分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 24

类型2020-2021学年高中新教材外研版英语选择性必修第二册练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:582354
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:24
  • 大小:51.17KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年高中新教材外研版英语选择性必修第二册练习:第三单元测评 WORD版含答案 2020 2021 学年 高中
    资源描述:

    1、第三单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Excuse me.Is there a library near here?M:Yes.Its behind the hospital.You can walk along the road and turn left at the second crossing.Youll see

    2、a bank opposite.W:Thank you very much.1.Where does the woman want to go? A.A library.B.A hospital.C.A bank.答案AM:I used to hate math,but Ive improved since we got a new teacher.W:I dont like math,but I think our new teacher is friendly and knows her subject.M:You will soon fall in love with the subje

    3、ct.2.How does the man feel about the new teacher?A.He dislikes the teacher.B.He admires the teacher.C.He thinks the teacher is humorous.答案BW:I am surprised you would apply for a position at our company.I didnt think you knew anything about computers.M:Did you read my resume?If so,youd see that I maj

    4、ored in computer science.W:Oh,Im sorry.I must have picked up the wrong application.3.What do we know about the man?A.He applied for a new job.B.He ran a computer company.C.He knew nothing about computers.答案AW:Dad,I want to be a nurse when I grow up.M:A nurse?You should talk to your aunt.Shes been a

    5、nurse for 10 years and she loves it.She says she enjoys helping people.W:I want to help people,too.4.What are the speakers talking about?A.Family.B.Careers.C.Health problems.答案BW:When was the last time you got cash from an ATM?M:Maybe a week ago.W:Hmm,strange.There should be more money in our checki

    6、ng account.Ill call the bank and find out whats going on.5.How does the woman sound?A.Excited.B.Lucky.C.Confused.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Do you have any plans for

    7、the coming vacation,Tom?M:Yes.I will take a seven-day trip to America with my parents.W:Sounds exciting!M:I know!Will you go anywhere?W:My parents will take me to Dalian and Beijing.M:Dalian!Will you visit Underwater World?W:Yes.I love to look at sea creatures.M:How long is your trip?W:Im thinking m

    8、aybe five days in Dalian and three days in Beijing.6.What is the mans holiday plan?A.To visit Dalian with his parents.B.To visit America with his parents.C.To visit Beijing with his friends.答案B7.How long is the womans trip?A.5 days.B.7 days.C.8 days.答案C听第7段材料,回答第8、9题。W:Tomorrow is Saturday.Should we

    9、 go shopping in the afternoon?M:Hmm.Why not go shopping on Sunday?Id like to relax at home after a weeks work.W:All right.Lets go shopping on Sunday morning.M:What do you want to buy?W:I need a dress for that wedding Im going to attend.M:I should go shopping,too.I need a backpack for a hiking trip m

    10、y friends are planning.W:Great!If you help me choose a dress that looks good,Ill help you find a backpack.See you Sunday!8.What will the man do on Saturday?A.Shop with the woman.B.Attend a wedding.C.Stay at home.答案C9.What does the woman want to buy?A.A dress.B.A bicycle.C.A backpack.答案A听第8段材料,回答第10至

    11、12题。W:Wow,time flies!Do you realize its December already?Christmas is nearly here!M:I know!Do you have any plans?W:We usually have a big family dinner.M:How many people are there in your whole family?W:30.M:Thats a lot of people.Do they all come to your house?If so,youll be pretty busy with preparin

    12、g!W:Thats why Im so surprised that its already December.I will be really busy for the rest of the month.M:That sounds stressful.My Christmas plans should be simpler.My parents will join me in Canada for a small vacation.Well visit my uncle and ski in the Rocky Mountains.W:That sounds fun!M:Im really

    13、 excited.Ill bring you a present!10.How many people are there in the womans family?A.13.B.23.C.30.答案C11.Whats the man going to do for Christmas?A.Go to a party.B.Travel to Canada.C.Visit his friends.答案B12.What does the man promise the woman?A.To teach her to ski.B.To bring her a gift.C.To visit her

    14、family.答案B听第9段材料,回答第13至16题。W:Can I help you?M:Yes,my son and daughter bought this pen for my wifes birthday,but it doesnt work.I would like to exchange it for a new one.W:Let me see.Was it dropped?M:No,but you can see that the point is bent a little bit.W:Yes,it is.Wed be happy to exchange it for yo

    15、u,but Im afraid we dont have any more purple ones.We only have this pen in black or yellow now.M:My wife doesnt really like either of those colours.W:We have one with a red leather cover.Thats three dollars more.M:The children worked hard to save up the 20 dollars for this one.They would probably be

    16、 upset if I paid for their present.W:If you want,we can order another pen just like this one.M:Could you?That would be great!Thanks so much.W:Wed be happy to.It will take a week to 10 days.Well call you when it comes in.13.Who is the pen for?A.The mans son.B.The mans daughter.C.The mans wife.答案C14.W

