分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 13

类型Unit 1 单元话题阅读理解练习-2022-2023学年七年级英语下册单元重难点易错题精练(牛津深圳版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:779976
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:13
  • 大小:195.10KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 单元话题阅读理解练习-2022-2023学年七年级英语下册单元重难点易错题精练牛津深圳版 单元 话题 阅读 理解 练习 2022 2023 学年 年级 英语 下册 难点 易错题 精练 牛津
    资源描述:

    1、Unit 1 People around us单元话题阅读理解练习(2022广东广州市育才中学七年级期中)For a 6-year-old kid, what he or she wants most may be delicious food and enough playtime. Sometimes we think children only have some simple wishes. However, a 6-year-old girl in the kindergarten surprised her teacher. An Internet user Katt has a

    2、little sister called Peyton. Last week, Katt shared her sisters teachers note online. Mrs. Petree shared Peytons act of kindness. It really touched many peoples hearts. Here is the thing. Peyton did very well in class and the reward(奖赏)she chose was to sit with a friend at lunch. The teacher thought

    3、 for sure who Peyton would choose, because the girl has a very good friend. But Peyton picked a little boy who never got picked for anything. He was very shy and hardly had any friends in the class. What a surprise! Mrs. Petree said kids learned to be kind when they saw Peytons kindness. After that,

    4、 other kids started to play with the boy. The boy is very different now and hes more and more outgoing. After reading the note, Katt thought her little sister was great and that she would make the world better one day.1Where did Katt share Peytons story?AIn a newspaper.BOn a note.COn the Internet.DI

    5、n a storybook.2What did Mrs. Petree think of Peyton?AShe was quiet and shy.BShe was kind and nice.CShe wasnt as good as other kids in her class.DShe was the best student in the kindergarten.3What can we know about the boy?AHe is short and shy.BHe is hard-working.CHe had few friends.DHe was outgoing.

    6、4What does the story want to tell us?AKindness can make the world better.BChildren are too young to think of others.CIts good for kids to play with others.DChildren in the kindergarten are kind.(2022广东广州七年级期中)Jane Brown works in a big hospital in Boston, the USAOn weekdays, she usually gets up at si

    7、x oclock in the morning and has a shower. Then she goes to work at seven oclock.Her husband, David, usually gets up at seven oclock. He is a science teacher. They have one son. His name is Andy. Andy is thirteen. He goes to school at seven thirty in the morning with his father.After Jane gets to the

    8、 hospital, she talks to her patients(病人)and asks how they are. Then she meets the new patients. At about one oclock in the afternoon she has lunch.Usually Jane gets home at seven oclock in the evening. She loves her job, because she likes helping people.5What time does Jane go to work every day? AAt

    9、 7: 00 a.m.BAt 6: 30 a.m.CAt 6: 00 a.m.DAt 7: 30 a.m.6What subject does David teach? AMath.BScience.CEnglish.DArt.7Why does Jane love her job? ABecause she can help people.BBecause it is relaxing.CBecause it helps her make friends.DBecause she doesnt need to get up early.8What is the correct order(正

    10、确的顺序)of Janes weekday?a.She gets home at seven oclock in the evening.b.She usually gets up at six oclock in the morning.c.After she gets to the hospital, she talks to her patients.d.She goes to work at seven oclock.e.She has lunch at about one oclock in the afternoon.AbdaecBceabdCbdceaDecadb(2022广东广

    11、州市八一实验学校七年级期中)Life is like the four seasons.When I was young, it was the spring of my life. I played a lot, and then I started school. I learnt many new things. Like a flower, I grew bigger every day.There were happy days and sad days. Some days the Sun shone, and some days it didnt. In my twenties,

    12、 I had a good job. I was strong and happy. Then I married and had a child. In those days I didnt have much time to think or to play. Every day I was busy and worked hard. The summer of my life passed quickly.Then the days got shorter. My child was a university(大学)student and then an engineer. My hom

    13、e was much quieter. I started walking more slowly. One day I stopped working. I had more time. I understood this was my autumn, a beautiful time when the trees change colour and give us delicious fruits.But the days keep getting shorter and colder. Winter comes. I am older and weaker. I know I do no

