新教材2021-2022学年人教版英语必修第三册模块检测 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年人教版英语必修第三册模块检测 WORD版含解析 新教材 2021 2022 学年 人教版 英语 必修 第三 模块 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、模块综合检测第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AFor thousands of years, humans have built cities.Some of our oldest cities have managed to maintain pieces of their original characteristics while others have disappeared completely.One of these lost cities belonged to
2、 the Anasazi people who lived in Chaco Canyon in New Mexico.They built houses along the river that ran through the valley.For nearly 300 years, the Chaco Canyon was the population centre of many desert cities.Now nothing is left of this busy city but ruins.Scientists think that drought may have made
3、 the Anasazis food hard to get or that some kind of disease killed off many of the people.However, no one knows for sure what happened to the people of the Chaco Canyon.Another lost city sits high atop the Andes Mountains in Peru: the city of Machu Picchu.It was once among the most powerful cities i
4、n South America.It was home to the Incan emperor.In 1527, its citizens packed up their belongings and moved for unknown reasons.Scientists guess that smallpox, a disease brought by European explorers, was the cause of Machu Picchus downfall.Today, tourists from all over the world climb thousands of
5、steep stone steps to view the ruins of this once great city.Yet another city that is no more was called Pompeii.This was one of the wealthiest cities of ancient Italy.This beautiful seaside city was a lively centre of trade.However, a storm of lava, smoke, and ash from Mt.Vesuvius buried the city of
6、 Pompeii, putting an end to its prosperity.Scientists have studied the ruins of Pompeii, which led to new discoveries about ancient civilizations of Europe.Humans have always built cities as centres for trade, business, and family life.Cities that have been lost provide information about the past, h
7、elping to inform our future.By studying lost cities, we can learn how to preserve our current cities.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了三座古城消失的原因和结果。希望通过研究这些已经消失的城市,可以学习如何保护我们现在的城市。1Machu Picchu was once among the most powerful cities in South America because Ait was the centre of the Inca EmpireBit was located hi
8、gh atop the Andes MountainsCit was founded by powerful European explorersDit is visited by numerous visitors throughout the worldA细节理解题。根据第二段中“It was once among the most powerful cities in South America.It was home to the Incan emperor.”可知,Machu Picchu曾经是南美洲最有影响力的城市之一,因为它是印加王国所在地,是印加帝国的中心。故选A。2The w
9、riter introduces the three lost cities mainly by Amaking a comparisonBstating causes and effectsCexpressing his own opinionsDlisting numbers and examplesB推理判断题。第二段中提到城市Chaco Canyon消失的原因“Scientists think that drought may have made the Anasazis food hard to get or that some kind of disease killed off
10、many of the people.(科学家们认为,干旱可能导致阿纳萨齐人难以获得食物,或者某种疾病夺去了很多人的生命。)”;关于城市Machu Picchu消失的原因“Scientists guess that smallpox, a disease brought by European explorers,was the cause of Machu Picchus downfall.(科学家们猜测由欧洲探险家带来的天花是Machu Picchu衰败的原因。)”;关于意大利的城市Pompeii消失的原因“a storm of lava, smoke, and ash from Mt.V
11、esuvius buried the city of Pompeii, putting an end to its prosperity.(来自维苏威火山的岩浆、烟雾和火山灰掩埋了庞贝城,终结了它的繁荣。)”由此可以推断,文章是通过陈述三座古城消失的原因和结果来介绍它们的。故选B。3What message does the author want to convey in the last paragraph?AWe should set up powerful cities for a competitive world.BWe should pass on certain customs
12、 of ancient civilizations.CWe should figure out how to protect our cities from disease and starvation.DWe should learn from the past to ensure that we do not lose cities in the future.D细节理解题。根据文章最后一段中“Cities that have been lost provide information about the past, helping to inform our future.By stud
13、ying lost cities, we can learn how to preserve our current cities.(已经消失的城市提供了关于过去的信息,帮助了解我们的未来。通过研究消失的城市,我们可以学习如何保护我们现在的城市。)”可知,我们应该从这些已经消失的城市中吸取教训,以确保我们在未来不会失去现在的城市。故选D。BErnest Hemingway,like all writers,means different things to different people.To some,he represents a hunting,drinking,smoking,and
14、 aggressive male.To my high school mind,he was just some old white guy going on about a fisherman desperate to catch a large sea fishthough Ms.Frederieks,my English teacher,had forced us to read The Old Man and the Sea,I didnt come to appreciate it,nor any of Hemingways books,until much later.But in
15、 my early 20s,someone mailed me a dusty copy of Hemingways first novel,The Sun Also Rises.Id never read anything quite like itand havent since.Today marks the 90th anniversary of the publication of that book,a masterpiece of the form,The Sun Also Rises is a rare achievement in its power.Its brief ye
