2020-2021学年高中新教材外研版英语选择性必修第二册练习:第五单元测评 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中新教材外研版英语选择性必修第二册练习:第五单元测评 WORD版含答案 2020 2021 学年 高中
- 资源描述:
-
1、第五单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Would you like to go to the movies with Lois and me on Friday?W:I wish I could,but Im having dinner at my brothers house.1.What does t
2、he man want to do?A.Watch films.B.Visit his brother.C.Have dinner with the woman.答案AM:Why is everyone still screaming and clapping?I thought it was over.W:They are cheering so the singer will come out and give one last performance.Keep clapping!2.Where does the conversation take place?A.At a shop.B.
3、At a restaurant.C.At a concert.答案CM:Ive just ordered a pizza.There are eight pieces,so we can have four pieces each.W:Im not that hungry,so Ill only eat two.You can have the rest.M:Good,because Im very hungry!3.How many pieces will the man eat?A.Six.B.Four.C.Two.答案AM:Wow,they really changed this pla
4、ce!It looks like a whole new bar!W:Its the same bar,with the same owners.Youre just not allowed to throw sunflower seeds on the floor anymore.And you can only buy them here.4.How has the bar changed?A.It is cleaner.B.It has new owners.C.It doesnt serve sunflower seeds.答案AM:Just the pants and the blo
5、use?I can always grab you a few different sizes if you would like.W:It would be great if you can get me the pants in a smaller size.And Ive already tried on the blouse.Its perfect for my afternoon interview.5.Whats the probable relationship between the speakers?A.Husband and wife.B.Salesman and cust
6、omer.C.Interviewer and interviewee.答案B第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:You know what I like about you?We can just sit here,and enjoy each others company.We dont need to fill every mom
7、ent talking.Right?W:Well,I usually dont talk much when Im studying.M:Do you know that in Japanese culture,they feel strange when no one is talking?So they laugh instead.W:Interesting.M:I mean,here are times when it isnt polite to talk,or not to talk.But you know you really have a connection with som
8、eone when you just.get it.W:Mm.M:Because there are times when.W:Come on!Im studying!6.What is the man mainly talking about?A.Silences.B.Japanese culture.C.Interesting facts.答案A7.How does the woman feel in the end?A.Annoyed.B.Satisfied.C.Curious.答案A听第7段材料,回答第8、9题。W:Excuse me,sir.This is 2247 Reindeer
9、 Way,right?M:Yes,it is.Are you looking to rent the apartment?W:Im here to meet Joy Wang.She is my wedding planner.Have I come to the right place?M:The address is correct,but there is no one here by that name.The only business here is the print shop on the second floor.W:I must have gotten the number
10、s mixed up.M:Well you cant be too far.Youre on Reindeer Way.There is a police station just up the road a bit.They will be able to direct you.W:How far away is it?Im already ten minutes late for my appointment.M:Its two blocks up,on this side of the street.It should take you five minutes.8.What does
11、the woman plan to do?A.Rent an apartment.B.Have a business meeting.C.Meet her wedding organiser.答案C9.How late will the woman be for her appointment?A.Five minutes.B.Ten minutes.C.At least fifteen minutes.答案C听第8段材料,回答第10至12题。W:I need to do some things around town today.Would you like to go with me?M:
12、Sure.I dont have anything else to do today.What are we going to do?W:Well,I need to go to the bank and put some money into my bank account.Then I need to stop by the post office and mail some letters.Finally,I need to go shopping at the supermarket for a few things.M:Okay.I can help you with all of
13、that.Can we also go to the doctors office?I need to pick up my medicine.W:No problem.The doctors office is just five minutes walk from the post office.Maybe we can also stop and eat lunch together at a restaurant downtown.Theres a new Mexican restaurant that I think you would like.M:That sounds grea
