2020年高考英语模拟试题十五pdf.pdf
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 年高 英语 模拟 试题 十五 pdf
- 资源描述:
-
1、2020 年高考英语模拟试题及答案(十五)第一部分阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。AGreat Activities for Nature LoversHikingOne of the easiest and most accessible ways to get close to nature is by settingout on a good old fashioned hike.Hiking generally doesnt require any fan
2、cyequipment or special skills,just a piece of map and a thirst for adventure.This activitycan be as relaxing as you make it.Backcountry CampingWhy limit yourself to just a day hike when you can have a full weekend for alonger adventure?Backcountry camping involves packing your tent,sleepinggear,food
3、,and water on your back to set up camp in a remote location.I youre anexperienced hiker and camper,this is an excellent way to test your survival skills andexplore the wilderness.Mountain and Road BikingUnlike long hikes through the woods,biking allows you to cover more groundand travel farther in n
4、ature.Mountain biking typically involves riding up and downsteep slopes,between trees,and over rocks.If this sounds too intense or your tiresarent suited for rugged terrain(地形),consider taking a road bike on paved trailsthrough forest preserves or along country roads.GardeningContrary to popular bel
5、ief,you dont have to travel beyond your own backyard toexperience the beauty of nature every day.If your personality is less adventurous oryour mobility restricted,consider planting a garden to grow your own vegetables,fruit,herbs,or flowers.Theres something truly satisfying about mixing up a saladw
6、ith fresh ingredients you grow yourself.One of the best parts about spending timein gardening is that it doesnt have to break your budget and anyone can do it.1W hat do hikers need for hiking?APractical skills.BNecessary equipment.CA useful map.DA relaxed mood.2W hats NOT the advantage of gardening
7、according to the text?AYou dont need to go far to enjoy the beauty of nature.BIt gives you a sense of satisfaction when cooking with fresh ingredients.CIt doesnt take any energy or money to do it.DIs easy to start it for anyone who likes it.3Which of the following can take you to travel farthest?AHi
8、king.BBackcountry Camping.CMountain and Road Biking.DGardening.【文章大意】这是一篇说明文。文章介绍了几种亲近大自然的户外活动。1C 细节理解题。根据第一段“Hiking generally doesnt require any fancy equipment orspecial skills,just a piece of map and a thirst for adventure.”可知,徒步旅行通常不需要任何花哨的装备或特殊的技能,只需要一张地图和对冒险的渴望。徒步者们需要一张有用的地图,故选 C。2C 推理判断题。根据第三
9、段中“One of the best parts about spending time in gardeningis that it doesnt have to break your budget and anyone can do it.”可知,种花园最大的好处是不需要打破预算,每个人都可以做到,并不是不花费时间 C.It doesnt take anyenergy or money to do it.不需要花费任何精力和金钱,表述与原文不符,故选 C。3D 细节理解题。根据第三段中“Unlike long hikes through the woods,biking allows yo
10、uto cover more ground and travel farther in nature.”可知,骑自行车可以是你在大自然中旅行地更远,故选 C。BSeasickness and sunburn.Taking care of old people in different situations.Mymedical friends did their best to persuade me.Everyone said that running away to seawould ruin my career.But after five sleep-deprived(睡眠不足的)yea
11、rs working as ajunior doctor,I was willing to take the risk.Hungry for adventure,I boarded a bright white ship in Singapore.With 2,000passengers and crew,she was the size of a small town.To my relief,the hospital was well equipped,with an X-ray machine and a bloodanalyzer.That first cruise(航行)was a
12、learning experience,a tight schedule full of safetydrills(演习).There was so much new information to take in.Even remembering whichof the uniforms to wear each day was a challenge.Most confusing,I often forgot tochange my clock when the ship crossed time zones.As a doctor,I was responsible for the 600
