2022版高考英语一轮基础习选题Unit3TheMillionPoundBankNote含解析新人教版必修3.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022 高考 英语 一轮 基础 选题 Unit3TheMillionPoundBankNote 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、The Million Pound Bank Note李仕才一、阅读理解。Enjoying a musical performance no longer requires a costly ticket or a trip to a theater.These days,musicians are performing in private homes,at haircutting shops,at airports.even on ferry boats.Musicians like house concerts.At music clubs,they often have to perf
2、orm over loud conversation or deal with people who have had too much alcohol.People at house concerts are more focused on listening to the music.Just a few hours before the Bombadils started singing at the O Hair Salon,Lindsay was cutting hair and Tamera was doing facials.Then,they moved chairs and
3、microphones to create a small performance space.The Bombadils made music in the front part of the hair salon,near the hairdryers and makeup tables.“This is our first show at a hair salon,”Sarah Frank of the Bombadils told concertgoers at last weeks performance.Frank said she and band members,Luke Fr
4、aser and Kaitlyn Raitz had a great time“interacting” with the audience.Concerts in peoples homes,or small businesses such as O Hairs,are becoming more popular,musicians say.“There is a more relaxed atmosphere,”said Domenic Cicala,a musician who opened up his O Hair Salon to concerts.“People really g
5、et to know the artists.”At house concerts,people get time before and after concerts to meet the performers.Often,the hosts or guests will provide food and drink.“People really like listening to music in the living room of a friend,”said Matt Hart,with Aubrey Zoli making up the Local Strangers,a folk
6、rock group based in Seattle.At many such concerts,the musicians do not need microphones.Yet,every word of their songs can be heard.1Why do musicians like house concerts?ABecause private homes are easier to get to.BBecause people pay more attention to their music.CBecause they can do other things whi
7、le performing.DBecause they dont have to bring their microphones.2What impressed Sarah Frank most at her last weeks performance?AThe small performance space.BHer first show at a hair salon.CTheir interaction with the audience.DThe more relaxed atmosphere.3How many music groups are mentioned in the t
8、ext?AOne. BTwo.CThree. DFour.4What may be the best title for the text?AMusicians struggle to make a livingBPeople really get to know the artistsCMusicians find new places to performDConcertgoers wont go to music clubs【解题导语】本文主要介绍了现代音乐会在举办场地的选择上更加多样化,私人居所、理发店、机场等都成为音乐家表演的场所,并且备受青睐。1B考查推理判断。根据第二段最后一句“
9、People at house concerts are more focused on listening to the music”可知,音乐家喜欢家庭音乐会是因为听众会更专注于倾听音乐。故选B。2C考查细节理解。根据第四段最后一句“Frank said she and band members,Luke Fraser and Kaitlyn Raitz had a great timeinteracting with the audience”可知,上周的表演给Sarah Frank留下最深刻印象的是与听众的互动,故选C。3B考查细节理解。通读全文可知,本文提到了两个乐队,一个是the
10、Bombadils,另一个是西雅图的民谣摇滚乐队the Local Strangers,故选B。4C考查标题判断。根据文章第一段,并结合文章的整体理解可推知,本文主要讲述了现代音乐会在举办场地的选择上更加多样化,音乐家发现了私人居所、发廊等新的场所来表演,故选C。二、单句语法填空1(2022北京高考)Jane moved aimlessly down the treelined street, not knowing _ she was heading.答案:where根据语境可知,此处应填关系副词where,作宾语从句的连接词,表示“不知道前往何处”。2(2022天津高考)I _(drive
11、) down to London when I suddenly found that I was on the wrong road.答案:was drivingbe doing. when. 是固定句式,表示“正在做这时”,从句用的是一般过去时,主句也应用过去时,且表示动作正在进行,故用过去进行时。3Today I will introduce Charles Dickens to you, the great nineteenth century English _(novel)答案:novelistnovelist名词“小说家”。4The rules of the school do
12、not permit _(park) near the school gate.答案:parkingpermit doing sth. “允许做某事”。5We tried _(seek) an answer to the question, but couldnt find one.答案:to seektry to seek sth. “努力去寻找某物”。6The best way to experience hutong life is simply _(wander) around the alleys, either on foot or by bicycle.答案:to wander不
13、定式短语,在本句中作表语,说明主语的具体内容。7It is very important to teach their children how to deal with others kindness and _(rude)答案:rudeness由“kindness and”可知应用所给词的名词形式rudeness。8She lay on the grass, staring at the sky _(spot) with stars.答案:spottedbe spotted with “布满着”,此处应用过去分词短语作后置定语。9The reason why he asked for tw
14、o days leave is _he had to take care of his sick son.答案:that10The results are quite contrary _my expectations, and its really frustrating.答案:tobe contrary to “与正好相反”。三、完形填空。My memories of my father are slim because he was so sick in the last years of his life. But there are1 that I am often reminded
15、 of and which may have had some bearing on my love of2. When I was young I was somewhat3of lightning and thunder. My father explained it. The explanation was in4that a child could understand but was basically correct. I gained a better5later, but I didnt have to unlearn anything. What he said was th
16、at there was electricity in the clouds6it traveled to the ground like a spark. When it traveled7the air it made the air so hot that it8. Then there was nothing where the air had been and the air all around rushed in to9the space. He clapped his hands together very loud, 10 to be the air rushing in,
17、and said that makes the thunder. When I hear thunder, I can still hear that11. He explained why if it was cloudy in the winter the night was warmer than if it was12. It was one of those nights when the sky was full of stars: no moon, no town lights. But there were more stars than you could13and they
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-423264.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
