分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型2021版高考英语一轮复习限时规范练9Module3Music外研版必修2.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:626603
  • 上传时间:2025-12-12
  • 格式:DOCX
  • 页数:10
  • 大小:2.27MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021 高考 英语 一轮 复习 限时 规范 Module3Music 外研版 必修
    资源描述:

    1、限时规范练9 Module 3 Music核心素养关键词:培养学生人与自我、国家国际的素养能力意识一、阅读理解AGrowing up in my household meant often hearing live music.When I was six years old,I took a traditional Irish step dance class.I fell in love and stuck with it for the next seven years.During that time my father also became more involved in the

    2、 Irish music world,so he would play,and I would dance.My ethnic heritage (族裔归属) is German and Irish,but because I was surrounded by traditional Irish music and dance in my home,I have grown to be more interested in and connected to my Irish heritage.When I started interning (实习) for the Folklife Fes

    3、tival,I became interested in traditional Basque music and dance and I learned that their experience with dance is very similar to my own.There are so far over 170 Basque organizations in 24 countries,with a greater population of Basques outside of the Basque country than in it.The separation they ex

    4、perience from their homeland is both physical and psychological,so being part of a group with the same interests is an important social support system.These organizations contribute to the continuation of Basque culture,language,and community,and encourage future generations to learn about their eth

    5、nic heritage.One of the ways through which they achieve this is dance.While learning and performing Basque dances,they connect to their heritage,experience a part of their homeland,preserve Basque culture,and create connections and friendships that last a lifetime.Californian Valerie Arrechea began

    6、teaching alongside her father at the age of thirteen and on her own at sixteen.For her,dance is her preferred expression of heritage;it provides a way to be proud of her Basque heritage.The dance performances of North American Basque organizations have developed the interest of non-Basque Americans

    7、as well.Janet Iribarne from the Basque Dancers explained that their organization is open to anyone,and after seeing her group perform,several of her non-Basque friends have developed their own love of Basque traditions as well.1.What is the reason for the authors preference for Irish dance?A.Her dan

    8、ce teacher.B.Her love of Irish music.C.Her interning experience.D.Her familys strong root in dance.2.What do we know about Basque people?A.Most of them live abroad.B.Their culture is being lost.C.They live in poor conditions.D.Their population is increasing.3.What is the purpose of Basque organizati

    9、ons?A.To help Basques in need.B.To preserve Basque culture.C.To provide medical treatment for Basques.D.To support overseas Basque children for education.BClimate change,not human hunting,may have wiped out the thylacine (袋狼),according to a new study based on DNA from thylacine bones.The meat-eating

    10、 marsupials (有袋动物) died out on mainland Australia a few thousand years ago,but survived in Tasmania,an island of southeast Australia separated from the mainland,until the 1930s.Until now,scientists had believed the cause of this mainland extinction was increased activity from native Australians and

    11、dingoes (Australian wild dogs).Scientists behind the University of Adelaide study,which was published in the JournalofBiogeography on Thursday,collected 51 new thylacine DNA samples from fossil bones and museum skins the largest data set of thylacine DNA to date.The paper concluded that climate chan

    12、ge starting about 4,000 years ago in particular drier seasons caused by the weather systems known as El Nino-Southern Oscillation was likely the main cause of the mainland extinction.The ancient DNA showed that the mainland extinction of thylacines was rapid,and not the result of loss of genetic div

    13、ersity.There was also evidence of a population crash in thylacines in Tasmania at the same period of time,reducing their numbers and genetic diversity.Associate Professor Jeremy Austin,deputy director of the Universitys Australian Centre for Ancient DNA,said Tasmania would have been protected from m

    14、ainland Australias warmer,drier climate due to its higher rainfall.He argued that climate change was “the only thing that could have caused,or at least started,an extinction on the mainland and caused a population crash in Tasmania.”“They both occurred at about the same time,and the other two things

    15、 that have been talked about in the past that may have driven thylacines to extinction on the mainland were dingoes and humans.So the only explanation thats left is climate change.And because that population crash happened at the same time that the species went extinct on the mainland,our argument i

