分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 16

类型专题 04 阅读还原【考题猜想 】 -2023-2024学年七年级英语上学期期末考末大串讲(人教版)解析版.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:826950
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:16
  • 大小:717.28KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    考题猜想
    资源描述:

    1、专题04阅读还原(一)(2022-2023上贵州六盘水七年级统考期末Do you know the grandma in the picture? Her name is Liu Weixiu. She is 78 years old. 1 People call her “Hanfu Grandma”. Why? 2 Grandma Liu loves hanfu. She often wears hanfu in her everyday life. She also likes taking photos in hanfu. 3 Some people help her put the

    2、photos on the Internet (互联网). Many people see her photos and give “Likes”. 4 “I like hanfu very much, I am very happy,” Grandma Liu says. “ 5 And I want to help them remember our traditional culture (传统文化).”APeople wear hanfu every day.BShe lives in Changsha, Hunan.CThey like Grandma Liu very much.D

    3、I hope (希望) people can wear hanfu.EGrandma Liu looks great in those photos.FBecause she likes wearing hanfu very much.【答案】1B 2F 3E 4C 5D【导语】本文主要介绍了热爱穿汉服的刘维秀奶奶,她热爱汉服,并希望人们可以穿汉服,记住传统文化.1根据“Her name is Liu Weixiu. She is 78 years old.”可知,此处是介绍刘维秀奶奶的基本情况;B选项“她住在湖南长沙.”符合语境.故选B.2根据空前的“Why?”可知,此处是要回答她为什么被人

    4、们称为“汉服奶奶”;F选项“因为她非常喜欢穿汉服.”符合语境.故选F.3根据空前“She also likes taking photos in hanfu.”可知,她喜欢穿汉服拍照;由此推知空处与她的汉服照相关;E选项“刘奶奶在那些照片里看起来很棒.”符合语境.故选E.4根据空前“Many people see her photos and give Likes.”可知,许多人给刘奶奶的照片点赞,说明大家都很喜欢她;C选项“他们非常喜欢刘奶奶.”符合语境.故选C.5根据空后“And I want to help them remember our traditional culture (传

    5、统文化).”可知,刘奶奶希望大家都能穿汉服,记住传统文化;D选项“我希望人们能穿汉服.”符合语境.故选D.(二) (2022-2023上贵州黔东南七年级统考期末)Im Kangkang. 1 We take some apples, bananas, hamburgers and eggs with us. 2 My father likes eating apples. Bananas are my mothers favorite. I like hamburgers and orange juice. 3 My father and I go fishing. Then my fathe

    6、r gets water. My mother likes to cook for us and she cooks fish and eggs. 4 We sing some songs. 5 AI like fish, too.BWe are all very happy!CWe take drinks like milk and orange juice.DShe is my teacher.EI fly a kite with our dog, Dingding.FMy family often go out for a picnic on Sundays.【答案】1F 2C 3A 4

    7、E 5B【导语】本文主要讲述了康康一家人周日的外出野餐活动.1根据下文“We take some apples, bananas, hamburgers and eggs with us.”和通读全文可知,此处应是介绍康康一家人会外出野餐.F项“我的家人经常在周日出去野餐.”符合语境.故选F.2根据上文“We take some apples, bananas, hamburgers and eggs with us.”和下文“I like hamburgers and orange juice.”可知,去野餐除了会带食物,还会带饮料.C项“我们带牛奶和橙汁之类的饮料.”符合语境.故选C.3根

    8、据上文“I like hamburgers and orange juice.”和下文“My father and I go fishing.”可知,此处是讲述我喜欢的事情并和鱼有关.A项“我也喜欢鱼.”符合语境.故选A.4根据上文“Then my father gets water. My mother likes to cook for us and she cooks fish and eggs.”可知,上文介绍了康康爸爸妈妈的活动,此处应是介绍康康自己的活动.E项“我和我们的狗丁丁一起放风筝.”符合语境.故选E.5根据上文“We sing some songs.”和通读全文可知,此处应