14、t!Im happy to be able to spend the day with you.And I love going downtown no matter what we do.W:Thanks.Im just happy to be able to cross a few things off my to-do list.10.What will the woman do?A.See a doctor.B.Post some letters.C.Withdraw some money.答案B11.Where is the doctors office?A.Near the ban
15、k.B.Near the post office.C.Near the supermarket.答案B12.What is the woman happy about?A.Going downtown.B.Finishing some tasks.C.Spending time with the man.答案B听第9段材料,回答第13至16题。W:What would you like to eat for breakfast?Ive made some eggs,bacon,and orange juice.M:Ill skip orange juice.But if you have so
16、me coffee,Ill take that instead.No sugar,please.Im trying to lose weight,W:Really?I cant imagine drinking my coffee without sugar in it.And whats wrong with orange juice?M:It has a lot of sugar.W:But it says 100% pure orange juice on the container,and its a great source of vitamin C.M:Its true that
17、orange juice has vitamin C,but look at the nutrition facts on the side.W:Lets see.Thirty grams of sugar.Thats not that much,is it?M:Well,for men,the recommended daily amount is thirty grams of sugar per day.So,that is almost all the sugar I should have,and thats just one cup of juice.W:I didnt know
18、that.Is it different for women?M:Yeah,about ten grams less.Plus,there is no vitamin D in it,and vitamin D is very important.Men need about forty grams,and women around twenty-five grams.W:What is a good source of vitamin D?M:Plant foods and natural fruit.Stay away from noodles and bread,though.W:Wel
19、l,I dont want this food to go to waste.Ill eat it.How about some low-fat yogurt and blueberries for you?13.What will the woman have for breakfast?A.Juice and bacon.B.Noodles and fruit.C.Just coffee with no sugar.答案A14.What information is on the container?A.The low amount of fat.B.The amount of real
20、juice.C.The percent of vitamin C.答案B15.How much sugar should women have per day?A.Twenty grams.B.Twenty-five grams.C.Forty grams.答案A16.What food might the man like best?A.Yogurt.B.Vegetables.C.Noodles and bread.答案B听第10段材料,回答第17至20题。Thank you for attending this public hearing on our new Severe Weathe
21、r Warning System.Im Helen Dunley.First,Id like to remind everyone that the main purpose of a weather warning system is to tell people outdoors to move inside.Now,its important to remember that we will test the system every Saturday at noon,so dont worry about the noise at that time.Its a good idea t
22、o go outside and listen when we test the system and make sure you can hear them in your neighbourhood.Remember that the loud noise is only one part of the warning system.The loud noise is activated by city officials after we receive warnings from the national weather service.In other words,you might
23、 hear a warning on the national news before you hear a warning here.If you do hear one,what should you do?First,take cover.Our city doesnt have public shelters,so go to the inside of any building,away from windows.Second,wait for reports on local media.Finally,stay indoors until you hear the all-cle
24、ar signal.17.What is the main purpose of the loud noise?A.To warn people outdoors to get inside.B.To get peoples attention inside their homes.C.To inform people without radios about danger.答案A18.Who decides to turn on the system?A.Local media.B.Local officials.C.The national weather service.答案B19.Wh
25、ere does the speaker advise people to go after hearing a warning?A.To a window.B.To a public shelter.C.To a building.答案C20.What is the main topic of the talk?A.A weather report.B.A warning system.C.The safety steps in bad weather.答案B第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项
26、中,选出最佳选项。AUncover secrets of the worlds oldest civilisations and see natural wonders that will take your breath away.Through our tours youll encounter wild animals,see unbelievable landmarks and experience the local traditions of native tribes(部落).Grand MoroccoFrom $259913 daysUniting North African
