专题06 必修一综合检测-2023年高考英语一轮复习基础知识 基本能力双清(译林版2020) .docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 专题06 必修一综合检测-2023年高考英语一轮复习基础知识 基本能力双清译林版2020 专题 06 必修 综合 检测 2023 年高 英语 一轮 复习 基础知识 基本 能力 译林版 2020
- 资源描述:
-
1、专题06 必修一综合检测-2023年高考英语一轮复习基础知识+基本能力双清(译林版2020) 第二部分阅读 (共两节, 满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWhen you are about to go to a boarding school in England,there are many different questions that may come to mind.But once you look at them with some perspective,you will cer
2、tainly feel easy.Here is a normal boarding day.Early Morning:Usually boarders get up at around 7:00 am and have around an hour to take a shower and put on their uniforms before breakfast.Lessons:Classes start at 9:00 am and every lesson lasts for 50 minutes.After two lessons,at 10:40 am,youll have a
3、 short break.The next period of classes will include two more lessons.Lunch:Lunch is usually held at around 12:30 pm in the dining hall,where youll join your friends to enjoy a hot dish.After an hour of lunch,youll have three or four more lessons to attend.Dinner:At 5:00 pm you will have finished yo
4、ur school lessons for the day.Most boarding schools in the UK offer their full boarders different kinds of hot meals to choose from.Activities/Sports:All boarding schools in the UK provide many different kinds of activities for their boarders,such as football,swimming,golf or art.Prep:An important p
5、art of boarding school life is the supervised homework session known as “prep”Although prep might sound stressful,its a great way for you to keep up with your studies.Free time:Once you have done all your classes and activities,its time to relax.Bedtime:In most boarding schools,the lights go out at
6、around 10:30 pm.Being nervous just before you go to a boarding school is completely normal and understandable.Hopefully,being aware of the usual routine youll be following can help you.Once you are there,you will also see how exciting life in a boarding school in England can be.21What can help you k
7、eep up with your studies in the boarding school? ADoing activities.BHaving lessons.CEnjoying free time.DSupervised homework sessions.【答案】D【解析】 细节理解题。根据文章第七段“An important part of boarding school life is the supervised homework session known as prepAlthough prep might sound stressful,its a great way f
8、or you to keep up with your studies.”可知,监督作业环节可以帮助你赶上学习。22What do we know about boarding schools in England from the text? AClasses usually start at 8:30 am.BStudents can have a short break after four lessons.CThey dont give students any free time.DThey turn off the lights at around 10:30 pm.【答案】D【解
9、析】细节理解题。根据文章第九段“In most boarding schools,the lights go out at around 10:30 pm.”可知,大多数寄宿学校晚上大约10:30熄灯。23What is the purpose of the text? ATo help students know about boarders life.BTo attract more students to boarding schools.CTo introduce a new school life.DTo advertise for boarding schools.【答案】A【解析
10、】写作意图题。本文介绍了英国寄宿制学校的一些情况,其目的是帮助学生了解寄宿学校学生的生活。BIf youre a sports fan,you have definitely heard the word “hat trick”.Based on a definition given by the Oxford Dictionary,a hat trick is essentially an achievement,by either the offensive or defensive player in a game,who achieves a performance by comple
11、ting three goals,within a given time or within the fixed rules,completing which would earn you a “hat trick”.This could be the scoring of three goals,in games like soccer or the taking of three strikes like in baseball.But certain restrictions must be followed.The word was first used in 1858 in the
12、game of cricket.Back in those days,the fans would hold a collection of proceeds (收入) for any player who performs extraordinarily in a game,and that collection is awarded to the player.So when a bowler named H.H.Stephenson took three wickets (板球中的三柱门) in a row with three successive balls,the observer
13、s bought a hat and gifted it to him along with one of the three balls,which later spread to other sports events like soccer and became a tradition.So,we covered the “hat” bit.But what about the “trick”?Back in the 19th century,magicians performed the famous hat trick that included pulling rabbits an
14、d doves out of a top hat.That became known as the “Hat-Trick”.Now let us see what meaning it took on in soccer (football). In soccer,a player scoring three goals in a single game at any point of time is known as a hat trick.Any goal scored in a penalty shootout (点球) is not added towards a hat trick,
15、but shots taken in added time and extra time still count. A player who achieves this is awarded. A “perfect hat trick” is a type of hat trick where the individual player scores one goal with his left foot,one with his right,and one as the result of a header.This can be achieved in any order. Three s
16、uccessive goals by a player is called a “perfect hat trick”.24.The author may agree that in the 19th century .A.the Oxford Dictionary gave the definition of a hat trickB.the word of a hat trick was first used in a game of cricketC.the fans began to hold a collection of proceeds for playersD.rabbits
17、and doves became a must in a magic performance【答案】B【解析】细节理解题。根据第三段中的“The word was first used in 1858 in the game of cricket”可知答案。25.What does Paragraph 4 mainly deal with?A.The definition of a hat trick.B.The usage of a hat trick.C.The hat of a hat trick.D.The origin of a hat trick.【答案】D【解析】主旨大意题。根据
18、该段的“So,we covered the hat bit.But what about the trick?”以及“That became known as the Hat-Trick”可知,上一段讲清楚了“帽子”的由来,本段谈到的就是“hat trick”的起源。26.What will a football player be awarded with if he scores a hat trick?A.A penalty shootout.B.The extra time.C.The match ball with a hat.D.The outcome of the match.【