    17、hat colour pen does the man want?A.A purple one.B.A black one.C.A yellow one.答案A15.How much does the pen with a red leather cover cost?A.$20.B.$23.C.$25.答案B16.What will the man probably do?A.Buy another pen.B.Return to the store tomorrow.C.Wait for the womans call.答案C听第10段材料,回答第17至20题。W:If you love

    18、books,dont miss Shakespeare and Company when you visit Paris.It is a famous English-language bookstore on the left bank of the river Seine.The first Shakespeare and Company was opened in 1919 by Sylvia Beach.Ms.Beach did more than sell books.Her bookstore was also a library,and she even prepared bed

    19、s for visiting writers.Ms.Beach was not only kind to people but also good at choosing books,so her bookstore was often visited by writers like Ernest Hemingway and James Joyce.But in 1941,after the Germans took power in Paris,Ms.Beach was told to close her bookstore.In 1951,another American,George W

    20、hitman,opened his own English-language bookstore in Paris.Just like Ms.Beach,Mr.Whitman allowed people to borrow books and offered a place for visiting writers to sleep.To remember Ms.Beach,Mr.Whitman changed the name of his bookstore to Shakespeare and Company in 1964,two years after she died.Next

    21、time you are in Paris,dont forget to visit this friendly bookstore.Maybe you can even spend the night!17.When was Shakespeare and Company first opened?A.In 1919.B.In 1941.C.In 1951.答案A18.What service did Ms.Beachs bookstore offer?A.Giving food to readers.B.Teaching people how to write.C.Offering bed

    22、s for writers.答案C19.Why was Ms.Beachs bookstore closed?A.She faced strong competition.B.She didnt have enough money.C.She was forced to close it.答案C20.What do we know about Mr.Whitman?A.He used to work at Ms.Beachs bookstore.B.He followed Ms.Beachs ways of doing business.C.He was a regular customer

    23、of Ms.Beachs bookstore.答案B第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AYoung ladies with manners,social skills and style will be more confident in social settings and understand their potential better.This course teaches social etiquette(礼仪), table manners,personal gr

    24、ooming (打扮) and skin care.Classes are taught conversational style which involves everyone in discussion for easy learning.CurriculumClass One:Self Introduction and Introducing OthersHandshaking,Eye contact,and SmilingPlease,Thank You and Youre welcomeMaking mistakes and ApologizingTelephone Etiquett

    25、eClass Two:Quick ReviewTexting and Social Networking SitesGift Giving and ReceivingAttending a partyThank-you NotesBecoming a Skilled ConversationalistJoining a Group and Exciting a ConversationClass Three:Quick ReviewThree-Course Meal InstructionTable skills and Dining MannersFormal/Informal Place

    26、SettingsUse of Proper Utensils(用具)American/Continental Style of DiningEntering and Leaving the TablePosture(姿势) and Conversation.Class Four:Quick ReviewGroomingSkin CareGraduation CelebrationHomework will be given at the end of each class.Class Dates and PricingClass span(持续) over four separate days

    27、,and each class lasts two hours.Start Date:Jan 12th,2019Time:1:00pm3:00pmPrice:$250.00/personIf you are interested in taking a class or course,please fill out our form about yourselves so we may provide you with the best service.For more information,please email us at I or call 480-510-6346.【语篇解读】这是

    28、一篇应用文。短文介绍了旨在使年轻女性在社交场合会更自信而开设的社交礼仪、餐桌礼仪、个人打扮和皮肤护理相关课程的信息。21.Which class helps improve girls table manners?A.Class One.B.Class Two.C.Class Three.D.Class Four.答案C解析细节理解题。由“Class Three:Quick ReviewThree-Course Meal InstructionTable skills and Dining MannersFormal/Informal Place SettingsUse of Proper U

    29、tensilsAmerican/Continental Style of DiningEntering and Leaving the TablePosture and Conversation.”可知,Class Three有助于提高女性的餐桌礼仪。故选C项。22.How long will the course last?A.Two hours.B.Four hours.C.Six hours.D.Eight hours.答案D解析数字计算题。根据“Class span over four separate days,and each class lasts two hours.”可知,课

    30、程为四天,每堂课为两小时。所以一节课两个小时,4天总计是:2小时4=8小时。所以课程需要8个小时。故选D项。23.What is the purpose of this course?A.To develop girls creative potential.B.To teach girls how to behave properly.C.To improve girls confidence in learning.D.To help girls become a person of wide interests.答案B解析推理判断题。由第一段“This course teaches so

    31、cial etiquette, table manners,personal grooming and skin care.”可知,这门课程教授社交礼仪、餐桌礼仪、个人打扮和皮肤护理。所以这门课程的目的是教女孩如何举止得体。故选B项。BFacebook was running my life.But what killed Facebook for me was when I posted a photo,and five minutes later my son asked me how many “likes” it had got.His question was a wake-up c

