分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型2024七年级英语下册 Unit 1 Can you play the guitar单元阅读专练(新版)人教新目标版.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:765578
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:5
  • 大小:15.32KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2024七年级英语下册 Unit Can you play the guitar单元阅读专练新版人教新目标版 2024 年级 英语 下册 guitar 单元 阅读 新版 新目标
    资源描述:

    1、Unit 1单元阅读专练Day 1JimMy classmate Jim is fun and good at acting(表演).He can do Chinese kung fu,too.He likes to sing and he can sing well,so many students at our school like him.JaneMy sister Jane is a singer.She can sing well.And she can also play the guitar.In her free time,she likes to play basketba

    2、ll.She thinks playing basketball is good for her health.CindyCindy is a great volleyball player.She can play volleyball very well.She likes to buy nice clothes when she has time.She can also speak English well.TomLucys brother Tom is very good at playing the piano.He can also write stories.He is kin

    3、d and he often helps other people.1.Why do many students like Jim?ABecause he can speak English.BBecause he can play the guitar well.CBecause he often helps other people.DBecause he is good at singing.2What does Cindy like to do when she is free?AShe likes to do Chinese kung fu. BShe likes to play v

    4、olleyball.CShe likes to buy clothes. DShe likes to sing.3Who is good at playing the piano?AJim. BJane. CCindy. DLucys brother.4The underlined word “kind” means “_” in Chinese.A繁忙的 B善良的 C优秀的 D富有的5What can we know from the passage?AJim is a sports star. BJane likes to play basketball.CCindy can write

    5、stories. DLucys brother can do kung fu.【文章大意】本文分别介绍了Jim,Jane,Cindy及Tom的特长。1D细节理解题。根据表格第一栏中的“He likes to sing and he can sing well, so many students at our school like him.”可知,许多学生喜欢Jim是因为他擅长唱歌。2C细节理解题。根据表格第三栏中的“She likes to buy nice clothes when she has time.”可知,Cindy在空闲时喜欢买衣服。3D细节理解题。根据表格第四栏中的“Lucy

    6、s brother Tom is very good at playing the piano.”可知,Lucy的哥哥Tom擅长弹钢琴。4B词义猜测题。根据表格第四栏中的“.he often helps other people.”可知,Tom是一个很善良、友好的人。5B推理判断题。根据表格第一栏中的“My classmate Jim is fun and good at acting.He can do Chinese kung fu,too.He likes to sing and he can sing well.”可知,Jim在学校不是体育明星,故A选项错误;根据表格第二栏中的“In

    7、her free time, she likes to play basketball.”可知,Jane喜欢打篮球,故B选项正确;根据表格第四栏中的“He can also write stories.”可知,Lucy的哥哥Tom会写故事,而不是Cindy,故C选项错误;根据表格第一栏中的“He can do Chinese kung fu,too.”可知,Jim会功夫,而不是Lucy的哥哥,故D选项错误。Day 2Hi,boys and girls! Today,let me tell you about a man called Matt Goodfellow.Matt comes fro

    8、m the UK.He has a happy family.Joanna is his wife(妻子) and they have a son and a daughter.Their names are Will and Daisy.There is also a dog and a cat in the family.The dog is Woody and the cat is Jessie.Matt can write music and he likes singing.He can play the guitar,too.But he is not a music star.W

    9、hat is he? Well,he is a poet(诗人).Writing poems(诗) is his favorite thing.But Matt doesnt write at home.He likes going to schools,libraries and festivals in the UK to help people know about writing poems.Matt says to poem lovers,“Read(读) poems and you can know what poets write about.Then,you can write

    10、 your poems.”1There are _ people in Matts family.Athree Bfour Cfive Dsix2Daisy is the name of Matts _.Awife Bdaughter Cdog Dcat3What can Matt play?AThe piano. BThe drums.CThe guitar. DThe violin.4From the passage,we know _.AMatt doesnt like dogs or catsBMatt is very good at writing storiesCMatt alwa

    11、ys writes poems at homeDMatt wants to help people write poems5What is the passage mainly(主要地) about?AAn English poet. BA great poem.CA big family. DA music star.【文章大意】本文主要介绍了英国诗人Matt Goodfellow的家庭及家庭成员的相关情况。1B细节理解题。根据第二段第三句“Joanna is his wife and they have a son and a daughter.”可知,Matt家中有四个人。2B细节理解题

