专题06 阅读理解 -2023-2024学年六年级英语上册期中专项复习(人教PEP版).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 专题06 阅读理解 -2023-2024学年六年级英语上册期中专项复习人教PEP版 专题 06 阅读 理解 2023 2024 学年 六年级 英语 上册 期中 专项 复习 人教 PEP
- 资源描述:
-
1、专题06 阅读理解 -2023-2024学年六年级英语上册期中专项复习(人教PEP版)学校:_姓名:_班级:_考号:_一、任务型阅读Read and finish the exercises. 阅读短文,完成以下任务。Dear Amy,There is a very important festival in China. For Chinese people, its the new beginning of a year. We have a seven-day holiday. Red is everywhere in the holiday. And you can see the d
2、ragon dance and lion dance on the street, too. We will do lots of great things. My parents are going to clean the house before the festival. They will buy new clothes and candies for me, too. My family will get together and have a big dinner. My mum will make dumplings, my dad will give us lucky mon
3、ey in the red pocket. My grandparents will tell a story about this festival. We are not going to sleep till the next day. Because it will bring good wishes(祝福). We are going to wear our new clothes and visit our friends. What a great festival! Do you like it? What festival it is? I hope you can come
4、 and enjoy the festival with me. Yours,Chen Jie1阅读短文,判断正(T)误(F)。(1) The festival is New Years Day. ( )(2) They will do some cleaning in the festival. ( )(3) Amys grandparents will tell a story. ( )2阅读短文,回答问题。(1) What is Chen Jies family going to do? (2) Is Chen Jies dad going to make dumplings? 阅读短文
5、,回答问题。My name is Mike. I am a student in No.1 School. My home is near the school. From my home, I can see my school building. I usually go to school on foot. Sometimes I go by bus. My mother works in a supermarket. She usually goes to the supermarket by bike. My father is a worker. He goes to work e
6、arly and gets back home late. Hes hard-working. I love my parents very much!3Can Mike see his school building from his home? 4Mike usually goes to school .5Where does Mikes mother work? Hello. Im Sam. The winter vacation is coming. Im very happy, because Im going to visit my grandparents with my fam
7、ily. They live in Sanya. We are going there by plane. Sanya is an amazing city. Its usually warm in winter. The beach is beautiful and the water is clean. Im going to swim in the sea. The food in Sanya is delicious. We are going to eat sea food there. Well have a good time.6根据短文内容,选择正确的答案。(1) Sam is
8、 going to _ this winter vacation. ( )Ago to the supermarket Bvisit his grandparents C go hiking(2) Its usually _ in winter in Sanya. ( )AcoolBcoldC warm(3) Sam is going to _ in the sea. ( )AswimBgo fishingC go surfing(冲浪)7回答问题。(1) How are they going to Sanya? (2) What are they going to eat in Sanya?
9、 Tom: Hello, Jerry, my birthday is on Friday. Can you come to my birthday party?Jerry: Of course. Where?Tom: In my house. At 5 oclock. Jerry: Where do you live?Tom: Number 34, Bridge Street. Jerry: How can I get there?Tom: You can come here by subway. You get off the subway at Changchun Subway Stati
10、on. Jerry: OK. Whats your telephone number?Tom: 629-8401. Jerry: OK. See you on Friday at the party. Tom: See you. Toms birthday partyDay: FridayTelephone: 8 . Time: 9 . Address: 10 . Take the 11 to get there.Get off at 12 . Im going to Shanghai this weekend. Im going there by car. I will stay here
11、for six days. Im going to visit the science museum. I will play with robots. I cant wait. -KateHarbin is a nice place. I going to Harbin by train and stay there for one week. It snows a lot, I can play in the snow. I can make a snowman. Thats cool. -BenIm going to visit Hong Kong. Hong Kong is far f
12、rom here. I will go by plane. I will go on July 5th and come back on July 10th. I am going to the Ocean Park and eat delicious food. -JamesAStudyBSportsC TravelingAWhereBWhenC WhyA4 daysB6 daysC 8 daysAby carBby planeC by trainAbuy some giftsBplay with robotsC see a film 13 PlanWho 14 How longHowWha
13、tKateShanghai6 daysby carvisit the science museum 15 BenHarbin1 week 16 play in the snowmake a snowmanJamesHong Kong 17 by planevisit the Ocean Park eat delicious foodIm Jack. I live near my school. So I usually go to school on foot. But sometimes I go by bike. My father works in my school. We go to
14、 school together. On the weekend, I often play with my friend, Mike. We usually play ping-pong. Sometimes we play chess. This weekend, Im going to visit my grandparents. Because its my grandmas birthday.18根据短文内容,选择正确的选项。(1) Jacks father works _. ( )Anext to the schoolBnear the schoolC in the school(
15、2) Jack goes to school with _. ( ) Ahis fatherBhis friendC his mother(3) Whose birthday is this weekend? ( )AGrandfathers. BGrandmothers.C Mikes.19根据短文内容,回答问题。(1) Jack sometimes goes to school .(2) Jack and Mike usually .When you are in England, you must be careful in the street because the drivers
