分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 19

类型【高考专题辅导】湖北省2022版高考英语 综合模拟卷(二).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:812374
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:19
  • 大小:80.72KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    高考专题辅导
    资源描述:

    1、综合模拟卷(二)(90分钟120分)第卷(选择题, 共70分). 多项选择(共10小题; 每小题1分, 满分10分)从A、B、C、D四个选项中, 选出可以填入空白处的最佳选项。1. (2022天门模拟)People like taking photos because photos are theof youth and history and can remind us of many happy scenes. A. witnessB. guidanceC. evidenceD. approval2. (2022武昌模拟)The shouting in the classroom sudd

    2、enly stopped with theof Mr. Black, who preferred silence all the time. A. appearanceB. movementC. advanceD. departure3. (2022咸宁模拟)Freddy made up his mind to enjoy his singing and toas many happy experiences as he could. A. developB. accumulateC. calculateD. process4. She didnt pass the exam; she was

    3、 sad and discouraged, feeling that sheher parents. A. failedB. abandonedC. ignoredD. betrayed5. Have measures been taken tothe high prices of houses to keep the market stable? A. take downB. bring downC. hand downD. tear down6. (2022武汉模拟)Since America is a multicultural country, youll find it easy t

    4、othe life there within a couple of months. A. put up withB. get along withC. team up withD. fit in with7. (2022武昌模拟)While there are some differences in the educational systems in many countries in the world, education itself is. A. beneficialB. accessibleC. compulsoryD. universal8. She found that pe

    5、ople around her suddenly turned unfriendly, so she_withdrew her previous remark. A. hopefullyB. faithfullyC. immediatelyD. eagerly9. Grandfather gets quitesometimes, and doesnt even know what day it is today. A. boredB. confusedC. amusedD. embarrassed10. Mike is kind, determined and full of energy.

    6、, I cant speak too highly of him. A. As a resultB. In a wordC. By the wayD. On the contrary. 完形填空(共20小题; 每小题1分, 满分20分)Face adversity(逆境)with a smileI told my friend Graham that I often cycle the two miles from my house to the town centre but unfortunately there is a big hill on the route. He11, “You

    7、 mean fortunately. ”He explained that I should be glad of the12exercise that the hill provided. My13to the hill has now changed. I used to14as I approached it but now I tell myself the following. This hill will exercise my heart and lungs. It will help me to15and keep fit. It will mean that I live l

    8、onger. This hill is my friend. 16, I have a smile of17as I reach the top of the hill. Problems are there to be faced and18. We cannot achieve anything with a(n)19life. Helen Keller was the first deaf and blind person to20an University degree. She wrote, “Character cannot be21in ease and quiet. Only

    9、through22of trial and suffering can the soul be strengthened, vision cleared, ambition inspired and success achieved. ”One of the main23of success in life is our attitude towards adversity. At times we all face hardships, problems, accidents and difficulties. 24we cannot choose the adversity, we can

    10、 choose our attitude towards it. Douglas Bader was 21 when in 1931 he had both legs amputated(截肢)following a flying accident. He was25to fly again and went on to become one of the leading flying aces. He was a(n)26to others during the war. He said, “Dont listen to anyone who tells you that you cant

    11、do this or that. Thats nonsense. 27your mind, youll never28crutches(拐杖)or a stick, then have a go at everything. Go to school, join in all the games you can. Go29you want to. But never, never let them30you that things are too difficult or impossible. ”11. A. reactedB. repliedC. criticizedD. reflecte

    12、d12. A. abundantB. properC. extraD. necessary13. A. attitudeB. accessC. entranceD. affection14. A. climbB. ConfuseC. commentD. complain15. A. put on weightB. gain weightC. lose weightD. take my weight16. A. GraduallyB. FinallyC. RarelyD. Approximately17. A. satisfactionB. devotionC. decorationD. cau

    13、tion18. A. understoodB. clarifiedC. defeatedD. overcome19. A. toughB. difficultC. easyD. reasonable20. A. gainB. acquireC. accomplishD. admire21. A. foundedB. producedC. constructedD. developed22. A. happinessesB. experiencesC. difficultiesD. pressures23. A. emphasesB. conflictsC. factorsD. powers24

    14、. A. WhileB. AsC. BecauseD. If25. A. devotedB. determinedC. commandedD. forced26. A. appreciationB. qualificationC. inspirationD. destination27. A. Open upB. Make upC. Come toD. Come into28. A. rejectB. deliverC. abandonD. use29. A. anywhereB. everywhereC. nowhereD. somewhere30. A. adviseB. attemptC

    15、. requestD. persuade. 阅读理解(共20小题; 每小题2分, 满分40分)AAshok Gadgil has spent the past three decades helping people in needand he has no plans to stop. On May 2, Gadgil became the recipient of the $100, 000 Lemelson-MIT Award for Global Innovation. Each year, the honor is given to an inventor who has impro

