Unit 1单元话题完形填空专项练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第二册单元重难点易错题精练(牛津译林版2020).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- Unit 1单元话题完形填空专项练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第二册单元重难点易错题精练牛津译林版2020 单元 话题 填空 专项 练习 2022 2023 学年 英语 选择性 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 1单元话题完形填空专项练习(名校最新真题)(2022江苏苏州高二期末)A 75-year-old retired lawyer from Chicago recently became the oldest American to ever conquer Everest, the worlds tallest mountain top. The most _1_ thing is that he had only started mountaineering seven years before.Arthur Muir had taken great _2_ in mountain
2、 climbing ever since his father gave him a book about the Himalayas when he was a child. And that fascination only _3_ when Barry Bishop, a famous climber and conqueror of Everest, visited his high school in 1964. _4_ , he never followed his dream of picking up mountaineering until a friend _5_ him
3、to do so seven years ago. Once he did, he couldnt stop his steps of _6_ his dream.Muir cut his mountaineering teeth on mountains in South America and Alaska, before finally taking on the _7_ he had been dreaming of his whole life. In 2019, Arthur Muir set out to climb Everest. Unluckily, his _8_ end
4、ed in failure after he injured his ankle as a result of falling off a ladder during his climb. Last year, Everest was _9_ due to the COVID-19 pandemic (新冠肺炎疫情). This year, he gave it another try and got his _10_ into the history books. At age 75, Muir just became the oldest American to _11_the recor
5、d set by Bill Burke, who was 72 when he climbed Everest.“ Ive expected to conquer Mount Everest and _12_ what it would give me at my age, ” said Muir. “ By the time I got to the top, I was so _13_ that I didnt really absorb what was happening around me. I was very concerned about ensuring that I had
6、 the reserve energy and the ability to get down _14_ . Honestly speaking, I was too tired to stand up so I was sitting down on the summit (山峰). ” Although Muir currently has no idea how hell top this _15_ , its safe to say he hasnt decided to hang up his mountaineering boots yet. After all, hes only
7、 been mountaineering for seven years.1AunacceptableBunbelievableCunbearableDuncomfortable2AcontrolBfaithCprideDinterest3AspreadBoccurredCgrewDdisappeared4AHoweverBThereforeCOtherwiseDInstead5AremindedBconvincedCforcedDwarned6AdiscussingBsharingCfollowingDmentioning7AchallengeBburdenCresponsibilityDt
8、ask8AcareerBcampaignCexperimentDattempt9AconqueredBclosedCinspectedDabandoned10AstrategyBexperienceCadviceDname11AholdBbeatCchangeDpreserve12AwonderedBconfirmedCcalculatedDaccepted13AcuriousBfrightenedCexcitedDrelaxed14AsafelyBfreelyCquietlyDsteadily15AprogressBprojectCbehaviorDachievement(2022江苏南京高
9、二开学考试)In 2020, 13-year-old Adcola Olagbegi caught a rare illness, and had a successful operation. _16_, Adeola is now out of hospital. While he was _17_, he found out that he was qualified for a(n) _18_ to ask for a dream wish from Make-A-Wish Foundation. While many teens would choose a Disney trip
10、or meet a favourite figure, Adcola _19_ chose to feed the homeless.The Make-A-Wish Foundation is famous for brightening the lives of children _20_ illnesses by realizing their wishes. A wish always includes having something or going somewhere. However, Adcolas wish to give came as a _21_ to the orga
11、nization, as Adcolas _22_ wish was the first of its kind in the organizations 35-year history.“When he so easily offers to help others, you just have to say, thats a(n) _23_ young man,” said Linda, an official of the organization. She was _24_ with the teens kindness and sense of _25_.Adcola thinks