    32、all.“Likes” are signs of acceptance and approval(赞同).I had forgotten that acceptance and approval need to come from within and had unknowingly set him a bad example.Before absorbed in Facebook,I spent a lot more time reading books and magazines.I kept in touch with friends through texts,emails and p

    33、hone calls.To set a healthier example to my son,I deactivated my Facebook account.Id been in the habit of checking Facebook many times a day,so I had to come up with some new habits.I carried a novel and a crossword puzzle book around with me.I rediscovered knitting.I started taking yoga classes.I s

    34、tarted to remember a few things.My body is fine just the way it is.I have friends who will help me out when Im in trouble,and I will help them out.I do my best to be a good mother,and our son is happy and healthy.We are very lucky to be able to afford two vacations a year.I stopped looking at the wo

    35、rld through my cellphone.I felt completely present in the moment.The break left me feeling better about myself,my family,my home and my life.After a few weeks,I returned to Facebook.Now I look at the photos of my friends kids growing up and treasure how social media allows me to keep in touch with f

    36、amily.I no longer have the desire to post updates often.It is not an addiction(上瘾) any more.【语篇解读】这是一篇记叙文,主要讲述了作者沉迷于Facebook,突然有一次儿子的问题使她意识她这种行为为儿子树立了坏榜样,所以下定决心停用了Facebook。最终意识到虽然Facebook是一种与家人保持联系的方式,但不能过度使用。24.What made the author begin to realise she should do something to control her time on Fac

    37、ebook?A.Her poor health.B.Her sons question.C.Her not receiving “likes”.D.Her mothers phone call.答案B解析细节理解题。根据第一段中的“But what killed Facebook for me was when I posted a photo,and five minutes later my son asked me how many likes it had got.His question was a wake-up call.”可知,儿子的问题给作者敲了一个警钟,她应该控制使用Fac

    38、ebook的时间了。结合选项,故选B项。25.The underlined word “deactivated” in paragraph 4 probably means.A.closedB.updatedC.keepedD.checked答案A解析词义猜测题。根据第四段“To set a healthier example to my son,I deactivated my Facebook account.”可知,为了给儿子树立一个健康的典范,因此作者下定决心关闭Facebook账户。结合选项,故选A项。26.What did the author do to change her l

    39、ife?A.She traveled around a lot for a year.B.She developed some healthy habits.C.She tried to make money for her holidays.D.She went to the gym as often as she could.答案B解析细节理解题。根据第五段中的“I had to come up with some new habits.I carried a novel and a crossword puzzle book around with me.I rediscovered k

    40、nitting.I started taking yoga classes”可知,作者养成了一些好的习惯来改变她的生活,包括看小说和做填字游戏,编织和上瑜伽课。结合选项,故选B项。27.What is the authors attitude toward social media?A.She supports them completely.B.She is strongly against them.C.She thinks they are useful but shouldnt be overused.D.She thinks they are not harmful at all.答

    41、案C解析推理判断题。根据最后一段中的“After a few weeks,I returned to Facebook.Now I look at the photos of my friends kids growing up and treasure how social media allows me to keep in touch with family.I no longer have the desire to post updates often.”可知,作者在养成一些健康的习惯后,再回头看Facebook,认为它很有用,是一种与家人联系的重要方式,但是不应该过度使用。结合选项

    42、,故选C项。CWhether paired with a bottle of nice red wine or a burger,cheese can be a delicious treat.But it is not perhaps,the ideal material to use in printingunless you are in a team of nutritional scientists.One group of researchers used 3D printing to create a cheese.And the cheese could provide a v

    43、aluable insight for engineers who are still developing materials for 3D printing.A team from the school of food and nutritional sciences at University College Cork (UCC) conducted a series of tests evaluating the 3D-printed cheese.3D printing materials need to be fluid (流动的) enough to flow but also

    44、capable of setting into a definite shape or structure.After melting the cheese at 75 (167F) for 12 minutes,the UCC team then ran it through a modified commercial 3D printer.The machine,which usually prints with plastic,was fitted with a syringe (注射器) to allow it to print with the melted cheese.The U

    45、CC team used several techniques to examine the effects of the 3D printing process on their cheese.They compared the 3D-printed results to processed cheese that had been melted and then cooled,as well as another sample that was left untouched.Cheese that was 3D printed was 45% to 49% softer than the

    46、processed cheese,the researchers said.They also discovered that 3D-printed cheese was a little darker in colour and more fluid when melted,though it melted at about the same temperature as processed cheese.Dr Kelly and his colleagues are now testing other types of dairy products which can be 3D-prin

