分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型新教材2021-2022学年人教版英语必修第三册课时作业:UNIT 2 MORALS AND VIRTUES 5 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:546102
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:45.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    新教材2021-2022学年人教版英语必修第三册课时作业:UNIT MORALS AND VIRTUES WORD版含解析 新教材 2021 20
    资源描述:

    1、课时分层作业(五).单句语法填空1The bell ringing(ring),all students rushed into the classroom.2Staying up too late into the night is harmful(harm) to our health.3Sometimes,we should deal with a problem flexibly(flexible)4My English teacher always assists me with my English study.5I whispered a secret to him withou

    2、t being noticed by others.6Its wrong to leave the machine running(run)7When I passed by his office,I heard my teacher singing(sing) a song.8The cooling wind swept through our bedroom windows,making(make) air conditioning unnecessary.9Judging(judge) from the name, it is easy to guess that players can

    3、 only join if they are fat.10I believe she lay awake at night thinking(think) up mean things to do.阅读理解Remember Vitaminwaters “ free of rolling screens for a year” challenge that people to be free from smart phones for a whole year will win $100,000? Well,Elana Mugdan,a New York woman,has been into

    4、it for eight months,and just four months away from claiming the grand prize.Vitaminwater made news headlines last December when it announced its unique challenge.Thousands of people applied to be chosen as the perfect candidate to spend a year without touching their smart phones,but in the end,the o

    5、nly person who got to try and survived for an entire year without a handheld smart phone was Elana Mugdan,a 29yearold fiction writer from Queens,New York.Eight months into the challenge,she claims it has been a free and eyeopening experience that shows her just how dependent she becomes on her smart

    6、 phone.Even though there are times when she misses her handheld smart phone,she plans to go on living without it even after the challenge ends,because she really doesnt want to go back to days when she overused it,wasted time,stayed up all hours of the night on it,and was obsessed with social media.

    7、But not having access to her smart phone really made certain situations a lot harder than she could have imagined them before.“Many people did me a favor.However,once,I almost get stranded (被滞留的) in the SeaTac Airport because the phone number Id written down was wrong,and I had no way of referring t

    8、o the right one,no way of calling a cab,and no one in the state who could help me,” the young writer said.Another time,her cars “ check engine” light turned on while she was driving in an unfamiliar area at night.She couldnt use her phones GPS,or even check what the light meant online or find a near

    9、by car repair shop.But she learned to overcome these situations.And now she claims the last eight months of phonefree life have been one of the best adventures of her life and that shell keep it for another four months.【语篇解读】文章讲述了Elana Mugdan在参加Vitaminwater发起的一年不用手机的挑战过程中,所遇到的困难及其感受。1Whats the chall

    10、enge “free of rolling screens for a year”?APeople free from smart phones can live a richer life.BPeople living a telephonefree life can be awarded money every year.CPeople living without computers for a year will win a grand prize.DPeople spending a year free from smart phones will get a reward.D细节理

    11、解题。根据第一段第一句中的“challenge that people to be free from smart phones for a whole year will win $100,000”可知,这个挑战要求参加者一年内不使用手机,参加者完成挑战后可以获得奖金。故选D。2Which phrase can replace the underlined part “obsessed with” in Paragraph 2?Asatisfied withBaccustomed toCaddicted toDpopular withC词义猜测题。根据第二段画线词所在句中的“she real

    12、ly doesnt want to go back to days when she overused it,wasted time,stayed up all hours of the night on it”可知,Elana Mugdan曾经过度使用手机,浪费了时间,并且还熬夜玩手机。此处与上文内容相衔接,由此可以推测出,此处表示她当时对社交媒体非常迷恋,即上瘾。故选C。3What does Elana Mugdan mainly want to express in Paragraph 3?AIts fantastic to have someone to help her all th

    13、e way.BIts unimaginable to lose her phone number on the way.CIts unnecessary to refer to information with a smart phone.DIts difficult to get out of the trouble without a smart phone.D推理判断题。根据第三段第一句“But not having access to her smart phone really made certain situations a lot harder than she could h

    14、ave imagined them before”以及本段所列举的事例可知,Elana Mugdan在第三段想告诉我们,没有手机很难摆脱困境。故选D。4What can we learn about Elana Mugdan?AShe couldnt live without a smart phone.BShe finds no one can help her in the adventure.CShe has not won the grand $100,000 prize yet.DShe used to use her smart phone to write fiction.C细节

    15、理解题。根据第四段最后一句中的“shell keep it for another four months”可知,Elana Mugdan还要继续四个月的挑战,由此可知她还没有获得奖金。故选C。.完形填空I grew up as the“baby”of my family.I was the youngest of three sons.My brothers were five or seven years older than me.They 1 with most of the chores(家务) around the house,while I spent most of my ti

    16、me riding my bike, 2 basketball in the yard,etc.To say I was a bit 3 wouldnt be unreasonable.I spent my childhood with all the fun and none of the 4 By the time I entered my early teens,however,my brothers had moved out of our home.My dad was badly 5 and became disabled.We had 6 a mountaintop house

    17、heated by a wood stove(火炉) with only spring water to drink.I soon 7 myself then doing more work than I had ever done before.I 8 our garden and mowed(修剪) our lawn in summer.In the fall I carried wood to keep us 9 in the winter months to come.And all year round I carried heavy containers of water from

    18、 a mountain spring back to our house.At first I grumbled and 10 to myself.After a while,though,I began to find 11 in helping my parents that I loved so much.I sang to myself when I cut wood and 12 when I carried water.I 13 found myself helping my mum with the dinner dishes and cleaning.I started to

