分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 12

类型Module 3 单元话题阅读理解练习-2022-2023学年九年级英语上册单元重难点易错题精练(外研版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:778953
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:12
  • 大小:409.86KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Module 单元话题阅读理解练习-2022-2023学年九年级英语上册单元重难点易错题精练外研版 单元 话题 阅读 理
    资源描述:

    1、Module3 Heroes单元话题阅读理解练习(2022山东曹县教学研究室二模)Li Shizhen was one of the most famous doctors in Chinese history. He was born in Qichun, Hubei in 1518. Both of Li Shizhens father and grandfather were doctors. Li Shizhens grandfather was a country doctor who traveled in the countryside with a bag of herbs(药

    2、草)and cured(治愈)people. His father was a doctor who wrote several books. Li Shizhen used to help his father in his medical practice when he was young. Li Shizhens father wanted him to enter politics(从政). Li Shizhen studied for the exams and passed the countrylevel examination, but he was never able t

    3、o pass the imperial(帝国的)examination. When he was 38, he cured the son of the Prince of Chu and was invited to be an official in that court(宫廷). A few years later, he became an official at the Imperial Medical Institute. Even though he fulfilled his fathers dream, he didnt want to continue working fo

    4、r the court. One year later, he left the court and returned to be a doctor again. Li Shizhen was famous for his book, Compendium of Materia Medica(本草纲目). He spent 27 years writing the book. Unluckily, Li Shizhen died before the book was officially published. It is such a successful book. Now it is s

    5、till one of the most important medical books in China.1What did Li Shizhens father want Li Shizhen to do?ATo be a doctor.BTo write a book.CTo enter politics.2When he was 38, Li Shizhen cured _.Ahis grandfatherBthe son of the Prince of ChuCan official in that country3According to the passage, what wa

    6、s Li Shizhen famous for?AWorking for the court.BCuring a lot of people.CThe book, Compendium of Materia Medica.4Which of the following is TRUE according to the passage?ALi Shizhens grandfather was a country doctor and wrote several books.BLi Shizhen studied for the exams and passed the imperial exam

    7、ination.CCompendium of Materia Medica is one of the most important medical books in China.5What does the passage mainly talk about?ALi Shizhens life.BLi Shizhens book.CLi Shizhens herbs.(2022宁夏银川唐徕回民中学一模)Who is the greatest teacher in Chinese history? Many people will think of Confucius(孔子), whose b

    8、irthday was September 28. Although he lived over 2,000 years ago, people still remember and respect him for his contribution to the education today.Confucius lived in the Kingdom of Lu, which lies in Shandong Province. He lived during the Spring and Autumn Period. He had a hard childhood. His father

    9、 died when he was only 3. His mother brought him up. As a child, he had to work to help his mother,but young Confucius didnt give up studying. He visited many famous teachers and learned music,history, poetry and sports.Later, he became a teacher and started the first public school in Chinese histor

    10、y. At that time only children from noble families could go to school, but Confucius believed everyone should go to school if they wanted to learn. He had about 3,000 students in his lifetime.Today ,people still follow Confucius lessons. He told us that we all have something worthy to be learned. “Wh

    11、en I am with three people of them must be better than me in some areas. I choose their qualities and follow them.”He also taught us that thinking is very important in study. “All study but no thinking makes people puzzled. All thinking but no study makes people lazy.”Confucius is not only a great te

    12、acher but also a famous thinker with wise thoughts about the world and society. His most important teachings are about kindness and good manners. “A person should be strict with himself, but be kind to others,” he said.6Today we still remember Confucius mainly because _.AHe lived a poor life in his

    13、childhoodBhe had wise thoughts and great views about educationChe traveled with his students from state to stateDhe lived during the Spring and Autumn Period7Confucius learned music, history, poetry and sports _ as a child.Aby teaching himself at homeBwith the help of his motherCby going to schoolDb

    14、y visiting many famous teachers8The underlined word “noble” in Paragraph 3 has the closest meaning to _ .ApoorBbrightCwealthyDcute9Which of the following is NOT mentioned in the passage?AAll study but no thinking makes people puzzled.BNo one has something worthy to be learned.CAll thinking but no st

    15、udy makes people lazy.DA person should be strict with himself, but be kind to others.(2022宁夏银川模拟预测)Li Shizhen was born in 1518. His father was a poor doctor. Li Shizhen often saw that people fell ill. He decided to study medicine so that he could be able to help people. Li Shizhen read many books ab

