2020年高考英语真题模拟试题专项汇编(13)完形填空-记叙类(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 年高 英语 模拟 试题 专项 汇编 13 填空 记叙 解析
- 资源描述:
-
1、2020年高考英语真题模拟试题专项汇编(13)完形填空-记叙类1.阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Since our twins began learning to walk, my wife and I have kept telling them that our sliding glass door is just a window. The 1 is obvious. If we 2 it is a door, theyll want to go outside 3 . It will drive us crazy. The ki
2、ds apparently know the 4 . But our insisting its 5 a window has kept them from 6 millions of requests to open the door.I hate lying to the kids. One day theyll 7 and discover that everything theyve always known about windows is a 8 .I wonder if 9 should always tell the truth no matter the 10 . I hav
3、e a very strong 11 that the lie were telling is doing 12 damage to our children. Windows and doors have 13 metaphorical(比喻) meanings. Im telling them they cant open what they absolutely know is a door. What if later in 14 they come to a metaphorical door, like an opportunity(机会) of some sort, and 15
4、 opening the door and taking the opportunity, they just 16 it and wonder, What if it isnt a door? That is, What if it isnt a 17 opportunity?Maybe its an unreasonable fear. But the 18 is that I shouldnt lie to my kids. I should just 19 repeatedly having to say, No. We cant go outside now. Then when t
5、hey come to other doors in life, be they real or metaphorical, they wont 20 to open them and walk through.(1) A. relief B. targetC. reasonD. case(2) A. admitB. believeC meanD. realize(3) A. graduallyB. constantlyC. temporarilyD. casually(4). A. resultB. dangerC. methodD. truth(5). A. merelyB. slight
6、lyC. hardlyD. partly(6). A. reviewingB. approvingC. receivingD. attempting(7). A. win outB. give upC. wake upD. stand out(8). A. dreamB. lie C. fantasyD. fact(9). A. parentsB. twinsC. colleaguesD. teachers(10) A. restrictionsB. explanationsC. differencesD. consequences(11) A. demandB. fearC. desireD
7、. doubt (12) A. physicalB. biologicalC. spiritualD. behavioral(13) A traditionalB. importantC. doubleD. original(14) A. lifeB. timeC. reply D. history(15) A. by comparison withB. in addition toC. regardless ofD. instead of(16) A. get hold ofB. stare atC. knock onD. make use of(17) A realB. typicalC.
8、 similarD. limited(18) A. safety ruleB. comfort zoneC. bottom lineD. top secret(19) A. delayB. regretC. enjoyD. accept(20) A. hurry B. decideC. hesitateD. intend2.阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 It was just after sunrise on a June morning. Nicolo, whose real name cannot be 1 to the publ
9、ic because of Italys privacy laws,2working the whole night at a factory in Turin. As he often did, he stopped by the after work auction(拍卖)3 by the Italian police where things4 on the trains were sold to the highest bidder. There, among many other things, Nicolo spotted two paintings he thought woul
10、d look5 above his dining room table. Nicolo and another bidder6 until Nicolo finally won the paintings for $32. When Nicolo retired and went to live in Sicily, he7 the paintings with him. He hung them above the same table he had8 from Turin. His son, age 15, who had9an art appreciation class, though
11、t that there was something 10 about the one with a young girl sitting on a garden chair. It was signed(签名) Bonnato or so he thought, but when he 11 it, he only found Bonnard, a French 12 he had never heard of. He bought a book and was 13 to find a picture of the artist Pierre Bonnard sitting on the
12、same chair in the same 14 as his fathers painting.Thats the garden in our picture, Nicolos son told his father. They 15 learned that the painting they 16 was called The Girl with Two Chairs. They 17 the other painting and learned that it was 18 Paul Gauguins Still Life of Fruit on a Table with a Sma