    19、14 something that I would carry with me for the rest of my life too:When your work is done in 15 ,it isnt work.【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了作者小时候很少做家务,长大后因为家庭的变故不得不承担很多家务。作者从一开始的抵触,到后来慢慢体会到为了自己爱的人干活儿是值得的。1A.sharedBcompetedCstruggledDhelpedD根据语境可知,作者的哥哥们帮助父母做了大部分家务。故选D项。2A.playingBwatchingCcatchingDteachingA根据上

    20、文的“while I spent most of my time riding my bike”可知,因为作者是家里最小的孩子,他大部分时间都在骑车、打篮球和做其他的事情。故选A项。3A.uselessBactiveCexitedDspoiledD根据上下文语境可知,作者小时候几乎不承担家务,因此,说他被宠坏了并无不妥。故选D项。4A.difficultiesBresponsibilitiesCdangersDdreamsB根据本段内容可知,作者被家人宠着,很少做家务,他大部分童年时光都在玩,而没有承担任何责任。故选B项。5A.neededBjudgedCinjuredDtreatedC根据空

    21、后的“became disabled”可知,作者的父亲受了很严重的伤。故选C项。6A.moved intoBbroken intoCsold offDsearched forA根据空后的“a mountaintop house heated by a wood stove with only spring water to drink”可知,作者与父母搬进了一座山顶上的房子里。故选A项。7A.stoppedBfoundCforgotDimaginedB根据上下文可知,现在作者成了家里做家务的主力,此处指的是作者很快意识到自己做着比以往所有做过的还要多的家务。最后一段中的“I found mys

    22、elf helping.”也是提示。故选B项。8A.dislikedBdestroyedCvisitedDtidiedD根据常识及下文的“mowed our lawn”可知,家里的花园是需要打理的,因此,设空处应选tidy,意为“整理,收拾”。故选D项。9A.busyBsleepyCwarmDaliveC上文提到在这个房子居住需要生火,而冬天生火是为了取暖。故选C项。10A.turnedBtalkedCcomplainedDlistenedC根据“and”前的“grumbled”可知,设空处词语的感情色彩应与其一致,表示一开始的时候作者并不是很喜欢做家务,有时候会抱怨。故选C项。11A.con

    23、fidenceBpleasureCreliefDcomfortB根据“grumbled”和“though”可知,作者虽然一开始抱怨,但后来喜欢上了帮助父母做这些家务,找到了乐趣。故选B项。12A.smiledBcelebratedCfell downDgave inA根据上文可知,作者的心态发生了变化,不再把这些家务看成是负担,且空前提到他砍柴时还唱歌,所以此处指他挑水时会微笑。故选A项。13A.neverBseldomCalmostDevenD根据上文可知,作者不仅承担了很多体力活儿,甚至会帮他的母亲做饭、打扫屋子。故选D项。14A.realiseBloseCinventDconsiderA

    24、根据语境可知,作者在经历过这些事情之后,开始明白了一些重要的人生道理。故选A项。15A.practiceBpersonCloveDdetailC根据全文内容可知,作者从一开始不做任何家务,到后来家庭发生变故时尽力承担家务,明白了为自己爱的人做家务并不是麻烦事。故选C项。.语法填空We Chinese people are very familiar with Traditional Chinese Medicine (TCM),1. has a history of about 5,000 years.It is a therapy and theory on how 2. (stay) he

    25、althy.Many people,especially the elderly,will choose TCM when they fall ill.However,it isnt 3. (wide) supported by most Westerners.4. (make) TCM better known and recognized overseas,China has been making efforts.Twentysix TCM centers were set up over three years.In 2015,Chinese scientist Tu Youyou 5

    26、. (award) the Nobel Prize in Physiology or Medicine for her discovery of artemisinin(青蒿素),and she said she was inspired by Traditional Chinese Medicine.Good news is that TCM 6. (see) some growth in other countries in the past few years.It is reported that a number of famous people use it.For example

    27、,during the 2016 Rio Olympic Games,US swimmer Michael Phelps was seen using cupping(拔火罐)Besides,what is well worth 7. (mention) is that TCM has so far played 8. active and effective part in fighting against some serious diseases.For patients at the early stage of infections,9. (apply) of TCM therapy

    28、 is proved to be very helpful.As a result,some other countries begin to attach greater importance 10. TCM and thus it is gaining popularity.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了中医的现状及世界对中医的逐步认可。1which空格处词引导非限制性定语从句,指代先行词Traditional Chinese Medicine,在从句中作主语。2to stay“疑问词不定式”结构在句中作介词on的宾语。3widely副词widely修饰动词support。4To

    29、 make不定式作目的状语。5was awarded句子主语Tu Youyou与动词award之间是被动关系,且根据时间状语in 2015可知动作发生在过去,故空格处应使用动词一般过去时的被动语态。6has seen由该句的时间状语in the past few years可知,谓语动词应使用现在完成时。7mentioningsth.be worth doing 某事值得做,worth后应接动名词,主动形式表示被动含义。8anplay a part起作用。active发音的第一个音素是元音音素,用an。9application of TCM therapy在句中作主语。根据语意可知,此处表示“应用”,使用apply对应的名词形式。10toattach great importance to非常重视,认为有重要意义。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:新教材2021-2022学年人教版英语必修第三册课时作业:UNIT 2 MORALS AND VIRTUES 5 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-546102.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1