    9、是表达我们的心情,起总结作用.B项“我们都非常开心.”符合语境.故选B.(三) (2022-2023上贵州遵义七年级统考期末)Cindy is my friend. She is an English girl of 12. She is in Chengdu now. She likes Sichuan food very muchhot pot(火锅) and Mapo tofu. 1 At school she likes Chinese. 2 But she thinks difficult things are interesting.She does some things aft

    10、er school. 3 She plays baseball with her friends on Saturdays. On Sundays, she plays ping-pong with her father. She thinks it is great.Cindy has some erasers, keys and hats. She has 11 erasers in some colors: white, red, yellow, green and black. 4 Look! 8 keys are in it, too! 5 She has two yellow ha

    11、ts, four red hats, two blue hats and a black hat. The look nice on the table.AShe watches TV after doing homework.BShe has dinner at school.CThey are in the pencil box on her desk.DHer friends say Chinese is difficult.ECindy likes nice hats.FBut she doesnt like hamburgers.【答案】1F 2D 3A 4C 5E【导语】本文主要介

    12、绍了在成都的英国女孩辛迪的喜好和日常生活,以及她拥有的物品.1根据“She likes Sichuan food very muchhot pot(火锅) and Mapo tofu.”可知她非常喜欢川菜火锅和麻婆豆腐.此处谈论食物,选项F“但她不喜欢汉堡包”符合.故选F.2根据“But she thinks difficult things are interesting.”可知但她认为困难的事情很有趣.此处谈论难的事情,选项D“她的朋友说中文很难”符合.故选D.3根据“She does some things after school. She plays baseball with he

    13、r friends on Saturdays.”可知她放学后会做一些事情她周六和朋友一起打棒球,此处谈论日常活动,选项A“她做完作业后看电视”符合.故选A.4根据“She has 11 erasers in some colors: white, red, yellow, green and black. ”可知她有 11 个颜色的橡皮擦:白色、红色、黄色、绿色和黑色,此处谈论文具,选项C“它们在她桌子上的铅笔盒里”符合.故选C.5根据“She has two yellow hats, four red hats, two blue hats and a black hat.”可知她有两顶黄帽

    14、子,四顶红帽子,两顶蓝帽子和一顶黑帽子,此处提及帽子,选项E“辛迪喜欢漂亮的帽子”符合.故选E.(四)(2022-2023上四川成都七年级统考期末)Hello! I am Tom Miller. Im in the Lost&Found of my school. 1 Students (学生们) found some things in the school. 2 Look! This is a notebook. Jim found it in the library this morning. This is a set of keys. Lisa found it in Cla

    15、ssroom 7E. Whats this? Its an English dictionary. 3 Lily found it in Classroom 1ASome students lost things in the school. 4 Bob lost his black jacket. Shawn lost her pen. Janny lost her schoolbag. 5 Frank lost his computer game. Some students can find their lost things here. If you lost something, p

    16、lease call me. My telephone number is 887-9569.AWho (谁) found it?BI help Mr. Green here.CThey put (放) these things here.DI think Helen found it in the library.ESome books and a pencil box are in it.FThey come to the Lost&Found for help.【答案】1B 2C 3A 4F 5E【导语】本文主要讲述了Tom在学校的失物招领处帮忙,介绍了在失物招领处的物品及学生在

    17、学校丢失的物品.1根据上文“Hello! I am Tom Miller. Im in the Lost&Found of my school.”可知,与之对应的此空应是选项B“我在这里帮助格林先生”,表示“我”在学校的失物招领处帮忙.故选B.2根据上文“Students (学生们) found some things in the school.”可知,与之对应的此空应是选项C“他们把东西放在这里”,表示学生在学校找到了一些东西后把这些东西放在学校的失物招领处.故选C.3根据上文“Whats this? Its an English dictionary.”和下文“Lily foun

    18、d it in Classroom 1A.”可知,此处应是询问是谁找到了那本词典,选项A“谁发现了它”符合语境.故选A.4根据上文“Some students lost things in the school.”可知,与之对应的此空应是选项F“他们来到失物招领处寻求帮助”,表示在学校丢了东西的学生会来到学校的失物招领处找东西.故选F.5根据上文“Janny lost her schoolbag.”可知,与之对应的此空应是选项E“里面有一些书和一个铅笔盒”,描述了Janny所丢失的那个书包里的物品.故选E.(五)(2022-2023上广东深圳七年级统考期末)One day, our teach

