2021届高考英语二轮复习题型 词汇专练:专题强化练04 七选五 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语二轮复习题型 词汇专练:专题强化练04 七选五 WORD版含解析 2021 高考 英语 二轮 复习 题型 词汇 专题 强化 04 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、专题强化练(四)七选五第一组A主题语境:人与自我读书策略建议用时:7实际用时:正答率:/5There are numerous benefits of reading good books.1 Whatever your field might be, its very important to create a good habit to read beyond your horizons. Here are tips to help you cultivate a better and consistent reading habit:Determine your reading goal
2、.2 This goal should be clear and backed up with a purpose. Start by thinking about how a consistent reading pattern can help you grow indifferent areas of your lifespirit, academics, career, relationships and more.3 Once youre done setting your reading goal for the year, youll need a list to back it
3、 up. Write out a list of the amazing books you want to read. Ask for recommendations from friends and instructors. Its important to keep a journal listing the books youll like to read for each month.Get a responsible reading partner to promote your reading. Goals need to be backed up in order to hel
4、p put a check and encourage you during times you dont feel motivated.4To develop a reading culture, you must first analyze your current reading habits. Do you read at all?5 In order to truly achieve your reading goals and build a consistent reading habit, youll need to set up simple systems, find re
5、sponsible partners, and generally be hungry to grow beyond your comfort zone.A.Do you study hard at school?B.Make a list of books for each month.C.Do you start off and stop at some point?D.Get up early and go to bed late to back up your goal.E.Its important to start off by setting a goal to create a
6、 reading habit.F.Get a friend willing to read, and create a plan to help you achieve your reading goals.G.It can make you think deeper, sharpen your skills and teach you more about your field.答案与解析【语篇解读】文章向我们介绍了一些有助于养成更好和更持久阅读习惯的小策略。1.G上文提示“读好书有很多好处。”承接上文,G项“It can make you think deeper,sharpen your
7、 skills and teach you more about your field.(它能让你思考得更深入,提高你的技能,并教会你更多关于你所在领域的知识。)”切题。故选G项。2.E关键词是“goal”。本段小标题“确定你的阅读目标。”再由下文提示“这个目标应该是明确的,并有一个目的作为后盾。”承接标题和下文,E项“Its important to start off by setting a goal to create a reading habit.(通过设定一个目标开始养成阅读习惯是很重要的。)”切题。故选E项。3.B此空是段落小标题,应该用短小精悍的祈使句,所以目标锁定在B、D、
8、F三项中。再结合空格下文提示“以记日记的形式列出你每个月想读的书是很重要的。”承接下文内容,B项“Make a list of books for each month.(列出每个月的书单。)”切题。故选B项。4.F上文提示“当你感到没有动力的时候,你的目标需要被支持,以帮助你检查和鼓励你。”承接上文,F项“Get a friend willing to read,and create a plan to help you achieve your reading goals.(找一个愿意阅读的朋友,制定一个帮助你实现阅读目标的计划。)”切题。故选F项。5.C由上文提示“要培养一种阅读文化,你
9、必须首先分析你当前的阅读习惯。你读书吗?”承接上文,C项“Do you start off and stop at some point?(你会在某一点开始并停止吗?)”切题。故选C项。B主题语境:人与社会历史故事建议用时:7实际用时:正答率:/5(2019四川眉山一诊)The American city of Detroit was like Paris, some people said. It had a big river, beautiful wide streets and important buildings. Then, in the 20th century, it was
10、 called Motor City because of the number of car factories there. Workers in the car factories had good jobs and they earned good money.1 Life was good. But at the beginning of the 21st century, Detroit became Americas poorest big city.2The citys population fell for several reasons. One reason is tha
11、t people moved to the suburbs (郊区) in the 1950s because new highways were built. Another reason is that in 1967 some violent events happened there and it became dangerous.3 Also the big car companies like General Motors and Chrysler had huge problems. And in 2008,the world financial crisis had a big
