分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 19

类型专题05 阅读理解之应用文15篇(中考真题 名校模拟)-2024年中考英语逆袭冲刺名校模拟真题速递(安徽专用).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:829189
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:19
  • 大小:378.34KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    专题05 阅读理解之应用文15篇中考真题 名校模拟-2024年中考英语逆袭冲刺名校模拟真题速递安徽专用 专题 05 阅读 理解 应用文 15 中考 名校 模拟 2024 年中 英语 冲刺 速递
    资源描述:

    1、2024年中考英语逆袭冲刺名校模拟真题速递(安徽专用)第一期专题05 阅读理解之应用文15篇(中考真题+名校模拟)(2023安徽统考中考真题)There are about 8,000 million people living on our planet, but some of them dont have enough food. Last year, more than 820 million people suffered(遭受)from hunger. Thats sad. Whats more, it shouldnt be a problem since the world w

    2、astes about 930 million tons of food each year.XYZ Food Bank is working to help fix the problem. Now, you can, too! Just drop off some food so that we can continue to feed the needy.We accept:Canned foodBiscuitsRiceBoxed juiceNoodlesCandyNo opened food.No expired(过期的)food.No food that needs to be in

    3、 a fridge.Come and offer your help! Every little bit makes a difference.Email us at stophungersyzfoodlbank. com.1How many people suffered from hunger last year?AOver 820 million.BAbout 930 million.COver 7,180 million.DAbout 8,000 million.2Which of the following can you drop off at XYZ Food Bank?ABCD

    4、3Whats the purpose of the text?ATo introduce a traditional bank.BTo present some world problems.CTo ask people to give away food.DTo tell people to protect the earth.(2021安徽统考中考真题)If you have problems describing people, dont worry! Well use popular film characters (角色) to help you learn some useful

    5、words.NaiveMeaning: If someone is naive, they have little experience and believe good things will always happen.Example: In the film EI, Buddy is a naive person who grows up with elves (精灵). One day, he goes to New York City but finds things very different there.Director: David BerenbaumLoyalMeaning

    6、: If youre loyal, you always give support to a person or a group and help them and act honestly.Example: In the film Toy Story, Woody is loyal to his friends and owner, Andy. He stays with Andy, even when Andy grows up and goes to college.Director: John LasseterDemandingMeaning: If someone is demand

    7、ing, they are not easily satisfied or pleased.Example: In the film The Devil Wears Prada, Miranda is very demanding. She always works very hard, and expects others to do the same.Director: David FrankelTalentedMeaning: If youre talented, you have a natural ability to do something well.Example: In th

    8、e film McFarland, USA, coach White notices some talented runners in his PE class. He forms a cross-country group that races against other schools.Director: Niki Caro4Which word is used to describe a person with a natural ability to do something well?ANaive.BLoyal.CDemanding.DTalented.5Who always giv

    9、es support to friends according to the films?ABuddy.BWoody.CDavid Frankel.DNiki Caro.6In which part of a magazine can we read the text?ASport.BTravel.CEnvironment.DLanguage.(2017安徽中考真题)Dear Sunday Globe,I am writing to tell you about your article Smartphones Make Life Easier in last Sundays newspape

    10、r. You did an excellent job explaining the good points of smartphones, but you didnt talk about their bad points at all. So, I hope youll let me give your readers some advice on smartphone etiquette (礼仪). The first point Id like to address is loudness. When you talk on your smartphone in public, ple

    11、ase dont shout. In fact, the microphones in smartphones are very sensitive (灵敏的). So, you can be heard even if you speak quietly.Another point is about personal space. I dont think it is polite to make calls in small spaces full of people. This makes others uncomfortable and forces them to listen to

    12、 your personal business. Whats worse, it stops many face-to-face conversations from ever beginning.Lastly, doing two things at the same time is dangerous. For example, making calls while driving is a bad habit. Pay attention to the road! Similarly, when staying with your friends, turn off your smart

