分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型【优化指导】(全国通用)2022高考英语总复习 课时作业35 新人教版.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:797323
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:8
  • 大小:52.24KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    优化指导 【优化指导】全国通用2022高考英语总复习 课时作业35 新人教版 优化 指导 全国 通用 2022 高考 英语 复习 课时 作业 35 新人
    资源描述:

    1、【优化指导】(新课标全国)2022高考英语总复习 课时作业35Unit5选修7一、单项填空1President Barack Obama has asked his economic team for _recovery plan that creates 2.2 million jobs,for_US economy is losing jobs at an alarming rate.Aa;theBthe;theC/;the Da;/解析:考查冠词。第一个空表示“一项”计划,因此用不定冠词a;第二个空特指美国经济,因此用定冠词the。答案:A2Research universities h

    2、ave to keep up with the latest computer and scientific hardware_the price.Anot to mention Bin addition to Con account of Dregardless of解析:考查短语意义。句意:研究机构必须坚持更新使用最新的计算机和科学硬件而不考虑价格。not to mention“不提及”;in addition to“另外还有,补充”;on account of“因为”;regardless of“不考虑,不管”。故D项符合题意。答案:D3_we think of Rose,we have

    3、 to admit that shes a specialist in this field.AWhichever BWhatCWhatever DHowever解析:whatever引导的是让步状语从句,且whatever作think的宾语。句意:不论我们对Rose评价如何,我们不得不承认她是那个方面的专家。答案:C4_ wants to keep fit needs to exercise often and pays more attention to every meal.AAnyone BThose whoCWhoever DWhichever解析:考查主语从句。A选项缺少定语从句的

    4、引导词,不正确;B选项可构成定语从句,但不符合主谓一致的原则;D选项表示在特定范围内选择,而该句没有指定的范围,可以排除。whoeveranyone who。句意:想保持健康的人必须经常锻炼而且要更加注意每一餐的饮食。答案:C5The boss ordered the work _ in three days.Afinish Bto finishCto be finished Dfinished6_ in charge of the shopping center has upset him for quite a long time.ALeft BBeing leftCHaving left

    5、 DTo leave解析:考查非谓语动词的用法。宾语him和选项leave之间是被动关系,因此用ing形式的被动结构作主语。句意:他被留下来去负责商贸中心的事务这件事使得他烦恼了好长时间了。答案:B7_Tom was worried seemed obvious to everyone present at the meeting.AWhat BWhichCThat DHow解析:考查名词性从句。此题中无论把Tom was worried部分看作是“系表结构”,还是看作“被动语态”,worry后都不再缺少宾语,既然主语从句部分不缺少成分,因此选that。只有把worried后加上介词about

    6、此题才能选用what。答案:C8I called the airline to_ my flight reservation a week before I left for Canada.Aappoint BobtainCconfirm Dadmit解析:考查动词词义辨析。confirm“确定,证实”;appoint“任命,约会”;obtain“得到,获得”;admit“承认”。由句意可知,我给航空公司打电话的目的是想确定一下我在动身去加拿大提前一周的航班的预订。答案:C9What is that building?_ the sports equipment is stored.AThat

    7、s the building whichBThat is in whichCThe building thatDThats where解析:句意:那座大楼是干什么用的?那是用来储存体育器械的地方。where 引导的从句作表语。答案:D10Children are _ with their studies because they are expected to do far better than they can.Afed up Bgiven upCcaught up Dput up解析:考查短语辨析。句意:由于大人对他们的学习上的期望值太高,所以孩子们对学习很厌烦。be fed up wi

    8、th “对感到厌烦的”。答案:A11In some countries,_ are called public schools may not be owned by the government.Awhich BasCthat Dwhat解析:what引导的是主语从句,在从句中what作主语。答案:D12The president stood by a window inside the room,_,looking over the square.Awhere I entered Binto which I enteredCwhich I entered Dthat I entered解析