    16、out medicine. He found many of the old medical books to be full of mistakes. So his wish was to write a new one. He did his best to study medical science. He studied not only the herbs(草药) in his own garden, but also the wild ones. He set out many times on longer journeys to collect herbs and talk w

    17、ith old peasants(农民). He learned a lot from the working people. After many years of hard work and study, Li Shizhen finished his great work “Ben Cao Gang Mu”. At that time he was sixty. His book is now one of the greatest contributions of the Chinese people to the medical science of the world.10Li S

    18、hizhens father was _.Aa soldierBa doctorCa teacher11Li Shizhen decided to study medicine because he wanted to _.Amaking a livingBbecome famousChelp the people who fell illDget more money12“Ben Cao Gang Mu” is _.Aa medical bookBa medical workerCa herbDa dictionary13Li Shizhen collected a lot of _ on

    19、his long journeys.AflowersBliving thingsCplantsDherbs(2022四川双流中学模拟预测)Confucius (551-479 BC), one of the most important Chinese philosophers (哲学家), lived during the Spring and Autumn Period (770-476 BC). After all these years, his influence is still strong in modern times. Unlike the abstract philoso

    20、phy of Laozi, Confucian ideas about right and wrong are easy to understand and apply to daily life. “Its all about the everyday. Its all about family,” Roger Ames, a Confucius expert at Peking University, told China Daily. For example, many Chinese learn at an early age to “be filial to parents and

    21、respectful to brothers” (入则孝,出则悌). Confucius believed that if everyone knows how to love their families, they will know how to love others, love their country, and love the world. “Dont do to others what you dont want others to do to you” is the favorite Confucius doctrine (信条) of Guo Jiulin, a prof

    22、essor at Dalian Minzu University. “It reminds me that if a person wants to fulfill (实现) his social ambitions (抱负), he must first be strict with himself in words and deeds,” he told China Daily.Another important Confucian idea is he, or harmony (和谐). Sun Yiting, a student from Zhejiang University, va

    23、lues it. “It reminds me to calm down when I get angry,” she said. “It reminds me to put myself in others shoes. This way of thinking makes my life much happier.”Confucian ideas can even be applied to todays global problems, according to Ames.“Confucius believed that the only way I can take my stand

    24、is by helping other people take theirs (己欲立而立人,己欲达而达人). If my neighbor does better, I do better. Thats the Confucian wisdom. This is really needed in the world today,” said Ames.14According to Confucius, _ is of special importance.Athe harmony of human and natureBlove for the countryCfamily15What do

    25、es the underlined “This” in the last paragraph refer to?AThe understanding between people.BThe spirit of helping one another.CThe wisdom of being respectful to brothers.16What can you infer from the passage?APeople may find it difficult to understand the philosophy of Laozi.BGuo Jiulin believes that

    26、 those who are strict with themselves will never fail.CSun Yiting values “he” a lot because she used to get angry easily.17Tom is a primary school student who cant get on well with his family. Which of the following is the most helpful for him?A“Be filial to parents and respectful to brothers.”B“Don

    27、t do to others what you dont want others to do to you.”C“The only way I can take my stand is by helping other people take theirs.”18Whats the writers main purpose of writing this article?ATo introduce the life of Confucius.BTo describe how Confucian ideas became popular in modern China.CTo explain w

    28、hy Confucian wisdom still plays an important role.(2022重庆一中二模)Spring SceneThe state is destroyed, but the country remains.In the city in spring, grass, grows everywhere.Feeling sad about the times, even the flowers cry.Hating to par, hearing birds breaks our heart.This famous poem was written by Du

    29、Fu 712770, Tang Dynasty. When he found himself alone in Changan now Xian, having no hope for his country. Du Fu was born in 712 in Gongyi, he loved to read. “When I was in my seventh year, my mind was already full of heroic things. When I was in my ninth year, I first began to red my poems in public

    30、.” he wrote.In Du Fus teens, his family was rich enough to allow him to go traveling. China then was at the height of wealth under the amazing emperor Xuanzong of Tang. Among all the places Du Fu visited, there was a special oneQufu (孔子). The teachings of Confucius were Du Fus basic ideas all his li

    31、fe. For Du Fu, his main goal of life was to help the emperor realize social stability. There were no big or sudden changes and people lived happily and worked without fighting or disagreeing with one another. But however much he wanted to achieve the goal, he was completely helpless. His dream of us

    32、ing power and fame was broken into a thousand pieces.When Du Fu was about 30, came the meeting that changed his life with the poet Li Bai. Li Bai gave him a lot of inspiration in the art of poetry. But their poems were different. Li Bais poems were usually about nature, while Du Fus generally dealt

