分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 24

类型四川省成都市树德中学2023届高三英语三模试题(Word版附解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:947806
  • 上传时间:2025-12-19
  • 格式:DOCX
  • 页数:24
  • 大小:47.18KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省 成都市 树德 中学 2023 届高三 英语 试题 Word 解析
    资源描述:

    1、树德中学高2020级三诊模拟考试英语试题第I卷(100分)第一部分 听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What do we know about the man?A. He wants to read more books. B. He gets high marks at school.C. He doesnt agree with the woman.2

    2、. Who is the man?A. The womans husband. B. The womans boss. C. A policeman.3. Where is the bus station?A. Its near the post office. B. Its two blocks down the street.C. Its on the right side of the street.4. To whom is the woman probably speaking?A. A salesman. B. A manager. C. A repairman.5. What i

    3、s the womans advantage to do the job?A. She has a lot of kids. B. She has work experience. C. She is strong enough for the job.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7题。6. What are the speake

    4、rs going to decorate?A. A Christmas tree. B. Their home. C. A school hall.7. Where does the man suggest placing the Christmas tree?A. Far from the entrance. B. On the left of the entrance. C. On the right of the entrance.听下面一段对话,回答第8至第10题8. Why does the woman talk to the man?A. To change seats with

    5、him. B. To make friends with him.C. To ask him to make way for her.9. What does the man want the woman to do?A. Lend him her CD. B. Lend him a newspaper. C. Give him a piece of gum.10. Where does the conversation take place?A. On a plane. B. On a train. C. At an airport.听下面一段对话,回答第11至第13题。11. What i

    6、s wrong with Dick?A. He watches TV while eating B. He has serious heart disease. C. He eats too much junk food.12. What does the man think of advertisement?A. They dont have any effect on people. B. They gradually change peoples attitude.C. They can change peoples attitude overnight.13. What are the

    7、 speakers going to do?A. Stop their son watching TV. B. Tell their son to eat what he watches.C. Inform their son of his potential health problem.听下面一段对话,回答第14至第17题14. What are the speakers mainly talking about?A. A big family. B. A long trip. C. A holiday plan.15. How will the woman travel?A. By pl

    8、ane. B. By train. C. By car.16. Where does Tom live?A. On the West Coast. B. On the East Coast. C. In Montreal.17 What can we learn from the conversation?A. The woman likes going home. B. The man lives far from his parents.C. The woman failed to get a flight ticket.听下面一段独白,回答第18至第20题。18. What can we

    9、 learn from the speaker?A. Kissing is good manners in the US. B. Kissing is forbidden in the US schools.C. There are rules for kissing in the US.19. What is the relationship between the boy and the girl?A. Classmates. B. Strangers. C. Brother and sister.20. Why was the boy punished?A. He broke the A

    10、merican law. B. He broke the school rules. C. He broke his family rules.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AJoin us for an exciting day of music at the UNI Dome with the Panther Marching Band!Band Day is perfect for high school band students i

    11、n grades 912. Come and join us for an outstanding, positive and friendly musical and social experience for high school band students! We hope youll enjoy the fellowship with other band students throughout the state and the fantastic performances of bands!Directors who wish to bring their full bands

    12、or a smaller group of band students should find this to be an easy and fun event to organize and attend! Individual(个体的)students who wish to participate as single performers are strongly encouraged to attend! Youll have a chance to meet our fantastic students and perform in a friendly, welcoming env

    13、ironment!Date: November 9Music: A link to download music will be included in your confirmation email after you register. Music will be available at that link no later than September 1.Registration:Band directors registering full bands or groups of students from the same band should register here: ht

    14、tps: /bands, uni. edu/band-day-group-registrationIndividual students registering independently may register here: https:/bands. uni. edu/panther-band- day-individual-registrationCost: $ 10. 00 per student includes: admission to the game, pizza dinner, music and a Band Day T-Shirt.Notes:Weve changed

    15、our payment method to improve the registration process. Individual students must pay using a credit card at the time of registration. Band directors may either pay with credit card or mail a check made out to Panther Marching Band.Final deadline for registration submissions is Monday, October 14.Due

    16、 to space limitations, band/individual students may be limited to a first-reply basis.1. How can a participant benefit from the event?A. Listen to their favorite popular music.B. Get a chance to join a band they love.C. Chat with famous musicians face to face.D. Know new people and enjoy performance

    17、s.2. When can a participant use the link in the confirmation email to download music?A. On August 30.B. On September 2.C. On October 14.D. On November 9.3. What are you expected to do to participate as an individual student?A. Ask for a band directors company.B. Send a 10-dollar check to the Band.C.

