2024七年级英语下册 Unit 1 Can you play the guitar单元阅读专练(新版)人教新目标版.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2024七年级英语下册 Unit Can you play the guitar单元阅读专练新版人教新目标版 2024 年级 英语 下册 guitar 单元 阅读 新版 新目标
- 资源描述:
-
1、Unit 1单元阅读专练Day 1JimMy classmate Jim is fun and good at acting(表演).He can do Chinese kung fu,too.He likes to sing and he can sing well,so many students at our school like him.JaneMy sister Jane is a singer.She can sing well.And she can also play the guitar.In her free time,she likes to play basketba
2、ll.She thinks playing basketball is good for her health.CindyCindy is a great volleyball player.She can play volleyball very well.She likes to buy nice clothes when she has time.She can also speak English well.TomLucys brother Tom is very good at playing the piano.He can also write stories.He is kin
3、d and he often helps other people.1.Why do many students like Jim?ABecause he can speak English.BBecause he can play the guitar well.CBecause he often helps other people.DBecause he is good at singing.2What does Cindy like to do when she is free?AShe likes to do Chinese kung fu. BShe likes to play v
4、olleyball.CShe likes to buy clothes. DShe likes to sing.3Who is good at playing the piano?AJim. BJane. CCindy. DLucys brother.4The underlined word “kind” means “_” in Chinese.A繁忙的 B善良的 C优秀的 D富有的5What can we know from the passage?AJim is a sports star. BJane likes to play basketball.CCindy can write
5、stories. DLucys brother can do kung fu.【文章大意】本文分别介绍了Jim,Jane,Cindy及Tom的特长。1D细节理解题。根据表格第一栏中的“He likes to sing and he can sing well, so many students at our school like him.”可知,许多学生喜欢Jim是因为他擅长唱歌。2C细节理解题。根据表格第三栏中的“She likes to buy nice clothes when she has time.”可知,Cindy在空闲时喜欢买衣服。3D细节理解题。根据表格第四栏中的“Lucy
6、s brother Tom is very good at playing the piano.”可知,Lucy的哥哥Tom擅长弹钢琴。4B词义猜测题。根据表格第四栏中的“.he often helps other people.”可知,Tom是一个很善良、友好的人。5B推理判断题。根据表格第一栏中的“My classmate Jim is fun and good at acting.He can do Chinese kung fu,too.He likes to sing and he can sing well.”可知,Jim在学校不是体育明星,故A选项错误;根据表格第二栏中的“In
7、her free time, she likes to play basketball.”可知,Jane喜欢打篮球,故B选项正确;根据表格第四栏中的“He can also write stories.”可知,Lucy的哥哥Tom会写故事,而不是Cindy,故C选项错误;根据表格第一栏中的“He can do Chinese kung fu,too.”可知,Jim会功夫,而不是Lucy的哥哥,故D选项错误。Day 2Hi,boys and girls! Today,let me tell you about a man called Matt Goodfellow.Matt comes fro
8、m the UK.He has a happy family.Joanna is his wife(妻子) and they have a son and a daughter.Their names are Will and Daisy.There is also a dog and a cat in the family.The dog is Woody and the cat is Jessie.Matt can write music and he likes singing.He can play the guitar,too.But he is not a music star.W
9、hat is he? Well,he is a poet(诗人).Writing poems(诗) is his favorite thing.But Matt doesnt write at home.He likes going to schools,libraries and festivals in the UK to help people know about writing poems.Matt says to poem lovers,“Read(读) poems and you can know what poets write about.Then,you can write
10、 your poems.”1There are _ people in Matts family.Athree Bfour Cfive Dsix2Daisy is the name of Matts _.Awife Bdaughter Cdog Dcat3What can Matt play?AThe piano. BThe drums.CThe guitar. DThe violin.4From the passage,we know _.AMatt doesnt like dogs or catsBMatt is very good at writing storiesCMatt alwa
11、ys writes poems at homeDMatt wants to help people write poems5What is the passage mainly(主要地) about?AAn English poet. BA great poem.CA big family. DA music star.【文章大意】本文主要介绍了英国诗人Matt Goodfellow的家庭及家庭成员的相关情况。1B细节理解题。根据第二段第三句“Joanna is his wife and they have a son and a daughter.”可知,Matt家中有四个人。2B细节理解题
12、。根据第二段第三、四句“Joanna is his wife and they have a son and a daughter.Their names are Will and Daisy.”可知,Daisy是Matt的女儿的名字。3C细节理解题。根据第三段第一、二句“Matt can write music and he likes singing.He can play the guitar, too.”可知,Matt会弹吉他。4D细节理解题。根据第三段最后一句“He likes going to schools, libraries and festivals in the UK t
13、o help people know about writing poems.”可知,Matt想要帮助人们写诗。5A主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍的是英国诗人Matt Goodfellow的相关情况。Day 3Mrs. Green,Kevins mom,works for Muzine,a great music news magazine(新闻杂志).All of Kevins friends _1_ she is cool.Kevins school wants to start(创办) a school magazine,too,and then all the _2_ can
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-765578.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