    33、with themes such as history and how people must live according to Confucianism.In midDecember 755, a huge rebellion (叛乱) led by An Lushan broke out. After that Du Fus life was made up of short stops at different places. Through ups and downs, pouring out his worries about the country and people as w

    34、ell as celebrating simple joys of life. In 77, he died on a riverboat between Danzhou now Changsha, Hunan province. But the cause of his death is still unknown.Du Fu lived through the fall of Chinas fantastic Tang dynasty. He wrote many poems to express feelings of the ordinary people, especially fo

    35、r the poor. He is better than anyone else at reflecting history in his works. As Shakespeare (莎士比亚) is to literature (文学), so is the poet Du Fu to literature in Chinese.19Du Fu was born in _.AGongyiBQufuCDanzhouDYueyang20The underlined word “stability” in Paragraph 2 probably means _.A动荡B萧条C繁荣D稳定21A

    36、ccording to the passage,we can infer that _.ADu Fu is the greatest poet in Chinese historyBLi Bai gave Du Fu inspiration in the art of poetryCDu Fu showed a gift for poems at a young ageDAn Lushan killed Du Fu secretly on a riverboat22What would be the best title for the passage? AThe Fall of Chinas

    37、 Tang DynastyBChinas Shakespeare: Du FuCThe Friendship between Two Great PoetsDChinese Literature Treasure: Du Fus Poems(2022江苏滨海县第一初级中学三模)During the Tang Dynasty, Emperor Taizong asked the prime minister(宰相)Feng Deyi to recommend talented people. However, several months passed. Feng didnt recommend

    38、 anyone.“I tried my best, but there are not unusual and well-rounded(全面发展的)people at all.”Feng said. “People are like utensils(器物). What we need to do is to make good use of their strengths. You should blame yourself for not noticing talented people. How could you say that there are no talented peop

    39、le in our era?”said the emperor.Indeed, each utensil or tool has a specific function. A knife is made to cut things while chopsticks are made to pick up food. We cant use a knife as a chopstick. Like a utensil, each person has a particular strength. Nobody is perfect. We cant expect a person to be g

    40、ood at everything.With this idea in mind, Emperor Taizong discovered many talented people of different backgrounds. He offered them important positions, which helped them make the most of their talents. His talented people helped the society develop and created a “golden age”.A good example is Ma Zh

    41、ou, who grew up in a poor family. Ma gave a lot of useful advice, so Emperor Taizong offered him a position and promoted(晋升)him many times. Ma helped the emperor deal with complicated issues and became a well-known person in history.As long as a person is talented in one aspect, we should give them

    42、a chance. The same idea can be found in the Analets of Confucus(论语). Treating people as utensils shows not only good leadership, but a sincere and inclusive attitude.23Why couldnt Feng Deyi find any talented people at first?AThere were no talented people then.BHe was afraid of being replaced.CHe tri

    43、ed to find well-rounded people.DHe was dissatisfied with the emperor.24Ma Zhou is a good example of people who _.Ahave no talent but are still usefulBare unusual and well-roundedCknow when to take a chanceDshow talent in the right field25What can we learn from the story?AChance favors only the prepa

    44、red mind.BMany hands make light work.CWhere there is a will, there is a way.DTalented people should be valued and led to the right place.(2022广东深圳市龙岗区平湖中学三模)Li Qingzhao (1084-1155) is one of the best-known female writers in Chinese history. At a time when women commonly burned their poems rather tha

    45、n having them read in public, Li used hers to publicly criticize(批评)the bad social phenomena, and today she is known as “the most talented woman in history”.Born into a famous literary family, Li was someone who always wanted to destroy old customs and traditions from the start. Women in the Song Dy

    46、nasty stayed indoors. They didnt discuss politics, and only spoke when spoken to. But just at the age of 17, Li Qingzhao made a name for herself.She was lucky in her marriage. In 1101, she married Zhao Mingcheng, with whom she shared the interest in the art collection. They lived in present-day Shan

    47、dong. They were not wealthy, but they lived happily together. Li and her husband collected many books. They shared a love of poetry and often wrote poems for each other. They sold clothes and went hungry to slowly build up a big library, and they always spent their nights on literary drinking games

    48、such as this one: An event would be chosen from a pile of books, and the first person to name the book, chapter, page, and line where it was found would win.This happy life was ruined by the wars of 1127. The Northern Song capital fell this year during the Jin-Song wars. Fighting took place in Shand