    16、ved the lives of people in developing countries. Gadgils inventions have helped more than 100 million people around the world. Gadgil is a professor and physicist at the University of California. When hes not teaching, he works to find solutions to global problems such as energy efficiency and water

    17、 safety. “I chose to focus on problems where my knowledge of science could help, ”he said. Gadgils global quest to help people began in the 1980s. It all started when he came up with a program to make energy-efficient light bulbs more affordable for people in developing countries. Then in the 1990s,

    18、 Gadgil designed his first life-saving invention, UV Waterworks. The device uses ultraviolet light to kill deadly disease-carrying germs from drinking water. Gadgil was inspired to find an inexpensive solution to the clean water crisis after more than 10, 000 people in his home country of India died

    19、 from an outbreak of Bengal cholera, in 1993. The infection is spread through contaminated food and drinking water. So far, the invention has provided safe drinking water to more than five million people in poor areas. Many refugees are given food aid. But they still have to cook the meals. In order

    20、 to do so, refugee women leave the safety of the camps three to five times a week to gather firewood. Cooking over an open flame can be hazardous to ones health and to the environment, too, because of the amount of smoke it causes. Gadgil worked with the refugee women on designing a clean, fuel-effi

    21、cient stove. The invention also helps to save homes more than $300 a year. As a professor, Gadgil encourages his students to stay positive about finding solutions to hard problems. “Be optimistic when you try a hard problem, ”he says. “Its when you solve a large problem that you can have a big impac

    22、t on the world. ”31. Gadgil was given an award because. A. he saved many lives in the worldB. he found solutions to global problemsC. his inventions helped people around the worldD. his inventions helped people in developing countries32. His invention UV Waterworks is meant to. A. be energy-efficien

    23、tB. produce more lightC. kill germs in drinking waterD. help people with cholera33. What might be the authors purpose in writing the text? A. To seek help for the poor areas. B. To introduce an inventor to help the poor. C. To show the importance of inventions. D. To tell us how to help others. 34.

    24、Which of the following best describes Gadgil? A. Brave and determined. B. Responsible and caring. C. Considerate and strict. D. Friendly and devoted. BA middle school student who jumped into the hot seat when his school bus driver passed out on the way to class this morning is being praised as a “qu

    25、ick thinker” for leading the bus, and 15 other students, to safety. Seventh grader Jeremy Wuitschick is being praised by the local police chief for his actions. Wuitschick hopped out of his seat and grasped the steering wheel(方向盘), pulling the bus over to the side of the road before pulling the keys

    26、 from the ignition(点火开关). “Ill give the kid credit for fast thinking. He did the right thing and were going to do something for him. The kid definitely deserves credit, ”Milton Police Chief Bill Rhodes told ABC News. Police officers were informed of a school bus driving irregularly through town arou

    27、nd 8 a. m. today, but by the time an officer arrived at the scene, Wuitschick had it under control. He had pulled the bus over in front of Discovery Primary School, which is near to the school that the students were heading to, Surprise Lake Middle School. “I knew something was wrong, ”Wuitschick to

    28、ld ABC. “It was pretty scary. I was just acting on instinct(本能). It was all happening really quickly. ”Jeff Short, assistant dean for the Fife school district, said the students had been trained in emergency situations on the school bus, including how to shut down the bus in an emergency. A staff me

    29、mber at the school, John McCrossin, happened to be driving behind the bus when the driver lost perception, and rushed onto the bus to administer CPR(心肺复苏)once Wuitschick had pulled over to the side of the road, Rhodes said. The kids told McCrossin they had already called 911. The bus driver, whose n

    30、ame has not been released, was taken to the hospital. Emergency service staff told school administrators he was suffering from a problem related to the heart. Short said his condition was severe. Rhodes said that there were no traffic accidents or other injuries. 35. What saved the students on the b

    31、us? A. The drivers strong will. B. Help from a staff member. C. Measures from the police. D. Wuitschicks quick action. 36. Bill Rhodes praised Wuitschick because. A. he drove the school bus to campusB. he brought the bus to safetyC. he helped the police in public affairsD. he saved the school bus dr

    32、iver37. When the police reached the spot, . A. the driver had already recoveredB. the bus had just arrived at the schoolC. the bus was already under controlD. the bus was driving irregularly on the road38. What does the word “perception” in Paragraph 4 mean? A. Sight. B. Direction. C. Confidence. D.