16、drive on the left. Before you cross a street, you must look at the right first and then the left. When you go by bus in England, you have to be careful, too. Always remember the traffic moves on the left. In the morning and evening when people go to or come from work, the streets are very busy. In m
17、any England cities, there are big buses with two floors. They are very interesting.20In England, the drivers drive on the .21The streets are very busy in the morning and .22When you cross a street, you must look at the first.23When you go by bus in England, you have to be , too.24There are big buses
18、 with floors in many England cities.It is Friday today. Bob is going to the zoo tomorrow. He is going with his cousins. He will put on his yellow shirt. He will say goodbye to his parents at the gate. Then he is going to the subway station. The subway station is not far from his home. He will meet h
19、is cousins there. The zoo is very far, so they will take the Subway Line 4. They will see lots of animals there. They will have a good time in the zoo.25阅读短文,按时间先后顺序用数字给下列短语排序。( ) say goodbye to his parents( ) meet his cousins( ) put on his yellow shirt( ) take the Subway Line 4( ) go to the subway
20、station( ) see lots of animals26阅读短文,正确的写“T”,错误的写“F”。(1) Tomorrow is Sunday. ( )(2) The subway station is far from Bobs home. ( )(3) Bob will meet his cousins at the subway station. ( )(4) Bob and his cousins will take the No. 4 bus to get to the zoo.( )阅读短文,完成下列任务。My name is Lingling, My school is
21、far from my home. I often go to school by bus. Sometimes I go to the school by bike. My mother works in a hospital. Its not far from my home. So my mother usually goes to work on foot. But she goes to work by taxi today, because it rains heavily. My father goes to work by car. Its very fast.On weeke
22、nds, we often go to the library by bike. The library is not far from our home.27阅读短文,判断对(T)错(F)。(1) Lingling often goes to school by bike. ( )(2) Linglings mother works in a hospital. ( )(3) It is sunny today. ( )28阅读短文,选择正确答案。(1) “Heavily” means _. ( )A沉重地B猛烈地C激烈地(2) Linglings father go to work _.
23、( )Aby taxiBby carC by bikeRead and choose. 阅读理解。Today is Saturday. Mary is at home. Her home is next to the bookstore. In the morning she is going to the bookstore with her brother Mike. She is going to buy a comic book. Her brother has some postcards and he is going to buy a word book. In the afte
24、rnoon she is going to the park with her friend Amy. They are going to draw some pictures there. In the evening they are going to the cinema. She is going to do her homework tomorrow. She is going to have a happy weekend.29根据短文内容选择正确的选项。(1) Mary is going to the bookstore _. ( )AtomorrowBin the aftern
25、oonC in the morning(2) _ are going to draw some pictures in the park. ( )AMary and AmyBMike and AmyC Mary and Mike(3) Mary is going to do her homework on _. ( )AFridayBSundayC Saturday30根据短文内容判断正(T)误(F)。(1) Marys home is next to the bookstore. ( )(2) Mike is going to buy some postcards in the bookst
26、ore. ( )My name is Betty. Tomorrow is Saturday. We wont go to school and my parents are not going to work. But we are going to have a busy weekend. My mother is going to buy a birthday cake for my birthday. My father is going to wash his car. I am going to the cinema with my friends after supper. Su
27、nday is my birthday. Its my twelfth birthday. We are going to have a party. My friends are coming to my home. I think we are going to have a good weekend.31What day is it today? 32What is Bettys father going to do tomorrow? 33Is Betty going to the cinema with her friends tomorrow? 34Who is going to
28、buy a birthday cake for Betty? 35What are you going to do on your birthday? Hello, I am Wu Yifan. Sunday is our Family Day. We have a lot of things to do. In the morning, my mother is going to wash clothes. My father is going to clean the garden. I am going to feed my pets. In the afternoon, we are
29、going to visit my grandparents. It is not far. We can walk there. And we are going to have dinner together in the evening.36When is Wu Yifans Family Day? 37What is Wu Yifans mother going to do in the morning? 38What is Wu Yifan going to do in the morning? 39How are Wu Yifan and his parents going to
30、visit his grandparents? 40Are they going to have dinner together? 阅读短文,回答问题。Hello! My name is Tom. I am an English boy. Im 13 years old. I study at Yucai School in Shanghai. My home is near the school. I usually go to school on foot. Sometimes I go by bus. My father is a doctor. He woks in a hospita
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-829573.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
苏教版初中语文八上第一单元第二课《老山界》优质课件(54张).ppt