    18、 Pay 10 dollars with your credit card.D. Email the Band just on November 9.【答案】1. D 2. A 3. C【解析】【分析】这是一则广告。Band Day最适合9-12年级的高中乐队学生。快来加入我们,为高中乐队学生带来一场精彩、积极、友好的音乐和社会体验吧!这则广告介绍Band Day乐队的有关事宜。【1题详解】细节理解题。根据第二段中We hope youll enjoy the fellowship with other band students throughout the state and the fa

    19、ntastic performances of bands!和第三段Youll have a chance to meet our fantastic students and perform in a friendly, welcoming environment!可知,参加者通过认识新朋友,欣赏表演,从活动中获益。故选D。【2题详解】推理判断题。根据第四段中Music: A link to download music will be included in your confirmation email after you register. Music will be availabl

    20、e at that link no later than September 1.“在您注册后,下载音乐的链接将包含在您的确认电子邮件中。音乐将在9月1日之前在该链接提供”。由此推知,在八月三十日参加者可以使用电邮确认中的链接下载音乐。故选A。【3题详解】细节理解题。根据文中Cost: $ 10. 00 per student includes: admission to the game, pizza dinner, music and a Band Day T-Shirt.可知,作为一个独立的学生,你应该用你的信用卡付10美元。故选C。BSally Dawly is a woman fro

    21、m Auburn, California. Over the last three and a half years, the anti-littering woman has spent most of her free time picking up cigarette butts (烟头) from the streets of her home city.Called the “Butt Lady” by her local community, Dawly began her mission to rid the streets of her city of cigarette bu

    22、tts in October, 2014. The woman looked for cigarette butts, picked them up and threw them in the trash. To keep a count of how many butts she picks up, the Butt Lady has been using a tablet, and earlier this month, she hit a historic milestoneone million cigarette butts.“I got tired of going on my w

    23、alks and seeing cigarette butts everywhere,” Sally Dawly said. “Im just shocked that I had to pick up so many. Ive ever picked up 3,000 butts in one day,” she said. “Dont throw away your butts; better yet, stop smoking.”With so many cigarette butts littering the streets, can one persons efforts real

    24、ly make a difference? Surprisingly, the answer seems to be yes. Soon after the Butt Lady of Auburn started her mission and word of her efforts spread, cigarette cans started appearing around bars and restaurants in the city. Members of the local community even came out to cheer her on as she approac

    25、hed her one-million-butt milestone.Sally knows her citys cigarette butt littering problem wont be solved anytime soon, but she hopes her work will inspire people to at least think twice before dropping cigarette butts in the streets. She has decided to continue cleaning up after irresponsible smoker

    26、s, and already has a new milestone in her sightstwo million cigarette butts.Word of the Butt Ladys efforts to keep the streets cigarette butt-free has reached neighboring communities as well, and CBS Sacramento reports that other cities have started seeking her help as well.4. Why does Sally Dawly c

    27、arry an iPad with her while picking up the butts?A. To entertain the crowds.B. To monitor the smokers.C. To attract peoples attention.D. To record the number of butts.5. How did Sally Dawly feel when picking up cigarette butts?A. Excited but upset.B. Shocked and sorryC. Frightened but content.D. Ast

    28、onished and desperate.6. From the text. what can be inferred about Sally Dawly?A. She picks up nearly 3,000 cigarette butts every day.B. She will work in other cities in California in the future.C. She has set a new goal of picking up two million cigarette butts.D. She picked up one million cigarett

    29、e butts with members of her community.7. What is the text mainly about?A. Californias “Butt Lady”.B. Fighting against smoking.C. Californians health problems.D. Smoking problems in California.【答案】4. D 5. B 6. C 7. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。众所周知,吸烟有害健康,有时候让人更加烦恼的是随处可见的烟头。在美国加利福尼亚有这样一位“烟头女士(她利用业余时间捡拾烟头,并在最近捡到

    30、了第100万个烟头!【4题详解】事实细节题。由第二段中To keep a count of how many butts she picks up, the Butt Lady has been using a tablet(平板电脑)一句可知为了记录自己捡到的烟头数量, the Butt Lady带了平板电脑。故选D。【5题详解】推理判断题。根据第三段内容可知Sally很厌烦看到这么多烟头,她对捡起来这么多数量的烟头感到震惊,并且劝告大家最好不要吸烟。因此她的感受应该是“震惊和难过的”。故B项最恰当。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段and already has a new miles

    31、tone in her sightstwo million cigarette butts可知C项正确。根据第三段Ive ever picked up 3,000 butts in one day可知A项错误;根据最后一段可知Sally的行动影响了邻近的城市,但并不是她要去邻近的城市工作,故B项错误;根据倒数第三段Members of the local community even came out to cheer可知D项错误。故选C。【7题详解】主旨大意题。本文讲了来自加利福尼亚州的一位女士在业余时间捡起了一百万个烟头,并且获得了“烟头女士”的称号的故事,故A项最恰当。CWeve all

