名运动员坚

    21、持不懈的精神所感染。答案:C 8.The authors attitude towards the swimmer is that of .A.tolerance B.disappointment C.admiration D.carelessness 解析:根据文章所传达的信息可知,作者对这位不被大家看好的运动员不惜一搏敢于尝试的体育精神怀有崇高的敬仰之情。答案:C 9.What can be the best title for the passage?A.Successful Swimmers B.Go for It C.Watch an Event D.Awkward Strokes

    22、解析:全文讲述了一名运动员参加游泳比赛的故事。他那笨拙的动作先让观众窃笑,后来受到观众的鼓励。他锲而不舍、顽强拼搏的精神永远激励着人们。B 项 GoforIt(努力争取)概括了文章的主旨。答案:B 10.Which of the following old sayings best describes the story?A.God helps those who help themselves.B.Actions speak louder than words.C.Great hopes make great men.D.A bold attempt is half success.解析:文

    23、章讲述的是这名运动员在赛场上不顾别人对他的看法而勇敢拼搏的故事。答案:D 四、语篇填空 阅读下面短文,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。It is easy to overlook 1._ role that your body plays in 2._(influence)your mood.When you are ill,you may find 3._ blaming work pressures or an unknown future.However,it could just be that you have been sitting behind your

    24、desk too long.One way 4._(improve)your mood is exercise.Psychologically,it provides you 5._ a break from the stresses in your life.Also,in the process,you may aim for clear goals,like a new 6._(person)running record or a better body shape.The achievement of a particular goal 7._(make)you feel good a

    25、nd contributes to your 8._(confident).That is why exercise has been shown to build up your self-respect.You do not have to train yourself hard to feel the psychological benefits of exercise.What 9._(real)matters is frequency,not intensity of your exercise.You can try walking for 30 minutes five times per week or 10._(simple)gardening on weekends.答案:1.the 2.influencing 3.yourself 4.to improve 5.with 6.personal 7.makes 8.confidence 9.really 10.simply

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019_2020学年高中英语Unit21HumanBiologyLesson3练习北师大版选修7.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-568969.html
    相关资源 更多
  • 上海市奉贤区致远高级中学2021-2022学年高二上学期10月评估数学试题 WORD版含答案.docx上海市奉贤区致远高级中学2021-2022学年高二上学期10月评估数学试题 WORD版含答案.docx
  • 上海市奉贤区致远高级中学2021-2022学年高一政治下学期期末在线评估试题(Word版附解析).docx上海市奉贤区致远高级中学2021-2022学年高一政治下学期期末在线评估试题(Word版附解析).docx
  • 上海市奉贤区致远高三化学十月月考试卷(图片版).docx上海市奉贤区致远高三化学十月月考试卷(图片版).docx
  • 上海市奉贤区汇贤中学八年级第一学期期中考试.docx上海市奉贤区汇贤中学八年级第一学期期中考试.docx
  • 上海市奉贤区曙光中学2021届高三上学期期中考试数学试卷 WORD版含答案.docx上海市奉贤区曙光中学2021届高三上学期期中考试数学试卷 WORD版含答案.docx
  • 上海市奉贤区2022年中考道德与法治一模试题(附解析).docx上海市奉贤区2022年中考道德与法治一模试题(附解析).docx
  • 上海市奉贤区2022年中考道德与法治一模试题(含解析).docx上海市奉贤区2022年中考道德与法治一模试题(含解析).docx
  • 上海市奉贤区2022年中考英语一模(即期末)试题.docx上海市奉贤区2022年中考英语一模(即期末)试题.docx
  • 上海市奉贤区2022年中考物理一模(即期末)试题.docx上海市奉贤区2022年中考物理一模(即期末)试题.docx
  • 上海市奉贤区2022年中考物理一模试题(附答案).docx上海市奉贤区2022年中考物理一模试题(附答案).docx
  • 上海市奉贤区2022年中考化学一模(即期末)试题.docx上海市奉贤区2022年中考化学一模(即期末)试题.docx
  • 上海市奉贤区2022年中考化学一模试题(附解析).docx上海市奉贤区2022年中考化学一模试题(附解析).docx
  • 上海市奉贤区2022年中考化学一模试题(含解析).docx上海市奉贤区2022年中考化学一模试题(含解析).docx
  • 上海市奉贤区2022年中考化学一模试卷(含解析) 沪教版.docx上海市奉贤区2022年中考化学一模试卷(含解析) 沪教版.docx
  • 上海市奉贤区2022届九年级物理上学期质量调研测试一模试题沪科版.docx上海市奉贤区2022届九年级物理上学期质量调研测试一模试题沪科版.docx
  • 上海市奉贤区2022届九年级化学11月调研测试试题沪教版.docx上海市奉贤区2022届九年级化学11月调研测试试题沪教版.docx
  • 上海市奉贤区2022学年度九年级化学第二学期质量调研考试试题.docx上海市奉贤区2022学年度九年级化学第二学期质量调研考试试题.docx
  • 上海市奉贤区2021届高三下学期4月高中等级考学科质量调研(二模)历史试题 WORD版含答案.docx上海市奉贤区2021届高三下学期4月高中等级考学科质量调研(二模)历史试题 WORD版含答案.docx
  • 上海市奉贤区2021届高三上学期期末考试(一模)(12月)英语试题 WORD版含答案.docx上海市奉贤区2021届高三上学期期末考试(一模)(12月)英语试题 WORD版含答案.docx
  • 上海市奉贤区2021届高三上学期期末考试(一模)(12月)化学试卷 WORD版含答案.docx上海市奉贤区2021届高三上学期期末考试(一模)(12月)化学试卷 WORD版含答案.docx
  • 上海市奉贤区2020-2021学年高二下学期期末调研测试数学试题 WORD版含答案.docx上海市奉贤区2020-2021学年高二下学期期末调研测试数学试题 WORD版含答案.docx
  • 上海市奉贤区2020-2021学年高一第一学期期中调研测试英语试题 WORD版含答案.docx上海市奉贤区2020-2021学年高一第一学期期中调研测试英语试题 WORD版含答案.docx
  • 上海市奉贤区2020-2021学年高一下学期5月调研考试英语试题 WORD版含答案.docx上海市奉贤区2020-2021学年高一下学期5月调研考试英语试题 WORD版含答案.docx
  • 上海市奉贤区2020-2021学年高一下学期5月调研考试数学试题 WORD版含答案.docx上海市奉贤区2020-2021学年高一下学期5月调研考试数学试题 WORD版含答案.docx
  • 上海市奉贤中学高二上学期数学期中考试.docx上海市奉贤中学高二上学期数学期中考试.docx
  • 上海市奉贤中学高三上开学考试数学试题(无答案).docx上海市奉贤中学高三上开学考试数学试题(无答案).docx
  • 上海市奉贤中学2021届高三下学期期中考试数学试题 WORD版含答案.docx上海市奉贤中学2021届高三下学期期中考试数学试题 WORD版含答案.docx
  • 上海市奉贤中学2021-2022学年高二英语下学期期中线上调研检测试题(Word版附解析).docx上海市奉贤中学2021-2022学年高二英语下学期期中线上调研检测试题(Word版附解析).docx
  • 上海市奉贤中学2020-2021学年高一下学期期中考试数学试题 WORD版含答案.docx上海市奉贤中学2020-2021学年高一下学期期中考试数学试题 WORD版含答案.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1