    13、phone and enjoy their company.Yours truly,Amber Jala7Amber Jala wrote the letter to _ .Afind a good jobBprovide adviceCmake her life easierDbuy a smartphone8What does the underlined word “address” in Paragraph 2 probably mean?A致函B称呼C陈述D选址9According to Paragraph 3, what makes people around you uncomf

    14、ortable?ADiscussing face-to-face.BSpeaking quietly on your phone.CMinding your own business.DCalling in small spaces full of people.10What can we learn from the last paragraph?AIt is dangerous to drive on the road.BIt is easy to start a company with others.CIt is bad to turn off our phones while dri

    15、ving.DIt is important to use our smartphones properly.(2023安徽统考模拟预测)Amy:I have always admired students who hand their homework in on time and never forget to do it. So I was wondering, what are your tips for getting organized? Please post your ideas below to help me!Hana: Good question, Amy. I alway

    16、s spend about five minutes tidying up the desktop on my computer. I make a backup (备份) of important documents. I delete things I dont need any more and put everything into the correct place.Gloria: The most important thing is to start studying a few weeks before the exams and not leave it until the

    17、night before! Thats just common sense, I think.Lou: Hi, Amy. My tip is to have a big notice board in your bedroom, divided into different areas. Ive got an area for each subject and another one for other work. I use board pens to write reminders and I make sure I look at it every day. The best part

    18、is when I clear something off the board!11Who starts studying a few weeks before the exams?AAny.BHana.CGloria.DLou.12Why does Amy post this passage?ATo make friends with the three people.BTo get help from those who are organized.CTo call on people to be an organized student.DTo share some experience

    19、s of getting organized.13What is the best part for Lou?ATo divide things into different areas.BTo finish the work on the board.CTo use board pens to write reminders.DTo take a look at the list every day.(2023安徽校联考二模)Information for New MembersWelcome to Banktown Bushwalking (丛林旅行) Club! Here are som

    20、e things you need to know: Most walks are in faraway places. You need to take enough food and water for a full day of activity on each walk. This is the most important thing to remember. Wear good lace-up (系带的) shoes, because you need to do some climbing sometimes. Each walk has a grade. If you have

    21、nt been bushwalking before, we suggest that you start with an easy walk Grade 1 or 2. If you have been bushwalking before, then a Grade 3 walk may be suitable (适合的). All beginners need to call or email the leader of an activity 48 hours before the start of the activity. They need to make sure that y

    22、ou are fit and able to finish the activity as planned. Membership fees (费用) for a year: 35 for an adult over 18 years old. If a family joins the club, fees will be lower, 55 for the parents and10 for each child between the ages of 5 and 18. 14Before starting a walk, _ is the most important thing tha

    23、t walkers must remember.Ato wear sunglassesBto take enough moneyCto wear lace-up shoesDto take enough food and water15All beginners need to call or email the leader of an activity to _.Akeep in touch with the leaderBlet the leader know more about themCget more information about this activityDmake th

    24、e leader know if they are suitable16Eric, his wife, and their 16-year-old child want to join the club. They should pay _ for a year.A65B88C90D120(2023安徽校联考三模)Traditional Chinese Tea Experience:Tea Party at Yummy TeahouseTraditional Chinese Tea Experience:Tea Party at Yummy Teahouse Two hours Book on

    25、line or call 648-xxxx No.33 A, Zhou Zhuang Jiayuan Dongli, Chaoyang District, BeijingClick here to open in Google MapsWhat to expectLearn about Chinese tea culture, including traditional Chinese tea ceremony (茶道).Listen to the introduction of different kinds of tea.Make tea by hand in the traditiona

    26、l way and sit down to enjoy your tea.Opening hours3: 00 p.m. 7: 00 p.m. from Monday to Friday2: 00 p.m. 7: 00 p.m. on weekendsPrice informationNo more than three people100 yuan each personOver three but no more than six people90 yuan each personMore than six people80 yuan each personDrinks and snack

