2020-2021学年新教材高中英语 Unit 1 Cultural Heritage过关检测课后习题(含解析)新人教版必修第二册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Cultural Heritage过关检测课后习题含解析新人教版必修第二册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 Heritage 过关 检测
- 资源描述:
-
1、第一单元过关检测(时间:90分钟满分:120分)第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe city of Angkor was the capital of the Khmer Empire from the 9th to the 15th centuries.It was founded on political and religious ideas adapted from India,and the temples of Angkor were intended as a
2、 place of worship(敬拜) for the king.Angkor Wat was built by King Suryavarman in the 12th century as a vast funerary(丧葬的) temple that would hold his remains,suggesting his permanent identity with Vishnu.During its six centuries as capital,Angkor went through many changes in architectural styles and in
3、 religion.The city of Angkor changed its god from the Hindu god Shiva to the Hindu god Vishnu,and finally to the Mahayana Buddhist goddess Avalokitesvara.By the late 13th century,the once uncontrolled pace of Angkors architectural pursuits(追求) had begun to die down,and a more limited type of religio
4、n was on the rise under the growing influence of Theravada Buddhism.At the same time,Angkor and the Khmer Empire were increasingly threatened and attacked by invading armies.By the 16th century,the golden age of Angkor was over and many of the great temples began to gradually disappear into the jung
5、le.From the 15th to 19th centuries,Theravada Buddhist monks cared for Angkor Wat,and it is thanks to them that the temple remains mostly safe and sound.Angkor Wat is the best preserved example of Khmer architecture in Cambodia and is so grand in design that some rank it among the Seven Wonders of th
6、e World.It appears on the Cambodian national flag,a very rare example of a flag including an image of a building.1.Angkor Wat was first built to .A.worship the godsB.act as a pilgrimage siteC.serve as the royal palaceD.hold the remains of a king答案D解析细节理解题。根据第二段可知,吴哥窟最初是为了保存国王的遗体而修建的。2.Vishnu was the
7、 name of .A.an Indian godB.a temple in CambodiaC.a king of the Khmer EmpireD.a monk in ancient Cambodia答案A解析细节理解题。根据第三段最后一句可知,Vishnu(毗湿奴)是一个印度神的名字。3.What can we infer from the last paragraph?A.Angkor Wat is widely accepted as one of the Seven Wonders of the World.B.Theravada Buddhist monks had fough
8、t against the outside invaders.C.Angkor Wat has become a symbol of Cambodia.D.Angkor Wat is not so important as it used to be.答案C解析推理判断题。根据文章最后一句可知,吴哥窟的形象出现在了柬埔寨的国旗上,可见它已经成了柬埔寨的象征。4.What does the passage mainly tell us?A.The history of Angkor Wat.B.The protection of Angkor Wat.C.The importance of An
9、gkor Wat.D.The position of Angkor Wat in Cambodian history.答案A解析主旨大意题。综合全文可知,本文主要介绍了柬埔寨吴哥窟的历史。BIf you think about World Heritage Sites,you probably think of places connected with ancient art and culture,historical buildings and monuments.And of course,many of these are on the World Heritage List (WH
10、L)(世界遗产名录).But the WHL contains a lot of sites that are not so obvious.Lets look at a few of them.RobbenIslandinSouthAfricaThis island was used through the centuries as a prison,a hospital and a military base.But its probably most famous as a maximum-security prison for political prisoners in the tw
11、entieth century.Nelson Mandela was one of its most famous residents.The WHL says it represents “the victory of democracy(民主) and freedom over oppression and racism(种族主义)”.BordersofFranceandSpainThis is an area of great natural beauty and the mountains have many interesting geological formations.But
12、it is also an area of small farms.People there still use a type of agriculture that used to be common in mountainous areas of Europe but has almost completely disappeared in modern times.ThecityofBrasilia,BrazilBrasilia is a capital city that was created from nothing in 1956.The WHL calls it “a land
13、mark in the history of town planning”.The different areas of the city and the buildings themselves were all designed at the same time carefully.Every part of the city shows the ideas of the planner and architect(建筑师).SimienNationalPark,EthiopiaSimien National Park was one of the first sites to be li
14、sted in 1978.It is one of the highest mountain areas in Africa,and the WHL calls it “one of the most spectacular landscapes in the world”.It is also important for its wildlife.The population of some rare animals is getting smaller and smaller.5.The passage mainly talks about .A.the remains of ancien
15、t cultures on the WHLB.the household heritage sites on the WHLC.some of the not so obvious sites on the WHLD.places of artistic or cultural importance答案C解析主旨大意题。由第一段的“ButtheWHLcontainsalotofsitesthatarenotsoobvious.”这一信息可知,C项正确。6.The WHL has listed Borders of France and Spain probably because .A.it