13、 crew including waiters,engineers,cooksand navigators(领航员),and I was on call(随时待命的)for the entire ship.Far from treating seasickness and sunburn,as Id been warned,my patients werewide and varied.The ships medical center was essentially a floating emergency room,but we didnt have a team of specialist
14、s on hand for a second opinion.With long andunpredictable hours,it required mental toughness.As you can guess,many of the passengers were elderly.Heart attacks dont careabout geography and emergency evacuations(疏散)were difficult to arrange.I recall one such patient,who was taken off the ship on a st
15、retcher(担架)halfwaythrough the Panama Canal.After a terrifying ride in the back of an old ambulance,Iwas relieved that the patient survived long enough to arrive at the hospital in PanamaCity.Thankfully,there were several unexpected benefits to the job.I regularly enjoyedthe passenger facilities,incl
16、uding the gym,spa and deck buffet(甲板自助餐).I evenhosted my own table of passengers in the evenings.On rare days off,I volunteered asa tour guide on trips ashore(在陆地).I got to fly over Alaska in a seaplane andwatched a ballet in St Petersburg.I now understand that being a cruise ship doctor is not a jo
17、b its a way of life.One year at sea became two.I lost my career ambitions,but I redefined happinessin my life.4What can we know about the authors first cruise?AShe missed her job as a doctor.BShe enjoyed a relaxing lifestyle.CShe had to learn a lot of things.DShe often felt confused about her job du
18、ties.5Why does the author mention the patient who was sent to the hospital in PanamaCity?ATo tell that it was difficult to look after old patients.BTo prove that being a cruise ship doctor is more tiring.CTo stress the importance of a well-equipped hospital on the ship.DTo show it was challenging to
19、 handle emergency situations on the ship.6What is Paragraph 9 mainly about?AThe authors experience as a tour guide.BThe advantages of being a cruise ship doctor.CThe loneliness of being the ships only doctor.DVarious facilities for passengers on the cruise ship.7What does the author think of her exp
20、erience as a cruise ship doctor?AIt was too stressful to tolerate.BIt helped her build a better career.CIt changed her understanding of happiness.DIt provided opportunities to make more friends.【文章大意】本文为记叙文。作为一名初级医生的作者不听医学朋友的劝告,做了游轮上的医生。游轮上的工作让作者受益匪浅,也改变了作者对幸福的理解。4C 推理判断题。根据第四段中的 That first cruise(航
21、行)was a learning experience,atight schedule full of safety drills(演习).There was so much new information to take in.Even remembering which of the uniforms to wear each day was a challenge.可知,第一次巡航是一次学习的经历,紧张的行程中充满了安全演习。有太多的新信息需要了解。甚至每天要记住穿哪种制服都是一个挑战。由此可知,作者第一次航行要学会了许多东西。故选 C。5D 推理判断题。根据第七段中的 Heart at
22、tacks dont care about geography andemergency evacuations(疏散)were difficult to arrange.(心脏病不关心地理和紧急疏散很难安排),接着在第八段被举例被送到巴拿马城医院的病人来说明这种紧急处理有很大的难度。故选 D。6B 主旨大意题。主旨句是第九段的第一句 Thankfully,there were several unexpectedbenefits to the job.可知,这份工作有几个意想不到的好处。接着下文对这主题句提出的好处进行详细的说明。由此可知,第九段主要叙述了作为游轮医生的优势。故选 B。7C
23、细节理解题。根据最后一段中的 One year at sea became two.I lost my careerambitions,but I redefined happiness in my life.可知,海上的一年变成了两年。我没有了我的职业抱负,但我重新定义了我生活中的幸福。由此可知,作者在游轮上的工作,让她改变了对生活的理解。故选 C。COn winter,a fisherman Jim Savage was braving the freezing temperatureswhen he noticed a baby dolphin struggling to free he