27、culture and French flavour in harmony,Morocco attracts tourists with its old-world traditions and splendid landscapes.Our Morocco tour from the U.S.contains must-see destinations.And,if you like,a noble camel will take you on an unforgettable ride during a full-day Sahara Desert trip.Youll also have
28、 time to experience the countrys delightful customs.Deluxe Dubai & Abu DhabiFrom $22999 daysIf you appreciate big and striking,consider this Dubai and Abu Dhabi tour package from the U.S.Thanks to enormous wealth due to its oil reserves,the UAEs largest emirate(酋长国)has transformed into an impressive
29、 destination you have to see to believe.Dramatic Dubai is developing rapidly too.Its become a truly global,open society where visitors are absorbed in exciting possibilities.Experience all of the must-sees,as your guide provides context,dining ideas and personalized tips on maximizing your free time
30、.Cape Town & Safari ExpressFrom $19999 daysIf South Africa is one of the many destinations on your wish list,our Cape Town and Safari package from New York City is a very smart choice.The tour includes three full days in this port city,where you can book extraordinary optional tours that show south
31、Africas incredible diversity.Discover the long-lasting legacy(遗产)of Nelson Mandela,explore the scenic Winelands or even go shark cage diving.if you dare!【语篇解读】这是一篇应用文。文章主要介绍几个著名旅游景点。21.What will you do on Grand Morocco tour?A.Have delicious French food.B.Experience mixed cultures.C.Walk across Sahar
32、a Desert.D.Enjoy the modern civilisation.答案B解析细节理解题。根据文章Grand Morocco部分第一句可知摩洛哥将北非文化和法国风味融为一体,以其古老的世界传统和壮丽的风景吸引着游客。由此可知大摩洛哥之旅可以体验混合文化。结合选项,故选B项。22.Why is Abu Dhabi so wealthy?A.For the amount of oil.B.For its special location.C.For the tourist destinations.D.For its personalized services.答案A解析细节理解题。
33、根据文章Deluxe Dubai & Abu Dhabi 部分“Thanks to enormous wealth due to its oil reserves,the UAEs largest emirate has transformed into an impressive destination you have to see to believe.”可知,由于其石油储量丰富,阿联酋已经转变成了一个令人印象深刻的目的地。因此阿布扎比富有是因为丰富的石油。结合选项,故选A项。23.On which tour can you experience all adventurous acti
34、vity?A.Sahara Desert.B.Grand Morocco.C.Deluxe Dubai & Abu Dhabi.D.Cape Town & Safari Express.答案D解析细节理解题。根据文章Cape Town & Safari Express部分 “Discover the long-lasting legacy of Nelson Mandela,explore the scenic Winelands or even go shark cage diving.if you dare!”可知,Cape Town & Safari Express的旅行项目甚至包括去鲨
35、鱼笼潜水。由此可知Cape Town & Safari Express旅行中你能体验到所有的冒险活动。结合选项,故选D项。BIt was 1504,and Columbus was making another trip to the New World.Columbus and his men needed fresh water and food after three months at sea.They saw an island.On the island there were unfriendly Indians who did not give them food.Columbu
36、s and his men were afraid of the Indians,but he had a clever idea.He used the body language to tell the Indians about his mysterious (神秘的) power to turn off the light in the sky.He knew about a lunar eclipse (月食) the next night because the information was in his almanac (天文历书).Columbus told the Indi
37、ans,“Tomorrow night I will turn off the light of the moon in the sky.”But they did not believe him.When the eclipse (月食) began the next night,the Indians became very frightened.The Indians begged Columbus to turn on the light again,and they quickly gave him all the food and fresh water he wanted.Imm
38、ediately Columbus and his men hurried back to the ship and sailed away in the moonless night.【语篇解读】这是一篇记叙文。文章讲述的是在一个岛上,哥伦布利用自然现象月食,机智应对印第安人,获得淡水和食物的故事。24.Columbus and his men stopped at the island because.A.they hoped to get some food and fresh waterB.they wanted to meet the Indians thereC.they had
39、never been there beforeD.they had planned to visit it答案A解析推理判断题。由第一段中“Columbus and his men needed fresh water and food after three months at sea.”可知,在海上三个月之后,哥伦比亚和他的同伴需要淡水和食物;由第一段中“They saw an island.”可知,他们看到了一个岛,所以他们是因为想获得食物和水才在岛上停留的,故选A项。25.How did the Indians treat Columbus and his men?A.They wer