12、his past experiences _26_ with his family in their community are what _27_ him to make the giving wish. When deciding what to do with the _28_ chance, the one thing that was the most important to him was that his wish had a long-lasting _29_.“My mum always says its lucky to be someone _30_, so I jus
13、t wanted to do something for other people to make it last longer,” Adcola explained.16AHopefullyBNaturallyCFranklyDThankfully17ApractisingBrecoveringCpreparingDfighting18AopportunityBinterviewCgoalDpromise19AanywayBthereforeCinsteadDmoreover20Ataking onBsuffering fromClooking throughDgetting off21Ap
14、leasureBsuccessCdisappointmentDsurprise22AgenerousBformalCexcitingDcurious23AterribleBkindCcapableDconfident24AconfusedBaffectedCimpressedDstrict25AhonourBhumourCreliefDresponsibility26AdesigningBexploringCexercisingDvolunteering27ApermitBforceCinspireDremind28AunexpectedBnormalCstrangeDdifferent29A
15、memoryBfaithCimpactDappreciation30AprofessionalBhelpfulCpowerfulDamazing(2022江苏徐州第二高级中学高二期末)A 23-year-old woman has achieved an unbelievable feat that many of us dream ofvisiting every country on Earth.Lexie Alford was born into a family of travel agents, which gave her the opportunity to _31_ place
16、s such as Cambodia, Dubai and Egypt during her childhood, according to Forbes magazine. She began saving up at age 12 to _32_ her goal of visiting all countries. By her 18th birthday, she had travelled to 72 nations. In October, 2016, she realized she could see the _33_ nations on her list in time t
17、o set an official record. Many people _34_ her travel on social media platform Instagram, so she decided to chase the world record partly to _35_ others.“_36_, in the beginning, I simply wanted to push the _37_ of what I thought I could do with my life and see as much of the world as possible in the
18、 _38_,” she told Forbes. “It wasnt until things started getting really _39_ that I realized I was inspiring people around me, especially the _40_.”“I also loved visiting Northern Pakistan, for the natural beauty of the mountains and kindness of the locals were astonishing,” Lexie Alford said. “The m
19、ost pleasant surprise about travelling to all these misunderstood areas of the world was that the countries that I had the _41_ expectation for _42_ being the most incredible.”“My _43_ for young people is to believe that you can do anything you set your mind to do. If you want to travel, you have to
20、 _44_ sacrifices to travel, around the world. And its only a matter of _45_ until you can make it a reality.”31AremarkBsettleCtourDlove32AfundBquitCswitchDregister33ApowerfulBidealCdevelopedDremaining34ArankedBmodifiedCfollowedDcriticized35AinspireBgrillCunderstandDaccompany36AOccasionallyBHonestlyC
21、CompletelyDTemporarily37AdreamBbuttonCfamilyDgrowth38AplatformBagencyCprocessDcountry39AdullBofficialCnaturalDchallenging40AadultByouthCbossesDagents41AmostBleastCgreatestDworst42Astarted withBshowed offCended upDsearched for43AadviceBcompromiseCbeliefDinformation44AsaveBappreciateCworsenDmake45Ahon
22、orBcareerCtimeDassessment(2022江苏盐城高二期中)A group of people in Xiangtan, in Hunan province, has long been devoted to protecting the Xiang River, which runs through the city. Song Wei, who _46_ near the citys Zhubu Port, is an important member of the group. One day, in 2011, when Song and his friends we
23、re fishing, they noticed industrial wastewater, which was red and _47_ , was pouring into the river, through an underground pipe, from the sewage outlet(污水出口). Song was _48_ , and he was determined to protect the river. Since an individuals _49_ is limited, Song joined Xiangtan Environmental Protect