16、t evocative(引起共鸣的)sentences made a strong impression as I was beginning to develop my own love of words;“Dont you ever get the feeling that all your life is going by and youre not taking advantage of it?”one character asks narrator Jake,an American newspaper reporter.“Do you realise youve lived near
17、ly half the time you have to live already?”None of Hemingways other works,though some were good and even great,quite expressed the idea of desire and longing that his first novel does.But theres also an obvious sadness that affects the entire novel,which,in truth,is what attracted me more than anyth
18、ing.How could these depressed and often insufferable characters be drawn so beautifully?And how on earth could such simple,undecorated writing carry this kind of emotional weight?Nathaniel Hawthorne says it best,“Easy reading is extremely hard writing.”But for me,its much more than that.When I read
19、The Sun Also Risesand I go back to it every few yearsIm instantly transported to Pamplona,where Hemingways characters go to watch the bullfights.I visited Pamplona as a kid with my family,and I too watched the bullfights with my fatherwho randomly sent me this wonderful book.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者
20、如何结缘海明威的太阳照常升起这本书,对这本书的评价,以及这本书对作者本人造成的影响。4What did the author think of Hemingway when he was in high school?AA puzzle.BA specialist.CA legend.DA passerby.D推理判断题。根据第一段中“To my high school mind, he was just some old white guy going on about a fisherman desperate to catch a large sea fishthough Ms.Fred
21、erieks, my English teacher, had forced us to read The Old Man and the Sea, I didnt come to appreciate it, nor any of Hemingways books, until much later.(在我上高中的时候,他只是一个白人老头,在讲一个渔夫不顾一切地去捕捉一条大鱼的故事尽管我的英语老师Frederieks女士强迫我们读老人与海,我却不喜欢它,也不喜欢海明威的任何一本书,直到很久以后才开始改变。)”可知,在高中时,作者认为海明威只是一个过客,作者对他的作品并不感兴趣。故选D项。5W
22、hat do we know about The Sun Also Rises?AIt is a best seller.BIt was published a century ago.CIts simple words are appealing.DIts Hemingways most popular novel.C细节理解题。根据第二段中“Today marks the 90th anniversary of the publication of that book,a masterpiece of the form, The Sun Also Rises is a rare achie
23、vement in its power.Its brief yet evocative sentences made a strong impression as I was beginning to develop my own love of words(今天是太阳照常升起出版90周年,这本书堪称杰作,是其不可多得的成就。当我开始培养自己对文字的热爱时,书中那些简短却能引起共鸣的句子给我留下了深刻的印象)”可知,太阳照常升起文字简短但却很吸引人。故选C项。6What can we infer about the author from the text?AHe is crazy about
24、 travelling.BHe was greatly affected by the book.CHe attached importance to reading.DHe enjoyed looking back on old days.B推理判断题。根据第三段中“But theres also an obvious sadness that affects the entire novel,which,in truth,is what attracted me more than anything.(但整部小说也有一种明显的悲伤,事实上,这是最吸引我的地方。)”以及第四段中“But fo
25、r me,its much more than that.When I read The Sun Also Risesand I go back to it every few years”(但对我来说,远不止这些。当我阅读太阳照常升起每隔几年我就会读一遍)可知,作者深受太阳照常升起这本书的影响。故选B项。7Which column is the passage possibly from?AReview.BNews.CAnecdote.DHistory.A文章出处题。通读全文可知,本文主要讲述了作者如何结缘海明威太阳照常升起这本书,对这本书的评价,以及这本书对作者本人造成的影响。因此这篇文章
26、可能来自书评,故选A项。CWould it surprise you to learn that, like animals, trees communicate with each other and pass on their wealth to the next generation?UBC Professor Simard explains how trees are much more complex than most of us ever imagined.Although Charles Darwin thought that trees are competing for s
27、urvival of the fittest, Simard shows just how wrong he was.In fact, the opposite is true: trees survive through their cooperation and support, passing around necessary nutrition “depending on who needs it”Nitrogen (氮) and carbon are shared through miles of underground fungi (真菌) networks, making sur
28、e that all trees in the forest ecological system give and receive just the right amount to keep them all healthy.This hidden system works in a very similar way to the networks of neurons (神经元) in our brains, and when one tree is destroyed, it affects all.Simard talks about “mother trees”, usually th
29、e largest and oldest plants on which all other trees depend.She explains how dying trees pass on the wealth to the next generation, transporting important minerals to young trees so they may continue to grow.When humans cut down “mother trees” with no awareness of these highly complex “tree societie
30、s” or the networks on which they feed, we are reducing the chances of survival for the entire forest.“We didnt take any notice of it,”Simard says sadly.“Dying trees move nutrition into the young trees before dying, but we never give them chance.” If we could put across the message to the forestry in