    19、er took us to go on a trip to a mountain. It wasnt a very big mountain. However, it was still hard work. Do you know why? 1 That night, we had a big meal at the top of the mountain. 2 At about 10:00 pm, we put up tents and went to sleep. When we woke up the next morning, we got out of our tents to m

    20、ake breakfast. 3 We were very angry, but we could do nothing. We had no food for breakfast, so we went down the mountain early. On the way, we saw our bag was under a tree. 4 We found that a big raccoon (浣熊) was in the bag. The raccoon looked at us and made a sound like a cat. Then, three baby racco

    21、ons came out of the bag, and they all walked away. 5 Our teacher said, “Raccoons will steal anything. I think thats why they wear masks (面罩) over their eyes!” We all laughed. Then we began our long hungry trip home.AAfter dinner, we played games and sang together.BBut to our surprise, the bag with o

    22、ur food was lost.CThen we knew who took the bag from us at night.DWe ran to the bag and found it moving.EHere are some reasons why we went on a trip.FBecause we took lots of things, like tents and food, with us.【答案】1F 2A 3B 4D 5C【导语】本文讲述了我们去爬山,结果装食物的袋子丢失,结果发现是浣熊拿走了我们的食物袋的事情.1根据“ it was still hard wo

    23、rk. Do you know why”可知,山不高,但是这段旅程很难,很辛苦,你知道原因吗?故横线上的句子应该是关于原因的回答.与其对应的选项F“因为我们带了很多东西,比如帐篷和食物.”介绍了辛苦的原因.故选F.2根据“ we had a big meal at the top of the mountain. ”我们在山上吃了晚餐,可知,根据时间顺序判断,接下来的事情是晚饭后发生的.选项A“晚饭后,我们一起玩游戏,唱歌.”可知是在晚饭后做的事情,故选A.3根据“ we got out of our tents to make breakfast. We were very angry,”可

    24、知,早上起来要做饭,结果发生的事情让我们很生气.选项B“让我们惊讶的是,装食物的袋子不见了”符合题意.故选B.4根据“we saw our bag was under a tree.”我们看到树下有我们的袋子,接下来应该描述关于袋子的事情,选项D“我们跑向袋子,发现它在动”符合题意.故选D.5根据第三段总体都在描述袋子里有浣熊,且袋子里还有三个小浣熊,猜测可知,带走食物袋的是浣熊母亲,选项C“然后我们知道是谁在晚上拿走了我们的包.”符合题意,故选C.(六) (2022-2023上广东深圳七年级统考期末)Keeping a diary is a great way to express your

    25、 feelings and keep your unforgettable moments. Some people find it hard to get started or difficult to keep going once started. 1 Dont worry, just write. Your only reader is YOU. 2 It doesnt matter if your diary isnt very exciting or interesting. Over time, you will find it easier to write. 3 It is

    26、important to build a habit of writing. You dont need to write as much each time. Make time for writing your diary. 4 It is OK if you miss a few days here and there. Just try not to get too far out of the habit, and start again if you stop for a while. Write as if you were writing to a friend, or eve

    27、n your future self. This is important if you want to get the full benefits(益处)of diary-keeping. 5 It will help you share information about your feelings and deepest thoughts.AFor example, just before you go to bed.BSo just put pen to paper and get started.CThese useful tips can help you do both.DIf

    28、you dont know how to write, ask your teacher for help.ESome people find that it is helpful to give their diary a name.FTry to write every day, but dont be afraid if you miss a few days.【答案】1C 2B 3F 4A 5E【导语】本文就如何坚持写日记给出了一些建议.1根据“Some people find it hard to get started or difficult to keep going once

    29、 started”可知,有些人觉得很难开始,或者一旦开始就很难坚持下去.结合后文的建议可知,此处是承上启下,选项C“这些有用的提示可以帮助你做到这两点.”符合语境.故选C.2根据“Your only reader is YOU.”可知,你唯一的读者是你自己,此处应表示只要写就行了,选项B“所以,只要动笔就可以开始了.”符合语境.故选B.3根据“It is OK if you miss a few days here and there. Just try not to get too far out of the habit, and start again if you stop for a