    33、 Consciousness. C(2022黄冈模拟)Can you imagine living in a house built by recycled waste? Texas home builder Dan Phillips transforms trash into artful treasures, creating beautiful floors with wood pieces, kitchen counters from ivory-colored bones and roofs out of license plates(牌照). The fantastic house

    34、s which spring from his imagination are made almost entirely of materials which would otherwise have ended up in a garbage area. “People have been doing this for hundreds of thousands of years; using whatever is available to build shelter, ”Phillips said. If you think about carefully what could be u

    35、sed, then building materials are everywhere. The thirteen homes he has built so far would fit better in an art museum than the residential streets of Huntsville, a conservative town of about 35, 000 people. Living in these houses is a bit like living in a roadside attraction. “Almost every day, some

    36、body knocks on the door and says Is there any way that we could see? ”said Edie Wells, an artist who rents a room in the Bone House. Her home features a stairway made of bones, floors covered in wine corks(软木塞)and beer bottle caps. Wells said visitors were most impressed when they saw a bathroom wit

    37、h its walls, floor and ceiling entirely covered with broken mirror pieces. In addition, each house is highly energy efficient with plenty insulation(隔热材料), an on-demand solar hot water heater and a system that can collect and recycle rainwater to clean the toilet and wash clothes. Phillips founded P

    38、hoenix Commotion 12 years ago with the aim of creating a new model for sustainable housing. For as little as $ 10, 000 it builds affordable homes for single parents, low-income families and artists. The company has used hundreds of tons of construction waste by recycling the materials into habitable

    39、 buildings. Phillips tries to spread his recycled-house idea by speaking at events across the United States, and by using the Internet to reach out to like-minded individuals. Phillips said, “Im not going to be saving the world anytime soon. But there needs to be at least some visibility for this mo

    40、del in this century. ”39. Which of the following is NOT the advantage of the homes built by Phillips? A. Environmentally friendly. B. Energy efficient. C. Convenient. D. Cheap. 40. What do we know about Dan Phillips? A. He is serious and hard-working. B. He is full of imagination and intelligence. C

    41、. It didnt take him long to build the houses. D. He didnt give speeches in the United States. 41. According to the passage, the houses are like artful treasures because they are. A. made of bonesB. museumsC. admired by peopleD. made of various trash42. Which of the following might be the best title

    42、for the passage? A. Home BuilderDan PhillipsB. Green HomesC. Home Builder Dan Phillips Turned Trash into Green HomesD. A Home Builders LifeDConnie Lau hates smoking. “It smells awful, and its so bad for you, ”she tells Choices. “It breaks my heart to see my friends smoking. I try to get them to quit

    43、. ”So why does Connie walk into convenience stores and try to buy cigarettes? She is testing to see if stores will sell cigarettes to a minora kid who is younger than 18. “You have to be 18 to purchase cigarettes, and Im 16, so if they sell to me, theyre breaking the law, ”Connie says. Connie isnt a

    44、 vigilante(治安会会员). She works with local police in her town of Castro Valley, California. Officers drive her to stores, and she goes in alone to try to buy cigarettes. If the person behind the counter sells her a pack, an officer comes in and writes the business a ticket for breaking the law. Most st

    45、ores obey the law and dont sell her cigarettes. The law requires that customers show ID if store employees ask them to. “When they ask your age, you cant lie, ”Connie says. “Most stores dont sell to me. In a year, weve visited almost 150 stores and had only 15 sales. ”Working undercover can be scary

    46、, even with police nearby. Connie said one cashier refused to sell her cigarettes and then got angry when he found out her age. He threatened to call the authorities. “To calm him down, the police went in to explain that I was undercover, ”she says. Most teens wouldnt think of going undercover for t

    47、he police. Whats Connies motivation? For starters, she cant stand smoking. But she also believes its important for young people like her to try to make a real impact in their communities. In her view, teens can do more than get good grades in school, do chores at home, and excel in extracurricular a

    48、ctivities. Every time she stops the sale of cigarettes to minors, shes helping to uphold the law. “A single teenager can make a big difference, ”Connie says. “For the most part, when stores get caught, they learn their lesson and dont do it again. ”43. Connie goes to convenience stores to. A. discov

    49、er whether stores can sell cigarettes to kidsB. see which stores can sell cigarettes to her friendsC. look for her friendsD. arrest the smokers44. What would happen if an owner sold cigarettes to kids? A. The owner would be arrested. B. The owner would be fined. C. The kids would be punished. D. The

    50、 kids would be removed from school. 45. One reason why Connie works undercover is that. A. Connie wants more smokers to quit smokingB. Connie wants to get good grades in schoolC. Connie hopes to have an impression in the areaD. Connie hopes to be excellent in extracurricular activities46. Which of t

    51、he following might be the main idea of the passage? A. Smoking can be forbidden with the help of a girl. B. You can stop a store from selling cigarettes to kids. C. Connie Laua brave girl who goes undercover for the policeman. D. Connie Lau goes undercover to stop stores from selling cigarettes to k

    52、ids. E(2022咸阳模拟)Many times when people hear the words social networking, their brains automatically go to sites such as Twitter or Facebook. However, there are sites for those into social networking and into reading. Sound crazy? Its really not. If youve ever wanted a site where you can receive book

