Unit 4 读后续写练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第三册单元重难点易错题精练(牛津译林版2020).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- Unit 读后续写练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第三册单元重难点易错题精练牛津译林版2020 后续 练习 2022 2023 学年 英语 选择性 必修 第三 单元 难点 易错题 精练
- 资源描述:
-
1、Unit 4单元话题读后续写专项练习(名校最新真题)1(2021江苏省仪征中学高二期中)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。It took place in a teachers family. One day, Ben was playing basketball in the living room after school, when he accidentally threw the ball at a vase sitting on the shelf. The vase dropped to the floor and a large piec
2、e broke off. What made Ben more upset was that the vase was not a common decoration but an antique, which was handed down through generations from the 18th century. It was also his mothers favorite possession. To cover his terrible action, the terrified boy glued the pieces together quickly and put
3、the vase back to its place.As the mother herself dusted the vase every day, she naturally noticed the cracks that evening. To her surprise, the repair work was actually very good. At dinner time, she asked her boy if he broke the vase. Fearing punishment, the suddenly inspired boy said that a neighb
4、ors cat jumped in from the window and he couldnt drive it away no matter how hard he tried. It raced round the living room and finally knocked the vase off its shelf. His mother was quite clear that her son was lying, for all the windows were closed before she left for work each morning and opened a
5、fter she returned. However, in the face of her sons nervous eyes and the suspicious looks of the other family members, Bens mother remained calm. She realized she shouldnt just simply blame and punish her son for lying. She came up with another idea.Before going to bed, the boy found a note from his
6、 mother in his room, asking him to go to the study at once. The boy thought he would now be punished, but as he had already lied, he was determined to deny everything to the end, no matter how angry his mum became.In the study, calmly bathed in the light, his mothers face showed no sign of anger. On
7、 seeing her son push open the door and cautiously enter, she took a chocolate box out of a drawer and gave him one.注意:1. 续写的词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。The mother said, “This chocolate is a reward for your imagination: a window-opening cat!”_Now with some chocolates in hand, a sense of guilt well
8、ed up inside the boy._【答案】参考范文The mother said, “This chocolate is a reward for your imagination: a window-opening cat !” Hearing her sincere appreciation, Bens face became red, lowered his head and said a thank-you in a low voice. Surprisingly, the mother took out another chocolate and pressed it in
9、to his hand. “This one is for the delicate repair work you did to the broken vase.” She also added that she was moved by how much the boy cherished the family possessions. At these remarks, Ben felt much ashamed, and had to duck his head even lower. The mother then calmly encouraged Ben to reward hi
10、mself more chocolates for any other merits he had displayed in this event. Now with some chocolates in hand, a sense of guilt welled up inside the boy. After what seemed a long time, he looked up at his mother and admitted that it was not the cat but he that had broken the vase accidentally. He then
11、 asked for punishment. “Im sorry I lied to you, mum. Please take back the chocolate.” Feeling so ashamed, Ben couldnt hold back his tears. He opened his palm wide, ready to return the chocolates. To his surprise, however, his mother placed the whole bag of chocolate in his hand, smiling. “Honesty de
12、serves the best reward, my dear.”【导语】本文以人物为线索展开,讲述了Ben放学后在客厅里打篮球,不小心架子上的花瓶打碎了,虽然他为了掩饰把花瓶拼接好了,但还是被细心的妈妈发现了。Ben因为害怕收到惩罚,撒谎说是猫进来打碎的,结果母亲没有责备Ben,而是通过良好的引导让Ben认识到了自己的错误。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“妈妈说:这巧克力是对你想象力的奖励:一只会开窗户的猫!”可知,第一段可描写母亲是如何“夸奖”Ben的所作所为的,以及Ben的心理。由第二段首句内容“现在手里拿着一些巧克力,一种罪恶感在男孩心里涌了出来”可知,第二段可描写Ben感到羞
13、愧,选择和妈妈道歉。2.续写线索:奖励Ben羞愧承认错误道歉感悟3.词汇激活行为类珍惜:cherish/treasure鼓励:encourage/inspire归还:return /give back情绪类真诚的:sincere / heartfelt感动:move/touche【点睛】高分句型1 Hearing her sincere appreciation, Bens face became red, lowered his head and said a thank-you in a low voice. (运用了现在分词作状语)高分句型2 She also added that sh
14、e was moved by how much the boy cherished the family possessions. (运用了that引导宾语从句)2(2022江苏涟水县第一中学高二阶段练习)阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Mrs. Janson was 75 years old and lived alone in Keevy Street which was a little far from the downtown. Her children all lived in other cities with their family
15、 and only came once in a while. These years, maybe with the pressure of life or just being busy, they visited their mother less. The old lady lived in the house with Sunny her dog. She didnt have the Internet and of course no computer or cell phone. Besides a few conversations in warm days with some