40、e glad to see them.B.They were kind to them.C.They welcomed them.D.They were not kind to them.答案D解析细节理解题。由第一段中“On the island there were unfriendly Indians who did not give them food.”可知,在岛上的印第安人不给他们食物,也不友好,即not kind,故选D项。26.How did Columbus tell the Indians that he had mysterious power?A.By drawing
41、a lot of maps.B.By writing in the language of the Indians.C.By speaking in the language of the Indians.D.By using movements of hands and expressions in his face.答案D解析细节理解题。由第二段中“He used the body language to tell the Indians about his mysterious power to turn off the light in the sky.”可知他用身体语言告诉印第安人:
42、他有能关掉天上的光的神秘力量。所以他是用手的动作和脸上的表情来告诉印第安人他有神秘力量的,故选D项。27.What does “the light in the sky” here mean?A.The sun.B.The moon.C.The stars.D.The daylight.答案B解析词义猜测题。由倒数第二段中“Tomorrow night I will turn off the light of the moon in the sky.”可知,明晚我会关掉天空中的月光。所以空中的光是指月光。故选B项。CThe gentle giants of our oceans are wha
43、le sharks.Its the biggest shark and can reach as long as 41.5 feet.Whale sharks have a lifespan of 70 years on average,and they spend their days gently swimming in the warm and tropical oceans.Their teeth are the size of match heads,and while their jaws could be powerful,they have never tended to at
44、tack humans.Their teeth play no role in eating,as plankton (浮游生物)does not need to be chewed.They are to be found in numbers in the warmer oceans and they prefer the deep waters of the open oceans.They tend to travel alone.Several times a year they gather together in certain spots where plankton is p
45、lentiful.Those areas are all within a 300 north or south latitude from the equator.And sadly whale sharks are targeted by commercial-fisheries at those spots. How easy it must be for those fishermen to catch those beautiful creatures who can only swim at 3.5 miles per hour!So great a loss in numbers
46、 have they suffered that whale sharks are now listed as one of the endangered species. Some countries and areas have started to take measures to protect the whale sharks from extinction.The Philippines and India have banned the fishing,selling,importing and exporting of whale sharks for commercial p
47、urposes.However,the law does not seem to be effective because the hunting and killing still goes on today,especially in the Philippines.Each whale shark can fetch around $ 21,000.In parts of Asia they are known as the “money shark”.The mighty dollar wins again at great cost to our habitat, and we wi
48、ll not know what we have lost until we have lost it forever.Therefore,it is high time for us to do something for the whale sharks.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者通过这篇文章向我们介绍了鲸鲨,它生活在温暖海洋的深水水域,因其有巨大的利润而被渔民捕杀,如今已经快濒临灭绝,因此作者呼吁我们要保护它。28.What can we learn from the passage?A.Whale sharks usually live a life of more than
49、70 years.B.Whale sharks always travel in the ocean in groups.C.Whale sharks depend on their teeth to harvest their food.D.Whale sharks live in the deep waters of the warmer oceans.答案D解析细节理解题。根据第一段中“Whale sharks have a lifespan of 70 years on average,and they spend their days gently swimming in the w
50、arm and tropical oceans.”可知鲸鲨生活在温暖海洋的深水水域,故选D项。29.We know that in the Philippines,.A.fishermen are earning little by catching the whale sharksB.fishermen have stopped hunting and killing the whale sharksC.fishermen are continuing to hunt and kill the whale sharksD.importing and exporting whale shark
51、s is allowed答案C解析细节理解题。根据倒数第二段中“The Philippines and India have banned the fishing.especially in the Philippines.”可知在菲律宾渔民们依然在继续捕杀鲸鲨,故选C项。30.It is implied in the passage that .A.whale sharks will be extinct even if they are protectedB.whale sharks are the most dangerous marine animalsC.there is no la
52、w about banning the fishing of whale sharksD.the huge profit is to blame for the decreasing numbers of whale sharks答案D解析推理判断题。根据倒数第二段中“Each whale shark can fetch around $21,000.In parts of Asia they are known as the money shark.”可知渔民捕杀鲸鲨是因为它们很贵,渔民可以从中获得巨大的利润,故选D项。31.What is the main purpose of this
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-582356.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