    14、t have many days left, but I will enjoy them to the end.9What does the writer think his life is like?AFour seasons.BSpring.CAutumn.DWinter.10The writer was very busy in the “_” of his life.AspringBsummerCautumnDwinter11What did NOT happen to the writer in the “autumn” of his life?AHe didnt need to g

    15、o to work.BHis child studied at university.CHe took care of his grandchild.DHis home became much quieter.12Which of the following ages is probably during the “winter” of his life?A25.B35.C45.D85.13The best title for the passage is _.AMy happy lifeBMy favourite seasonCFour seasons in a yearDFour seas

    16、ons in my life(2022广东茂名七年级期末)Hello, everyone! Im Bob. This is a photo of my family. My grandparents are sleeping under the sun. They often come on holiday with us in summer. Mum is reading a book. She looks so happy. The book must be interesting. Mum likes reading. She buys two books every week. My

    17、brother Tom likes doing sports, like playing football, swimming and running. But now he is in the swimming club, so you cant see him in the photo. My sister Alice doesnt like swimming. She is sitting next to mum and listening to the radio. My dad is drinking coffee. He thinks drinking coffee is good

    18、 for his health. So he has three cups of coffee every day. Where am I? Aha, Im not in the photo. Im taking photos for my family.14What is Bobs mum doing?ASleeping.BReading.CSwimming.DDrinking coffee.15What club is Tom in?AThe running club.BThe football club.CThe basketball club.DThe swimming club.16

    19、Who is sitting next to Bobs mum?ABobs brother.BBobs sister.CBobs father.DBobs grandma.17What is probably (可能) in Bobs hand?AA camera.BA book.CA bag.DA cup of coffee.18How many people can you see in the photo?A3.B4.C5.D6.(2022广东河源七年级期末)My name is Li Fei. Im from China. Im 14 and Im a student in Grade

    20、 7. P. E. is my favorite subject. I can play soccer but I cant play basketball.This is my grandfather. Hes 70. He likes watching TV and playing card games. And he often plays with me.This is my father. Hes 45. Hes a math teacher. He can play soccer and basketball. His favorite sport is soccer. We pl

    21、ay soccer on Sunday.This is my mother. Shes a nice women. Shes 42. She is a Chinese teacher in our school. She can play tennis.19What sport can Li Fei play?ABasketball.BSoccer.CTennis.DPing-pong.20_ likes playing card games.ALi FeiBLi Feis fatherCLi Feis motherDLi Feis grandfather21Li Fei and his fa

    22、ther play soccer on _.AFridayBThursdayCSaturdayDSunday22About Li Feis mother we know that she _.Ais 45Bis an English teacherCcan play tennisDlikes music23Which of the following is TRUE?ALi Feis favorite subject is art.BLi Feis parents are teachers.CLi Feis grandfather is 60.DLi Feis father likes bas

    23、ketball best.(2022广东广州市培正中学七年级单元测试)Im Susan. From Monday to Friday, my mother gets up at a quarter to six in the morning. She has a banana and some fruit juice and then she runs 10 kilometres. I get up at a quarter past seven with my dad and my little brother. I have a shower and get dressed. My fat

    24、her makes breakfast for us. And then the whole family has breakfast together at half past seven.When my brother and I go to school, my mother goes to work by bike. She works in a supermarket. My father is a writer and he works at home. He just needs a computer and a cup of coffee and then starts to

    25、work.At noon, my brother and I dont go home. We have lunch at the school canteen and then take a break in the classroom.After school, my brother and I usually do some housework. We tidy up. I take out the rubbish. My brother feeds the cat and waters the plants. Our dad does the cooking. He likes coo

    26、king different kinds of food. He always prepares delicious and healthy food for us. When my mum comes home at six oclock, the house is tidy and dinner is ready. We always have dinner together, and we talk about what we did school.24What time does Susans father get up?AAt 5:45.BAt 6:45.CAt 7:15.DWe d