24、ion Association in 2012. That was the beginning of his _50_ to environmental protection. He often says, “An environmental-protection volunteer should insist on _51_ pollution with courage. Although I feel wronged sometimes, I will never give up.” Over the years, Song has also been active on social-m
25、edia _52_ , including Tik Tok, Weibo and WeChat, where he has _53_ results of his investigations into environmental problems. Song married Liu Yuan in 2013. Song had a _54_ ideato take their wedding photos near the sewage outlet. Liu agreed with her husband. “To help raise peoples awareness of envir
26、onmental protection, it was quite _55_ for us to do so, meanwhile, the river has witnessed our love, and we have also witnessed the _56_ of this place,” she says. Song says he couldnt have _57_ so much without the support of his eco-friendly family. “I hope the green lifestyle will take _58_ in ever
27、yones heart, and our small family can influence more families,” he says. Protectors of Xiang River were _59_ as the Legal Figure of the Year in 2013 by the CCTV for their achievements in protecting the river. Song accepted the award _60_ the group.46Abrought upBgrew upCwent upDcame up47AdeadlyBlivel
28、yCsmellyDorderly48AshockedBcrazyCexcitedDdizzy49AresolutionBcomprehensionCstrengthDepisode50AresponseBsolutionCapproachDdevotion51Aspeaking upBspeaking ofCfighting forDfighting against52AformatsBexhibitionsCplatformsDbroadcasts53AreleasedBrestrictedCrecitedDassigned54AcruelBspecialCstrangeDamusing55
29、AhumbleBcomplicatedCmeaningfulDmiserable56AexpansionBtransportationCtransformationDinfluence57AaccomplishedBaccompaniedCacknowledgedDabandoned58AplaceBrootCactionDapart59ApresentedBrewardedChonoredDgiven60Ain respond toBin return forCfor the sake ofDon behalf of(2021江苏高二期中)Glamping in Shangri-La hel
30、ps tourists discover a passion for the great and challenging outdoors.For the past decade, Constantin, a Frenchman has been _61_ a “glamping”luxurious campingbusiness in Shangri-La in Southwest Chinas Yunnan province.In December 2019, he went back to France for a vacation for several _62_. However,
31、following the _63_ of COVID-19, he found it difficult to return.Fortunately, his _64_ Guillaume was able to get a flight to China in February, 2020, before limitations _65_. Constantin, therefore, has had to pay close attention to his beloved glamping business in China from afar._66_, most of his cu
32、stomers were international guests who were drawn to the beautiful landscape in Shangri-La. But since last year, even with boss _67_, his company has managed to attract _68_ tourists who, unable to travel abroad under the _69_, have discovered the joys of glamping.The company has still managed to _70
33、_ five horse caravans (大篷车) this year, _71_ difficulty due to the pandemic (流行病) and the death of his partner. It was a(an) _72_ loss for Constantin, so he considered closing the business. However, his partners wife _73_ him to keep the business open.Constantin was _74_ able to return to China last
34、month. He has made friends with many _75_, who have helped his foreign guests better understand Yunnan and the Tea Horse Road.61AjoiningBrunningCexpandingDspreading62AhoursBdaysCmonthsDyears63AbreakthroughBbreakdownCdaybreakDoutbreak64ApartnerBfollowerCrelativeDcustomer65Acome into useBcome into for
35、ceCcome into sightDcome into power66AEventuallyBFurthermoreCNeverthelessDPreviously67AdevotedBmissingCabsentDavailable68AdistantBdomesticCformerDpotential69AdebateBconstructionCtermsDcircumstances70AorganizeBproduceCdecorateDassess71AexceptBbeyondCdespiteDbesides72AenormousBslightCappropriateDestima