    47、ted.Dr Kelly said,“We are using mixtures of milk proteins at present to build a product,perhaps a high-protein snack,and designing recipes which might work best for a 3D printer.”【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要介绍了使用3D打印技术来打印奶酪,研究发现奶酪可以用作3D打印的材料,研究者们现在正在测试其他类型的可以3D打印的乳制品。28.What problems are the engineers facing

    48、in 3D printing a cheese?A.They dont have proper material.B.They cant find a bottle of nice red wine or a burger.C.They cant make the cheese very delicious.D.They know much less than nutritional scientists.答案A解析推理判断题。根据第二段中的“3D printing materials need to be fluid enough to flow but also capable of se

    49、tting into a definite shape or structure.”可知,3D打印材料得是足以流动的,也得能够成为特定形状和结构才行,意在表明在打印奶酪时,工程师们面对的问题是找不到合适的材料,A项切合题意。故选A项。29.How did the researchers use the 3D printer to make cheese?A.They raised the temperature to 75 .B.They added a syringe to the printer.C.They bought some cheese to paint it.D.They ev

    50、aluated the 3D-printed cheese.答案B解析细节理解题。根据第三段中的“The machine,which usually prints with plastic,was fitted with a syringe to allow it to print with the melted cheese.”可知,这个机器通常使用塑料打印,现在安装了注射器使得它可以用融化的奶酪打印,B项符合题意。故选B项。30.What is the advantage of the 3D-printed cheese?A.It melts more easily.B.It tastes

    51、 more delicious.C.It costs less money.D.It is much softer.答案D解析细节理解题。根据第四段中的“Cheese that was 3D printed was 45% to 49% softer than the processed cheese.”可知,3D打印的奶酪比加工过的奶酪软45%到49%,这说明3D打印奶酪的优点是更柔软,D项切题。故选D项。31.What will Dr Kelly and his colleagues do next according to the last paragraph?A.Publish a r

    52、eport on their research.B.Invent a new 3D printer.C.Use 3D printing to make more milk food.D.Make more cheese with their machine.答案C解析推理判断题。根据最后一段中“We are using mixtures of milk proteins at present to build a product,perhaps a high-protein snack”可知,研究者们目前在使用乳蛋白混合物制造新产品,可能是高蛋白零食,结合本段语境可知,Kelly和她的同事接下

    53、来要做的事是制作3D打印乳制品食物,C项符合题意。故选C项。DPetrol and diesel (柴油)cars may still dominate our roads,but their days are numbered.A recent university study found that current electric cars could be used for 87% of daily car journeys in the US.That figure rose to 98% in 2020.One hurdle to the widespread adoption of

    54、 electric cars has been “range anxiety”drivers concerns about running out of juice on a journey.While petrol stations are conveniently located across national road systems,the necessary network of electric charging stations is still being developed.That said,charging points are becoming increasingly

    55、 common throughout the USA.Attitudes towards electric vehicles have changed quite considerably over the last few years.Not that long ago,electric cars were met with distrust,and their large price tags(标签) drove customers away.Thanks to improvements in battery capacity,recharging times,performance an

    56、d price,the current generation of electric cars are starting to persuade critics.Plug-in cars will soon give internal combustion(燃料) engine models a run for their money.As well as advancements on the road,electric vehicles are taking to the seas and skies.Electric boats are among the oldest methods

    57、of electric travel,having enjoyed several decades of popularity from the late 19th to the early 20th century before petrol-powered outboard motors took over.Now,the global drive for renewable energy sources is bringing electric boats back.Steps towards electric air travel are also being made,with Ai

    58、rbus and NASA among the organizations developing and testing battery powered planes.The experiments could soon make commercial electric flights a reality.Electric vehicles do not produce any emissions.Were the US to act on the studys findings and replace 87% of its cars with electric vehicles,it wou

    59、ld reduce the national demand for petrol by 61%.However,because of the production processes and the generation of electricity required to charge these vehicles,they cannot claim to be completely emission-free.That said,as many countries continue to increase their use of renewable energy sources,elec

    60、tric vehicles will become even cleaner.【语篇解读】这是一篇说明文。汽油和柴油汽车可能仍然主宰着我们,但很快会被电动车辆所替代。电动汽车不产生任何排放物,随着在陆路方面的进步,电动汽车正朝着海洋和天空方向发展。未来的车辆一定是电动时代。32.Which is the best title for this passage?A.My Dream CarB.History of Electric CarsC.Problems with Petrol CarsD.Driving into the Future答案D解析主旨大意题。通读全文可知,汽油和柴油汽车可能

    61、仍然主宰着我们的道路,但很快会被电动车辆所替代。而未来的车辆一定是电动时代。所以这篇文章最好的标题是“驶向未来”。故选D项。33.As used in paragraph 2,the underlined word “hurdle” means .A.aimB.barrierC.consequenceD.step答案B解析词义猜测题。根据第二段中的“One hurdle to the widespread adoption of electric cars has been range anxietydrivers concerns about running out of juice on