    27、s are included in the price.NotesTickets can be called but you should cancel at least 24 hours before the tea party starts.Time changes within 24 hours before the tea party wont be accepted.17What can we do at the tea party?AGrow tea by hand.BMake tea in a simple way.CTaste different kinds of tea.DL

    28、earn about Chinese tea ceremony.18If Peter invites four friends to the tea party, how much should they pay?A400 yuan.B450 yuan.C500 yuan.D550 yuan.19What do we know about the tea party?ANo snacks will be provided.BEach tea party lasts two hours.CTickets can only be booked online.DTickets can be canc

    29、elled at any time.(2023安徽校联考三模)Telephone operator* Good in English and French* Working hours 8:00AM5:00PM (TuesdaySunday)* 3 years work experiencePlease send your application to shellaSecretary* Computer Skills (excel, word)* With related experience* Working hours 10:00AM7:00PMSend your resume to Ma

    30、rtinezarchitectsService staff* Woman only* 1830 years old* Working hours 9:00AM6:00PM (3 days off in a month)* Work experience at least 6 monthsPlease send your resume to dejanSales assistant* At least high school graduate.* Boys aged 18 years and above.* No experience needed as long as they have go

    31、od communication skills.* Working hours 11:00AM10:00PMSend your resume to Kims Dive20If you want to find a job that doesnt require experience, you can send to _.AshellaBdejanCMartinezarchitectsDKims Dive21If a person is good at computer, which job is suitable for him?ASecretary.BService staff.CTelep

    32、hone operator.DSales assistant.22In which part of a magazine can we read the text?ASports.BTravel.CJob.DFood.(2023安徽滁州统考二模)Are you interested in DIY? I took part in our schools Reading and Bookmark-making activity last week. Here is a lovely rabbit bookmark that is popular with lots of students and

    33、teachers. You can make it and put it onto the corner of a page. Why you make it: * Help enjoy reading your favourite book; * In order to read better. How to make it1. Cut a little piece of square pink paper. Cut out a triangle (三角形). 2. Fold the left corner. Put some glue on it. What youll need: * C

    34、olored paper and white paper; *Scissors; * A pen; *Glue. 3. Glue the other corner. It is the body of the rabbit. 4. Cut ears and teeth. How you feel: * Feel the joy of DIY and learn the skills of making bookmarks. 5. Glue them on the body. Draw eyes and a nose. 23What can we learn after reading the

    35、text? AHow to sell a rabbit bookmark.BHow to draw a rabbit bookmark.CHow to keep a rabbit bookmark.DHow to make a rabbit bookmark.24Which question does this text answer?AWhat things should we prepare?BWho is interested in this activity?CHow many steps should we follow to draw a rabbit?DWhere can we

    36、get the things in need?25What kind of text is this passage?AAn instruction.BAn advertisement.CA story.DA report.(2023安徽亳州统考一模)Our shop has many books on sale. Here are just some of them. Off the Beaten Cart PathThe bestselling travel book which includes over 200 new places of interest, over 200 new

    37、full color photographs, and all new, up-to-date maps. It includes over 1,000 of the United States most must-see destinations (目的地). Cover price:$30. 00Our price:$19. 80ParentsThe most popular magazine for parents who want to raise smart and loving children. It has child development guidance, advice

    38、on your childs health and safety, and the best way to encourage your childs learning. Cover price:$26. 00Our price:$12. 60Best Weekend ProjectsThe projects (方案) are chosen from 80 special ideas to create an unusual living space. They are practical, as well as creative. They will improve your home an

    39、d yard and can be done on weekends. And the most important of all, they are easy to follow.Cover price:$17. 95Our price:$13. 90LuckyThe shopping magazine with the best buys, and the fashion tips (小贴士):Youll need them before you go to the stores. What makes Lucky really special is that it gives you t

    40、he information you need before anyone else has it. Cover price:$18. 50Our Price:$15. 5026Which of the following books can save the most money? _AOff the Beaten Cart Path.BParents.CBest Weekend Projects.DLucky.27Who may be interested in the book Best Weekend Projects? _AA young lady who likes going s