12、 effect on many cities, especially Detroit. Now, a lot of people in Detroit are poor. Half of the citys families have less than 25,000 dollars a year. In 2013,it became the biggest bankrupt city in American history.4 It had some money to improve small things like lights in the streets so people felt
13、 safe. The police came quickly when there were problems. Old, empty buildings were pulled down. 5 And there are new businesses too. The city gave 10,000 dollars to 30 new small businesses. Now there are grocery stores, juice bars, coffee shops and even bicycle makers. Finally, the city is working ag
14、ain.A. It was a new beginning for the city.B. But then something began to change.C. There is now space for new buildings.D.A lot of people were scared of coming to the city.E. In a period of fifty years, more than half the people left Detroit.F. It wasnt unusual to own a home, a boat and even a holi
15、day home.G. Detroit was famous for the cars General Motors and Chrysler produced.答案与解析【语篇解读】 美国著名的汽车城底特律一度非常发达,人们生活富有;但是在21世纪初,该城市成为美国历史上最大的破产城市,人们纷纷逃离。现在政府积极改变这个城市的经济状况和社会安全,该城市的新生开始了。1.F本空前面谈到工人工作很好,挣钱很多。所以本空承接上文说,人们拥有一套房、一艘船,甚至度假别墅都是司空见惯的事情,故选F项。2.E空格位于句尾。下一段句首内容谈到,底特律城市人口的衰落有几个原因。因此本空应填一个承上启下的句子
16、:谈人口离开的问题,故选E项,表示:在近50年中,一半多的人口离开底特律。3.D上文告诉我们:人们离开的另一个原因是,底特律在1967年发生了骚乱,城市变得不安全,导致人们离开,所以本空接着谈,因为城市危险,人们害怕来这里,故选D项。4.B该题位于句首。本段在谈底特律的现状在慢慢变好,比如本空后面一句谈到底特律获得一些经费改造城市设施,让人们感觉安全等。因此选B项,表示底特律有了转机。5.C上文告诉我们,旧的空的建筑被拆掉,给新的建筑腾出了空间,所以选C项。第二组A主题语境:人与自我生活与学习建议用时:8实际用时:正答率:/5You give your best, perform well a
17、nd hope it gets you noticed, but though good performance is important to advancing your career, unluckily, its not always enough.1 You have to do something else to stand out from the crowd.How do you make sure people will remember you? How do you make a lasting impression? The first one is your atti
18、tude. A cheerful, professional attitude stands out.2 People generally enjoy working with other people who are pleasant and encouraging, rather than complaining, rude and destructive.3 People pay more attention to what you do than what you say. What do you do especially well? Can you learn to do it e
19、ven better? Try to be the go-to person whenever that skill is needed. There is nothing wrong with letting people know youve achieved something significant(重大的),as long as youre careful not to be annoying. Achievement stands out and drives career advancement.Thinking creatively also can help you stan
20、d out. Ask clever and useful questions. Ask questions that no one else is asking. It is often not the answers you provide that make an impression, but your ability to ask clever questions.4Managing your specialness is also important.5 Then learn to make full use of it. Pay attention to what you do b
21、est, what you bring to the table, and whats special about you. Be memorable, talented and creative. Let whats different about you be obvious. Work on developing that “specialness” and you will get noticed.A.Results speak very loudly.B.Dont be afraid to solve the problem.C.The key is to decide whats
22、different about you.D.Pay careful attention to how you express yourself.E.This will show that you can “think outside the box”.F.Many of your workmates are doing great work as well.G.Whatever the workday brings, you should stay confident and happy.答案与解析【语篇解读】本文主要介绍了如何使自己突出。1.F你尽了最大的努力,表现出色,希望它能让你引起注意
23、,但不幸的是,虽然良好的表现对你的职业发展很重要,但如若想让自己在职场中脱颖而出,这是远远不够的,因为你的许多同事也表现很好,故F项正确。2.G由空前“A cheerful,professional attitude stands out”以及空后的句子可知,G项“无论工作日带来什么,你都要保持自信和快乐”符合语境。3.A该空为本段的主题句,从该段内容可知,本段主要说了工作成果的重要性,故A项正确。4.E上文提到了问聪明、有用的问题,问其他人不问的问题,再结合本段的主题句可知,这种提问的能力表明了你能创造性地思考。5.C结合该段的主题句,及该空后的“Then learn to make ful