    12、。根据第二段第三、四句“Joanna is his wife and they have a son and a daughter.Their names are Will and Daisy.”可知,Daisy是Matt的女儿的名字。3C细节理解题。根据第三段第一、二句“Matt can write music and he likes singing.He can play the guitar, too.”可知,Matt会弹吉他。4D细节理解题。根据第三段最后一句“He likes going to schools, libraries and festivals in the UK t

    13、o help people know about writing poems.”可知,Matt想要帮助人们写诗。5A主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍的是英国诗人Matt Goodfellow的相关情况。Day 3Mrs. Green,Kevins mom,works for Muzine,a great music news magazine(新闻杂志).All of Kevins friends _1_ she is cool.Kevins school wants to start(创办) a school magazine,too,and then all the _2_ can

    14、learn(学到) a lot from it.Kevin and his friends want to _3_ some things for it,so they ask Mrs. Green for help.And she is _4_ to help.Kevin tells his mom they all want to make their school magazine _5_ and interesting.And then the other students will like it.In the afternoon,Mrs. Green doesnt need to

    15、work _6_ its Sunday.She tells them how to make a magazine.“Sarah,Anthony,you two love _7_.You can work on the Literature section(文学版块),” she says.“And Peter and Cindy need to work on the Art section.Kevin and Angela,you are _8_ at sports,so you work on the Sports section.Chris and Bob,you work on th

    16、e News section.All of you need to tell me _9_ your ideas next Sunday morning.”“OK!” they say.With the_10_ of Mrs. Green,they think they can make a great school magazine.1A.see B.speak Ctell Dthink2A.friends Bparents Cstudents Dcousins3A.do Bbuy Cfind Dthank4A.late Bhappy Ctidy Dhealthy5A.busy Bdiffi

    17、cult Cuseful Dboring6A.but Band Cso Dbecause 7A.books Bplanes Cart Dmusic 8A.free Bgood Cright Dwelcome 9A.on Bwith Cfor Dabout 10A.name Bhelp Chistory Dquestion 【文章大意】本文讲述了Kevin的学校要创办校园杂志,于是Kevin和他的朋友们向Kevin的妈妈Mrs. Green求助,因为她就职于音乐杂志Muzine。在Mrs. Green的帮助下,Kevin和他的朋友们认为他们能创办出一份好的校园杂志。1D考查动词辨析。根据上文“.

    18、a great music news magazine.”可知,此处指Kevin所有的朋友都“认为”Mrs. Green很酷。2C考查名词辨析。根据上文“Kevins school wants to start a school magazine,too.”可知,Kevin的学校要创办校园杂志,此处指“学生们”能从中学到很多东西。3A考查动词辨析。根据下文“.they ask Mrs. Green for help.”可知,此处指Kevin和他的朋友们要为这本杂志“做”些事情。4B考查形容词辨析。根据下文语境可知,此处指Mrs. Green乐意帮忙,be happy to do sth.意为“

    19、很高兴做某事”。5C考查形容词辨析。根据下文“And then the other students will like it.”可知,此处指Kevin和他的朋友们想让这本校园杂志既“有用”又有趣。6D考查连词辨析。根据句意可知,此处是解释“In the afternoon, Mrs. Green doesnt need to work.”的原因,because连接句子,表示“因为”今天是星期天。7A考查名词辨析。根据下文“You can work on the Literature section,”可推测出,Sarah和Anthony喜欢“书”。8B考查形容词辨析。根据“.so you w

    20、ork on the Sports section.”可知,Kevin 和Angela“擅长”运动,be good at意为“擅长”。9D考查介词辨析。根据语境可知,此处指Mrs. Green让他们下个星期天早上把“关于”他们的想法告诉她。tell sb. about sth.意为“告诉某人关于某事”。10B考查名词辨析。根据语境可知,此处指在Mrs. Green的“帮助”下,固定搭配with the help of sb.意为“在某人的帮助下”。Day 4根据材料内容,从下面的选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。有一项多余。My name is Rick.I li