13、ll Dog. The 19 called the Italian Culture Ministry; the official confirmed that the paintings were20 and worth as much as $50 million.(1).A.attachedB.allocatedC.exposedD.submitted(2).A.finishedB.delayedC.consideredD.tried(3).A.attendedB.reservedC.cancelledD.run(4).A.shownB.foundC.keptD.hidden(5).A.n
14、iceB.familiarC.usefulD.real(6).A.battledB.debatedC.discussedD.bargained(7).A.heldB.leftC.registeredD.brought(8).A.chosenB.receivedC.orderedD.moved(9).A.missedB.failedC.takenD.led(10).A.concreteB.unusualC.unappealingD.natual(11).A.appreciatedB.touchedC.researchedD.witnessed(12).A.painterB.designerC.a
15、uthorD.actor(13).A.expectedB.surprisedC.anxiousD.ready(14).A.roomB.kitchenC.hallD.garden(15).A.apparentlyB.confidentlyC.eventuallyD.temporarily(16).A.ownedB.borrowedC.soldD.stole(17).A.collectedB.cleanedC.framedD.studied(18).A.suitablyB.actuallyC.rightlyD.specifically(19).A.girlB.artistC.familyD.pol
16、ice(20).A.copiesB.originalsC.modelsD.presents3.阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空内处的最佳选项。 Molai grew up in a tiny village in India. The village lay near some wetlands which became his second 1 . He learned the value and beauty of2 there from a very young age. When he was 16, Molai began to notice some
17、thing3 happening around his home. A flood had hit the area earlier that year and the4 it caused had driven away a number of birds.5 , the number of snakes had declined as well. He6 that it was because there werent enough trees to protect them from the7 . The solution, of course, was to plant trees s
18、o the animals could seek8 during the daytime. He turned to the9 department for help but was told that nothing would grow there. However, Molai went looking on his own and 10 a nearby island where he began to plant trees. 11 young plants in the dry season was 12 for a lone boy. Molai built at the 13
19、of each sapling (幼树) a bamboo platform, where he placed earthen pots with small holes to 14 rainwater. The water would then drip (滴落)on the plants below. Molai 15 to plant trees for the next 37 years. His efforts have resulted in 1,360 acres of naturally-grown land that has become home to many plant
20、s and animals.(1).A.dreamB.jobC.homeD.choice(2).A.natureB.youthC.cultureD.knowledge(3).A.preciousB.interestingC.disturbingD.awkward(4).A.wasteB.tensionC.painD.damage(5).A.BesidesB.HoweverC.ThereforeD.Otherwise(6).A.agreedB.realizedC.rememberedD.predicted(7).A.noiseB.heatC.diseaseD.dust(8).A.directio
21、nsB.partnersC.helpD.shelter(9).A.laborB.policeC.forestD.finance(10).A.rebuiltB.discoveredC.leftD.managed(11).A.DecoratingB.ObservingC.WateringD.Guarding(12).A.toughB.illegalC.fantasticD.beneficial(13).A.backB.topC.footD.side(14).A.cool downB.keep offC.purifyD.collect(15).A.returnedB.learnedC.failedD
22、.continued4.阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。 Ive been farming sheep on a hillside for 54 years. I use a small tractor to get about. My dog Don always sits beside me in the passenger scat. One morning l 1 a lost lamb when I was in the top field, near where a motorway cuts thro
23、ugh my land. The lamb had become separated from its2 , so I jumped out of the tractor to3 it while Don stayed in his scat. Lamb and mother4 , I turned back to the tractor only to see it move suddenly away from me. 1his was so5because I had put the handbrake on when I jumped out.6Don had somehow made
24、 the7 move. My heart froze in my chest as I8 the tractor heading towards the9 .I ran desperately but failed to 10 . It crashed through a wooden fence and disappeared. The 11 thing I saw was Dons face, looking calmly back at me. Heart in mouth, I 12 the fence and looked over. The tractor was 13 again
25、st the crash barrier in the central reservation, having miraculously(奇迹般地)crossed the 14 road with fast-flowing traffic. I couldnt see Don, but as I 15 the tractor he jumped out onto the road, apparently 16 , and dashed back to me. The police 17 and the motorway ran normally again. I couldnt quite b
