2022版新教材英语外研版选择性必修第三册基础训练:UNIT 2 A LIFE’S WORK SECTION Ⅲ DEVELOPING IDEAS WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新教材英语外研版选择性必修第三册基础训练:UNIT LIFES WORK SECTION DEVELOPING IDEAS WORD版含
- 资源描述:
-
1、课时评价作业基础达标练. 单句填空1.Youngsters who suffer the academic burden are encouraged to take up a sport and lead an active life.2.Thanksgiving, an annual holiday in the US dating from hundreds of years ago, falls on the fourth Thursday in November.3.He is very ambitious (ambition)and well-qualified, so he sh
2、ould reach the top of his profession.4.A healthy lifestyle is often considered to be associated with exercise, the mood and diet.5.We havent been able to be outdoors for so long that weve grown so crazy about everything to do with nature. 同义替换be associated with, be embodied in, pass onto, it seems u
3、nlikely that, impressive1.Making shoes isnt a profitable job, but he still insists as he wants to preserve the craft and deliver it to the younger generation. pass on it to 2.So unforgettable is its unique scenery that it is said to be more beautiful than any other city in Canada. impressive 3.In a
4、TV ad, a happy housewife is polishing the table and then her smiling face is reflected in the table. is embodied in 4.It seems impossible that she will arrive before seven. It seems unlikely that 5.In childrens minds, winter is related to skiing, skating and making snowmen. is associated with . 翻译句子
5、1.这个活动不仅让我们接近大自然,也促进了我们之间的友谊。(promote) Not only did the activity get us close to nature, it also promoted the friendship among us. 2.John雄心勃勃,打算在别的地方设立十多家分公司。(sothat的倒装结构) So ambitious is John that he plans to set up more than ten branches elsewhere. 3.我在工作面试中的良好表现使我对未来感到乐观。(optimistic) My good perf
6、ormance in the job interview left me optimistic about my future. 4.名人没有太多的空闲时间,因为他们的时间被他们的工作占用了。(take up) Famous people dont have much free time because their time is taken up by their work. 5.他没有润色他的诗,所以不敢把它交给教授。(polish) Not having polished his poem, he didnt dare to submit it to the professor. 素养综
7、合练. 阅读理解(2021广东华南师大附中期末)The Intelligent Transport team at Newcastle University have turned an electric car into a mobile laboratory named “DriveLAB” in order to understand the challenges faced by older drivers and to discover where the key stress points are.Research shows that giving up driving is o
8、ne of the key reasons for a fall in health and well-being among older people, leading to them becoming more isolated(孤立的) and inactive.Led by Professor Phil Blythe, the Newcastle team are developing in-vehicle technologies for older drivers which they hope could help them to continue driving in late
9、r life.These include custom-made navigation(导航) tools, night vision systems and intelligent speed adaptations. Phil Blythe explains: “For many older people, particularly those living alone or in the country, driving is important for preserving their independence, giving them the freedom to get out a
10、nd about without having to rely on others.”“But we all have to accept that as we get older our reactions slow down and this often results in people avoiding any potentially challenging driving conditions and losing confidence in their driving skills. The result is that people stop driving before the
11、y really need to.” Dr Amy Guo, the leading researcher on the older driver study, explains, “The DriveLAB is helping us to understand what the key points and difficulties are for older drivers and how we might use technology to address these problems.”“For example, most of us would expect older drive
12、rs always go slower than everyone else but surprisingly, we found that in 30mph zones they struggled to keep at a constant speed and so were more likely to break the speed limit and be at risk of getting fined. Were looking at the benefits of systems which control their speed as a way of preventing
13、that.”“We hope that our work will help with technological solutions(解决方案) to ensure that older drivers stay safer behind the wheel.”1.What is the purpose of the DriveLAB?A.To explore new means of transport.B.To design new types of cars.C.To find out older drivers problems.D.To teach people traffic r
14、ules.2.Why is driving important to older people according to Phil Blythe?A.It keeps them independent.B.It helps them save time.C.It builds up their strength.D.It cures their mental illnesses.3.What do researchers hope to do for older drivers?A.Improve their driving skills.B.Develop driver-assist tec
15、hnologies.C.Provide tips on repairing their cars.D.Organize regular physical checkups.4.What is the best title for the text?A.A New Model Electric CarB.A Solution to Traffic ProblemsC.Driving Service for EldersD.Keeping Older Drivers on the Road答案:1.C 解析:1.语篇解读 本文是一篇说明文。本文主要介绍了老年司机在需要停止开车的年龄之前就不得不停止
16、开车,所以一些研究人员就开始了解老年司机存在的问题,想要用技术去解决这些问题,比如开发了控制速度的系统、导航工具、夜视系统和智能速度适应,以确保他们的独立性,做到出入自由。【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第一段The Intelligent Transport team at Newcastle University have turned an electric car into a mobile laboratory named “DriveLAB” in order to understand the challenges faced by older drivers and t
17、o discover where the key stress points are. 可知,DriveLAB是为了理解老年司机所面对的挑战,发现关键点在哪里,即发现老年司机的问题,故选C。答案:2.A 解析:2.【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第四段中Phil Blythe explains: “For many older people, particularly those living alone or in the country, driving is important for preserving their independence, giving them the
18、freedom to get out and about without having to rely on others.”可知,开车对于保持老年司机的独立性很重要,让他们可以自由地出去走动,而不必依赖别人。故选A。答案:3.B 解析:3.【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据第五段中“The DriveLAB is helping us to understand what the key points and difficulties are for older drivers and how we might use technology to address these probl
19、ems.”及最后一段“We hope that our work will help with technological solutions(解决方案) to ensure that older drivers stay safer behind the wheel.”可知,研究人员想要用技术解决老年司机的关键难题,来确保老年司机的安全。故选B。答案:4.D 解析:4.【命题立意】主旨大意题。【解题思路】本文主要介绍一些研究人员想要利用技术解决老年司机驾驶存在的问题,其目的是帮助老年司机能够一直开车直到应该停止的年龄,故以“Keeping Older Drivers on the Road”
20、为标题最符合全文主旨。故选D。. 七选五“The calm before the storm” is a very familiar expression. It is usually used to describe a peaceful period just before a very stressful situation or a tense argument. 1 They noted that before certain storms the seas would seem to become calm and the winds would drop.But why is i
21、t often so calm before a storm? 2 According to US website HowStuffWorks, a calm period occurs because many storms, tornadoes and hurricanes draw in all the warm and damp air from the surrounding area. As this air rises into the storm clouds, it cools and acts as “fuel for the storm, like petrol in a
22、 car”.Once the storm has taken all the energy it can from the air, it is pushed out from the top of the storm clouds and falls back down to ground level. 3 So once it covers an area, it causes a calm period before the storm. 4 First count how many seconds there are between a flash of lightning and a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-726712.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