    41、hopping.BA parent who has just got a newborn baby.CA person who wants to get his home improved.DA person who is interested in traveling in America.28What do you think the passage is? _AAn advertisement.BA notice.CA story.DA report.(2023安徽校联考二模)Health FairPlace: Sun Park, Community ClubDate: 1st Nove

    42、mberTime: 9 am to 6 pmTalks on Keeping Yourself HealthyPlace: Rainbow Room(1) Dangers of COVID-19Speaker: Dr Dean Time: 10 am(2) Advantages of Healthy foodSpeaker: Dr SharifTime: 2 pm(3) Importance of ExerciseSpeaker: Dr LinTime: 4 pmLearn to cook healthy mealsFrom Mr Choo Of Delicious RestaurantPla

    43、ce: Sun Park Room11 amDumplings1 pmABC soup3 pmNoodles5 pmSteamed eggSmall gifts for the first 20 visitors only. $ 10. 00 (Usual Price: $ 15. 00)All money will be given to Care General Hospital. Sign up for your tickets online at You may get tickets at the entrance of the Sun Park Community Club. Fo

    44、r more information, please call Mr. Hot at 87693201You may also email your questions to ho12229Whose talk can you attend at 4 pm?ADr Lins.BDr Deans.CDr Sharifs.DMr Choos.30How can you get tickets for the event?APlease, call Mr Choo at 87693201.BWrite to Sun Park Community Club.CEmail ho122.DSign up

    45、online at .31What is the purpose of the event?ATo ask people to eat healthy food.BTo ask people to learn about illnesses.CTo advise people to get more family time.DTo encourage people to live healthily.(2023安徽合肥统考二模)A report about kids playing footballBasic InformationWhat is asked?Q1: What makes pl

    46、aying sports fun for you the most?Q2: Why do you want to keep on your sports?Who is interviewed?200 soccer players of kids from 10 schools;Result and Conclusion (结论)The answers to Q1 Trying your best (45%); Exercising (31%); Getting along with your teammates (20%); Getting the feeling of winning (4%

    47、);The answers to Q2 To play at the next level (48%); To copy tricks and smart ideas (32%); To try different positions (15%); To travel to other places to join in the matches (5%);ConclusionWhen kids play group sports, they just want to have great fun and it is the most important thing.32How many kid

    48、s think “trying your best” makes playing sports fun the most?A40B62.C90.D8.33Why do the most kids want to keep on their sports?ATo play at the next level.BTo travel to other places.CTo copy tricks and ideas.DTo try different positions.34What is the most important for kids when they join in group spo

    49、rts?AKinds of the games.BThe time of sports.CTheir great fun.DTeamwork with friends.(2023安徽淮北统考一模)World Book Day is coming. Whats your favorite book? Here are the answers of four students in Sunshine Middle School.My favorite book is A Friend like Henry. Its about how a family dog helps a boy deal w

    50、ith his autism (自闭症). When I felt sad, my best friend gave me this book. It cheered me up.DavidReading in the holiday is an interesting thing. Twenty Thousand Leagues Under the Sea is my favorite book. Its about a captains (船长) travels under the sea. The story is very interesting and the pictures ar

    51、e fantastic. This book can make you relaxed.TonyI like reading the book Romance of the Three Kingdoms (三国演义). I learned a lot about the three kingdoms of Wei, Shu and Wu. If you are interested in history, dont miss it.BobAs to me, The Little Prince (王子) is the best one. In this book, a young prince

    52、falls to the Earth from a small planet and experiences a lot. Its not just a story, and it also tells us about the correct values.Mary35Why does David think A Friend like Henry is his favorite book?ABecause it can cheer him up.BBecause it can make him relaxed.CBecause it is a gift from his father.DB

    53、ecause it is a book about his friend.36If Sarah likes books with fantastic pictures, which book should she choose?AA Friend like Henry.BRomance of the Three Kingdoms.CThe Little Prince.DTwenty Thousand Leagues Under the Sea.37We can learn about _ from The Little Prince.AChinese historyBmaking friend