31、dustry, we could make a huge difference towards our environmental protection efforts for the future.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章讲述了树木维系生存比我们大多数人想象得要复杂得多,它们互相合作,互相支持,通过传递营养得以生存。8What can we learn from Professor Simards words in Paragraph 3?ATrees depend on each other.BTrees protect their own wealth.CTrees compe
32、te for survival.DTrees provide support for dying trees.A细节理解题。由第三段“Although Charles Darwin thought that trees are competing for survival of the fittest, Simard shows just how wrong he was.In fact, the opposite is true: trees survive through their cooperation and support, passing around necessary nut
33、rition depending on who needs it(尽管查尔斯达尔文认为树木是因为优胜劣汰而竞争,西玛德却证明了他的错误。事实上,恰恰相反:树木通过它们的相互合作和支持生存下来,取决于谁需要营养传递必要的营养。)”,可知,西玛德教授认为树木相互合作和支持,传递营养维系生存,说明树木是相互依赖的。故选A项。9Why are “Mother trees” extremely important?ABecause they know more about the complex “tree societies”BBecause they seem more likely to be c
34、ut down by humans.CBecause they look the largest in size in the forest.DBecause they pass on nutrition to young trees.D细节理解题。由第五段中的“Simard talks about mother trees, usually the largest and oldest plants on which all other trees depend.She explains how dying trees pass on the wealth to the next gener
35、ation, transporting important minerals to young trees so they may continue to grow.(西玛德谈到母树,通常是所有其他树木赖以生存的最大和最古老的植物。她解释了垂死的树木是如何将财产传递给下一代的,将重要的矿物质输送给幼树,使它们得以继续生长。)”和最后一段中的“Dying trees move nutrition into the young trees before dying, but we never give them chance.(垂死的树木在死亡前将营养传递给幼树,但我们从不给它们机会。)”,可知,
36、母树是其他树木赖以生存的最大和最古老的植物,因为母树能把营养传递给幼树,所以“母树”极其重要。故选D项。10What does the underlined word “it” in the last paragraph refer to?AHow young trees survive.BHow “tree societies” work.CHow forestry industry develops.DHow trees grow old.B代词指代题。由第五段中的“When humans cut down mother trees with no awareness of these h
37、ighly complex tree societies or the networks on which they feed, we are reducing the chances of survival for the entire forest.(当人类砍伐母树时,却不知道这些高度复杂的树木社会或它们赖以生存的网络,我们正在减少整个森林的生存机会。)”和最后一段中的“We didnt take any notice of it, Simard says sadly.(我们没有注意到它,西玛德悲伤地说。)”,可知it指代上文已提及的东西,此处it指highly complex “tree
38、 societies”或the networks的赖以生存的方式/运作方式。故选B项。11What would be the best title for the passage?AOld Trees Communicate Like HumansBYoung Trees Are in Need of ProtectionCTrees Are More Fantastic Than You ThinkDTrees Contribute to Our SocietyC标题归纳题。由第一段“Would it surprise you to learn that, like animals, tre
39、es communicate with each other and pass on their wealth to the next generation?(当你知道树木和动物一样,互相交流,并把它们的财产传给下一代时,你会感到惊讶吗?)”,第二段“UBC Professor Simard explains how trees are much more complex than most of us ever imagined.(UBC教授西玛德解释了树木维系生存是如何比我们大多数人想象的复杂得多。)”和后文关相于“树木之间不是竞争关系,而是相互依赖,快死的树把营养传递给小树让其更好的生长
40、”可知,作者想要表达的是树木生存比我们想象的要更令人惊叹、复杂,C项“树木比你想象的更奇妙”符合文意。故选C项。DThe ruins of a Maya city have been discovered in Guatemala with the help of the remote sensing technique LiDAR.This lost city envelops sites like Tikal, Holmul, and Witzna, but shows that these famous areas are a small part of this lost urban
41、network.Hidden under the jungles of the Maya Biosphere Reserve site, more than 60,000 humanmade features homes, canals, highways, and more have been identified in aerial (从飞机上的)images collected by some international researchers headed by the PAGUNAM Foundation, a Maya cultural and natural heritage o
42、rganization.Those have experts rethinking the outlines and complexity of the Maya Empire.These ancient peoples obviously created these imaginative cultures based on their known relics, but the new research has suggested that the size of this lost society is far beyond what experts imagined.The findi
43、ngs will be explored in a onehour documentary called Lost Treasures of the Maya Snake Kings,to be broadcast on the National Geographic Channel.This breakthrough was possible thanks to LiDAR sensors, which can survey lands in 3D by bouncing pulses off the ground from unmanned air vehicles and others.
44、LiDAR is exceptionally useful for detecting archeological(考古的)sites, as it gets through jungles and other features that hold up exploration on the ground.The technique has made many discoveries become a reality in recent years.For instance, major finds at Angkor, Cambodia and Caracol, Belize can exp
45、lain what it did.The final goal is to survey Guatemalas lowlands with it.“There are entire cities we didnt know about now showing up in the survey data,” Francisco EstradaBelli, one of the lead archeologists on the project, said in Nat Geos coming documentary.“There are 20,000 square kilometres more
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