    16、s theres a common theme there and the only common theme thats there is this change in climate.”4.What happened to thylacines in the 1930s?A.They died out on mainland Australia.B.They were hunted in large numbers.C.They survived in Tasmania.D.They were no longer seen.5.What did scientists believe bef

    17、ore the University of Adelaide study?A.Marsupials were all meat-eating animals.B.Dingoes should be removed from Australia.C.Thylacines had no enemies on mainland Australia.D.Native people were responsible for the extinction of thylacines.6.Whats the difference between mainland Australia and Tasmania

    18、?A.Tasmania has more dingoes.B.Tasmania has more wet days.C.Tasmania has a higher temperature.D.Tasmania has more native Australians.7.Whats the best title for the text?A.DNA is playing an important roleB.Climate change led to thylacines disappearanceC.Australian animals are facing a population cras

    19、hD.Native Australians and dingoes were misunderstood二、七选五Deciding whether or not to take part in an extracurricular (课外的) activity can be a challenge.Before signing up to play on the volleyball team,first consider the advantages and disadvantages of such a decision.1 Students are successful when the

    20、y take part in many activities.They do well in their classes and feel more connected to school.Research shows that students in extracurricular activities have better attendance and grades.Extracurricular activities also help students make new friends and lasting relationships.2Even though we became

    21、friends a long time ago,we are still close today.While these activities have many advantages,students should consider the downside as well.3 Extracurricular activities can be too much for students who do not practice good time management.Students need to be good at managing their time between differ

    22、ent activities.Another downside to extracurricular activities involves transportation.4 This situation limits students extracurricular choices to those outside the school and closer to home.A few of my classmates joined the schools cultural club.They later discovered that it met after school.These s

    23、tudents dropped out of the club because they had to catch their buses.Only you can decide if extracurricular activities are right for you.Activities outside the school can help you succeed in many areas of your life.5 Are you up for a challenge?A.We were both in the eight-and-under age group.B.Some

    24、clubs or sports meet before or after school.C.One downside is that it can create a busy life for students.D.Many students are tired from all the things they have to do.E.Taking part in extracurricular activities has many advantages.F.I met my best friend when we were on the YMCA swim team.G.However,

    25、you need good time management skills to deal with a busy life.三、语法填空The jaguar (美洲豹) is the largest cat in the Americas.A hundred years ago,jaguars 1. (find) everywhere from the southwestern United States to Argentina,in South America.Today,jaguars are an endangered species throughout their 2. (natu

    26、re) habitat and have been lost from 50 percent of their territory.Today they live 3. (most) in the Amazon rainforest.And jaguars arent the only animals losing their homes according 4. the International Union for Conservation of Nature,habitat loss 5. (be) the main threat to about 85 percent of all e

    27、ndangered plant and animal species.Tropical rainforests cover only about 7 percent of Earths land,but theyre home to about half of all known plant and animal species.Most 6. (scientist) agree that about 80,000 acres (an acre is equal to 4,047 square metres) disappear every day when trees are cut dow

    28、n and land is cleared for farms.Trees also play 7. important role in climate change.Fewer forests mean that more greenhouse gases remain 8. (trap) in the atmosphere,the mixture of gases that surrounds the Earth.Grasslands,underwater habitats,and wetlands are also at risk.For example,the World Wildli

    29、fe Fund reports that about half of the worlds wetlands 9. (disappear) since a hundred years ago as a result of being drained (排水) for either farmland 10. other industries.That means less space for animals to feed and raise their young.限时规范练9(必修2Module3)一、【篇章导读】本文是记叙文。作者在一次实习中接触到了巴斯克传统音乐和舞蹈并了解到:它们不仅带

    30、给巴斯克裔美国人民族认同感,由此建立的友谊也使他们终生难忘。1.D细节理解题。根据第一段中的“becauseIwassurroundedby.tomyIrishheritage”可知,作者喜欢爱尔兰舞蹈是源于家庭氛围的熏陶。2.A细节理解题。根据第三段中的“withagreaterpopulationofBasquesoutsideoftheBasquecountrythaninit”可知,大多数巴斯克人生活在国外。3.B细节理解题。根据第三段中的“TheseorganizationscontributetothecontinuationofBasqueculture,language,and