    54、sCcorrect valuesDkeeping dogs38What do you think the passage probably is?AA letter.BA notice.CA story.DA report.(2023安徽宿州统考一模)April 6, 2023Haikou2128Air quality: ExcellentWind speed: 13-22 km/hWhat to wearExercise IdealWash car SuitableFridayApril 72228SaturdayApril 82328SundayApril 92329MondayApril

    55、 102431TuesdayApril 112030WednesdayApril 12162039Which is the suitable to wear on Thursday?AA coat.BA T-shirt.CA jacket.DA sweater.40The highest temperature will be on _.AApril 9BApril 10CApril 11DApril 1241What can we learn from the report?AIts best to take a raincoat on April 10.BIts a good idea t

    56、o wash cars on April 11.CItll be a nice day for a picnic on April 12.DIts good to run in the park on April 6.(2023安徽合肥统考三模)Fact Files of New Zealand New Zealand is home to 4.7 million people, 31 million sheep and 10 million cows. Moa birds (恐鸟) were native to New Zealand, but are now extinct (灭绝的).

    57、They were two meters tall and weighed over 250 kg. New Zealand is home to more kinds of penguins than any other country. New Zealand is one of the few countries in the world without snakes.Geography:New Zealand is a country in the South Pacific. It has a total area of 270,000 square kilometers and h

    58、as two large islands (the North Island and the South Island) as well as other smaller islands. Almost every geographical feature in the world can be found in New Zealandforests, mountains, deserts, beaches and volcanoes. A mountain range runs down the middle of the South Island, and includes the cou

    59、ntrys highest mountain: Mount Cook (3,724 meters). New Zealand has a different climate that changes a lot from place to place. In fact, its a common saying that in New Zealand, you can get four seasons in one day! Usually the further south you go, the colder it will be.Wildlife:New Zealand has a lot

    60、 of special native animals, including fish, insects, birds and frogs. The country is famous for its birds. The most famous is the kiwi (the symbol of New Zealand), which is a large bird that cannot fly. New Zealand is also home to the worlds largest insectthe giant weta (世沙螽). It looks like a big, s

    61、cary grasshopper, but it is harmless in fact.Places to Visit and Things to Do:New Zealands forests are great for hiking and camping. In fact, one third of the country is made up of national parks, which are full of hiking roads and beautiful campsites. If you love skiing, the South Island is the bes

    62、t place to go, but there are some amazing ski fields on the North Island, too. The countrys beaches, lakes and rivers are perfect for boating and water sports.42What kind of animals does New Zealand not have?AFrogs.BBirds.CSnakes.DInsects.43How is the weather in New Zealand?AFour seasons in a day.BW

    63、armer in the south.CAlways windy and cloudy.DMuch rain in winter.44Which is the symbol of New Zealand?AMoa birds.BThe kiwi.CGiant weta.DThe penguins.45What cannot we usually do in the open air in New Zealand?AGo outdoor hiking and forest sightseeing.BWatch beautiful sunrise and sunset.CGo island ski

    64、ing and lake boating.DEnjoy the kiwi and Moa birds flying.(2023安徽蚌埠统考三模)GREAT WEBSITES FOR TEENAGERSEcoCentralThis website is all about looking after the Earth. There are facts about different animals, as well as information about forests, deserts and oceans. You can upload (上传) your own videos onto

    65、 the site for everyone to see.ScienceZoneTheres lots of information on this site about maths, chemistry and biology. You can “visit” some of the worlds most famous museums, and watch wildlife. There are also some very cool games, such as Save the Planet.TeenPressThis is one of the best sites on the

    66、web for teen- agers who love writing. You can share your work with others, and there are message boards where you can chat about things that are important to you.Tune-inThere are millions of songs on this website for you to download or listen to online. You can save your favourite songs in your own

    67、list. If youre in a band, you can record your music and upload it. The website is large, but the menus are easy to use.46What can you do on ScienceZone?ATry writing online.BPlay cool games.CLearn about oceans.DHave maths exams.47Which website will you visit to share your music?AEcoCentral.BScienceZo