16、 same old neighbors, her only connection with the outside world was the old small screened television and the Post, a local newspaper, which was still sent to her mail box regularly.Out of most peoples expectations, the mail carrier was a young lady. Her name was Morris. She came to the street every
17、 day, only with few exceptions. Different from other mail carriers, she didnt just throw the paper on the yard and cycle away. Most of the time, if she was not too busy, she would stop and came into Mrs Jansons house to have a chat with her, playing with Sunny, who would be happy, running to the gir
18、l and licking her cheeks. In fact, every time Morris was expected to come, the dog would sit in front of the door, looking at the end of the street, obviously waiting for her cycling up. Mrs. Janson would quickly take out the cookies prepared early and make a cup of tea for the kind lady. Every time
19、 she came in, the house would be filled with laughter and happiness.Last Christmas, Mrs. Janson gave Morris some handmade cream to keep her hands from getting so chapped due to delivering mail. The delivering girl thanked Mrs. Janson and put the cream on her hands immediately with great delight, Mrs
20、. Janson was so happy that she could also help someone.注意:续写词数应为150左右。Paragraph 1:One Friday morning, Morris came to Mrs Jansons house as usual._Paragraph 2:She went out to ask the neighbors for help._【答案】Paragraph 1:One Friday morning, Morris came to Mrs. Jansons house as usual. As she was not busy
21、 that day, she decided not just to throw the paper on the yard but to have a look at the old lady. To her surprise, she didnt see Sunny in front of the door. Neither did she find Mrs. Janson sitting in the yard. Feeling strange, she went up to push the door, but it didnt open. She then called loudly
22、, “Mrs. Janson, Mrs. Janson!” But there was no answer.Paragraph 2:She went out to ask the neighbors for help. Four neighbors came together quickly with her to Mrs. Jansons house. They knocked at the door even louder, but their efforts were in vain. Finally, they managed to break into the house, wher
23、e they found Mrs Janson lying unconsciously on the ground of the bathroom, with Sunny running around. They quickly sent the old lady to the hospital. Fortunately, Mrs Janson came to herself hours later. After she learned what had happened, she hugged Morris and thanked her in tears.【导语】本文以人物为线索展开,讲述
24、了Janson夫人一个人住在Keevy街,离市中心有点远,家人也很少来看望她。只有一个年轻的邮递员Morris会经常来和Janson夫人聊天,两人关系很好。这天Morris来看望Janson夫人时,意外发现Janson夫人躺在浴室的地上,失去了意识,于是Morris和邻居一起把她送进了医院,从而救了Janson夫人。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“一个星期五的早晨,Morris像往常一样来到了Janson太太的家。”可知,第一段可描写Morris来到夫人家后发生的事情,她发现家里没有人回应她。由第二段首句内容“她出去请邻居帮忙。”可知,第二段可描写Morris和邻居发现Janson太太
25、倒在了浴室的地方,于是他们合力把Janson太太送进了医院。2.续写线索:来到Janson太太的家没有看到Janson太太找来邻居帮忙发现Janson太太倒在浴室地上送Janson太太去医院Janson太太感谢3.词汇激活行为类决定:decide to / be determined to回答:answer /response赶来:come together quickly / rush to情绪类惊讶:surprise/astonishment感谢:thank/be grateful for【点睛】高分句型1 As she was not busy that day, she decided
26、 not just to throw the paper on the yard but to have a look at the old lady. (运用了as引导原因状语从句和不定式作宾语)高分句型2 After she learned what had happened, she hugged Morris and thanked her in tears. (运用了after引导状语从句,what引导宾语从句)3(2022江苏省苏州实验中学高二期中)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。“Mom! Im home!” John happily s
27、aid and ran into the kitchen. His mom was making cookies near the window. Outside, a robin was singing. Pop-Pop, Johns grandpa, who lived with them after Johns grandma died, came shuffling through the door. Pop-Pop said, “When the robin sings, spring is here.” Johns mom added, “Tomorrow, John, lets
28、do the annual spring cleaning.”The next day John and his mom cleaned the house. When looking at Pop-pops chair, Johns mom said, “That old chair has to go. Well buy Pop-Pop a new one. Lets take it to the roadside. Tomorrow the garbage truck will pick it up.” John agreed because the chair was worn. As
29、 they attempted to move the chair, Pop-Pop came. He tried to stop John and his mom, saying he didnt need a new one. Finally, Johns mom let go of the chair and said, “Well discuss it tonight when Matt gets home.” Matt, Johns dad, was still at work.With a sigh of relief, the old man sank into his chai
30、r. “Pop-Pop, why not get rid of this old chair?” John asked when his mother left the room. “You all dont understand, John,” Pop-Pop whispered. “I sat in this chair, with your grandma right here, when I asked her to marry me. It was so long ago. But when I sit there, I feel shes near. And the night y
31、our father was born, I sat in this chair, too. I was so happy when they placed the tiny baby into my arms.” As Pop-Pop continued telling his connection with the chair, John understood this chair was more like a friend to him.That night, however, when John and Pop-Pop were asleep, Johns parents carri
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-782107.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