    53、 recommendations, follow your favorite authors, and keep up with what your friends are reading, then look no further than Goodreads. com. Goodreads provides useful services for those in the reading world. It is a site where you can win books by going to giveaways(赠书)and simply entering your informat

    54、ion. Some giveaways are even signed by the author. And the books arent boring, old or torn copiesmany of them are ARCs(Advanced Readers Copies), for which you can write a short review on the site. Anyone can post reviews of their favorite books or series so that others may feel inclined to read them

    55、 as well. Another function of the site is offering book clubs and interest groups. You can have interactive discussions with groups of people reading the same things, sort of like a blog. You can also make friends with people and post statuses similar to Facebook. Your friends can send you book reco

    56、mmendations and you can add them to your shelf if you choose. Shelves are by far one of the best features on the site. You can categorize(归类)your entire library and put books you want to read on your “to-read” shelf. These virtual(虚拟的)shelves allow you to see what youve read and also let you keep tr

    57、ack of the number of books youve read in a year. You can even read original writing for free because many people post their own writing on the site to gain feedback and advice on how to improve. Anyone can join this site for free and fall in love with not just a book, but a book site as well. 47. Pe

    58、ople who go to the site Twitter or Facebook mostly want to. A. get more books to readB. meet more people and make friendsC. buy goods for their daily lifeD. post their book recommendations48. The underlined phrase “feel inclined” in Paragraph 3 is closest in meaning to. A. have a desireB. have no di

    59、fficultyC. have a possibilityD. have no doubt49. You can do all of the following things on Goodreads. com. EXCEPT. A. receive books signed by the authorsB. publish your comments on booksC. exchange your ideas with other peopleD. buy all kinds of books that you like50. What do we know about the shelv

    60、es on Goodreads. com. ? A. They are filled with all kinds of books from some libraries. B. The books there are categorized for readers by the site. C. Those are where people put books they have read or want to read. D. New books will continuously be added to readers by the site. 第卷(非选择题, 共50分). 完成句子

    61、(共10小题; 每小题2分, 满分20分)阅读下列各小题, 根据汉语句子, 用括号内的英语单词完成句子, 并将答案写在相应题线上。51. “Freeze, you guy!, and Ill shoot you. ”an old man with a gun in hand shouted at me. (step)“别动, 家伙。如果你再走一步我就开枪了。”一个拿着枪的老人冲我大喊。52. We should give the disabled encouragement toas we do. (live)我们应该给那些残疾人以鼓励, 让他们过上和我们一样充实而又满足的生活。53. The

    62、 boy is a diligent student and not oncefor coming late. (catch)这个男孩是一个勤奋的学生, 从未因迟到被抓住过。54. (2022黄冈模拟)After the new equipment was introduced, our company producedin 2022 as the year before. (twice)在新的设备引进后, 我们公司在2022年生产的机器是前一年的两倍多。55. (2022襄阳模拟)To everyone of us, Beijing University is a great honor.

    63、(admit)对我们每个人来说, 被北京大学录取是一个很大的荣幸。56. (2022武汉模拟), yet he needs the dignity that we normal people own. (as)尽管他残疾, 但他需要我们正常人所拥有的尊严。57. It was only when he realized his mistakes. (apologize)只有他认识到错误时他才向我们道歉。58. (2022华师一附中模拟)The way that I thought ofproves to be practical. (solve)我想到的解决这个问题的方式证明是可行的。59.

    64、It is reportedhas been found out. (come)据报道, 消息来源于哪儿已查明。60. With, the person answering the question became a bit nervous. (run)由于时间快用完了, 这位答题者变得有点紧张。. 短文写作(共1小题, 满分30分)(2022武汉模拟)一个好学生应该具有许多优秀品质(如图所示), 你认为哪种或哪两种品质最重要? 为什么? 请分析原因, 并结合生活实际, 写下感悟。要求: 1. 词数为120个左右; 2. 文中不得出现个人姓名和学校的信息。注意: 1. 行文连贯, 条理清楚,

    65、详略得当; 2. 结合实例, 写出真情实感。_答案解析. 1. 【解析】选A。考查名词词义辨析。句意: 人们喜欢拍照是因为照片是年轻和历史的见证, 还可以让我们想起很多开心的场面。witness见证; guidance引导; evidence证据; approval批准; 赞成。2. 【解析】选A。考查名词词义辨析。句意: 教室里的大声嚷嚷声随着布莱克先生的出现突然停住了, 他一直喜欢安静。appearance出现, 露面; movement运动, 活动; advance发展, (价格、价值的)上涨, 预付款; departure离开, 离去。根据语境应选A。3. 【解析】选B。考查动词词义辨

