《创新设计-课堂讲义》2016-2017学年高中英语(人教版必修三)文档 UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 配套文档单元检测(一) WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 创新设计-课堂讲义
- 资源描述:
-
1、单元检测第卷第一部分听力(略)第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ACultural events that take place in Edinburgh during August draw most peoples attention,but plenty of other festivals can also entertain you throughout the rest of the year.Ceilidh Culture FestivalWhere:variou
2、s placesWhen:Date late Mar/early AprTel & Website:228 1155,www.ceilidhculrure.co.ukBacked by the local authorities,this is a communityfocused celebration of traditional Scottish music,dance,song and storytelling.Citywide over a period of nearly four weeks,prices are different for different events.Be
3、ltane Fire FestivalWhere:Calton Hill,Calton Hill & BroughtonWhen:30 AprWebsite:www.beltane.orgAn ancient tradition marking the shift from winter to spring,the Beltane fire festival was revived (恢复) in the 1980s and has grown into quite a drama:fire,costume,bodypaint,dancing and drumming.If the weath
4、er holds,it can attract up to 12,000 people.Tickets cost around 5 in advance from the Hub; a limited number are available for 7 on the night.Doors Open DayWhere:various placesWhen:weekend,late SeptTel & Website:557 8686,www.cockburnassociation.org.ukEach year,heritage (遗产) body the Cockburn Associat
5、ion works with organizations and individuals (个人) to allow public access to buildings that few people usually get to seeeverything from private homes to lighthouses.Its all free.Capital ChristmasWhere:various placesWhen:late Nov till early JanWebsite:What started out as a few accidental events has g
6、rown into a large,popular,citywide festival.The main part is the Winter Wonderland in Princes Street Gardens,including fairground (露天市场) rides,crafts market,a skating rink (溜冰场) and the Edinburgh Wheel(a Ferris wheel next to the Scott Monument).21.In order to find out more about the Ceilidh Cultural
7、 Festival,you can visit .A.www.cockburnassociation.org.ukB.www.ceilidhculrure.co.ukCD.www.beltane.org答案B解析细节理解题。根据“Ceilidh Culture Festival中的Tel & Website:228 1155,www.ceilidhculrure.co.uk”可知为了找到更多关于Ceilidh Cultural Festival的信息,可以打电话228 1155,还可以登录网站www.ceilidhculrure.co.uk。故选B。22.People celebrate th
8、e Beltane Fire Festival to .A.exhibit ancient architectureB.celebrate the invention of fireC.celebrate traditional Scottish musicD.celebrate the shift from winter to spring答案D解析细节理解题。根据Beltane Fire Festival中的“An ancient tradition marking the shift from winter to spring,the Beltane fire festival was
9、revived.”可知这个节日是为了庆祝从冬季到春季的更替。故选D。 23.Doors Open Day may be on .A.a Monday in late SeptemberB.a Saturday in late SeptemberC.a Saturday in late NovemberD.a Monday in late November答案B解析细节理解题。根据Doors Open Day中的“When:weekend,late Sept”可知选B。BI want to be a writer,an inventor,a social worker,and mayor of
10、New York City.My future is no great mystery(谜) to me,and yours doesnt have to be a mystery either! All it takes is a goal,a little planning,and a lot of selfconfidence.I get excited when I think about what I can do,and so should you.Every dream can become a reality if you work at it.You dont have to
11、 limit yourself to doing just one thing.I want to do lots of things,like Benjamin Franklin.He was a writer,an inventor,a politician,and a scientist.Having a goal,something you really want to do,is a good place to start in solving the mystery of your future.It gives you something to work toward.Your
12、goal may seem impossible at first,but if you break it down,it wont seem so hard.Remember,a goal is something you really want to do,not what someone else wants you to do.Other people can help you figure out your future,too.People who do what you want to do are your greatest resources.To find out what
13、 they do,you can volunteer to help them,do an internship,or even just talk to them.Visiting your parents jobs,going to career fairs,and taking part in afterschool programs are other good choices.The Internet and the library are great places to research organizations and programs for young people.You
14、 can also read biographies of people who inspire you,which can help you see how other people reached their goals.If youre not certain about your future,explore different careers by asking yourself what you really like to do.Be realistic when you make your goals but allow a little room for dreaming.R
15、emember,its OK youre leaving your future to be a little mysterious.Thats what makes it so exciting.Someday you may be an astronaut,a carpenter,an ambassador,a writer,a ballet dancer,or whatever else interests you.You may even do it all!24.According to the author,which is a good way of carrying out a
16、 plan to achieve a goal?A.To work on several plans at once.B.To break it down into manageable steps.C.To daydream about a satisfactory outcome.D.To spend a few minutes planning every day.答案B解析细节理解题。根据第三段第三句“Your goal may seem impossible at first,but if you break it down,it wont seem so hard.”可知,实施一个
17、计划达到目标最好的方法是将它分解成可以实施的步骤。故选B。25.What is the author trying to do in Paragraph 4 of the selection?A.To make reader know useful resources.B.To inform the reader about the workplace.C.To encourage the reader to do well in school.D.To try to persuade the reader to try several careers.答案A解析推理判断题。根据第四段第二句“