    49、ong and their house was burned. The couple took many of their possessions and ran away to Nanjing, where they lived for a year. Zhao Mingcheng died in 1129, leaving her childless and alone. Li Qingzhaos life was full of twists and turns(波折), but she left many valuable poems to us.26How old was Li Qi

    50、ngzhao when she died?A60.B65.C71.D76.27What can we know about Li Qingzhao from the first two paragraphs?AShe was different from other women of her age.BShe often guided other women to write poems.CShe liked staying indoors when she was young.DShe always followed old customs and traditions.28What doe

    51、s Paragraph 3 mainly talk about?ALi Qingzhaos talent.BLi Qingzhaos poems.CLi Qingzhaos parents.DLi Qingzhaos marriage life.29Which of the following are Li Qingzhaos hobbies? Eating tasty food Planting flowers Collecting books Collecting artworks Playing literary drinking gamesABCD30What does the und

    52、erlined word “ruined” in the last paragraph mean?AKept.BRealized.CImproved.DDestroyed.参考答案:1C2B3C4C5A【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了李时珍的人生故事。1细节理解题。根据第二段“Li Shizhens father wanted him to enter politics”可知,李时珍的父亲想他从政。故选C。2细节理解题。根据第二段“When he was 38, he cured the son of the Prince of Chu and was invited to be an o

    53、fficial in that court(宫廷).”可知,在李时珍38岁的时候,他治好了楚王的儿子。故选B。3细节理解题。根据最后一段“Li Shizhen was famous for his book, Compendium of Materia Medica(本草纲目).”可知,李时珍因为他的书本草纲目而出名。故选C。4细节理解题。根据最后一段“Now it is still one of the most important medical books in China.”可知,李时珍的本草纲目仍然是中国医学上最重要的医学书之一,选项C是正确的。故选C。5主旨大意题。根据第一段“Li

    54、 Shizhen was one of the most famous doctors in Chinese history. He was born in Qichun, Hubei in 1518.”及全文内容可知,本文主要讲述了李时珍的生平经历。故选A。6B7D8C9B【导语】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了中国历史上伟大的教育家孔子的生平、他的教育理念、他对中国教育所做的贡献及人们对他的评价。6细节理解题。根据“Although he lived over 2,000 years ago, people still remember and respect him for his co

    55、ntribution to the education today.”可知,孔子对今天的教育作出了贡献,所以B选项“he had wise thoughts and great views about education.”即“他对教育有着明智的思想和伟大的见解”和题干相符。故选B。7细节理解题。根据“He visited many famous teachers and learned music,history, poetry and sports.”可知,他拜访了许多著名的老师学习音乐、历史、诗歌和体育。故选D。8词句猜测题。根据“but Confucius believed every

    56、one should go to school if they wanted to learn.”可知,孔子相信每个人应该去上学,进而推测“At that time only children from noble families could go to school,”中的“noble”表“有钱的”即“富有的”。故选C。9细节理解题。根据第四段“He told us that we all have something worthy to be learned.”可知,我们都有被值得学习的地方,而B选项“没人值得被学习”与原文不符。故选B。10B11C12A13D【导语】本文主要介绍了李时

    57、珍的故事。10细节理解题。根据“His father was a poor doctor.”可知,李时珍的父亲是一名医生。故选B。11细节理解题。根据“He decided to study medicine so that he could be able to help people.”可知,李时珍学医是为了帮助生病的人们。故选C。12推理判断题。根据“He found many of the old medical books to be full of mistakes. So his wish was to write a new one.”和“Li Shizhen finished

    58、 his great work Ben Cao Gang Mu”可知,他发现许多旧的医学书籍都有错误,所以他的愿望是写一本新的医学书籍,由此推断本草纲目是他写的医书。故选A。13细节理解题。根据“He set out many times on longer journeys to collect herbs and talk with old peasants.”可知,李时珍收集了很多草药。故选D。14A15B16A17A18C【导语】本文介绍了孔子以及儒家思想。14细节理解题。根据“Another important Confucian idea is he, or harmony (和谐

    59、).”可知,在孔子看来,人与自然的和谐是特别重要的。故选A。15词义猜测题。根据“Confucius believed that the only way I can take my stand is by helping other people take theirs (己欲立而立人,己欲达而达人). If my neighbor does better, I do better. Thats the Confucian wisdom. This is really needed in the world today,” said Ames.”可知,this指的是互相帮助的精神。故选B。1