    27、ont know.25Where does Susans mother work?AAt home.BAt school.CAt a store.DIn a supermarket.26After having lunch, Susan _.Agoes home to have a breakBhas a break at schoolCgoes home to do some houseworkDdoes some cleaning at school27Why does Susans father does the cooking?ABecause he likes cooking and

    28、 he is good at it.BBecause he is free in the afternoon at home.CBecause he doesnt like his wifes dishes.DBecause he wants to practise cooking.28Which of the following is true according to the passage?ASusans family keeps a dog at home.BSusans mother likes drinking coffee.CSusans brother waters the p

    29、lants after school.DSusan likes telling stories at dinner time.(2021广东广州市番禺区实验中学七年级期中)Bill is a good boy. He is seven years old, and hes going to school. But Bill has a short-coming. He cant get up early. He always sleeps until nine or ten oclock in the morning.His mother didnt want him to be late f

    30、or school. So she bought him an alarm clock. She said to him, “You must get up when you hear the clock ring.” “Yes, Mum.” Bill answered. From then on, when he heard the clock ring at six in the morning, he gets up quickly.One day, his mother forgot to wind up(上发条)the clock. And the next morning Bill

    31、 didnt get up at six thirty. It was time for breakfast. Mother went to wake him up. Bill was in bed and his eyes were open. He said to his mother, “I woke up very early.”“Then why didnt you get up?” Mother asked. “You told me to get up when I heard the clock ring. So I am now waiting for the clock t

    32、o ring.”29Bill always _ in the morning.Ahas breakfast quicklyBgets up very lateClistens to songsDhears the clock30Bills mother bought _ for him.Aan alarm clockBa watchCa bedDa new bag31What did Bill tell his mother when he saw his mother come in?AHe was ill.BHe woke up very early.CHe didnt hear the

    33、clock ring.DHe didnt go to school.32The underlined word “short-coming” in Paragraph 1 means _ in Chinese.A优点B爱好C缺点D习惯(2022广东揭阳七年级阶段练习)There are only three members in my family: my mom, my sister and me. It was bigger when my dad was alive. He died of heart disease(心脏病) when I was nearly five.My fath

    34、er was a leading engineer in one of the biggest airplane plants(工厂) in Moscow. It was a very hard and important job. After a days busy work at the plant, he often got home with an uneasy look. After kissing us, he disappeared(消失) behind the door of his study. We all knew that we should not disturb(打

    35、扰) him at that moment and he need some time to deal with his problems.After quite a while, he would say loudly, “Where are my lovely little girls?” Although my sister was seven years older than me, she was still a little girl to him. When hearing these words, we knew that all the problems were solve

    36、d or postponed till tomorrow.Thats all that I can remember about my father. Although he was gone, what he did for our family will always be there in my mind. My sister and I will always be proud of him.33The writers father died _.Afrom an air attackBof old ageCof heart diseaseDof cancer34When the wr

    37、iter was 3 years old, there were _ members in her family.A3B4C5D635As a leading engineer, the writers fathers job was _.Aenjoyable and easyBhard and boringCimportant and easyDhard and important36The underlined word “postponed” in the passage means “_” in Chinese.A计划B安排C推迟D张贴37According to the passag

    38、e, which of the following is true?AThe father was bad to the mother and the children when he was busy.BThe mother and the children were afraid of the father.CThe father didnt like his job at all.DThe writer is proud of her father.参考答案:1C2B3C4A【导语】本文是一篇记叙文,主要通过佩顿的故事告诉读者善良可以让世界变得更美好。1细节理解题。根据“Last wee

    39、k, Katt shared her sisters teachers note online.”可知,凯特在网上分享了佩顿的故事。故选C。2细节理解题。根据文中“Mrs. Petree said kids learned to be kind when they saw Peytons kindness.”和“After reading the note, Katt thought her little sister was great and that she would make the world better one day.”可知,凯特觉得佩顿很善良,很棒。故选B。3细节理解题。根