18、People who do what you want to do are your greatest resources.”可知,作者想让读者知道怎么利用资源。故选A。26.Which activity would help a person to be realistic when he makes his goal?A.Following people one admires.B.Feeling attracted to different careers.C.Writing about hopes and dreams.D.Seeking information about caree
19、rs.答案D解析细节理解题。根据倒数第二段最后一句“If youre not certain about your future,explore different careers by asking yourself what you really like to do.”和最后一段首句“Be realistic when you make your goals but allow a little room for dreaming.”可知,当制定目标的时候,寻找不同职业的信息可以让你现实一些。故选D。27.What is the effect of listing many differ
20、ent jobs in the opening and closing paragraphs?A.It proves there are many reasonable goals.B.It encourages people to focus on one goal.C.It stresses the many exciting career choices.D.It shows how the author combines all these careers.答案C解析推理判断题。通读全文可知,作者在首段和尾段列举了不同的职业是为了说明有很多令人兴奋的职业选择。故选C。CAfter th
21、e examination,the doctor told my parents my sight would get worse and that I would lose my sight finally.On the way home from hospital,no one said a word.One day,would I only imagine the scenery beyond the glass rather than see it?That September,I entered middle school.Most nights I had homework tha
22、t included an armful of books to read.To keep up with other children,I took great trouble to finish the task.With my nose a couple of inches from the page,I was tired easily.Whats worse,after I had read several pages on my own,the words slipped off the page into inky pools.However,then I did not hav
23、e audio books and electronic devices like kids do now.Instead,Mom volunteered to read out loud.Mom worked parttime,cleaned the house,cooked and spent time with Grandma.In spite of being so busy,she showed up in my room like clockwork.She put on her reading glasses.Mom always thought those glasses ma
24、de her look old.To me,she looked like a teacher.In my room,Moms voice raced with the ticking of the clock.Being forced to focus on listening,I found a way to keep my marks up and compete with the other kids.When the teacher asked a question,I raised my hand with confidence.Teachers praised me for ha
25、ving a good memory.Reading removed my fear for my failing sight,reading also made me curious about other peoples challenges and how they managed.Though I could not use my eyes to fix on each passage,my mind lit up with every new book.True to what the doctor said,the worst came,but thanks to Mom,my s
26、ense of hearing now allows me to “see”.This was the most precious gift from a mother to her child.28.Why did the author and his parents keep silent on their way back home from hospital?A.They all wanted to have a good rest.B.The author didnt do well in the exam.C.What the doctor said made them worri
27、ed.D.They focused on the scenery along the road.答案C解析推理判断题。根据第一段首句“.the doctor told my parents my sight would get worse and that I would lose my sight finally.”可知,医生告诉了他们一个噩耗,由此推断一家人的心情非常糟糕。故选C。29.How did the author manage to get high marks?A.By being confident.B.By reading as many books as possible
28、.C.By getting help from his classmates.D.By listening carefully.答案D解析030.We can learn from the text that .A.the authors sight recovered finallyB.reading made the author more sensitiveC.the authors mother didnt work to look after him D.reading made the author not worry about his sight答案D解析细节理解题。根据第四段
29、倒数第二句“Reading removed my fear for my failing sight.”可知,作者通过阅读消除了自己的恐惧,不再担忧自己的视力问题。故选D。31.Which of the following could be the best title of the text?A.My Eyesight TroubleB.An Unforgettable ExperienceC.With Ears Wide OpenD.About Mothers Love答案C解析标题归纳题。本文讲述了作者自己在视力衰退后是如何利用听觉来生活、学习的,由此判断C选项内容符合文章中心。故选C。
30、DThere are around 6,000 living languages in the worldand at least half of these are in danger.In every part of the world,languages are disappearing.In fact,one scientist has said that languages are in more danger of extinction than birds or animals.Professor Steve Sutherland of the University of Eas
31、t Anglia says that in the past 500 years 4.5 percent of languages have died outcompared with 1.3 percent of birds,and 1.9 percent of mammals.Languages come and go,and thousands have gone exactly without leaving any trace(痕迹).Only a very fewBasque,Greek and Latin among themhave lasted more than 2,000
32、 years.But it seems that the pace of their disappearance is becoming quicker.The Ethnologue,a database of all the languages spoken in the world,states that 417 languages are spoken by so few people that they are in the final stages of becoming extinct.If very few people speak a language,it will prob
33、ably die out.Languages may be lost through migration(迁徙),as people move from small towns to city centers,or when environments are destroyed by the search for oil or wood.Natural disasters can also devastate populations,and along with them,their language.Governments also play a role in the extinction
34、 of languages.The need to establish “official languages”,for a country to educate its children and carry out its business,had a disastrous effect on many small languages.What is lost if a language is lost? Some people argue that languages die as the human race develops.Obviously there could be great
35、 benefits if everyone in the world spoke the same languagesome industries already reflect(反映) this,with English essential for pilots and air traffic controllers.But there are more important things than convenience.As languages are lost,whole ways of life and knowledge may be lost along with them.To
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-787741.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
小学数学思维培养掌中宝·2级.pdf
电磁感应2课件.swf