26、elieve my 18 it turned out no one got badly hurt, but the outcome could have been 19 .Don was given a special20 that night-I didnt want him thinking I was angry with him.(1).A.droppedB.spottedC.carriedD.returned(2).A.kidsB.friendsC.ownerD.mother(3).A.ask aboutB.play withC.tend toD.run into(4).A.free
27、dB.switchedC.reunitedD.examined(5).A.unexpectedB.dangerousC.embarrassingD.difficult(6).A.FortunatelyB.GenerallyC.ImmediatelyD.Obviously(7).A.lambB.vehicleC.seatD.fence(8).A.sawB.stoppedC.rememberedD.drove(9).A.crowdB.motorwayC.fieldD.hill(10).A.take offB.catch upC.hold backD.get out(11).A.realB.best
28、C.basicD.last(12).A.fixedB.noticedC.reachedD.closed(13).A.restingB.runningC.parkingD.turning(14).A.sleepB.longC.roughD.busy(15).A.abandonedB.approachedC.recognizedD.repaired(16).A.uncleanB.uncertainC.unhurtD.unhappy(17).A.arrivedB.repliedC.survivedD.waited(18).A.abilityB.dreamC.luckD.idea(19).A.comm
29、onB.confusingC.desirableD.awful(20).A.mealB.testC.jobD.lesson5.阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。 Afel was only a very small boy when he first saw snow in a picture book. It had lots of pictures of children1 in big white fields. He asked, Mum, what are those white fields? His mother laughed, Th
30、ats snow, and they are making a snowman! She tried to2 what snow was. Afel didnt really3 because there was no real snow where he lived. But he showed great4 . One day when he was 12, Afel was watching a programme on TV at his uncles house. The programme was full of snow. And not only snow there were
31、 people5 across the snow. They looked like fantastic birds. They had hats covering all their heads and big goggles over their eyes. And on their feet, they had 6 shoes. What are those? he asked his uncle7 . Skis, replied his uncle. And those people are called skiers. At that moment, he8 to be a skie
32、r. He asked his uncle what the programme was. The Winter Olympics, said his uncle. Its like the normal Olympics, but for9 where you need snow ski jumping, bobsleigh (雪橇), those sorts of things. They 10 it every four years. Afel found out that the next Winter Olympics would be in Beijing, in 2022. Pe
33、rfect, he thought. Enough 11 for me to become a brilliant skier. But theres no snow here! people told him. Where are you going to ski? Afel 12 them. He made himself a pair of skis from two pieces of wood. He tied them to his feet and practiced skiing 13 two sticks in his hands. He practiced again an
34、d again until he could 14 quite quickly across the sand. He 15 to fly down the hills like the people on TV, but he couldnt. Never mind, he thought. Its a 16 How will you go to the Olympics? people asked him. Our country doesnt 17 have a team that goes to the Winter Olympics. We have good runners and
35、 win lots of medals at the Olympics. But no skiing, no. Afel didnt 18 . So every night, out in the middle of the desert, Afel now practises skiing down sand hills. He 19 that the yellow sand and brown earth are as gold as the medal he will bring home with him, when he is the20.(1).A.drawingB.playing
36、C.dancingD.hiking(2).A.announceB.stressC.concludeD.explain(3).A.mindB.respondC.understandD.regret(4).A.interestB.concernC.patienceD.confidence(5).A.walkingB.ridingC.runningD.flying(6).A.strongB.strangeC.fashionableD.comfortable(7).A.politelyB.hopefullyC.excitedlyD.nervously(8).A.promisedB.claimedC.a
37、greedD.decided(9).A.projectsB.fieldsC.sportsD.courses(10).A.gainB.haveC.acceptD.mark(11).A.timeB.energyC.experienceD.determination(12).A.avoidedB.ignoredC.correctedD.criticized(13).A.pushingB.pullingC.holdingD.waving(14).A.rollB.marchC.jumpD.move(15).A.neededB.preparedC.pretendedD.attempted(16).A.st
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