    40、据“But Peyton picked a little boy who never got picked for anything. He was very shy and hardly had any friends in the class.”可知,这个男孩几乎没有朋友。故选C。4主旨大意题。根据文中“After reading the note, Katt thought her little sister was great and that she would make the world better one day.”可知,文章通过佩顿的善良举动想告诉我们:善良可以让世界变得更

    41、美好。故选A。5A6B7A8C【导语】本文主要介绍了Jane的日常生活以及工作情况,并介绍了她丈夫和儿子的基本情况。5细节理解题。根据“Then she goes to work at seven oclock”可知Jane每天七点钟去上班。故选A。6细节理解题。根据“He is a science teacher”可知David教科学。故选B。7细节理解题。根据“She loves her job, because she likes helping people”可知Jane喜欢她的工作,因为她可以帮助别人。故选A。8细节理解题。根据“On weekdays, she usually ge

    42、ts up at six oclock in the morning and has a shower. Then she goes to work at seven oclock.”可知在工作日,她通常早上六点起床,然后她七点钟去上班,即bd;根据“After Jane gets to the hospital, she talks to her patients(病人)and asks how they are. Then she meets the new patients. At about one oclock in the afternoon she has lunch”可知她到达

    43、医院后,她与她的病人交谈,大约在下午一点钟,她吃午饭,即ce;根据“Usually Jane gets home at seven oclock in the evening”可知她晚上七点到家,即a。可知正确的顺序应为:bdcea。故选C。9A10B11C12D13D【导语】本文介绍作者把自己的人生比作四个季节并抒发了各种感想。9细节理解题。根据“Life is like the four seasons.”可知,说的是人生就像四季。故选A。10细节理解题。根据“Every day I was busy and worked hard. The summer of my life passe

    44、d quickly.”每天我都很忙,工作很努力。我生命中的夏天过得很快。可知说的是夏天是很忙的。故选B。11细节理解题。根据“My home was much quieter. I started walking more slowly. One day I stopped working. I had more time. I understood this was my autumn, a beautiful time when the trees change colour and give us delicious fruits.”我的家安静多了。我开始走得更慢了。有一天我停止了工作。

    45、我有更多的时间。我明白这是我的秋天,一个美丽的季节,树木变色,给我们美味的水果。可知文章没有提到照顾孙子。故选C。12推理判断题。根据“But the days keep getting shorter and colder. Winter comes. I am older and weaker. I know I do not have many days left, but I will enjoy them to the end.”但是白天越来越短,越来越冷。冬天来了。我老了,也弱了。我知道我剩下的日子不多了,但我会尽情享受到最后。可知85岁是符合冬天的描述。故选D。13最佳标题题。根

    46、据关键句“Life is like the four seasons.”人生就像四季。通读全文可知文章是围绕这句话来写,选项D”我生命中的四季”为最佳标题。故选D。14B15D16B17A18C【导语】本文通过Bob的全家福介绍了一家人的具体情况。14细节理解题。根据“Mum is reading a book.”可知妈妈正在读书。故选B。15细节理解题。根据“My brother Tom.he is in the swimming club.”可知我哥哥Tom在游泳俱乐部。故选D。16细节理解题。根据“My sister Alice.She is sitting next to mum”可知

    47、我妹妹Alice坐在妈妈旁边。故选B。17推理判断题。根据“Im not in the photo. Im taking photos for my family.”可知Bob不在照片里,在为我的家人拍照。推知他手里是照相机。故选A。18细节理解题。通断全文,根据“This is a photo of my family. My grandparents.Mum.My sister Alice.My dad.”可知全家福上有祖父母2人、妈妈、我妹妹Alice以及我爸爸,共计5人。故选C。19B20D21D22C23B【导语】本文主要介绍了李磊及其家人的基本信息。19细节理解题。根据“I can

    48、 play soccer”可知他会踢足球。故选B。20细节理解题。根据“This is my grandfather. Hes 70. He likes watching TV and playing card games”可知李磊的爷爷喜欢玩纸牌游戏。故选D。21细节理解题。根据“We play soccer on Sunday.”可知李磊和父亲在周日踢足球。故选D。22细节理解题。根据“She can play tennis”可知李磊的妈妈会打网球。故选C。23细节理解题。根据“Hes a math teacher”以及“She is a Chinese teacher”可知李磊的父母都是