    66、析。句意: Freddy下定决心享受自己的歌唱, 并尽可能多地积累快乐的经历。develop发展, 冲洗胶片; accumulate积累; calculate计算; process加工, 处理。根据语境应选B。4. 【解析】选A。考查动词词义辨析。句意: 她没有通过考试, 她感到很伤心很沮丧, 感觉自己辜负了父母。fail失败, 使失望, 有负于; abandon抛弃, 遗弃; ignore忽视, 无视; betray背叛。根据语境应选A。5. 【解析】选B。考查动词短语辨析。句意: 已经采取措施来降低高的房价以保持市场的稳定了吗? take down拆卸, 记录; bring down降价;

    67、 hand down传递, 流传; tear down拆除, 倒塌。根据语境应选B。6. 【解析】选D。考查动词短语辨析。句意: 因为美国是一个多元文化的国家, 你会发现在几个月内很容易适应那儿的生活。put up with忍受; get along with与相处; team up with与合作, 与协作; fit in with(使)适合; 适应。根据语境应选D。7. 【解析】选D。考查形容词词义辨析。句意: 虽然世界上许多国家在教育体制上有一些不同, 但教育却是通用的。beneficial有利的, 有益的; accessible易接近的, 可达到的; compulsory强制性的, 强

    68、迫的, 义务的; universal普遍的, 通用的。根据语境应选D。8. 【解析】选C。考查副词词义辨析。句意: 她发现她周围的人突然变得不友好了, 于是她立即撤回了先前的言辞。hopefully有希望地; faithfully忠实地; immediately立即, 马上; eagerly热切地, 渴望地。根据句意可知选C。9. 【解析】选B。考查形容词词义辨析。句意: 爷爷有时思维变得很混乱, 甚至不知道今天是什么日子了。bored厌烦的; confused混乱的; amused愉悦的; embarrassed尴尬的。根据句意可知选B。10. 【解析】选B。考查介词短语辨析。句意: 迈克是

    69、一位善良, 有决心并且充满活力的人。总之, 我怎么表扬他都不为过。as a result结果; in a word总之; by the way顺便说一下; on the contrary相反。根据语境可知选B。. 【文章大意】文章通过三个事例证明微笑面对逆境的重要性。11.【解析】选B。前后照应题。根据上文“我告诉格雷厄姆我经常骑车两英里从我的家到城镇的中心, 但是不幸的是在途中有一座山”。可知, 他对我所讲的话进行答复。react反应; reply回答, 答复; criticize批评; reflect反映; 反射; 思考。12. 【解析】选C。前后照应题。根据本句“他解释说我应该为这座山提

    70、供的额外的锻炼机会感到高兴”。abundant丰富的, 充裕的, 盛产的; proper适当的; extra额外的, 另加的; necessary必要的。13. 【解析】选A。词汇复现题。根据下文“. . . our attitude towards adversity. . . ”可知, 此处是我对山的态度发生了变化。attitude态度; access进入, 通路; entrance入口; affection喜爱, 感情。14.【解析】选D。前后照应题。句意: 过去的时候当走近这座山时我总是抱怨。climb爬山; confuse使混乱; 使困惑; comment评论; complain抱怨

    71、。15. 【解析】选C。固定搭配和前后照应题。句意: 这有助于我减轻体重。put on weight增加体重; gain weight增加体重; lose weight减肥; take my weight承受重量。根据空后面的keep fit也可知选C。16. 【解析】选B。前后照应题。本句句意为“最后, 当我到达山顶时我露出了满足的笑容”。gradually逐步地, 逐渐地; finally最后, 终于; rarely很少地, 罕见地; approximately大约, 近似地。17. 【解析】选A。前后照应题。根据上下文可知, 登上山顶, 感到很满足。satisfaction满足, 满意;

    72、 devotion献身, 奉献, 热爱; decoration装饰; caution小心, 谨慎。18. 【解析】选D。前后照应题。本句语意为“我们需要面对和克服这些问题”。understand理解; clarify澄清, 阐明; defeat普通用词, 多指在战争、比赛、竞选或辩论中战胜对手, 侧重胜利的暂时性; overcome克服, 战胜。19. 【解析】选C。词义辨析题。本句句意为“生活太容易了我们就会一事无成”。tough艰苦的; 困难的; difficult困难的; easy容易的; reasonable合理的。C项符合题意。20. 【解析】选A。词义辨析题。这里指获得了学位。所以

    73、选A。gain指需要做出更大的努力, 往往指通过竞争获得某些有价值的东西。acquire指经过不懈努力才获得的技术、知识等抽象的东西, 也指养成习惯等; accomplish完成; 实现; admire钦佩, 称赞。21. 【解析】选D。词义辨析题。本句句意为“在舒适和安静中不会形成个性。”所以选D。found建立, 创建; produce生产; construct建造, 构造, 创立; develop形成。22. 【解析】选B。前后照应题。句意: 只有通过艰难的经历和磨难, 才能强化心灵、清晰视野、鼓舞斗志并且达到成功。A项意为快乐, 幸福; B项意为经历; C项意为困难; D项意为压力。2