    68、ne.CTeenPress.DTune-in.48What do the websites have in common?AThey are for teenagers.BThey are about wildlife protection.CThey are large and easy to use.DThey are popular among students.参考答案:1A 2B 3C【导语】本文主要介绍了目前仍有许多人没有足够的食物吃,XYZ食物银行号召人们一起来捐赠食物,帮助有需要的人。1细节理解题。根据“ Last year, more than 820 million peo

    69、ple suffered(遭受)from hunger.”可知,去年,超过8.2亿人遭受饥饿,故选A。2细节理解题。根据“We accept:”对应的内容可知,接受罐装食物,故选B。3主旨大意题。根据“XYZ Food Bank is working to help fix the problem. Now, you can, too! Just drop off some food so that we can continue to feed the needy”可知,目的是为了呼吁人们捐赠食物,故选C。4D 5B 6D【分析】本文用流行的电影角色,来帮助读者学习一些有用的单词。4细节理解

    70、题。根据“Talented Meaning: If youre talented, you have a natural ability to do something well.”可知,Talented“有天赋的”被用来描述一个有天生能力做好某事的人。故选D。5细节理解题。根据“If youre loyal, you always give support to a person or a group and help them and act honestly.”和“In the film Toy Story, Woody is loyal to his friends and owner

    71、, Andy.”可知,Woody总是支持朋友。故选B。6推理判断题。本文用流行的电影角色,来帮助读者学习一些有用的单词,所以推测可能在杂志的语言部分看到。故选D。7B 8C 9D 10D【分析】这篇短文通过书信的方式给出了使用智能手机需要注意的礼仪:注意公共场合接打手机要轻声;在狭小空间不要打电话;和朋友在一起关掉手机享受陪伴。7细节理解题。根据So, I hope youll let me give your readers some advice on smartphone etiquette (礼仪). 可知Amber Jala写信是为了提建议,故选B。8词义猜测题。根据第一段可知Amb

    72、er Jala想提建议,所以响度是陈述的第一点,故选C。9细节理解题。根据第三段I dont think it is polite to make calls in small spaces full of people.及 This makes others uncomfortable and forces them to listen to your personal business.可知this指代上文中to make calls in small spaces full of people这件事,故选D。10归纳理解题。根据最后一段主要介绍了边开车边打电话是危险的,和朋友在一起要关闭

    73、手机享受陪伴,对比选项可知作者想告诉我们合适的使用手机是重要的,故选D。11C 12B 13B【导语】本文讲述了艾米不善于组织自己和三个学生给她的建议。11细节理解题。根据“Gloria: The most important thing is to start studying a few weeks before the exams and not leave it until the night before!”可知,Gloria在考试之前学习。故选C。12细节理解题。根据“So I was wondering, what are your tips for getting organi

    74、zed? Please post your ideas below to help me!”可知,艾米想从那些有组织的人那里得到帮助。故选B。13细节理解题。根据“The best part is when I clear something off the board!”可知,对于Lou,最好的部分是完成黑板上的工作。故选B。14D 15D 16A【导语】本文是一篇应用文。文章详细地介绍了参加丛林旅行俱乐部活动需要知道的事情。14细节理解题。根据第三段“You need to take enough food and water for a full day of activity on e

    75、ach walk. This is the most important thing to remember. ”可知每次旅行时,我们需要摄入足够的食物和水,以维持一整天的活动,这是要记住的最重要的事情,故选D。15细节理解题。根据第六段“All beginners need to call or email the leader of an activity 48 hours before the start of the activity. They need to make sure that you are fit and able to finish the activity as

    76、planned.”可知所有初学者都需要在活动开始前48小时给活动负责人打电话或发电子邮件。他们需要确保你身体健康,能够按计划完成活动,故选D。16推理判断题。根据最后一段“Membership fees for a year: 35 for an adult over 18 years old. If a family joins the club, fees will be lower, 55 for the parents and10 for each child between the ages of 5 and 18.” 可知18岁以上成年人35美元。如果一个家庭加入俱乐部,费用将更低