    9、:what引导的是主语从句,在从句中what作主语。答案:D13My brother is very tall.The little bed wont _ for him.Aprepare BmatchCfit Ddo解析:本题主要考查动词的意义、用法区别。do此处是不及物动词“行,合适”。答案:D14Do you still remember how many years ago _ we got to know each other for the first time?Awas it that Bit was thatCwhen it was Dwhen was it解析:考查强调句。本

    10、题是对how many years ago引导的特殊疑问句的强调,因为作宾语从句,因此用陈述语序。答案:B15Tom survived in the accident when he fell overboard yesterday.He _escaped drowning.Ararely BslightlyCnarrowly Dhardly二、阅读理解AI wasnt surprised when I read that actress Helen Hunt recently stated that she would never allow her young daughter to be

    11、come a child star.Ms Hunt is the daughter of a Hollywood technical director,and grew up in Hollywood.Now in her late 40s,she started acting and modeling when she was eight and has probably seen a lot over those years in show business.She has had a successful career.She earned four Golden Globes and

    12、four Emmys.She also attained the top honor of her profession when she won the Best Actress Academy Award for her role in the 1992 movie,As Good As It Gets.Given those accolades,Ms Hunt is successful.There is no doubt that her early experiences as a child star prepared her for what has been an outsta

    13、nding adult career.Given those achievements,why would this star declare shell never allow her daughter,now at the age of six,to follow in her footsteps?Everyone familiar with the entertainment scene is aware of the reasons for her attitude.Recent tabloid(小报)news headlines featuring the troubles of f

    14、ormer child stars,among them Lindsay Lohan,Britney Spears and the late Gary Coleman,may answer the question.Although Ms Hunt managed to become a successful grownup star,she apparently believes shes an exception.What Ms Hunt may be suggesting is that many very young stars go through unnatural childho

    15、ods on movie and TV sets.While theyre earning big incomes,theyre so pampered(纵容)by directors and praised by fans;they may get false impressions that their lives will always be that way.Then,within a few years,when faced with reality,theyre hurt and confused.After all the overwhelming affection,they

    16、find they cant deal with the problems.Thats often when drugs and alcohol take over their lives.Helen Hunt has some other reasons why she doesnt want her daughter to be in the entertainment business.Many child stars can never make a successful transition to meaningful adulthood.However,as with many H

    17、ollywood movies,I believe there are both good and bad scenes about how it can be played out in real life.尽管著名女演员Helen Hunt是童星出身,但她不同意六岁的女儿演电影,因为她认为,许多童星的未来都是悲剧。1According to the passage,Ms Hunt _.Ahas been acting for about 30 yearsBentered Hollywood when she was a little girlCis the daughter of a fa

    18、mous actorDwas a model when she was six解析:推理判断题。根据第一段Now in her late 40s,she started acting and modeling when she was eight可推断,答案为A项。答案:A2The underlined word“accolades”in Paragraph 2 probably means“_”AdifficultiesBawardsCsalaries Dopinions解析:词义猜测题。根据前文She earned four Golden Globes and four Emmys.和.w

    19、hen she won the Best Actress Academy Award.可推断,答案为B项。答案:B3The author thinks Helen Hunts success is mainly due to_.Aher hard workBthe help of a technical directorCher experiences as a child starDher talent and good luck解析:细节理解题。根据第二段There is no doubt that her early experiences as a child actor.an out

    20、standing adult career.可知,答案为C项。答案:C4From the passage we can conclude that_.Afew child stars will succeed in the futureBthere is no way to save the entertainment businessCthe author has a different opinion about child starsDmeaningful adulthood only belongs to nonchild stars 解析:推理判断题。根据末段I believe th

    21、ere are both good and bad scenes about how it can be played out in real life.可推断,答案为C项。答案:CBIt was only a few weeks after my operation,and I went to Dr Belts office for a checkup.I still had terrible pain from the scar.As usual,I was taken to an examination room to have my blood drawn,againa terrify