    74、3. 【解析】选C。前后照应题。“人生成功的主要因素之一是我们对逆境的态度。A项意为“重点”; B项意为“冲突, 矛盾”; D项意为“能力”。只有“因素”才符合逻辑意义。24. 【解析】选A。语法结构题。while放于句首引导让步状语从句表虽然。句意为“虽然我们不能选择逆境, 但是我们可以选择对待逆境的态度”。25. 【解析】选B。固定搭配和词义辨析题。句意为“他决心再次飞行”。be determined to do sth. 下定决心做某事; be forced to do sth. 被迫做某事; be commanded to do sth. 被命令做某事; be devoted to奉献

    75、于, to为介词。26. 【解析】选C。词义辨析题。本句句意为“在战争期间他对别人是一个鼓舞”。appreciation欣赏, 鉴赏, 感谢; qualification资格; inspiration灵感, 鼓舞, 启发; destination目的地, 终点。27. 【解析】选B。固定搭配题。本句句意为“下定了决心, 你绝不会用拐杖和手杖, 尝试做每一件事”。open up ones mind开阔某人的思维; make up ones mind to do sth. 下定决心做某事; come to ones mind想到; come into ones mind想起, 触念。28. 【解析

    76、】选D。前后照应题。根据上文可知此处应为“使用拐杖”。reject拒绝; deliver传递; abandon放弃。29. 【解析】选A。前后照应题。本句句意“去任何你想去的地方”。anywhere任何地方; everywhere每个地方, 到处; nowhere无处, 没有地方; somewhere某个地方。所以选A。30. 【解析】选D。词义辨析题。句意为“绝对不能让他们说服你某事是很困难的或不可能的。”advise“建议, 劝告”, 不强调结果; attempt企图, 试图; request请求; persuade说服, 强调结果。. 31. 【解析】选D。细节理解题。从第一段Each

    77、year, the honor is given to an inventor who has improved the lives of people in developing countries. 可知他由于改善了发展中国家人民的生活而被授予奖项。32. 【解析】选C。细节理解题。从第四段The device uses ultraviolet light to kill deadly disease-carrying germs from drinking water. 可知。33. 【解析】选B。归纳概括题。本文介绍了一位发明者获得了Lemelson-MIT Award for Glo

    78、bal Innovation奖项, 因此选B。34. 【解析】选B。推理判断题。本文主要介绍了帮助发展中国家的发明家Gadgil。他仔细观察, 有同情心, 富有责任感, 他所发明的东西深受人们欢迎, 并获得Lemelson-MIT Award for Global Innovation荣誉。所以选B。35. 【解析】选D。推理判断题。文章第一句谈到: 今天早晨开往学校的校车上, 司机突然晕厥, 就在这危急时刻, 一名初中生连忙跑到驾驶座操纵汽车, 让全车其余15名学生化险为夷, 众人都称赞其“思维敏捷”。由此推断是Wuitschick的快速敏捷救了全车的人, 故正确答案为D项。36. 【解析】

    79、选B。推理判断题。文章第二段谈到: 维茨奇克从座位上一跃而起, 飞快地抓住方向盘, 把校车停在了路边, 然后把校车熄火并拔出了钥匙。米尔顿警察局长比尔罗兹说道: “要我说, 今天完全归功于这孩子急中生智, 他做得非常对, 我们也会为他做点什么, 这孩子应该得到表彰。”故正确答案为B项。37. 【解析】选C。细节理解题。第三段首句谈到: 大约在早晨8点, 警方被通知说一辆校车在路上的行驶不正常, 但当警方到达现场时, 维茨奇克已经控制住了局面。故正确答案为C项。38. 【解析】选D。词义猜测题。第四段后半部分谈到: 学校的一位工作人员约翰麦克罗辛碰巧开着车紧随校车, 在维茨奇克把车停在路边后,

    80、他一个箭步冲上校车对校车司机实施心肺复苏, 由此断定该司机一定是失去了知觉。故正确答案为D项。【文章大意】文章讲述了Dan Phillips利用垃圾作为建筑材料建房子。39. 【解析】选C。推理判断题。回收利用垃圾应该是环保, 便宜。由倒数第四段的In addition, each house is highly energy efficient with plenty insulation, 可知B也是优点。但是C并未提及。40. 【解析】选B。推理判断题。由第三段的The fantastic houses which spring from his imagination可知Dan Phi

    81、llips充满想象力。由倒数第三段Phillips founded Phoenix Commotion 12 years ago with the aim of creating a new model for sustainable housing可知他很有才智。41. 【解析】选D。推理判断题。根据文章可知所有的建筑都是用各种各样的垃圾做成的。这也正是这些建筑具有一定艺术价值的原因。42. 【解析】选C。主旨大意题。通读全文可知, 文章介绍了Dan Phillips利用垃圾作为建筑材料建房子。43. 【解析】选A。细节理解题。由第二段She is testing to see if sto

    82、res will sell cigarettes to a minora kid who is younger than 18. 可知。44. 【解析】选B。细节理解题。由第三段an officer comes in and writes the business a ticket for breaking the law可知。45. 【解析】选C。细节理解题。由倒数第二段But she also believes its important for young people like her to try to make a real impact in their communities.

