2020-2021学年高中英语 Unit 3 Life in the future Language points课时作业2 新人教版必修5.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 Unit Life in the future Language points课时作业2 新人教版必修5 2020 2021 学年
- 资源描述:
-
1、Unit 3 Life in the future Language points .阅读理解AIf I had to choose what language to learn next, its a tough decision but itd probably be German because many people that know several languages tell me that German is their favourite language in terms of expressing themselves. And I think it might have
2、 something to do with the vast amount of vocabulary the German language has. So I think itd be really difficult but a fun challenge.Elena (Canada, teacher)I think Id like to learn French next because its a very romantic (浪漫的) language and it could be very useful in different job situations. Besides,
3、 I think it could help me understand English a bit more as well, since it was previously the language of diplomacy (外交)Bryan (USA, writer)Id love to learn Italian next. I visited Milan last year and I think it would be great to be able to speak to some of the locals. Also, its quite similar to Spani
4、sh, so I dont think it would be too confusing.Georgina (England, Olympic swimmer)Id really like to learn French. I actually learned it some years ago, but I havent used it in a long time and Ive forgotten it but its a language that I really enjoy speaking, and I think France is a wonderful country.J
5、ames (New Zealand, travel writer)语篇解读:本文是一篇应用文。文中四人分别表述了自己最想学习的下一种语言并给出了理由。1One of the reasons why Bryan wants to learn French is that _.Ait is easy to learnBit is used frequentlyCit sounds more beautiful than EnglishDit allows him to express himself more clearly解析:选B推理判断题。根据第二段中的“it could be very u
6、seful in different job situations”可知,在不同的工作场景中法语都非常有用。由此可推测,正是因为法语的使用频率很高,所以Bryan想学法语。2We can infer that Georgina _.Awill live in MilanBcan speak SpanishCfeels puzzled about her careerDwants to make some Italian friends解析:选B推理判断题。根据第三段中的“its quite similar to Spanish, so I dont think it would be too
7、confusing”可推测,因为Georgina会西班牙语,所以她认为和西班牙语很像的意大利语应该不会很难学。3Who is the most fearless learner?AElena.BBryan.CGeorgina. DJames.解析:选A推理判断题。根据第一段中的“. the vast amount of vocabulary the German language has. So I think itd be really difficult but a fun challenge”可知,Elena明明知道德语的词汇量很大,学起来会很困难,但仍然想去尝试学德语,并认为这是项很有
8、趣的挑战。由此不难看出,Elena是个不畏困难的学习者。BWhat will man be like in the future in 5,000 or even 50,000 years from now? We can only make guesses, of course, but we can be sure that he will be different from what he is today, for man is slowly changing all the time. Let us take an obvious example. Man, even five hu
9、ndred years ago, was shorter than he is today. Now, on average, men are about three inches taller. Five hundred years is relatively a short period of time, so we may assume that man will continue to grow taller. Again, in the modern world we use our brains a great deal. Even so, we still make use of
10、 only about 20% of the brains capacity. As time goes on, however, we shall have to use our brains more and more, and eventually we shall need larger ones! This is likely to bring about a physical change to the head, in particular, the forehead will grow larger. Nowadays our eyes are in constant use.
11、 In fact, we use them so much that very often they become weaker and we have to wear glasses. But over a very long period of time it is likely that mans eyes will grow stronger.On the other hand, we tend to make less use of our arms and legs. These, as a result, are likely to grow weaker. At the sam
12、e time, however, our fingers will grow more sensitive because they are used a great deal in modern life.But what about hair? This will probably disappear from the body altogether in course of time because it does not serve a useful purpose any longer. In the future, then, both sexes are likely to be
13、 bald (光秃的)Perhaps all these give the impression that in the future man will not be a very attractive creature to look at! This may well be true. All the same, in spite of all these changes, future man will still have a lot in common with us. He will still be a human being,with thoughts and emotions
14、 similar to our own.语篇解读:本文对未来人会变成什么样子进行了分析和想象。4The passage mainly tells us that _.Amans life will be different in the futureBfuture man will look quite different from usCman is growing taller and uglier as time passesDmans organs functions will be on the wane (衰退)解析:选B主旨大意题。由第一段可知本文主要介绍未来人类的外貌可能会出现
15、的变化。C项只是其中的一个方面。5The change in mans size of forehead is probably because _.Ahe/she makes use only 20% of the brains capacityBhis/her brain has grown larger over the past centuriesCthe other 80% of his/her brain will grow in due timeDhe/she will use his brain more and more as time goes on解析:选D细节理解题。由
16、第二段最后两句说人类将更多地使用大脑,最终大脑变大,前额变大可知答案。6Which of the following is TRUE about a human being in the future?AHe is hairless because hair is no longer useful.BHe has smaller eyes and wears better glasses.CHis fingers grow weaker because he doesnt have to make use of them.DHe thinks and feels in different wa
17、ys.解析:选A正误判断题。第五段指出人类的头发可能会消失,因为“. it does not serve a useful purpose any longer”,即头发失去作用。7It is implied that _.Ahuman beings will become less attractive in the futureBless use of a bodily organ may lead to its degenerationChuman beings hope for a change in the future lifeDfuture life is always pred
18、ictable解析:选B推理判断题。从人类身体变化可以看出,经常使用的,如大脑、手指将变得发达,而不常用的如头发、四肢会退化。CThe Internet of Things (IoT) aims to get everything and everyone talking. Attaching sensors (传感器) to “things”, such as cows, cars and refrigerators, and then giving them unique IP addresses allow them to “talk” to the Internet. Networki
19、ng company Cisco says that 50 billion Internetconnected devices and objects will be sending data by 2020.But getting back to those cows, cars and refrigerators, what types of data might they actually send? Cows might send their locations or physical conditions. Cars might communicate low oil levels
20、and automatically schedule their own maintenance (维修). And refrigerators might send owners text messages reminding them its time to buy milk and eggs.The IoT will allow people to track things and processes like never before. Airplane manufacturers will be able to continuously track the condition of
21、airplane parts, allowing them to do preventive (预防性的) maintenance and avoid costly downtime. Consumers could place smart devices in their homes to monitor energy usage and observe energy price changes in real time. That would allow people to change their habits and use electrical appliances during l
22、owerpriced hours.Some critics fear that the IoT could end up being a fad (流行) that people lose interest in over time. Other critics are doubtful that companies making Internetconnected appliances will provide longterm software updates. If that happens, a refrigerator or washing machine that should l
23、ast 10 years or more could last two or three due to software thats outdated.Early this year, owners of the Tesla Model S electric car received a recall notice reminding them of a charger plug needing to be fixed. Amazingly, owners of the Model S sat back while the company performed an “over the air”
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-582942.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
广东省深圳市2018-2022年近五年中考英语试卷及答案.pptx