    30、 while.”(如果你偶尔错过几天也没关系.只是尽量不要脱离这个习惯太远,如果你停下来一段时间,就重新开始.)可知,选项F“尽量每天都写,但是没写几天也不用怕.”符合语境.故选F.4根据前文“Make time for writing your diary.”(腾出时间写日记.)可知,选项A“例如,就在你睡觉前.”符合语境.故选A.5根据前文“Write as if you were writing to a friend, or even your future self.”(像给朋友,甚至是未来的自己写信一样写作.)可知,选项E“有些人发现给他们的日记起个名字很有帮助.”符合语境.故选E

    31、.(七)(2022-2023上广东广州七年级统考期末)Do you want to visit Mars(火星)? For many years, only astronauts could go there. 1 From 2044 on, our fast, wonderful spaceship, the Martian Express, will take us to Mars. Our travelling from Earth to Mars will take just six weeks. We plan to travel to Mars once every two yea

    32、rs, because this is when the two planets are the closest. 2 Youll stay on Mars for three weeks, and then return to Earth on the spaceship. 3 There youll stay in our great hotels. Youll eat food from our special farms. Youll hear scientists talking about who live on Mars. You can even try working wit

    33、h them. Youll enjoy walking around, because the gravity on Mars is weaker than the gravity on Earth. Dancing is great fun on Mars! You can also take a cable car up to the top of Olympus Mons, the tallest mountain on Mars. 4 Youll be able to get a birds-eye view! Hurry! 5 Soon youll be on the way to

    34、Mars!ADifferent kinds of activities are waiting for you on Mars.BBut soon everybody will be able to take a holiday on this planet.CIt is much higher than the Earths tallest mountain.DCall us to get a place on the Martian Express NOW!ESo our next leaving will be in 2046, and you can go.【答案】1B 2E 3A 4

    35、C 5D【导语】本文主要介绍未来人们去火星旅行以及在火星生活的情况.1根据“Do you want to visit Mars(火星)? For many years, only astronauts could go there.”可知,你想参观火星吗?多年来,只有宇航员才能去那里.此处介绍以前只有宇航员能去,选项B“但很快,每个人都可以在这个星球上度假.”符合语境,故选B.2根据“We plan to travel to Mars once every two years, because this is when the two planets are the closest.”可知,我

    36、们计划每两年去一次火星,因为这是两颗行星最近的时候.此处介绍下次火星旅行的情况,选项E“所以我们下次离开是在2046年,你可以去了.”符合语境,故选E.3根据“There youll stay in our great hotels. Youll eat food from our special farms. Youll hear scientists talking about who live on Mars. You can even try working with them. Youll enjoy walking around, because the gravity on Ma

    37、rs is weaker than the gravity on Earth. Dancing is great fun on Mars! You can also take a cable car up to the top of Olympus Mons, the tallest mountain on Mars.”可知,此处介绍火星上的一些活动,选项A“火星上有各种各样的活动等着你.”符合语境,故选A.4根据“You can also take a cable car up to the top of Olympus Mons, the tallest mountain on Mars.

    38、”可知,你也可以乘坐缆车到奥林匹斯山的山顶,那是火星上最高的山.此处提到高山,选项C“它比地球上最高的山高得多.”符合语境,故选C.5根据“Hurry! . Soon youll be on the way to Mars!”可知,让你赶快预订位置,选项D“现在就打电话给我们,让我们在火星快车上占有一席之地!”符合语境,故选D.(八)(2022-2023上广东广州七年级校考期末) There are many clubs in our school, such as the Sports Club, the Dancing Club and the Geography Club. 1 My c

    39、lassmates and I like joining different clubs. Last year, I joined the Calligraphy (书法) Club for the first time. It was very interesting. 2 The characters you write show their beauty and your feelings. It is part of Chinese culture. 1 like it very much. 3 Mr. Chen, a calligrapher from Nanjing, is our

    40、 teacher. He taught us how to write beautiful Chinese characters with traditional brushes. Before the class, I should put an ink stick, an ink stone, a brush and some paper on the desk. 4 The teacher gave me some characters to copy (临摹) . 5 I hope I can write more beautiful characters in the future.