    49、老师。故选B。24C25D26B27A28C【导语】本文主要讲述了Susan以及家人的生活情况。24细节理解题。根据“ I get up at a quarter past seven with my dad and my little brother”可知作者和爸爸、弟弟七点一刻起床。故选C。25细节理解题。根据“She works in a supermarket”可知Susan的妈妈在超市工作。故选D。26细节理解题。根据“We have lunch at the school canteen and then take a break in the classroom”可知吃完午饭后,

    50、Susan在教室里休息。故选B。27细节理解题。根据“Our dad does the cooking. He likes cooking different kinds of food. He always prepares delicious and heallhy food for us”可知Susan的爸爸喜欢做不同的食物,他总是能准备一些健康好吃的食物,所以他做饭。故选A。28细节理解题。根据“My brother feeds the cat and waters the plants”可知放学后Susan的弟弟给植物浇水。故选C。29B30A31B32C【导语】本文是一篇记叙文。文

    51、章主要讲述了7岁的比尔不能早起,妈妈不想让他迟到,给他买了一个闹钟,结果有一天,妈妈忘记上发条,比尔在床上睁着眼睛等闹铃响。29细节理解题。根据“He cant get up early. He always sleeps until nine or ten oclock in the morning”可知,比尔起的很晚。故选B。30细节理解题。根据“So she bought him an alarm clock”可知,妈妈给比尔买了一个闹钟。故选A。31细节理解题。根据“Bill was in bed and his eyes were open. He said to his mothe

    52、r, I woke up very early.”可知,比尔看到妈妈进来,他告诉妈妈他很早就醒了。故选B。32词义猜测题。根据“He cant get up early. He always sleeps until nine or ten oclock in the morning”可知,划线单词的意思为“缺点”。故选C。33C34B35D36C37D【导语】本文作者用回忆怀念了自己逝去的父亲。33细节理解题。根据“He died of heart disease(心脏病) when I was nearly five.”可知,作者的父亲死于心脏病。故选C。34推理判断题。根据“There