    31、community,andencouragefuturegenerationstolearnabouttheirethnicheritage.”可知,这些巴斯克组织旨在保护、传承传统文化。【篇章导读】本文是说明文。最新研究发现,澳洲袋狼的灭绝源于气候变化,而非土著人和野狗的威胁。4.D细节理解题。由第二段中的“Themeat-eatingmarsupials.untilthe1930s.”可知,到二十世纪三十年代,袋狼彻底绝种了。5.D细节理解题。由第二段中的“Untilnow,scientistshadbelieved.nativeAustraliansanddingoes(Australi

    32、anwilddogs)”可知,在这项研究发布之前,科学家们一直认为是土著人和澳大利亚野狗造成了袋狼的灭绝。6.B推理判断题。由第五段中的“TasmaniawouldhavebeenprotectedfrommainlandAustraliaswarmer,drierclimateduetoitshigherrainfall.”可知,塔斯马尼亚降雨量大,气候潮湿。7.B标题归纳题。文章首段即点明中心袋狼的灭绝是由气候变化造成的,文末又对这一观点进行了呼应。B项做标题最能概括文意。二、【篇章导读】本文是议论文。要不要参加课外活动对于许多学生来说是个需要权衡利弊的问题。1.E本空为本段的主题句,本段

    33、主要阐述了参加课外活动的学生们在学习方面表现更突出,即参加课外活动的好处。2.F本空是对前一句的举例说明,且下一句中的webecamefriends与F项中的Imetmybestfriend在语意上相关。3.C由本空前一句可知,本段开始阐述参加课外活动的弊端;而本空后面的内容是对本空的进一步解释说明,阐述的是其中一个弊端,即让学生们更繁忙。4.BB项内容与下一句形成因果关系,本空后面的Thissituation指代B项内容。5.G本空前一句与G项内容形成转折关系,即课外活动虽有好处,但学生们需要恰当巧妙地安排时间,以应对繁忙的生活。三、1.were found考查一般过去时的被动语态。设空处所

    34、在句意为“一百多年前,从美国的西南部到阿根廷都能发现美洲豹的踪影”,故find与jaguars之间是被动关系,应用被动语态,且由Ahundredyearsago可知,此处应用一般过去时,故填werefound。2.natural考查形容词做定语的用法。设空处做定语修饰habitat,表示“自然的”,故填形容词natural。3.mostly考查副词。设空处做状语修饰谓语动词live,表示“主要地”,故填副词mostly。4.to考查介词。accordingto意为“按照,根据所说”。5.is考查主谓一致。设空处所在句描述现在的情况,应用一般现在时,因为主语是habitatloss,故填is。6