16、shows us past European society through the type of agricultureB.this is an area of great natural beautyC.the mountains there have many interesting geological formationsD.people there still use a type of agriculture that is common in Europe in modern times答案A解析推理判断题。由第三段的“Butitisalsoanareaofsmallfarm
17、s.PeopletherestilluseatypeofagriculturethatusedtobecommoninmountainousareasofEuropebuthasalmostcompletelydisappearedinmoderntimes.”这一信息可知,A项正确。7.Which of the following sites was listed on the WHL for its political symbol?A.Simien National Park,Ethiopia.B.The city of Brasilia,Brazil.C.Borders of Fran
18、ce and Spain.D.Robben Island in South Africa.答案D解析细节理解题。由第二段的“Butitsprobablymostfamousasamaximum-securityprisonforpoliticalprisonersinthetwentiethcentury.”这一信息可知,D项正确。8.Which of the following sites was listed on the WHL for the wonderful plan of buildings?A.Robben Island in South Africa.B.The city o
19、f Brasilia,Brazil.C.Borders of France and Spain.D.Simien National Park,Ethiopia.答案B解析细节理解题。由倒数第二段的“TheWHLcallsitalandmarkinthehistoryoftownplanning.Thedifferentareasofthecityandthebuildingsthemselveswerealldesignedatthesametimecarefully.”这一信息可知,B项正确。CScientists recently discovered that pictures on c
20、ave walls at Creswell Crags are the oldest known in Great Britain.But they didnt find out in the usual way.Archaeologists often date cave art with a process called radiocarbon dating.The technique can measure the age of carbon found in charcoal(木炭) drawings or painted pictures.Carbon is an element(成
21、分) found in many things,including charcoal and even people.But in this case,there was no paint or charcoal to test.People carved the pictures of animals and figures into the rock using stone tools.The scientists had an “aha!” moment when they noticed small rocks stuck to the top of the drawings.The
22、small rocks must have formed after the drawings were made.“It is rare to be able to scientifically date rock art.”said Alistair Pike,an archaeological scientist at Britains University of Bristol.“We were very fortunate that some of the engravings(雕刻) were covered by stalagmites(石笋).”When a test prov
23、ed that the stalagmites formed 12,800 years ago,the scientists knew the art underneath them had to be at least that old.And some of the animals shown,like the European bison,are now extinctanother tip-off(征兆) that the art is quite old.The artists came to Creswell Crags.This place is one of the farth
24、est points north reached by our ancient ancestors during the Ice Age.At that time,much of the North Sea was dry,so people could move about more easily.Some tools and bones found there are 13,000 to 15,000 years old.They show that the travelers hunted horses,reindeer,and arctic hares.Their artwork is
25、 similar to art in France and Germany.It tells scientists that the Creswell Crags artists must have had a close connection to peoples several thousand kilometers awayanother important evidence of understanding how humans spread out across the world.9.The underlined word “Archaeologists” in Paragraph
26、 2 refers to people .A.who study things left behind by people in the pastB.who have rich experience in paintingC.who are interested in wild animalsD.who are good at using stone tools答案A解析词义猜测题。根据第二段的内容可以看出,archaeologists意为“考古学家”。10.Why do scientists say the art is quite old?A.The art was carved into
27、 stone with stone tools.B.Most animals carved in the stone are extinct.C.The cave is one of the farthest points in the world.D.Some pictures were covered by stalagmites more than 10,000 years old.答案D解析细节理解题。根据倒数第三段可知答案。11.By studying the cave art,scientists could learn about .A.how ancient people cr
28、ossed the North SeaB.why some of the animals have died outC.how humans spread out across the worldD.what ancient people had for food at that time答案C解析细节理解题。根据最后一段最后一句“.anotherimportantevidenceofunderstandinghowhumansspreadoutacrosstheworld.”可知答案。12.Which of the following can be the best title for th
29、e text?A.Cave Art about Animals Is Most BeautifulB.Cave Art Is Found in an Unusual WayC.Cave Art Turns out to Be Britains OldestD.Cave Art Has a Great Influence on Britain答案C解析标题归纳题。本文主要介绍英国克瑞斯威尔峭壁的洞窟艺术为什么是英国最古老的艺术,后半部分给出了证据。DThe capital of Switzerland,Bern,is a beautiful city.It was founded in 1191
30、 and has a lot of attractions and historic sites as well as an active cultural life.It is here that Albert Einstein once worked.The city of Bern was built with local sandstone in Gothic style(哥特式) with more arcades(拱廊) than any other city in Europe.It is one of the most attractive old towns in Europ
31、e,and is famous for its great sandstone buildings,historical towers and eleven famous fountains.Over the centuries,the city has been protected very well,and in 1983 the UNESCO(联合国教科文组织) claimed Bern a World Heritage Site.One house after the other and shop after shop,rows of shops are connected by lo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-579481.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