24、rself from another fishermanstraps the netting.Jim spoke to her and she calmed down as he cut her free fromthe line.Seeing she was too tired to swim away,he called the Wildlife ConservationCommission and they rescued the dolphin,named her Winter and took her back tothe center to get treatment.Winter
25、 was placed in a holding tank and the team put a feeding tube in her throat.Soon,though,Winter learned how to eat from a bottle.But the line wrapping aroundWinters tail had caused her tail to fall off piece by piece.Eventually all that was leftwas a fleshy stump(残肢).Though Winter did eventually star
26、t to swim,she taughtherself an entirely original way to swing her tail stump from side to side like a fish.She learned very well and learned how to trust and love the people who cared forher.And she made a new non-human friend Panama,another rescued dolphin.The two became lifelong friends,completely
27、 inseparable.But her trainers were worried,her original moving way prevented her fromgrowing properly.Then Kevin Carroll,a dolphin lover and maker of prosthetic limbs(假 肢)for people,stepped in.With a team of experts,vets,and trainers,Kevindeveloped a new tail for Winter.Winter was retrained to use t
28、he device(装置)to swimproperly,but with lots of hard work she did it!Word about the disabled dolphin got it and everyone could relate to the dolphin.Now she seems to connect with everyone-from adults with prostheses to a little girlwho didnt want to wear her hearing aid until she met Winter.8.What mad
29、e Winter calm down?A.The netting.B.Jims words.C.The rescue team.D.The new tail.9.Why did Jim phone the Wildlife Conservation Commission?A.To cure the baby dolphin.B.To deal with the fishing net.C.To rescue the other fisherman.D.To look at the baby dolphin.10.What made the trainers worried?A.Winters
30、relationship with Panama.B.Winters popularity with visitors.C.The effect of the damage on Winter.D.Winters moving style like other dolphins.11.How would the author feel about the outcome of the event?A.Its beautiful.B.Its controversial.C.Its humorous.D.Its discouraging.文章大意:这是一篇记叙文。文章主要讲述了一只受伤的小海豚在一
31、个渔民和野生动物保护中心的帮助下获救,并通过自己的努力学会用假尾巴游泳,给人们带来鼓励和帮助的故事。8.B 细节理解题。根据第一段的 Jim spoke to her and she calmed down as he cut her freefrom the line.(吉姆对她讲话,她平静了下来,他把她从绳子上救下来)可知,吉姆的话让她平静了下来。B.Jims words.(吉姆的话)符合以上说法,故选 B 项。9.D 推理判断题。根据第一段的 Seeing she was too tired to swim away,he called theWildlife Conservation
32、Commission and they rescued the dolphin,named her Winterand took her back to the center to get treatment.(看到她累得游不动了,他打电话给野生动物保护中心,他们救了这只海豚,给她取名为冬天,并带她回到治疗中心接受治疗)可推测,吉姆打电话给野生动物保护中心是让他们来看这只海豚。D.To look at the baby dolphin.(来看这只小海豚)符合以上说法,故选 D 项。10.C 细节理解题。根据第二段的 Eventually all that was left was a fles
33、hy stump(残肢).Though Winter did eventually start to swim,she taught herself an entirely originalway to swing her tail stump from side to side like a fish.(但是,缠在冬天尾巴上的鱼线使她的尾巴一片片地脱落了。最终,冬天开始了游泳,但她自学了一种完全独创的方法像鱼一样左右摆动尾巴)第四段的 But her trainers were worried,her original moving wayprevented her from growing
34、 properly.(但她的训练员很担心,她最初的移动方式妨碍了她的正常生长)可知,训练员担心小海豚的伤最终会对她的生长造成影响。C.The effect of thedamage on Winter.(受伤给冬天造成的影响)符合以上说法,故选 C 项。11.A 推理判断题。根据最后一段的 Now she seems to connect with everyone fromadults with prostheses to a little girl who didnt want to wear her hearing aid until shemet Winter.(现在,她似乎和每个人都
35、有了联系从戴着假肢的成年人到直到遇到冬天才戴上助听器的小女孩)可知,Winter 这只海豚带给了许多人鼓励和帮助。由此推测,作者认为这件事情的结局是美好的。故选 A 项。DWe know that reading is good for children.Now,a new study suggests that justbeing around books has its benefits.A team of researchers in Australia finds thatgrowing up with a large library at home improves literacy