    62、a journey.” 可知,电动汽车被广泛采用的一个障碍是“里程焦虑”司机担心在旅途中车会没电。所以根据上下文语境可以判断出。第二段下划线的“hurdle”一词是指barrier“障碍”。故选B项。34.In the past,why did many people refuse to buy the electric cars?A.They were expensive.B.They were very poorly made.C.They were not widely promoted.D.They couldnt travel at a high speed.答案A解析细节理解题。根

    63、据第三段中的“Not that long ago,electric cars were met with distrust,and their large price tags drove customers away.” 可知,不久前,电动汽车遭到了不信任,他们的巨额标价把顾客吓跑了,也就是说人们认为电动汽车太贵了不值得买。故选A项。35.What is the function of paragraph 4?A.To introduce the history of electric travel.B.To explain why the world needs more electric

    64、 cars.C.To show why more people have interest in electric cars.D.To describe different ways electric vehicles can be used.答案D解析推理判断题。根据第四段的“As well as advancements on the road,electric vehicles are taking to the seas and skies.”可知电动交通工具以不同的方式出现在陆路、海上及空中。所以第4段的作用是描述电动汽车的不同用途。故选D项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分1

    65、2.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Have you ever wished you didnt have to wake up early and go all the way to school?For 700,000 American kids,this wish comes true.36This kind of learning has different names:online learning or distance learning.Regardless of what it is called,this idea ma

    66、y create an impression of a lonely kid reading pages of information on a computer screen rather than from a book or an image of another kid spending the day playing video games instead of learning mathematics or reading a book.Where online education is concerned,both of these are false!Actually,onli

    67、ne learning simply means learning differently.37Flexibility is the main advantage.Students can attend school wherever and whenever they desire.Homework can be turned in from anywhere the student has Internet access.Additionally,many online schools will allow students to work at their own pace.Anothe

    68、r advantage of online schooling is with the variety of courses.Most online schools teach the same basic classes like English,math,science,and history.38However,traditional schools are often unable to offer these types of classes if there are not enough students.Online schools also have different typ

    69、es of learning tools for kids to use.For example,many online schools have special websites where only students registered in online classes can watch videos,see lessons presented,or chat with teachers and other students.Some online schools have live class times where students can call and talk with

    70、the teacher directly.39Computer technology is amazing,and we use computers for chatting with our friends,listening to music,and playing games.40Since 2012,at least 38 states either have had their own online schools or made rules for students attending them.It looks like online schools are here to st

    71、ay,but only you can decide if this type of learning is right for you.A.Online schools offer many benefits for the learners.B.Of course,there are some disadvantages of going to school online.C.Almost every part of our lives is affected by it,and school is no exception.D.They attend school over the In

    72、ternet using ordinary home or library computers.E.Other online schools even have online clubs where kids can talk about their hobbies.F.Some online schools also offer specialized classes in subjects such as space science,French,or zoology.G.For some students,online schools may be ideal,but for other

    73、s,traditional schools may better meet their needs.答案与解析【语篇解读】这是一篇说明文。文章列举了在线教育或远程教学的优势。36.D根据前文“对于美国70万的孩子来说,他们不用早起去上学的梦想实现了”,及空白处后面的“This kind of learning has different names:online learning or distance learning.”可知,空白处应是孩子们通过网络这种新的学习方式,与D项呼应。故选D项。37.A根据空白处后面的句子“Flexibility is the main advantage.”以

    74、及下一段的“Another advantage”可知,此处的意思应该为“远程教学对学习者有很多好处”。故选A项。38.F根据空白处前面的句子“Most online schools teach the same basic classes like English,math,science,and history.”可知,空白处应该列举另外一些学校开设的课程名称。分析选项可知,F项里的also、specialized(与文章中basic对应)以及专业课名称都与空白处前面的句子相呼应。故选F项。39.E根据空白处前面的句子“Some online schools have live class

    75、times where students can call and talk with the teacher directly.”以及本段第一句话中的“learning tools”可知,此处应该是通过某种工具在网上进行在线活动,与E项中的“online clubs where kids can talk about their hobbies.”相呼应。故选E项。40.C根据空白处前面的句子可知,我们可以通过电脑科技做很多事。根据空白处后面的句子可知,自2012年以来,至少有38个州有自己的在线学校或制定了学生入学规则。空白处需要填一个句子承上启下,C项“几乎我们生活的每一部分都受到它的影

    76、响,学校也不例外”符合文意。故选C项。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。I was hoping to have a 41 the summer before my busy senior year,but my mother asked me to do her a 42.One of her colleagues needed a full-time nurse.43 I wanted to be a nurse in the future,I a

    77、greed to 44 Nick.Nick,a six-year-old boy,was not a 45 child.As a baby,he had serious ear infections which left him with equilibrium(平衡) problems.He couldnt 46 or run properly.Normal day-care centres would not 47 him.At the park,when he saw all the other children play on the jungle gym,the boys face4