    22、ing process for me,since Im so frightened of needles.I lay down on the examining table.Ramona entered the room.Her warm bright smile was familiar,and stood out in contrast to my fears.Id first seen her in the office a few weeks earlier.She wasnt my nurse that day,but I remember her because she was l

    23、aughing.She laughed in deep,round and rich tones.I remember wondering what could be so funny behind that medical door.What could she possibly find to laugh about at a time like this?So I decided she wasnt serious enough about the whole thing and that I would try to find a nurse who was.But I was wro

    24、ng.This day was different.Ramona had taken my blood before.She knew about my fear for needles,and she kindly hid them under a magazine with a bright blue picture.As we opened the blouse,the fresh scar on my chest could be seen.She said,“How is your scar healing?”I said,“I think pretty well.I wash ar

    25、ound it gently each day.”The memory of the shower water hitting my numb chest flashed across my face.She gently reached over and ran her hand across the scar,examining the smoothness of the healing skin and looking for any irregularities.I began to cry gently and quietly.She brought her warm eyes to

    26、 mine and said,“You havent touched it yet,have you?”And I said,“No.”So this wonderful,warm woman put her hand on my pale chest and she gently held it there.Then in soft tones she said,“This is part of your body.This is you.Its okay to touch it.”But I couldnt.So she touched it for me.The scar.The hea

    27、ling wound.And beneath it,she touched my heart.That night as I lay down to sleep,I gently put my hand on my chest and left it here until I fell asleep.I knew I wasnt alone.作者通过描述自己的术后检查经历赞扬了一位非常体贴的护士。5The author went to Dr Belt after the operation mainly to _.Aclear the chargesBhave a medical examin

    28、ationChave the blood drawnDtalk with the nurse解析:细节理解题。根据第一段It was only a few weeks after my operation,and I went to Dr Belts office for a checkup.可知,答案为B项。答案:B6What is the RIGHT time order of the authors experiences in the hospital?aI considered Ramona careless.bI first met Ramona in the office.cRa

    29、mona entered the examination room.dI lay down on the examining table.eRamona gently touched my scar.Adabec BabcdeCbadce Dbaced解析:细节理解题。根据第二段I lay down on the examining table.Ramona entered the room.So I decided she wasnt serious.和第五段She gently reached over and ran her hand across the scar.可知,答案为C项。答

    30、案:C7Which of the following words best describes Ramona?ACaring. BCasual.CCold. DBrave.解析:推理判断题。根据第三段She knew about my fear for needles.with a bright blue picture.和倒数第二段So this wonderful,warm woman.she gently held it there.可推断,答案为A项。答案:A8What is the best title for the passage?AMy fear for needlesBMy first touch of the scarCRamonas warm smileDRamonas touch

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:【优化指导】(全国通用)2022高考英语总复习 课时作业35 新人教版.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-797323.html
    相关资源 更多
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及答案(夺冠).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及答案(夺冠).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及答案(夺冠系列).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及答案(夺冠系列).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及答案免费.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及答案免费.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及答案下载.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及答案下载.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及答案一套.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及答案一套.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及答案1套.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及答案1套.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(黄金题型).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(黄金题型).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(预热题).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(预热题).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(精练).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(精练).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(研优卷).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(研优卷).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(新).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(新).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(夺分金卷).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(夺分金卷).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(典型题).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(典型题).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案一套.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案一套.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案1套.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案1套.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及一套完整答案.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及一套完整答案.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及1套参考答案.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及1套参考答案.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题加下载答案.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题加下载答案.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题全面.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题全面.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题免费答案.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题免费答案.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题免费下载答案.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题免费下载答案.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题ab卷.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题ab卷.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题a4版可打印.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题a4版可打印.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养提升卷(黄金题型).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养提升卷(黄金题型).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养提升卷(达标题).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养提升卷(达标题).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养提升卷(能力提升).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养提升卷(能力提升).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养提升卷(考试直接用).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养提升卷(考试直接用).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养提升卷(综合卷).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养提升卷(综合卷).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养提升卷(真题汇编).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养提升卷(真题汇编).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1