    41、AI practiced very hard and I could write some beautiful ones.BAll of them are very great and educational.CI learnt calligraphy is a kind of art more than just writing.DThis term I joined the club again.EIn class, I learnt how to use the brush correctly.【答案】1B 2C 3D 4E 5A【导语】本文主要介绍了自己学校的俱乐部.1根据前一句“Th

    42、ere are many clubs in our school, such as the Sports Club, the Dancing Club and the Geography Club.”和后一句“My classmates and I like joining different clubs.”可知,此处应该在讲俱乐部的优点,选项B“他们都很好,很有教育意义.”符合语境,故选B.2根据“The characters you write show their beauty and your feelings.”可知,此处是谈论对书法的看法,选项C“我学到了书法不仅仅是书写,更是一种

    43、艺术.”符合语境,故选C.3根据上一段“Last year, I joined the Calligraphy Club for the first time.”和后一句“Mr. Chen, a calligrapher from Nanjing, is our teacher.”可知,此处应说到俱乐部,选项D“这学期我又加入了俱乐部.”符合语境,故选D.4根据前一句“Before the class, I should put an ink stick, an ink stone, a brush and some paper on the desk.”和后一句“The teacher ga

    44、ve me some characters to copy.”可知,此处是说课上做的活动,选项E“在课堂上,我学会了如何正确使用画笔.”符合语境,故选E.5根据前一句“The teacher gave me some characters to copy.”可知,此处应该讲关于练字的事,选项A“我非常努力地练习,我可以写一些漂亮的字了.”符合语境,故选A.(九)(2022-2023上广东广州七年级校考期末)You may hear about earthquakes, but do you know what to do before, during, and after an earthqu

    45、ake? 1 Before an earthquake, it is necessary to get ready for yourself and your family. All family members should know how to turn off gas and water. Its also important to remember some useful telephone numbers. 2 Its important for each of you not to be nervous. If you are indoors, quickly move to a

    46、 safe place in the room such as under a strong desk or a strong table. 3 If you are driving, stop the car as soon as possible, staying away from bridges and tall buildings. 4 Once the shaking has stopped, dont run out of the building at once. Youd better wait and leave when it is safe. 5 If you smel

    47、l the gas, get everyone outside and open windows and doors.AStay in your car.BHere is advice for you.CDont put heavy things over beds.DIf your building is badly broken, you should leave it.EIf you are outdoors, move to an open area like a playground.【答案】1B 2C 3E 4A 5D【导语】本文是一篇说明文.本文主要介绍了遇到地震时我们应该怎样做

    48、.1根据上文“You may hear about earthquakes, but do you know what to do before, during, and after an earthquake?”可知,你可能听说过地震,但你可能不知道怎么做,可推测空处应是作者提建议,B选项“这是给你的建议.”符合语境,故选B.2根据上文“All family members should know how to turn off gas and water. Its also important to remember some useful telephone numbers.”可知,所有

    49、家庭成员应该知道如何关闭煤气和水,记住一些有用的电话号码也很重要,可推测空处应是介绍地震前如何做,C选项“不要在床上放置重物.”符合语境,故选C.3根据下文“If you are indoors, quickly move to a safe place in the room such as under a strong desk or a strong table.”可知,如果你在室内,你需要快速移到房间内的安全位置,例如坚固的桌子下,可推测空处应是介绍在室外要如何做.E选项“如果您在户外,移到像操场一样的开放区域.”符合语境,故选E.4根据上文“If you are driving, s

    50、top the car as soon as possible, staying away from bridges and tall buildings.”可知,如果你在开车,你需要立即停车并远离高楼和大桥,可推测空处应是介绍在开车时遇到地震怎样做.A选项“留在你的车里.”符合语境,故选A.5根据上文“Once the shaking has stopped, dont run out of the building at once. Youd better wait and leave when it is safe.”可知,当地震停止后,你不能立刻跑出楼房,你需要先观察一下,可推测空处应