19、答案】C【解析】推理判断题。根据第三段可知,在板球比赛中,H.H.Stephenson上演了帽子戏法,根据“the observers bought a hat and gifted it to him along with one of the three balls,which later spread to other sports events like soccer and became a tradition.”可看出答案。27.A perfect hat trick means three goals in a row are scored .A.by using the sam
20、e body partB.by the same playerC.in a single half gameD.in the same half court【答案】B【解析】细节理解题。根据最后一段中的“Three successive goals by a player is called a perfect hat trick”可知,此处的a player就是指同一个球员。C I was given the book Running on Faith written by Jason Lester as a birthday gift last month.After I started
21、reading,I really couldnt keep my eyes off it.It is always inspiring to read a story of someone who has gone through obstacles to reach his goals.Jason Lester is a disabled (残疾的) extreme athlete.When he was twelve years old,a fast car ran a red light and hit him.Then he was sent into the hospital wit
22、h twenty broken bones.However,Jason loved sports and he still wanted to be a good athlete.He began running and taking part in duathlons( 铁人两项) in high school.Years later in 2004,he decided to start training for the Ironman,and has competed in many extreme races since then.In 2008,Jason became the fi
23、rst disabled athlete to complete the Ultraman (320 miles of biking,swimming and running),and it led him to an ESPY award (奖项) for Best Male Athlete with a Disability in 2009.If you are in a bad situation and dont know what to do now,Running on Faith is a good book for you.If you love running and wan
24、t to reach some race goals,this book is good for you,too.Anyway,this book is worth reading for everyone who loves reading and wants to turn dreams into reality.28.What does the underlined word “obstacles” in Paragraph 1 mean?A.Arrangements.B.Worries. C.Difficulties.D.Experiences.【答案】C【解析】词义猜测题。结合上文“
25、It is always inspiring to read a story of someone who has gone through”以及下文to reach his goals可知一个人为了实现目标而经历重重困难的故事总是令人鼓舞的。可知划线单词意思为“困难”。故选C项。29.What happened to Jason Lester when he was 12?A.He ran a red light and got injured.B.He was seriously hurt in the accident.C.He lost the courage to be an ext
26、reme athlete.D.He decided to play baseball after the accident.【答案】B【解析】细节理解题。根据第二段中的“When he was twelve years old,a fast car ran a red light and hit him.Then he was sent into the hospital with twenty broken bones”可知12岁时,Jason Lester在事故中受了重伤。故选B项。30.What does the underlined word “it” in Paragraph 3 r
27、efer to?A.Taking part in duathlons.B.Training himself in running.C.Competing in many extreme races.D.Completing the Ultraman.【解析】D【答案】词义猜测题。结合上文“In 2008,Jason became the first disabled athlete to complete the Ultraman (320 miles of biking,swimming and running)”及下文“led him to an ESPY award (奖项) for B
28、est Male Athlete with a Disability in 2009”可知贾森成完成了Ultraman使得他在2009年获得ESPY最佳残疾人男运动员奖。故可知it此处指代“完成Ultraman”,故选D项。31.Why does the author write the last paragraph?A.To show how dreams can come true.B.To explain why Running on Faith is popular.C.To recommend reading Running on Faith.D.To explore the way
29、 to be a good athlete.【答案】C【解析】根据最后一段“If you are in a bad situation and dont know what to do now,Running on Faith is a good book for you.If you love running and want to reach some race goals,this book is good for you,too.Anyway,this book is worth reading for everyone who loves reading and wants to t
30、urn dreams into reality.”可知作者写这一段是为了建议读者阅读Running on Faith。故选C项。DWhat are martial (武术的)arts and swordsmen like?To most Chinese,the answer to this question can be found in the works of the novelist Jin Yong,whose real name was Zha Liangyong,died in Hong Kong,China,aged 94.The news soon spread all ove
31、r Chinese mainland,where he inspired a generation,guiding them into the world of Wuxia,namely,swordsmen.In his books,readers can learn about Chinese calligraphy(书法),painting,music,medicine and wine.He was the most successful writer in popularizing traditional Chinese culture.Chinese people had a dee
32、ply-rooted admiration for noble qualities and love for the country.So he won many peoples hearts.Many people are fond of watching films and TV dramas adapted from his books,which influenced many peoples personality and value.Jins influence knew no national boundary.No matter in New York,Singapore or
33、 Vancouver,where there are Chinese,there are his readers.His death marks the end of an era for martial art novels.We can hardly expect to see other writers with such influence and artistic achievement as him.In terms of writing technique,Jin borrowed from Western plays.Some of his plots were just li
34、ke ancient Greek tragedy.For instance,in his Demi-Gods and Semi-Devils (天龙八部),the hero was like a tragic figure in Greek mythology.Writers in the West created new worlds like the one in The Lord of the Rings or Harry Potter.If there is an imagined world in China,that is the world with martial arts a
35、nd swordsmen Jin wrote for us.32.How does Jin influence his readers?A.By making films and TV dramas.B.By making his readers read his books.C.By making his readers love for country.D.By making traditional Chinese culture popular.【答案】D【解析】细节理解题。根据第二段第二句“He was the most successful writer in popularizin
36、g traditional Chinese culture.Chinese people had a deeply-rooted admiration for noble qualities and love for the country.So he won many peoples heart.(他在推广中国传统文化方面是最成功的作者。中国人崇尚高贵的品质和爱国之情。因此他赢得了人们的心。)”可知,金先生是靠传播中国传统文化影响了他的读者。故选D项。33.What can we learn from Paragraph 3?A.Jin knew no national boundary.B
37、.Other writers can get achievement as him.C.An era of martial art novels was ended as he died.D.People live in foreign countries are his readers.【答案】C【解析】细节理解题。根据第三段第三句“His death marks the end of an era for martial art novels.”可知,他的逝去标志着一个武侠小说时代的终结。故选C项。34.By which did Jin make his writing technique
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-829468.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