    77、,父母55美元,5至18岁的每个孩子10美元。所以判断Eric夫妇和他们16岁的孩子想加入这个俱乐部,他们每年应该支付55+10=65美元。故选A。17D 18B 19B【导语】本文主要介绍了美味茶馆茶话会的相关信息。17细节理解题。根据“Learn about Chinese tea culture, including traditional Chinese tea ceremony (茶道).”可知,可以了解中国茶文化。故选D。18细节理解题。根据“Over three but no more than six people”和“ 90 yuan each person”可知,五个人每人

    78、需要90元,一共450元。故选B。19细节理解题。根据时钟提示的时间“Two hours”可知,茶话会持续2小时。故选B。20D 21A 22C【导语】本文主要是介绍四个招聘信息。20细节理解题。根据“Sales assistant * No experience needed as long as they have good communication skills.”和“Send your resume to Kims Dive”可知不需要工作经验的是销售助理,可以发送简历到Kims Dive,故选D。21细节理解题。根据“Secretary *Computer Skills (exce

    79、l, word)”可知擅长电脑可以去做秘书,故选A。22推理判断题。根据“Telephone operator”、“Secretary”、“Service staff”和“Sales assistant”可知这些是招聘信息,我们可以在杂志的工作板块读到这些信息,故选C。23D 24A 25A【导语】本文主要介绍了兔子书签的制作方法。23主旨大意题。根据“Here is a lovely rabbit bookmark that is popular with lots of students and teachers. ”和“How to make it”可知,本文主要介绍了兔子书签的制作方法

    80、。故选D。24细节理解题。根据“What youll need:* Colored paper and white paper;*Scissors;* A pen;*Glue.”可知,文中回答了制作书签我们应该准备的东西有哪些,故选A。25推理判断题。本文主要介绍了兔子书签的制作方法,是操作指南,故选A。26B 27C 28A【导语】本文是一则销售图书的广告。26细节理解题。根据“Off the Beaten Cart PathCover price:$30. 00Our price:$19. 80”可知能节省10.2美元;根据“ParentsCover price:$26. 00Our pr

    81、ice:$12. 60”可知能节省13.4美元;根据“Best Weekend ProjectsCover price:$17. 95Our price:$13. 90”可知能节省4.05美元;根据“LuckyCover price:$18. 50Our Price:$15. 50”可知能节省3美元。由此可见四本书中能节省最多的是Parents。故选B。27细节理解题。根据“They will improve your home and yard and can be done on weekends.”可知,Best Weekend Projects这本书可以改善你的家。故选C。28推理判断

    82、题。根据表格第一行“Our shop has many books on sale. Here are just some of them.”可知,这家商店在出售图书,由此可知这是一则广告。故选A。29A 30D 31D【导语】本文是一篇应用文。文章介绍了健康博览会的详细信息。29细节理解题。根据“Talks on Keeping Yourself Healthy”的内容可知,下午四点举行的演讲是Dr Lins的演讲。故选A。30细节理解题。根据“Sign up for your tickets online at ”可知买到这些演讲的票要在网上报名。故选D。31推理判断题。本篇文章讲述的是与

    83、健康相关的内容,让人们如何享受健康的饮食和健康的生活,所以推断此次活动的目的是鼓励人们健康生活。故选D。32C 33A 34C【导语】本文是一篇关于孩子们踢足球的调查报告。32推理判断题,根据“200 soccer players of kids from 10 schools”可知,一共200个孩子参与调查;又根据“Trying your best (45%)”可知,尽力而为的孩子占45%,也就是90人,故选C。33细节理解题。根据The answers to Q2 一栏中“To play at the next level (48%)”可知,为了更上一层楼是占比最多的,故选A。34细节理解