    78、8 uphow he wished to be among them!You would think it would be 49 to get a child to go down a slide.Believe me,it wasnt!It took a lot of time.But with patience and support,we worked together to face his 50 and gradually he got closer to taking the slide of his life.Halfway through the summer,he 51 i

    79、t to the top of the slide.We flew down the slide!I waited for his 52.After realising that he was safe and sound,he gave me a big 53.I had never been happier in my life when I saw this little child climb the ladder and enjoy what other children54for granted.This 55 child taught me that being a nurse

    80、means respect,kindness and patience.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者利用一个暑假照顾一个身体不健康的孩子,从中得到了一些从来没有过的快乐。41.A.gradeB.courseC.projectD.relaxation答案D解析考查名词。根据下文的“before my busy senior year”可知,作者想要在忙碌的日子到来前先放松一下,选D项。42.A.serviceB.favourC.businessD.trade答案B解析考查名词。此处是我的母亲要求我去帮忙。do sb.a favour固定短语,“帮某人忙”,选B项。43.A.AsB.When

    81、C.BeforeD.Although答案A解析考查连词。根据下文“I agreed to 44 Nick.”可知,两分句是因果关系。选A项。44.A.protectB.assistC.attendD.comfort答案C解析考查动词。因为未来想做一个护士,所以我同意照顾Nick。attend sb.“照顾某人”,选C项。45.A.normalB.naughtyC.cleverD.happy答案A解析考查形容词。根据下文可知,Nick与平常的孩子不一样,所以此处指的是他不是一个正常的孩子。故选A项。46.A.speak B.playC.standD.walk答案D解析考查动词。根据下文的“run

    82、 properly”,可知此处指的是他不能很好地行走或者跑步。选D项。47.A.admitB.receiveC.acceptD.adopt答案C解析考查动词。 普通的日托中心不接受他。故选C项。 48.A.delightedB.cheeredC.litD.shut答案C解析考查动词。light up固定短语,“使放光彩,容光焕发”,故选C项。49.A.demandingB.simpleC.interestingD.flexible答案B解析考查形容词。根据下文的“it wasnt!It took a lot of time”可知,该句的意思是,你可能会认为让孩子去滑滑梯是很简单的。选B项。50

    83、.A.fearsB.worriesC.chancesD.situations答案A解析考查名词。因为他没有很好的平衡性,所以他在玩滑梯的时候会害怕,所以作者跟他一起面对玩滑梯时候的害怕。选A项。51.A.climbedB.gotC.managedD.made答案D解析考查动词。此处指的是他终于成功地爬到了滑梯的顶部,make it固定短语,“成功”,故选D项。52.A.laughterB.reactionC.answerD.greeting答案B解析考查名词。根据下文“After realising that he was safe and sound,”可知是等着他的反应。故选B项。53.A

    84、.kissB.clapC.welcomeD.surprise答案A解析考查名词。孩子高兴得不得了,亲了我一下,故选A项。54.A.playB.doC.takeD.enjoy答案C解析考查动词。享受别的孩子认为理所当然的事情。take sth.for granted固定短语,“认为是理所当然的”,故选C项。55.A.miserableB.smartC.luckyD.special答案D解析考查形容词。根据上文可知,Nick跟平常的孩子不一样,因此他是一个特殊的孩子。故选D项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Over

    85、time I have been changed quite a lot.I began as a 56. (calculate) machine in France in 1642.When I was young I could 57. (simple) difficult sums.I developed very slowly and 58. took nearly two hundred years before I was built as an analytical machine by Charles Babbage.After I was programmed by an o

    86、perator 59. used cards with holes,I could“think”60. (logic) and produce an answer quicker than any person.At that time it was considered a technological revolution and the start of my “artificial intelligence”.In 1936 my real father,Alan Turing,61. (write) a book about whether I could be made 62. (w

    87、ork) as a “universal machine” to solve any difficult mathematical problem.From then 63.,I grew rapidly both in size and in brainpower.By the 1940s I had grown as large as a room,and I wondered if I would grow any larger.However,this reality also worried my designers.As time went by,I was made 64.(sm

    88、all).First as a PC,and then as a laptop,I 65. (use) in offices and homes since the 1970s.答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。文章以第一人称的口吻介绍了电脑的演变过程,从简单的计算到联网,在很多领域起着越来越重要的作用。56.calculating考查非谓语动词。修饰名词machine用非谓语动词,此处用动词-ing形式表示被修饰语的用途,故填calculating。57.simplify考查动词。could后接动词原形,故填 simplify。58.it考查固定句型。“it takes+段时间+bef