    60、6推理判断题。根据“Unlike the abstract philosophy of Laozi, Confucian ideas about right and wrong are easy to understand and apply to daily life.”可以推知,人们可能会发现很难理解老子的哲学。故选A。17细节理解题。根据“For example, many Chinese learn at an early age to “be filial to parents and respectful to brothers” (入则孝,出则悌).”结合题干中的“Tom is

    61、a primary school student who cant get on well with his family.”可知,选项A“入则孝,出则悌”可以帮助到Tom。故选A。18主旨大意题。根据“After all these years, his influence is still strong in modern times.”及全文内容可知,本文的写作目的是解释为什么儒家智慧仍然发挥着重要作用。故选C。19A20D21B22B【导语】本文介绍了诗人杜甫的生平事迹。19细节理解题。根据“Du Fu was born in 712 in Gongyi”可知,杜甫生于巩义,故选A。2

    62、0词义猜测题。根据“ For Du Fu, his main goal of life was to help the emperor realize social stability. There were no big or sudden changes and people lived happily and worked without fighting or disagreeing with one another.”可知,杜甫一生的主要目标是帮助皇帝实现社会稳定。没有大的或突然的变化,人们快乐地生活和工作,没有争吵或反对彼此,所以单词“stability”指的是“稳定”,故选D。2

    63、1推理判断题。根据“Li Bai gave him a lot of inspiration in the art of poetry”可知,李白在诗歌艺术上给了杜甫很多灵感,故选B。22最佳标题题。根据“As Shakespeare (莎士比亚) is to literature (文学), so is the poet Du Fu to literature in Chinese.”及全文可知,本文介绍了诗人杜甫的生平事迹。故选B。23C24D25D【导语】本文主要讲述了唐太宗知人善用的故事。23推理判断题。根据“I tried my best, but there are not unu

    64、sual and well-rounded(全面发展的)people at all”可知,他试图找一些全面发展的人,故选C。24推理判断题。根据“Ma gave a lot of useful advice, so Emperor Taizong offered him a position and promoted(晋升)him many times”可知,Ma Zhou在正确的地方发挥了才能,所以才能给太宗皇帝提出好建议,故选D。25推理判断题。根据全文内容可知,每个人的才能都不同,我们要善于发现每个人的优势,并好好利用起来,故选D。26C27A28D29B30D【导语】本文是一篇说明文,

    65、向我们介绍历史上一位著名的女性李清照。26细节理解题。根据“Li Qingzhao (1084-1155)”可知,李清照出生于1084,卒于1155,享年71岁。故选C。27推理判断题。根据文章前两段内容可知,当时的女性待在室内,不讨论政治,只在被问到的时候才说话,但是李清照一开始就想打破旧习俗和传统。所以她和其他同龄的女人不一样,故选A。28段落大意题。分析第三段内容可知,本段主要介绍李清照的婚姻生活,故选D。29细节理解题。根据“with whom she shared the interest in the art collection.Li and her husband collec

    66、ted many books.and they always spent their nights on literary drinking games”可知,李清照喜欢艺术收藏,收集书和玩文学饮酒游戏。故选B。 30词句猜测题。分析“This happy life was ruined by the wars of 1127. The Northern Song capital fell this year during the Jin-Song wars. Fighting took place in Shandong and their house was burned. ”可知,发生了战争,他们的房子也被烧毁了,所以他们幸福的生活被毁了,故选D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Module 3 单元话题阅读理解练习-2022-2023学年九年级英语上册单元重难点易错题精练(外研版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-778953.html
    相关资源 更多
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案(b卷).docx六年级下册数学期末测试卷含答案(b卷).docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案(a卷).docx六年级下册数学期末测试卷含答案(a卷).docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案解析.docx六年级下册数学期末测试卷含答案解析.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案下载.docx六年级下册数学期末测试卷含答案下载.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【黄金题型】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【黄金题型】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【预热题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【预热题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【达标题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【达标题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【轻巧夺冠】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【轻巧夺冠】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【能力提升】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【能力提升】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【考试直接用】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【考试直接用】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【综合题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【综合题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【综合卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【综合卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【精练】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【精练】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【突破训练】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【突破训练】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【研优卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【研优卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【满分必刷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【满分必刷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【模拟题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【模拟题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【最新】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【最新】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【新】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【新】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【巩固】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【巩固】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【实用】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【实用】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【完整版】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【完整版】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【夺分金卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【夺分金卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【基础题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【基础题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【培优】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【培优】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【培优b卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【培优b卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【培优a卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【培优a卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【名师推荐】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【名师推荐】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【典型题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【典型题】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1