    53、are only three members in my family: my mom, my sister and me. It was bigger when my dad was alive. He died of heart disease(心脏病) when I was nearly five.”可知,父亲在作者5岁时去世的,那么当她3岁时,家里有爸爸、妈妈、姐姐和她自己,共4口人。故选B。35细节理解题。根据“It was a very hard and important job.”可知,父亲的工作艰难又重要。故选D。36词义猜测题。根据“till tomorrow”可知,问题被推迟到明天,postpone表示“推迟”。故选C。37细节理解题。根据“My sister and I will always be proud of him.”可知,作者以父亲为傲,D项正确。故选D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 1 单元话题阅读理解练习-2022-2023学年七年级英语下册单元重难点易错题精练(牛津深圳版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-779976.html
    相关资源 更多
  • 人教版八年级生物下册:第8单元第二章 用药与急救教案(1).docx人教版八年级生物下册:第8单元第二章 用药与急救教案(1).docx
  • 人教版八年级生物下册:第8单元第二章 用药与急救教案(1).docx人教版八年级生物下册:第8单元第二章 用药与急救教案(1).docx
  • 人教版八年级生物下册:第8单元第3章第二节 选择健康的生活方式 教案(1).docx人教版八年级生物下册:第8单元第3章第二节 选择健康的生活方式 教案(1).docx
  • 人教版八年级生物下册:第8单元第3章第一节 评价自己的健康状况 教案(1).docx人教版八年级生物下册:第8单元第3章第一节 评价自己的健康状况 教案(1).docx
  • 人教版八年级生物下册:第8单元第1章第二节 免疫与计划免疫 教案(1).docx人教版八年级生物下册:第8单元第1章第二节 免疫与计划免疫 教案(1).docx
  • 人教版八年级生物下册:第8单元第1章第一节 传染病及其预防 教案(1).docx人教版八年级生物下册:第8单元第1章第一节 传染病及其预防 教案(1).docx
  • 人教版八年级生物下册:第7单元第1章第三节 两栖动物的生殖和发育 教案(1).docx人教版八年级生物下册:第7单元第1章第三节 两栖动物的生殖和发育 教案(1).docx
  • 人教版八年级生物下册8.2用药和急救教案.docx人教版八年级生物下册8.2用药和急救教案.docx
  • 人教版八年级生物下册8.1传染病及其预防教学设计.docx人教版八年级生物下册8.1传染病及其预防教学设计.docx
  • 人教版八年级生物下册第八单元第二章用药和急救教学设计.docx人教版八年级生物下册第八单元第二章用药和急救教学设计.docx
  • 人教版八年级生物下册第八单元第二、三章综合测试题.docx人教版八年级生物下册第八单元第二、三章综合测试题.docx
  • 人教版八年级生物下册第八单元第一章传染病和免疫单无测试题.docx人教版八年级生物下册第八单元第一章传染病和免疫单无测试题.docx
  • 人教版八年级生物下册第八单元第一章传染病与免疫测试试卷.docx人教版八年级生物下册第八单元第一章传染病与免疫测试试卷.docx
  • 人教版八年级生物下册第八单元用药与急救同步练习(无答案).docx人教版八年级生物下册第八单元用药与急救同步练习(无答案).docx
  • 人教版八年级生物下册第八单元 第二、三章基础知识梳理.docx人教版八年级生物下册第八单元 第二、三章基础知识梳理.docx
  • 人教版八年级生物下册第三章第二节生物进化的历程教学案.docx人教版八年级生物下册第三章第二节生物进化的历程教学案.docx
  • 人教版八年级生物下册第七单元第二章生物的遗传和变异 测试题.docx人教版八年级生物下册第七单元第二章生物的遗传和变异 测试题.docx
  • 人教版八年级生物下册第七单元第三章《生物的进化》复习课说课.docx人教版八年级生物下册第七单元第三章《生物的进化》复习课说课.docx
  • 人教版八年级生物下册第七单元第一章第一节植物的生殖 练习(无答案).docx人教版八年级生物下册第七单元第一章第一节植物的生殖 练习(无答案).docx
  • 人教版八年级生物下册第七单元第一章生物的生殖和发育检测题(无答案).docx人教版八年级生物下册第七单元第一章生物的生殖和发育检测题(无答案).docx
  • 人教版八年级生物下册第七、八单元综合测试题(含解析).docx人教版八年级生物下册第七、八单元综合测试题(含解析).docx
  • 人教版八年级生物下册同步练习:第八单元 第三章第二节 选择健康的生活方式.docx人教版八年级生物下册同步练习:第八单元 第三章第二节 选择健康的生活方式.docx
  • 人教版八年级生物下册同步练习:第八单元 第三章第一节 评价自己的健康状况.docx人教版八年级生物下册同步练习:第八单元 第三章第一节 评价自己的健康状况.docx
  • 人教版八年级生物下册同步练习:第七单元第二章第四节 人的性别遗传.docx人教版八年级生物下册同步练习:第七单元第二章第四节 人的性别遗传.docx
  • 人教版八年级生物下册同步练习:第七单元第一章 第四节 鸟的生殖和发育.docx人教版八年级生物下册同步练习:第七单元第一章 第四节 鸟的生殖和发育.docx
  • 人教版八年级生物下册同步练习:第七单元第一章 第三节 两栖动物的生殖和发育.docx人教版八年级生物下册同步练习:第七单元第一章 第三节 两栖动物的生殖和发育.docx
  • 人教版八年级生物下册同步练习:第一章 第一节 植物的生殖.docx人教版八年级生物下册同步练习:第一章 第一节 植物的生殖.docx
  • 人教版八年级生物下册单元测试题:第八单元 第一章传染病和免疫.docx人教版八年级生物下册单元测试题:第八单元 第一章传染病和免疫.docx
  • 人教版八年级生物下册 8.1.2传染病和免疫教案.docx人教版八年级生物下册 8.1.2传染病和免疫教案.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1