36、ted73AcommandedBbotheredCapprovedDconvinced74AultimatelyBgraduallyCgenerallyDapparently75AforeignersBlocalsCtouristsDguests参考答案:1B2D3C4A5B6C7A8D9B10D11B12A13C14A15D【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了芝加哥75岁的退休律师亚瑟缪尔登顶珠峰的故事。1考查形容词词义辨析。句意:最令人难以置信的是,他7年前才开始登山。A. unacceptable不能接受的;B. unbelievable难以置信的;C. unbearable难以忍受的;
37、D. uncomfortable不舒服的。根据“A 75-year-old retired lawyer from Chicago recently became the oldest American to ever conquer Everest, the worlds tallest mountain top.”和“he had only started mountaineering seven years before.”可知,尽管亚瑟缪尔只有七年的登山经历,但他却征服了世界最高峰,这是最让人难以置信的事情。故选B。2考查名词词义辨析。句意:亚瑟缪尔小时候,父亲给了他一本关于喜马拉雅山
38、的书,从那以后,他就对登山产生了浓厚的兴趣。A. control控制;B. faith信念;C. pride自豪;D. interest兴趣。根据“And that fascination only _3_ when Barry Bishop, a famous climber and conqueror of Everest, visited his high school in 1964.”可知,当亚瑟缪尔还是一个孩子时,他对登山非常感兴趣。take interest in 意为“对感兴趣”。故选D。3考查动词词义辨析。句意:1964年,当著名的珠穆朗玛峰登山者巴里毕晓普参观他的高中时,这
39、种迷恋才进一步加深。A. spread传播;B. occurred发生;C. grew逐渐开始;增强;D. disappeared消失。根据“when Barry Bishop, a famous climber and conqueror of Everest, visited his high school in 1964.”可知,当珠峰攀登者巴利毕肖普在他学校演讲时,他对登山运动兴趣增强。故选C。4考查副词词义辨析。句意:然而,他从未提起过自己的梦想,直到7年前一位朋友说服他这么做。A. However然而;B. Therefore因此;C. Otherwise否则;D. Instead
40、相反。根据“he never followed his dream of picking up mountaineering”可知,尽管亚瑟缪尔对登山很狂热,但是他从来没有提到自己的梦想,为转折关系。故选A。5考查动词词义辨析。句意:然而,他从未提起过自己的梦想,直到7年前一位朋友说服他这么做。A. reminded提醒;B. convinced说服;C. forced迫使;D. warned警告。根据“him to do so seven years ago.”可知,七年前,他的朋友说服他去追逐登山的梦想。convince sb. to do sth.意为“说服某人做某事”。故选B。6考查动
41、词词义辨析。句意:一旦他这样做了,他就无法停止追寻梦想的脚步。A. discussing讨论;B. sharing分享;C. following跟随,追求;D. mentioning提及。根据“Once he did, he couldnt stop his steps”结合下文他的登山经历可知,一旦亚瑟缪尔开始了登山,他无法停止自己追逐梦想的脚步。follow ones dream 意为“追逐梦想”。故选C。7考查名词词义辨析。句意:起初,穆尔只是成功地爬上了南美洲的高山,最终接受了他毕生梦想的挑战。A. challenge挑战;B. burden负担;C. responsibility责任
42、;D. task任务。根据“Muir cut his mountaineering teeth on mountains in South America and Alaska,”和“Arthur Muir set out to climb Everest.”可知,成功登上南美洲的山脉之后,亚瑟缪尔开始准备向珠峰发起挑战。故选A。8考查名词词义辨析。句意:不幸的是,他在攀登过程中从梯子上摔了下来,伤了脚踝,这一尝试以失败告终。A. career事业;B. campaign运动;C. experiment实验;D. attempt尝试。根据“after he injured his ankle
43、as a result of falling off a ladder during his climb.”可知,2019年的尝试没有成功。故选D。9考查动词词义辨析。句意:去年,珠穆朗玛峰因Covid-19大流行而关闭。A. conquered征服;B. closed关闭;C. inspected检查;D. abandoned抛弃。根据“due to the COVID-19 pandemic (新冠肺炎疫情).”可知,因为新冠疫情的影响,珠穆朗玛峰关闭。故选B。10考查名词词义辨析。句意:今年,他再次尝试,并让自己的名字被载入史册。A. strategy策略;B. experience经验
44、;C. advice建议;D. name名字。根据第一段“A 75-year-old retired lawyer from Chicago recently became the oldest American to ever conquer Everest, the worlds tallest mountain top.”可知,今年,亚瑟缪尔登顶珠峰把他的名字写进了史册。故选D。11考查动词词义辨析。句意:75岁的缪尔刚刚打破了比尔伯克创造的纪录,成为最年长的美国人。A. hold容纳;B. beat打败;C. change改变;D. preserve保存。根据“who was 72 w
45、hen he climbed Everest.”可知,75岁的缪尔打破了比尔伯克创造的纪录。故选B。12考查动词词义辨析。句意:缪尔说:“我一直期待着能爬上珠穆朗玛峰,也不知道在我这个年纪,这能给我带来什么。”A. wondered想知道;B. confirmed确认;C. calculated计算;D. accepted接受。根据“Ive expected to conquer Mount Everest”和“what it would give me at my age”可知,尽管亚瑟缪尔70多岁,但他想知道征服珠峰对他生命的意义。故选A。13考查形容词词义辨析。句意:当我到达山顶的时候,
46、我太兴奋了,以至于我没有真正理解周围发生的事情。A. curious好奇的;B. frightened害怕的;C. excited激动的;D. relaxed放松的。根据“I didnt really absorb what was happening around me.”可知,登顶时,亚瑟缪尔是如此兴奋,以致于他没怎么理会周围发生的事情。故选C。14考查副词词义辨析。句意:我非常担心自己是否有足够的能量和安全下去的能力。A. safely安全地;B. freely自由地;C. quietly安静地;D. steadily稳定地。根据“I was very concerned about e
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-780412.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