    51、是地震后和你楼房有关的语句.D选项“如果你的楼严重损坏,你应该离开它.”符合语境,故选D.(十)(2022-2023上福建福州七年级统考期末)Ben is an English boy. He goes to school with Sam at 8 oclock in the morning. 1 Bens mother buys him a new shirt. He likes the shirt very much. 2 One day, Ben and Sam are on the way to school. Sam asks, “Where is your new shirt,

    52、Ben?”“ 3 I dont want to wear it. “ Sam asks, “Why? Ben, your shirt is very new!”Ben answers, “A button(纽扣) on my shirt is lost. I cant find the same button as the others. 4 ”“Why not change(更换) all the buttons on the shirt?” says Sam. 5 Ben does this and wears the shirt again.AOh, it is old.BWhat a

    53、good idea!CThey are good friends.DAnd he wears it every day.ESo I dont wear that shirt any more.【答案】1C 2D 3A 4E 5B【导语】本文是一篇记叙文,文章主要谈论本和萨姆有关衣服的话题.1根据前句“He goes to school with Sam at 8 oclock in the morning.”可知,空处应是说和本和萨姆有关的话题.选项C“他们是好朋友.”符合语境.故应选C.2根据前句“He likes the shirt very much.”可知,空处应是说和衬衫有关的话题.

    54、选项D“他每天都穿着它.”符合语境.故选D.3根据后句“I dont want to wear it.”可知,空处应是说不想穿的原因.选项A“哦,它太旧了.”符合语境.故选A.4根据前文“A button(纽扣) on my shirt is lost. I cant find the same button as the others.”可知,空处应是说衬衫上的扣子丢了的结果.选项E“所以我不再穿那件衬衫了.”符合语境.故选E.5根据前句“Why not change(更换)all the buttons on the shirt? says Sam.”可知,空处应是说是个好主意.选项B“多

    55、好的主意!”符合语境.故选B.(十一)(2022-2023上福建泉州七年级统考期末) Hello, Im Mary. 1 We have a Love Corner(爱心角落) in our class. We bring(带来) our pens, pencils, books and other things(东西) here for other students. 2 These are four green pencils and four rulers. Li Ping brings them here. 3 The two toy cars and four white erase

    56、rs are from Wang Jun. Do you see those three yellow pencils, two books and a knife? 4 Look! He is Mr. Li. 5 His telephone number is 0550-5688. We like him very much.AI am a student in Yucai Junior High School.BThe two books are his, too.CHe is our teacher.DThey are from Sun Ning.ENow lets see these

    57、things here.【答案】1A 2E 3B 4D 5C【导语】本文主要介绍了作者班里的“爱心角”以及作者的老师的基本信息.1根据“Hello, Im Mary.”可知,空处应是继续介绍作者的个人情况,A项“我是育才初中的一名学生.”符合语境.故选A.2根据“These are four green pencils and four rulers. Li Ping brings them here”可知,空处应是一个主题句来引出下文这些东西,E项“现在我们来看看这些东西.”符合语境.故选E.3根据“Li Ping brings them here”可知,这里是介绍李平带来的东西,B项“这两

    58、本书也是他的.”符合语境.故选B.4根据“Do you see those three yellow pencils, two books and a knife?”可知,空处应是介绍那三支黄铅笔,两本书和一把刀是谁带来的,D项“它们来自于孙宁.”符合语境.故选D.5根据“Look! He is Mr. Li.”可知,空处应是继续介绍Mr. Li的信息,C项“他是我们的老师.”符合语境.故选C.(十二) (2022-2023上广东广州七年级广州市第五中学校考期末)Most people like collecting things. For example, they like collect

    59、ing stamps, books, pictures and pens. I know many collectors. 1 He has one thousand five hundred clocks now. So we all call him Mr. Clock. 2 You can see the shelves, the wall and the desk are full of clocks. Because there is not any space for so many clocks, Mr Clock has to put some clocks into the

    60、boxes. Mr Clock likes his clocks so much. 3 Every day she complains(埋怨)about the work she has to do, because it is not easy for her to clean all these clocks. 4 Each clock keeps a different time. So she can hear the chimes(报点声)any time day and night. 5 With so many clocks around, she is never able t