    89、ore+其他成分”是固定句型,表示“花费了多长时间以后才”,it作主语。59.who/that考查定语从句引导词。这里是一个限定性定语从句,先行词是an operator,且从句缺少主语,因此要用who或者that来引导,故填who/that。60.logically考查副词。此处用副词修饰动词could think,故填logically。61.wrote考查动词时态。根据时间状语In 1936可知,描述过去发生的事情,应使用一般过去时,故填wrote。62.to work考查非谓语动词。分析句子可知,work作make的宾语补足语,被动语态中的宾语补足语用带to的不定式,故填to work

    90、。63.on考查介词。from then on“从那时起”是固定短语,故填on。64.smaller考查形容词比较级。根据下文“First as a PC,and then as a laptop”可知,随着时间的推移,我被制作得更小。small作宾语补足语用形容词比较级。故填smaller。65.have been used考查动词时态及语态。根据时间状语since the 1970s可知,表示过去发生,一直持续到现在的动作用现在完成时,且主语I与use是被动关系,故填have been used。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,你的美国网友Tim 给你发

    91、来邮件,谈到自己前几天第一次尝试使用筷子的经历,并希望了解中国的筷子文化。 请你给他回复邮件,要点如下:1.筷子的材料;2.筷子的历史(起源于3000多年前的商朝);3.使用筷子的禁忌。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。参考范文Dear Tim,Its amusing to imagine your using chopsticks for the first time.For a foreigner,it is not easy to use chopsticks skillfully.Chopsticks are commonly used in China.Th

    92、ough many kinds of materials can be used to make chopsticks,most chopsticks are made of bamboo or wood.The history of using chopsticks dates back to the Shang Dynasty,more than 3,000 years ago.Chopsticks,as one of Chinese cultural symbols,have played an important role in Chinese diet culture.When us

    93、ing chopsticks,you should know what you cant do with them.For example,it is considered bad manners to play with chopsticks or click them together.Come to China and experience our unique diet culture.Yours,Li Hua第二节读后续写(满分25分)阅读下面短文,根据其内容和所给段落开头语续写两段使之构成一个完整的短文。续写的词数应为150左右。A few years ago I worked i

    94、n an international company that sold computer devices. I had to travel a lot over the country as a part of my work. I remember that I was at a stage of my life where I only cared about how to make more money.On one of my trips, I came to the airport to take a bus to downtown, as usual. It was the sa

    95、me routine: get into the city, take the bus to the hotel, visit the customer, work late, take the bus back to the airport and fly back.That day, for some reasons, I decided to take the stairs down to a different exit, where I came across a beautiful garden I had never seen before. I waited there, en

    96、joying the scenery. Finally the bus came.Usually I always took the seat behind the driver. That day I sat down somewhere in the middle. A boy was seated next to me, carrying a lot of suitcases. Suddenly, he turned to me and gave me one of the most sincere smiles I had ever seen from a stranger. Warm

    97、ly, he said,“Hi, the perfect day in the perfect place, huh?”I remember thinking to myselfthis must be one of those typical people who is young and naive and just thinks everything is beautiful and easy. Why was he annoying me when I just wanted to enjoy the bus ride?But out of politeness, I replied,

    98、“Perfect!Did your parents pay for you to have some vacations on the beach?”“No, Im not here for vacation, and I dont have parents,”He shook his head,“Im here because I want to achieve my biggest dream. Im on the way to the army school where my grandfather studied a long time ago.”Paragraph 1:“I lost

    99、 my dad 10 years ago and then my mom married again. My stepfather.”Paragraph 2:He smiled and told me that for 10 years, he had only one thing on his mind to.参考范文“I lost my dad 10 years ago and then my mom married again.My stepfather threw me out of the house. Since then, Ive been living all over the

    100、 country. Ive met many people who were kind to me. And Ive learnt a lot from life through these years,” he said softly. At that point I couldnt say a word. I felt the tears coming. Fortunately, he continued talking.He smiled and told me that for 10 years, he had only one thing on his mind to join th