    35、.scientists考查名词复数。设空处做主语,表示“科学家”,因为scientist是可数名词,由Most及谓语动词agree可知,此处应填scientists。7.an考查不定冠词。设空处所在句意为“树木在影响气候变化方面起着重要作用”,故填an。playanimportantrolein.“在方面起重要作用”。8.trapped考查过去分词做表语的用法。设空处所在句意为“森林面积的减少意味着越来越多的温室气体停留在大气层里”,trap与greenhousegases之间是被动关系,故填过去分词trapped。9.havedisappeared考查现在完成时。由sinceahundredyearsago可知,此处应用现在完成时,因为主语是halfoftheworldswetlands,故填havedisappeared。10.or考查连词。either.or.“或者或者”。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021版高考英语一轮复习限时规范练9Module3Music外研版必修2.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-626603.html
    相关资源 更多
  • 人教版七年级下册生物4.7.3《拟定保护生态环境的计划》【教案】.docx人教版七年级下册生物4.7.3《拟定保护生态环境的计划》【教案】.docx
  • 人教版七年级下册期末课堂检测题 B卷练习题 word版本.docx人教版七年级下册期末课堂检测题 B卷练习题 word版本.docx
  • 人教版七年级下册期中考试专题--单项选择(无答案).docx人教版七年级下册期中考试专题--单项选择(无答案).docx
  • 人教版七年级下册数学第十章单元检测试卷(图片版附答案).docx人教版七年级下册数学第十章单元检测试卷(图片版附答案).docx
  • 人教版七年级下册数学第六章实数检测试卷(图片版附答案).docx人教版七年级下册数学第六章实数检测试卷(图片版附答案).docx
  • 人教版七年级下册数学第六章《实数》单元测试(扫描版无答案).docx人教版七年级下册数学第六章《实数》单元测试(扫描版无答案).docx
  • 人教版七年级下册数学第八章单元检测试卷(图片版).docx人教版七年级下册数学第八章单元检测试卷(图片版).docx
  • 人教版七年级下册数学第八章单元检测试卷(图片版).docx人教版七年级下册数学第八章单元检测试卷(图片版).docx
  • 人教版七年级下册数学第五章课后练习:5.2.2 平行线的判定.docx人教版七年级下册数学第五章课后练习:5.2.2 平行线的判定.docx
  • 人教版七年级下册数学第九章单元检测试卷(图片版附答案).docx人教版七年级下册数学第九章单元检测试卷(图片版附答案).docx
  • 人教版七年级下册数学第七章单元检测试卷(图片版附答案).docx人教版七年级下册数学第七章单元检测试卷(图片版附答案).docx
  • 人教版七年级下册数学第七章单元检测试卷(图片版附答案).docx人教版七年级下册数学第七章单元检测试卷(图片版附答案).docx
  • 人教版七年级下册数学第5章课后练习:5.4 平移.docx人教版七年级下册数学第5章课后练习:5.4 平移.docx
  • 人教版七年级下册数学第5章课后练习:5.3.2 命题、定理、证明.docx人教版七年级下册数学第5章课后练习:5.3.2 命题、定理、证明.docx
  • 人教版七年级下册数学第5章课后练习:5.3.1 平行线的性质.docx人教版七年级下册数学第5章课后练习:5.3.1 平行线的性质.docx
  • 人教版七年级下册数学期末复习--实数(图片版附答案).docx人教版七年级下册数学期末复习--实数(图片版附答案).docx
  • 人教版七年级下册数学教案:9.1.2不等式的性质.docx人教版七年级下册数学教案:9.1.2不等式的性质.docx
  • 人教版七年级下册数学教案9.3 一元一次不等式组.docx人教版七年级下册数学教案9.3 一元一次不等式组.docx
  • 人教版七年级下册数学教案8.3实际问题与二元一次方程组(第4课时).docx人教版七年级下册数学教案8.3实际问题与二元一次方程组(第4课时).docx
  • 人教版七年级下册数学教案 9.3一元一次不等式组和它的解法 (1).docx人教版七年级下册数学教案 9.3一元一次不等式组和它的解法 (1).docx
  • 人教版七年级下册数学学案10 (2)无答案.docx人教版七年级下册数学学案10 (2)无答案.docx
  • 人教版七年级下册数学学案10 (1)无答案.docx人教版七年级下册数学学案10 (1)无答案.docx
  • 人教版七年级下册数学 5.4平移 教案.docx人教版七年级下册数学 5.4平移 教案.docx
  • 人教版七年级下册平行线的判定教案.docx人教版七年级下册平行线的判定教案.docx
  • 人教版七年级下册小题之完形填空专项练习(无答案).docx人教版七年级下册小题之完形填空专项练习(无答案).docx
  • 人教版七年级下册小题之任务型阅读试题集锦及答案.docx人教版七年级下册小题之任务型阅读试题集锦及答案.docx
  • 人教版七年级下册地理教案:8.3《撒哈拉以南非洲》.docx人教版七年级下册地理教案:8.3《撒哈拉以南非洲》.docx
  • 人教版七年级下册地理教案:8.2《欧洲西部》.docx人教版七年级下册地理教案:8.2《欧洲西部》.docx
  • 人教版七年级下册地理教案:8.1《中东》.docx人教版七年级下册地理教案:8.1《中东》.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1