24、l use of it”可知,该空内容与自己的特殊之处有关,结合选项可知,选C项。B主题语境:人与社会职业申请建议用时:7实际用时:正答率:5(2019江西南昌二模)There are several different types of fire departments.Some hire full-time paid firefighters and some are run entirely by volunteers.1,a firefighter must go through strict physical and academic training to ensure a str
25、ong knowledge of fire safety and the physical strength to handle the tasks required by members of a fire department.Joining a fire department requires that both physical and written tests are passed with scores showing a thorough knowledge of fire safety.2.The first step in joining a fire department
26、 as a paid firefighter is to submit an application as well as acquire the appropriate training.Usually firefighters must have a high school diploma,and some complete two-or-four-year programs in fire science at community colleges and universities.3,and if a candidate already has connections at a fir
27、e department,he may apply for a position straight out of high school.Once a candidate applies and is accepted for training at a fire department,he must then complete several weeks of training at the departments training center.4.When this is done,the candidate is sent to a fire company for a period
28、of probation (实习).He has to continue training in the new position while being directed by experienced firefighters.5.An application must be submitted to the volunteer fire department,then if the application is accepted,the candidate will take a training program and then be required to pass a physica
29、l and written test.Firefighters must also become certified (认证) as Emergency Medical Technicians (EMTs).The level of EMT certification is determined by the individual departments.A.Although it is demandingB.Whichever type is desiredC.However,an academic program is not requiredD.For volunteer firefig
30、hters the procedure is similarE.But joining a volunteer fire department is totally differentF.Training consists of classroom work and practical trainingG.Also,a candidate must be able to respond quickly in emergencies答案与解析【语篇解读】本文是一篇社会类短文阅读。文章主要介绍如何申请成为一名消防员。1.B由上文“There are several different types
31、of fire departments.Some hire full-time paid firefighters and some are run entirely by volunteers.”有些公司雇用全职的有薪消防员,有些则完全由志愿者管理,和后面的“a firefighter must go through strict physical and academic training to ensure a strong knowledge of fire safety and the physical strength to handle the tasks required by
32、 members of a fire department.”可知,无论是哪种类型的消防员,都必须经过严格的身体和学术训练,以确保对消防安全有较强的知识和体力来处理消防队成员的任务。故选B项。2.G由上文的“Joining a fire department requires that both physical and written tests are passed with scores showing a thorough knowledge of fire safety.”可知,加入消防部门需要通过身体和书面测试,成绩表明对消防安全有全面的了解。此外,申请者必须能够在紧急情况下迅速作
33、出反应。故选G项。3.C由上文的“Usually firefighters must have a high school diploma,and some complete two-or-four-year programs in fire science at community colleges and universities”可知,通常消防队员必须有高中文凭,并在社区学院和大学完成一些两年制或四年的消防科学课程,和后句“and if a candidate already has connections at a fire department,he may apply for a
34、position straight out of high school.”如果一个申请者已经在消防部门有联系,他可以直接从高中申请职位,可知,这种情况,专业教学计划就是不需要的。故选C项。4.F由上文的“Once a candidate applies and is accepted for training at a fire department,he must then complete several weeks of training at the departments training center.”可知,一旦申请者申请并被消防部门接受,他必须在消防部门的培训中心完成数周的培
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-613908.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
北师大版高中英语必修一Unit3, Culture Corner reading 课件 (共45张PPT).ppt