36、(读写能力),number-sense,and even technological skills in later life.It appeared in the journal Social ScienceResearch.The researchers were exploring the advantages of scholarly culture.They wereinterested in a curious observation that some call the“radiation effect.“Radiationeffect is a situation where
37、children grow up around books,but they dont read books.But somehow books benefit them,even though they dont read them as much as theirparents wish them to,”said Joanna Sikora,a sociologist in Australia.Joanna and hercolleagues analyzed data collected between 2011 and 2015 by the Organization forEcon
38、omic Development.The survey assessed the literacy,numeracy(计算能力),andtechnological competency of more than 160,000 adults from 31 countries.And itincluded a question about how many books participants had in their homes duringadolescence.“What we were able to make clear was that people growing up arou
39、ndbooks had better literacy,numeracy and digital problem-solving skills than peoplewho had fewer books growing up but had similar education levels,similar jobs,andeven similar adult habits in terms of reading or working at variousnumeracy-improving activities,she said.In fact,teens who only made it
40、through high school but were raised in a bookishenvironment did as well in adulthood as college graduates who grew up in a housewithout books.Now,how might mere exposure lead to intellectual improvement?“Ifwe grow up in a house,in a home where parents enjoy books,where books are givenas birthday pre
41、sents and valued,this is something that becomes a part of our identityand gives us this lifelong urge to always come close to books and read more than wewould.”So keep shelves piled with books.Your kids will not only be grateful,theyll bemore likely to be able to spell“grateful correctly as well.12W
42、hats“radiation effect according to the text?AThe terrible effect of radiation on the persons and things.BThe good influence of the bookish environment on adolescents.CThe beneficial effect of reading books on adolescents.DThe bad effect of the environment without books on adolescents.13How does the
43、exposure to books improve intellect?ABooks bring a sense of identity and eagerness to read more.BBooks help to provide a chance to come close to society,CBooks are always given to adolescents as valuable presents.DBooks will offer the teens an urge to make great achievements.14Whats the authors atti
44、tude towards bookish environment?AOpposed.BNeutral.CIndifferent.DSupportive.15Whats the best title for the text?AReading More Helps Improve Childrens AbilitiesBReading at Home Brings Children Many AdvantagesCGrowing Up Around Books Benefits Children a LotDCreating a Bookish Environment for Children
45、Is of Much Importance【文章大意】这是一篇说明文。文章讲述了书香环境对于孩子成长的好处。12B 推理判断题。根据第二段中“Radiation effect is a situation where children grow uparound books,but they dont read books.But somehow books benefit them,eventhough they dont read them as much as their parents wish them to”可知,辐射效应在本文中指在书香环境中长大的孩子,虽然他们没有像父母期待的那
46、样读那么多的书,但他们仍然从书中受益良多。由此推断出,书香环境对青少年的良好影响,故选 B。13A 推理判断题。根据第三段中“If we grow up in a house,in a home where parentsenjoy books,where books are given as birthday presents and valued,this issomething that becomes a part of our identity and gives us this lifelong urge toalways come close to books and read
47、more than we would.”可知,如果我们生长在父母热爱书、珍惜书的家庭中,这将成为我们认知中的一部分,让我们终身都有接近书,多读书的渴望。故选 A。14D 观点态度题。根据最后一段中“So keep shelves piled with books.”所以书柜里装满书吧。由此可知,作者对于书香环境是支持的,故选 D。15C 主旨大意题。根据全文的大意,尤其是第一段中“We know that reading is good forchildren.Now,a new study suggests that just being around books has its benef
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