    21、ke music.And Im in a band(乐队) with the other three boys in our school.1_ We always have great shows in school music festivals.Victor is one of the boys in our band.He plays the guitar.He says he wants to leave(离开) Chengdu.2._ And he must go with his parents.Now we need a new guitar player.Jet is my

    22、friend.3._ He can sing and play the drums,but he cant play the guitar well.Jet is not happy and I want to help him.4_ There Mr. Brown,a great music teacher,teaches him how to play the guitar.Now Jet can play the guitar very well and he is in our band.5._ Please come and see us.A.He wants to join our

    23、 band.BWell have a show in the music room next Sunday.CBecause his parents will go to America.DHe thinks its difficult to dance.EAfter school,I take Jet to the guitar class.FOur band is great.【文章大意】Rick喜欢音乐并且和同学组建了一支乐队,但是吉他手不得不离开。恰好Rick的朋友Jet想要加入,可是Jet不会弹吉他,所以Rick就让Jet去学弹吉他,最后Jet学成并加入了乐队。1F根据下文“We a

    24、lways have great shows in school music festivals.”可知,此处可能与这个乐队的情况有关,F选项“我们的乐队很棒。”符合语境。2C根据上文“He says he wants to leave Chengdu.”可知,此处可能与Victor离开成都的原因有关,C选项“因为他的父母将要去美国。”符合语境。3A根据下文可知,Jet会唱歌、会打鼓,但是吉他弹得不是很好,为此他感到不开心,于是Rick打算帮助他。上文提到Rick的乐队缺一名吉他手,据此可推测Jet想加入Rick的乐队,A选项“他想加入我们的乐队。”符合语境。4E根据下文“There Mr.

    25、Brown, a great music teacher, teaches him how to play the guitar.”可知,此处指Jet去上吉他课了,E选项“放学后我带Jet去上吉他课。”符合语境。5B根据下文“Please come and see us.”可知,此处可能是Rick的乐队有演出的安排,B选项“下个星期天我们将在音乐室里有一场演出。”符合语境。Day 5阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。help,good,with,join,want,friend,play,club,fun,teacherDo you like sports

    26、? If you are a sports fan,welcome to1.join our sports club.In the sports club,we have many different games,and we can also have great 2.fun.Here,you can make 3.friends with other people.They are 4.good at different sports.For example,Allan is a PE. teacher.He can 5.play tennis very well.If you are i

    27、nterested in tennis,he can 6.help you.Jack is a 7.teacher of the club,too.Hes tall and strong,and he can run very fast.Our club wants to have a sports meeting.Everyone in the sports 8.club feels excited about it.We all 9.want to be No. 1 in the game.Do you want to come to the sports meeting and enjoy the games 10.with us?

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2024七年级英语下册 Unit 1 Can you play the guitar单元阅读专练(新版)人教新目标版.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-765578.html
    相关资源 更多
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案(有一套).docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案(有一套).docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案(最新).docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案(最新).docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案(新).docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案(新).docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案(必刷).docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案(必刷).docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案(夺冠).docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案(夺冠).docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案(基础 提升).docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案(基础 提升).docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案(各地真题).docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案(各地真题).docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案(典优).docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案(典优).docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案解析.docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案解析.docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案参考.docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案参考.docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案免费下载.docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案免费下载.docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案免费.docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案免费.docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案【网校专用】.docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案【网校专用】.docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案【最新】.docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案【最新】.docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案【新】.docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案【新】.docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案【必刷】.docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案【必刷】.docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案【夺冠系列】.docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案【夺冠系列】.docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案【夺冠】.docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案【夺冠】.docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案【典优】.docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案【典优】.docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案1套.docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及答案1套.docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及完整答案一套.docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及完整答案一套.docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案(黄金题型).docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案(黄金题型).docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案(预热题).docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案(预热题).docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案(达标题).docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案(达标题).docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案(轻巧夺冠).docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案(轻巧夺冠).docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案(综合题).docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案(综合题).docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案(综合卷).docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案(综合卷).docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案(突破训练).docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案(突破训练).docx
  • 北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案(最新).docx北师大版六年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案(最新).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1