    83、 可知。46. 【解析】选D。主旨大意题。本文主要介绍了Connie为了阻止商店向18岁以下的青少年卖烟而做卧底的故事。【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了一个人们交友读书的网站Goodreads. com. 。47. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段中的Many times when people hear the words social networking, their brains automatically go to sites such as Twitter or Facebook. 可知, Twitter or Facebook是社交网站。所以选B。48. 【解析】选

    84、A。词义猜测题。根据第三段的Anyone can post reviews of their favorite books or series so that others may feel inclined to read them as well. 整体意思可知A正确。49. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段中的Goodreads provides useful services for those in the reading world. It is a site where you can win books by going to giveaways and simply en

    85、tering your information. 可知D正确。50. 【解析】选C。推理判断题。根据第五段的You can categorize your entire library and put books you want to read on your “to-read” shelf. These virtual shelves allow you to see what youve read and also let you keep track of the number of books youve read in a year. 可知。. 51. 【解析】One more s

    86、tep。考查特殊句型。根据语境可知考查固定句式: 名词短语/祈使句+and简单句相当于If you. . . +简单句。One more step, and Ill shoot you. =If you go for one more step, Ill shoot you. 。52. 【解析】live as rich and full a life。考查as. . . as的用法。当so, that/this(adv. ), as, too, how等后面跟的名词是可数名词时, 把形容词放在冠词之前, 如so cold a day, that expensive a mobile phone

    87、, too difficult a problem。53. 【解析】has he been caught。考查现在完成时的被动语态。到现在为止, 他没有因迟到被抓强调现在的结果。not once放在句首又构成了倒装, 需要将助动词has提前。54. 【解析】twice as many machines。考查倍数表达法。根据语境as暗示可知考查倍数表达法形式中的A+v. +倍数+as many+n. (复数)+as B。因此得出答案。55. 【解析】being admitted to/into。考查-ing形式的被动形式充当主语。根据语境得知句子缺主语, 被录取是固定搭配be admitted

    88、to/into, 因而得出答案。56. 【解析】Disabled as he is。考查让步状语从句。根据汉语和英语单词提示可知句子考查as的特殊句式: adj. /adv. /n. (单数前无冠词)+as+主语+谓语, 表示“尽管, 虽然”, 因此得出答案。57. 【解析】that he apologized to us。考查强调句。根据语境分析得知考查强调句句式, It was. . . +that. . . , 根据汉语和英语单词提示, 向某人道歉是apologize to sb. , 句中was暗示时态是一般过去时, 因此得出答案。58. 【解析】to solve this probl

    89、em。考查不定式作定语, 分析语境: that I thought of是作定语修饰先行词the way, 而“解决这个问题”也是作定语修饰the way, 考查way的固定搭配, the way to do sth. , 解决问题用固定短语solve this problem, 因此得出答案。59. 【解析】that where the news came。考查主语从句。根据语境得知考查主语从句中it作形式主语的固定句式It is reported that. . . 据报道, 因此选用连接词that, 再分析真正的主语从句, 从句中缺少主语, 主语又是一个特殊疑问句, 但在从句中应用陈述语

    90、序, 因此得出答案。60. 【解析】time running out。考查with的复合结构。根据语境分析得知考查with的复合结构。再根据汉语和英语单词提示想到搭配run out表示“耗尽, 用完”, 无被动语态, 因此用-ing形式作宾语补足语。. 【参考范文】There is no denying that nearly all students expect themselves to be outstanding youngsters deep in their hearts. Then what kind of good qualities are outstanding youn

    91、gsters supposed to own? And which ranks as the most important quality among dozens of good ones? Personally speaking, Im strongly convinced that honesty should be put first. There is a proverb that goes “Honesty is the best policy”, and it seems as true as it was when first created. The most importa