    61、o know what time it is!AShe also complains about the noisy sound of the clocks.BOne of my friends likes collecting different kinds of clocks.CThere is one more thing that makes her unhappy.DBut his wife doesnt enjoy them at all.EThere are clocks everywhere in his house.【答案】1B 2E 3D 4C 5A【导语】本文主要介绍了作

    62、者的朋友喜欢收集钟,但是朋友的妻子却因此感到很苦恼.1根据“I know many collectors.He has one thousand five hundred clocks now. So we all call him Mr. Clock.”可知是在介绍作者认识的一个收藏家.B选项“我的一个朋友喜欢收集各种各样的钟”符合语境.故选B.2根据“You can see the shelves, the wall and the desk are full of clocks.”可知他家到处都是钟.E选项“他家里到处都是钟”符合语境.故选E.3根据“Mr Clock likes his

    63、 clocks so much.Every day she complains(埋怨)about the work she has to do, because it is not easy for her to clean all these clocks”可知Clock先生的妻子不喜欢钟.D选项“但是他的妻子一点也不喜欢”符合语境.故选D. 4根据“Each clock keeps a different time. So she can hear the chimes(报点声)any time day and night.”可知在介绍妻子不喜欢钟的另一个原因.C选项“还有一件事使她不高兴

    64、”符合语境.故选C.5根据“So she can hear the chimes(报点声)any time day and night.”可知妻子会抱怨钟声,A选项“她还抱怨时钟的声音太吵”符合语境,故选A.(十三)(2022-2023上广东揭阳七年级统考期末)Dear Bill,How is everything going?Heres a photo of my father and my uncle Andrew. 1 Hes in a green jacket. 2 But ping-pong is difficult for him. 3 He is my fathers broth

    65、er. 4 He can play baseball and basketball very well. He likes watching sports games on TV. 5 Its relaxing for us to play sports. But he only has one basketball.Yours,HacAHe likes sports, too.BThis is my father, Carol Smith.CHe always plays sports with my father and me.DThe one next to my father is A

    66、ndrew.EHe likes sports and his favorite sport is basketball.【答案】1B 2E 3D 4A 5C【导语】本文是Hac写给Bill的一封信,介绍了一张自己爸爸和叔叔的照片.1根据“Hes in a green jacket.”可知介绍了一个人,B项“这是我爸爸,Carol Smith.”符合语境.故选B.2根据“But ping-pong is difficult for him.”可知介绍喜欢什么运动,E项“他喜欢运动,他最喜欢的运动是篮球.”符合语境.故选E.3根据“He is my fathers brother.”可知介绍爸爸旁

    67、边的人,D项“我爸爸旁边的是Andrew.”符合语境.故选D.4根据“He can play baseball and basketball very well.”可知叔叔也喜欢运动,A项“他也喜欢运动.”符合语境.故选A.5根据“Its relaxing for us to play sports.”可知大家一起做运动,C项“他总是同我爸爸和我一起做运动.”符合语境.故选C.(十四)(2022-2023上陕西西安七年级高新一中校考期末)Are you ready to cook, clean or plant? From September, students in some middle

    68、schools will have at least one labor(劳动) class a week. 1 Labor education can help people become more creative and happier in life. Kids from a school have a class about how to plant potatoes and students learn about their nature(习性). Having such classes, students can learn the meaning of labor and i

    69、ts value(价值). 2 In No.11 Middle School, students make tofu with a millstone(石磨). 3 “We learn about the wisdom and hard work of people.”said Li Lin, an eighth grader. 4 They learn how baby chickens are born and how to take care of them.Which kind of labor skill do you want to learn? 5 Cleaning the ho

    70、usePlanting vegetables or looking after animalsWashing vegetables and fruit by yourselfCooking two or three dishes, like Kung Pao ChickenWhat are you waiting for? Take actions right now!AHere are some labor skills you need to learn.BIn fact, no schools in Xian have interesting labor classes.CSome st

    71、udents also keep small animals at home, like chickens and rabbits.DThey made tofu by themselves for the first time.EThese classes are very important for students.FThey will try different kinds of labor and learn life skills.GThe classes are so boring.【答案】1F 2E 3D 4C 5A【导语】本文主要讲述了学校里开展了劳动课,锻炼了学生的动脑动手