    84、题。根据“When kids play group sports, they just want to have great fun and it is the most important thing.”可知,当孩子们进行集体运动时,他们只想获得极大的乐趣,这是最重要的,故选C。35A 36D 37C 38D【导语】本文主要介绍了四个学生喜爱的书籍。35细节理解题。根据“When I felt sad, my best friend gave me this book. It cheered me up.”可知,因为这本书让他振作起来。故选A。36细节理解题。根据“Twenty Thousa

    85、nd Leagues Under the Sea is my favorite book. The story is very interesting and the pictures are fantastic.”可知,莎拉可以读海底两万里。故选D。37细节理解题。根据“Its not just a story, and it also tells us about the correct values.”可知,我们可以学习正确的价值观。故选C。38推理判断题。根据“Here are the answers of four students in Sunshine Middle School

    86、.”可推知,这篇文章是一则报告。故选D。39B 40B 41D【导语】本文介绍了2023年4月6日的天气以及一周的天气情况。39细节理解题。根据“What to wear”上的T恤可知星期四穿T恤合适。故选B。40细节理解题。根据表格可知4月10日温度最高,达到31摄氏度,故B。41细节理解题。根据“Exercise Ideal”上的图片可知4月6日在公园跑步很好。故选D。42C 43A 44B 45D【导语】本文主要介绍了新西兰的总体情况,地貌,野生动植物以及户外活动景点。42细节理解题。根据“New Zealand is one of the few countries in the wo

    87、rld without snakes.”可知,新西兰没有蛇。故选C。43细节理解题。根据“In fact, its a common saying that in New Zealand, you can get four seasons in one day!”可知,在新西兰一天内会经历四季。故选A。44细节理解题。根据“The most famous is the kiwi (the symbol of New Zealand)”可知,几维鸟是新西兰的象征。故选B。45推理判断题。根据“The most famous is the kiwi (the symbol of New Zeala

    88、nd), which is a large bird that cannot fly.”可知,几维鸟是一种不会飞的大鸟,因此不能欣赏几维鸟飞行。故选D。46B 47D 48A【导语】本文是一篇应用文。介绍了4种适合青少年的网站。46细节理解题。根据“There are also some very cool games, such as Save the Planet”可知在ScienceZone中有一些非常酷的游戏。故选B。47细节理解题。根据“If youre in a band, you can record your music and upload it”可知在Tune-in中,如果你是乐队成员,可以录制并上传音乐。故选D。48细节理解题。根据题目“GREAT WEBSITES FOR TEENAGERS”适合青少年的网站。可知这四个网站的共性是都适合青少年。故选A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题05 阅读理解之应用文15篇(中考真题 名校模拟)-2024年中考英语逆袭冲刺名校模拟真题速递(安徽专用).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-829189.html
    相关资源 更多
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(综合卷).docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(综合卷).docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(精练).docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(精练).docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(突破训练).docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(突破训练).docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(研优卷).docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(研优卷).docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(满分必刷).docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(满分必刷).docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(模拟题).docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(模拟题).docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(最新).docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(最新).docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(新).docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(新).docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(实用).docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(实用).docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(完整版).docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(完整版).docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(夺分金卷).docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(夺分金卷).docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(基础题).docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(基础题).docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(培优).docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(培优).docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(培优b卷).docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(培优b卷).docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(培优a卷).docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(培优a卷).docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(名师推荐).docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(名师推荐).docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(典型题).docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(典型题).docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(a卷).docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案(a卷).docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案解析.docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案解析.docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案下载.docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案下载.docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案ab卷.docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带答案ab卷.docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带下载答案.docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷带下载答案.docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷审定版.docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷审定版.docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷完美版.docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷完美版.docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷完整答案.docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷完整答案.docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷完整版.docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷完整版.docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷完整参考答案.docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷完整参考答案.docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷完整.docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷完整.docx
  • 人教版小学一年级下册数学 期中测试卷学生专用.docx人教版小学一年级下册数学 期中测试卷学生专用.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1