    92、nt element in human relationships, whether business or personal, is trust. Here is one of my secrets. I once lied to my parents because of my poor scores. Having known the real fact from teachers, they encouraged me, showing their deep love. Later, my conscience swallowed me, growing as I told lie after lie in an effort to conceal my original deceit. I gave it up, and chose to be frank. Wow! It is better to stick to the truth!From then on, I have kept the following in my mind: If it is not true, dont say it. If it is not right, dont do it.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:【高考专题辅导】湖北省2022版高考英语 综合模拟卷(二).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-812374.html
    相关资源 更多
  • 人教版八年级生物下册:第8单元第二章 用药与急救教案(1).docx人教版八年级生物下册:第8单元第二章 用药与急救教案(1).docx
  • 人教版八年级生物下册:第8单元第二章 用药与急救教案(1).docx人教版八年级生物下册:第8单元第二章 用药与急救教案(1).docx
  • 人教版八年级生物下册:第8单元第3章第二节 选择健康的生活方式 教案(1).docx人教版八年级生物下册:第8单元第3章第二节 选择健康的生活方式 教案(1).docx
  • 人教版八年级生物下册:第8单元第3章第一节 评价自己的健康状况 教案(1).docx人教版八年级生物下册:第8单元第3章第一节 评价自己的健康状况 教案(1).docx
  • 人教版八年级生物下册:第8单元第1章第二节 免疫与计划免疫 教案(1).docx人教版八年级生物下册:第8单元第1章第二节 免疫与计划免疫 教案(1).docx
  • 人教版八年级生物下册:第8单元第1章第一节 传染病及其预防 教案(1).docx人教版八年级生物下册:第8单元第1章第一节 传染病及其预防 教案(1).docx
  • 人教版八年级生物下册:第7单元第1章第三节 两栖动物的生殖和发育 教案(1).docx人教版八年级生物下册:第7单元第1章第三节 两栖动物的生殖和发育 教案(1).docx
  • 人教版八年级生物下册8.2用药和急救教案.docx人教版八年级生物下册8.2用药和急救教案.docx
  • 人教版八年级生物下册8.1传染病及其预防教学设计.docx人教版八年级生物下册8.1传染病及其预防教学设计.docx
  • 人教版八年级生物下册第八单元第二章用药和急救教学设计.docx人教版八年级生物下册第八单元第二章用药和急救教学设计.docx
  • 人教版八年级生物下册第八单元第二、三章综合测试题.docx人教版八年级生物下册第八单元第二、三章综合测试题.docx
  • 人教版八年级生物下册第八单元第一章传染病和免疫单无测试题.docx人教版八年级生物下册第八单元第一章传染病和免疫单无测试题.docx
  • 人教版八年级生物下册第八单元第一章传染病与免疫测试试卷.docx人教版八年级生物下册第八单元第一章传染病与免疫测试试卷.docx
  • 人教版八年级生物下册第八单元用药与急救同步练习(无答案).docx人教版八年级生物下册第八单元用药与急救同步练习(无答案).docx
  • 人教版八年级生物下册第八单元 第二、三章基础知识梳理.docx人教版八年级生物下册第八单元 第二、三章基础知识梳理.docx
  • 人教版八年级生物下册第三章第二节生物进化的历程教学案.docx人教版八年级生物下册第三章第二节生物进化的历程教学案.docx
  • 人教版八年级生物下册第七单元第二章生物的遗传和变异 测试题.docx人教版八年级生物下册第七单元第二章生物的遗传和变异 测试题.docx
  • 人教版八年级生物下册第七单元第三章《生物的进化》复习课说课.docx人教版八年级生物下册第七单元第三章《生物的进化》复习课说课.docx
  • 人教版八年级生物下册第七单元第一章第一节植物的生殖 练习(无答案).docx人教版八年级生物下册第七单元第一章第一节植物的生殖 练习(无答案).docx
  • 人教版八年级生物下册第七单元第一章生物的生殖和发育检测题(无答案).docx人教版八年级生物下册第七单元第一章生物的生殖和发育检测题(无答案).docx
  • 人教版八年级生物下册第七、八单元综合测试题(含解析).docx人教版八年级生物下册第七、八单元综合测试题(含解析).docx
  • 人教版八年级生物下册同步练习:第八单元 第三章第二节 选择健康的生活方式.docx人教版八年级生物下册同步练习:第八单元 第三章第二节 选择健康的生活方式.docx
  • 人教版八年级生物下册同步练习:第八单元 第三章第一节 评价自己的健康状况.docx人教版八年级生物下册同步练习:第八单元 第三章第一节 评价自己的健康状况.docx
  • 人教版八年级生物下册同步练习:第七单元第二章第四节 人的性别遗传.docx人教版八年级生物下册同步练习:第七单元第二章第四节 人的性别遗传.docx
  • 人教版八年级生物下册同步练习:第七单元第一章 第四节 鸟的生殖和发育.docx人教版八年级生物下册同步练习:第七单元第一章 第四节 鸟的生殖和发育.docx
  • 人教版八年级生物下册同步练习:第七单元第一章 第三节 两栖动物的生殖和发育.docx人教版八年级生物下册同步练习:第七单元第一章 第三节 两栖动物的生殖和发育.docx
  • 人教版八年级生物下册同步练习:第一章 第一节 植物的生殖.docx人教版八年级生物下册同步练习:第一章 第一节 植物的生殖.docx
  • 人教版八年级生物下册单元测试题:第八单元 第一章传染病和免疫.docx人教版八年级生物下册单元测试题:第八单元 第一章传染病和免疫.docx
  • 人教版八年级生物下册 8.1.2传染病和免疫教案.docx人教版八年级生物下册 8.1.2传染病和免疫教案.docx
  • 相关搜索
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1