    72、能力,还让学生们体会到了劳动者的辛苦和劳动的意义和价值.1根据上文“From September, students in some middle schools will have at least one labor class a week.”可知,一些中学的学生每周至少要上一节劳动课.说的是中学生要上劳动课.选项 F“他们将尝试不同种类的劳动,学习生活技能.” 符合语境.故选F.2根据上文“ Having such classes, students can learn the meaning of labor and its value.”可知,说的是上劳动课的意义和价值.选项 E“

    73、这些课程对学生来说非常重要.” 符合语境.故选E.3根据上文“In No.11 Middle School, students make tofu with a millstone.”可知, 说的是在第十一中学,学生做豆腐.选项D“他们第一次自己做豆腐.”符合语境.故选D.4根据下文“They learn how baby chickens are born and how to take care of them.”可知,学生们学习照顾小鸡,选项 C“一些学生还在家里养小动物,比如鸡和兔子.” 符合语境.故选C.5根据下文“Cleaning the house.like Kung Pao C

    74、hicken”可知,说的是要学习的技能.选项A“这里有一些你需要学习的劳动技能.”符合语境.故选A.(十五)(2022-2023上江苏宿迁七年级期末) The Chinese New Year is the most important festival for the Chinese people. 1 It takes about 15 days to get ready for it. On the eve (前夕) of the festival, people close the shops and stay at home. 2 They stay up late and enjo

    75、y dumplings at midnight for good luck.In the morning, people dress in their best clothes. Usually the old stay at home and the young go out to pay a New Year Call (拜年). 3 The young people bow (鞠躬) to the old people. The Chinese call this “Ke Tou”. This means (意思是) “touching the ground with the foreh

    76、ead (额头)”. 4 The old people give children gifts or lucky money.They are very polite (礼貌) and do not use bad words on the Spring Festival Day. 5 AIts the most important day of the year.BIt is an important time for the young.CThen the young people give their best wishes to the old people.DThey buy new

    77、s clothes and clean up their houses.EIt usually comes in January or February.FThey all get together for a big dinner.GPeople visit their relatives and friends.【答案】1E 2F 3B 4C 5A【导语】本文主要介绍了中国的新年.1根据“It takes about 15 days to get ready for it.”可知,此处介绍新年的时间.选项E“它通常在一月或二月.”符合语境.故选E.2根据“On the eve (前夕) o

    78、f the festival, people close the shops and stay at home.”可知,此处介绍除夕家里的活动.选项F“他们聚在一起吃大餐.”符合语境.故选F.3根据“The young people bow (鞠躬) to the old people.”可知,此处介绍新年对于年轻人的意义.选项B“这对年轻人来说是一个重要的时刻.”符合语境.故选B.4根据“The old people give children gifts or lucky money.”可知,此处介绍年轻人向老人的祝福语.选项C“然后,年轻人向老人们致以最良好的祝愿.”符合语境.故选C.5根据“They are very polite (礼貌) and do not use bad words on the Spring Festival Day.”可知,此处指新年的意义.选项A“这是一年中最重要的一天.”符合语境.故选A.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题 04 阅读还原【考题猜想 】 -2023-2024学年七年级英语上学期期末考末大串讲(人教版)解析版.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-826950.html
    相关资源 更多
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(综合题).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(综合题).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(综合卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(综合卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(精练).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(精练).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(突破训练).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(突破训练).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(研优卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(研优卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(最新).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(最新).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(新).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(新).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(巩固).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(巩固).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(实用).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(实用).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(完整版).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(完整版).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(夺分金卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(夺分金卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(培优).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(培优).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(培优B卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(培优B卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(培优A卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(培优A卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(名师推荐).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(名师推荐).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(典型题).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(典型题).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(B卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(B卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(A卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(A卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案解析.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案解析.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【黄金题型】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【黄金题型】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【达标题】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【达标题】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【轻巧夺冠】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【轻巧夺冠】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【能力提升】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【能力提升】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【考试直接用】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【考试直接用】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【综合题】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【综合题】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【综合卷】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【综合卷】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【突破训练】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【突破训练】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【研优卷】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【研优卷】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【满分必刷】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【满分必刷】.docx
  • 相关搜索
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1