    101、e army school like his grandfather.“My grandpa was a general of the army. He left me this,”he said proudly. He showed me a golden knife and said this was the best memory of his childhood.“The only thing I know is that I will follow my dream and every day I will be happy.”Soon, the bus reached his stop, he stood up, took all his suitcases, and said goodbye with a big smile. From that day on, I always try to do everything with my best smile on my face.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年高中新教材外研版英语选择性必修第二册练习:第三单元测评 WORD版含答案.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-582354.html
    相关资源 更多
  • 专题04 统计概率(解答题11种考法)(精练)(解析版).docx专题04 统计概率(解答题11种考法)(精练)(解析版).docx
  • 专题04 统计概率(解答题11种考法)(精练)(原卷版).docx专题04 统计概率(解答题11种考法)(精练)(原卷版).docx
  • 专题04 细胞膜和细胞核(精练)(解析版).docx专题04 细胞膜和细胞核(精练)(解析版).docx
  • 专题04 细胞膜和细胞核(精练)(原卷版).docx专题04 细胞膜和细胞核(精练)(原卷版).docx
  • 专题04 细胞膜和细胞核(串讲)(解析版).docx专题04 细胞膜和细胞核(串讲)(解析版).docx
  • 专题04 细胞膜和细胞核(串讲)(原卷版).docx专题04 细胞膜和细胞核(串讲)(原卷版).docx
  • 专题04 细胞的生命历程(含细胞增殖)-【新题速递】2023届江苏高三生物模拟试卷分类汇编(5月刊).docx专题04 细胞的生命历程(含细胞增殖)-【新题速递】2023届江苏高三生物模拟试卷分类汇编(5月刊).docx
  • 专题04 细胞的生命历程-【新题速递】2022届江苏高三生物模拟试卷分类汇编(4月刊).docx专题04 细胞的生命历程-【新题速递】2022届江苏高三生物模拟试卷分类汇编(4月刊).docx
  • 专题04 细胞的生命历程-【口袋书】2022年高考生物备考系列(必备知识清单 思维导图).docx专题04 细胞的生命历程-【口袋书】2022年高考生物备考系列(必备知识清单 思维导图).docx
  • 专题04 细胞怎样构成生物体(知识清单)- 2023-2024学年七年级生物上学期期末考点大串讲(人教版).docx专题04 细胞怎样构成生物体(知识清单)- 2023-2024学年七年级生物上学期期末考点大串讲(人教版).docx
  • 专题04 细胞分裂过程中的相关曲线图-冲刺2022年高考生物热点图片题型提分攻略.docx专题04 细胞分裂过程中的相关曲线图-冲刺2022年高考生物热点图片题型提分攻略.docx
  • 专题04 简答题【专项训练】-2020-2021学年八年级道德与法治下册期中专项复习(部编版).docx专题04 简答题【专项训练】-2020-2021学年八年级道德与法治下册期中专项复习(部编版).docx
  • 专题04 第4天-字母GHI开头.docx专题04 第4天-字母GHI开头.docx
  • 专题04 立体几何(解析版).docx专题04 立体几何(解析版).docx
  • 专题04 立体几何(原卷版).docx专题04 立体几何(原卷版).docx
  • 专题04 立体几何-【大题精做】冲刺2023年高考数学大题突破 限时集训(新高考专用)(原卷版).docx专题04 立体几何-【大题精做】冲刺2023年高考数学大题突破 限时集训(新高考专用)(原卷版).docx
  • 专题04 科学的测量 -2024年浙江省科学中考一轮复习 .docx专题04 科学的测量 -2024年浙江省科学中考一轮复习 .docx
  • 专题04 离子反应的应用-【题高分】2022-2023学年高一化学同步教学专题讲义(人教版2019必修第一册).docx专题04 离子反应的应用-【题高分】2022-2023学年高一化学同步教学专题讲义(人教版2019必修第一册).docx
  • 专题04 碳和碳的化合物(讲义)(解析版).docx专题04 碳和碳的化合物(讲义)(解析版).docx
  • 专题04 碳和碳的化合物(练习)(解析版).docx专题04 碳和碳的化合物(练习)(解析版).docx
  • 专题04 碳和碳的化合物(练习)(原卷版).docx专题04 碳和碳的化合物(练习)(原卷版).docx
  • 专题04 碳和碳的化合物(测试)(解析版).docx专题04 碳和碳的化合物(测试)(解析版).docx
  • 专题04 碳和碳的化合物(测试)(原卷版).docx专题04 碳和碳的化合物(测试)(原卷版).docx
  • 专题04 知识点复习-2022-2023学年高一英语上学期期中复习查缺补漏冲刺满分(人教版2019).docx专题04 知识点复习-2022-2023学年高一英语上学期期中复习查缺补漏冲刺满分(人教版2019).docx
  • 专题04 相关点法确定圆的轨迹-2021-2022学年高二数学培优辅导(人教A版2019选择性必修第一册).docx专题04 相关点法确定圆的轨迹-2021-2022学年高二数学培优辅导(人教A版2019选择性必修第一册).docx
  • 专题04 相似遇到二次函数(解析版).docx专题04 相似遇到二次函数(解析版).docx
  • 专题04 相似遇到二次函数(原卷版).docx专题04 相似遇到二次函数(原卷版).docx
  • 专题04 直线的倾斜角与斜率(原卷版)-【重难点突破】2021-2022学年高二数学上册常考题专练(人教A版2019选择性必修第一册).docx专题04 直线的倾斜角与斜率(原卷版)-【重难点突破】2021-2022学年高二数学上册常考题专练(人教A版2019选择性必修第一册).docx
  • 专题04 电离平衡 水的电离和溶液的pH(解析版).docx专题04 电离平衡 水的电离和溶液的pH(解析版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1