    32、 experienced it. We invite a friend to dinner, only to learn that she is the dreaded V-word. Vegan is someone who allows a diet that contains no animal meat, fish, eggs, dairy products, or any other food that comes from animals. They differ from vegetarians, who generally still eat dairy and eggs as

    33、 part of their diets. Vegans also typically abstain from using any other products that come from animals, such as honey and leather jackets.Back in 2008, vegans only accounted for around 0.5 percent of the U. S. population, or about one million people. As of polls taken in 2014, vegans now make up r

    34、oughly 2.5 percent of the population. At least in the United States, women seem to be far bigger fans of veganism, making up around 79 percent of vegans.People on a vegan diet tend to be leaner. In a cross-sectional study of nearly 40,000 adults, meat eaters had the highest mean body mass index, or

    35、BMI. Vegetarians were in the middle, and vegans had the lowest. Based on several studies from Finland, some scientists have suggested that vegan diets may be helpful in the treatment of rheumatoid arthritis(类风湿性关节炎). Vegans also appear to have lower rates of hypertension(高血压) than both meat eaters a

    36、nd vegetarians. Vegans also typically have lower cardio metabolic(心脏代谢) risks for conditions like heart disease or strokes.While there certainly may be some health advantages in going vegan, there seems to be some common deficiencies in the diet. One of these deficiencies is with the vitamin B-12. T

    37、he ADA states that there are no natural plant foods that contain any significant amount of the vitamin. Vegans can still get it, but they need to take a vitamin or consume fortified foods like soy milk and certain breakfast cereals. Omega-3 fatty acids(欧米珈-3 脂肪酸) are also very difficult to come by o

    38、n a vegan diet, but this can be overcome through the consumption of algae(海藻) supplements. With vegans requiring supplementation to meet their nutritional needs, it supports the claim that veganism is unnatural, but that doesnt necessarily mean its unhealthy.Many health organizations, including the

    39、ADA, state that well-planned vegan diets are healthy and nutritionally adequate, and may provide health benefits in the prevention and treatment of certain diseases. It seems like no matter what your dietary preferences are, a healthy lifestyle can be achieved on or off a vegan diet.8. Which example

    40、 illustrates he/she is a vegan?A. His/Her diet is made up of large amounts of plant-based carbohydrates.B. He/She eats meat on special occasions, usually pork, as well as small amounts of fish on a weekly basis.C. He/She believes small amounts of animal products are vital to good health, and they in

    41、sist on eating them every day.D. He/She fries French fries by animal oil.9. Which statement is TRUE according to the passage?A. Finland is the leading country in the world to study veganism.B. Vegetarians had the highest mean BMI.C. Vegan diets may be helpful in the treatment of cancer.D. The number

    42、 of vegan in the U. S. is on the rise.10. Vitamin B-12 can be got from _.A. various vegetablesB. soy milk and cerealsC. waterD. sunbath11. What is the writers attitude towards going vegan?A. Objective.B. Subjective.C. Critical.D. Disapproval.【答案】8. A 9. D 10. B 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了纯素食主义者人数在美

    43、国正在上升,指出吃纯素的人往往更瘦,素食饮食可能有助于类风湿性关节炎的治疗,以及纯素食主义者患心脏病或中风等疾病的风险通常也较低。同时也说明了纯素食主义者的饮食中也存在一些普遍的缺陷。【8题详解】推理判断题。根据第一段中Vegan is someone who allows a diet that contains no animal meat, fish, eggs, dairy products, or any other food that comes from animals.可知纯素食主义者是指不吃任何动物的肉、鱼、蛋、奶制品或任何其他来自动物的食物的人。由此可推知,A选项“他/她的

    44、饮食中含有大量的植物性碳水化合物”能说明他/她是纯素食主义者。故选A。【9题详解】细节理解题。根据第二段中Back in 2008, vegans only accounted for around 0.5 percent of the U. S. population, or about one million people. As of polls taken in 2014, vegans now make up roughly 2.5 percent of the population.可知在2008年,纯素食者只占美国人口的0.5%,也就是大约100万人。2014年的民意调查显示,纯

    45、素食者现在约占总人口的2.5%。由此可知,D选项“美国纯素食者的人数正在上升”正确,故选D。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段中Vegans can still get it, but they need to take a vitamin or consume fortified foods like soy milk and certain breakfast cereals.可知纯素食者仍然可以得到它,但他们需要服用维生素或食用强化食品,如豆奶和某些早餐谷物。由此可知,维生素B-12可以从豆奶和谷物中获得。故选B。【11题详解】推理判断题。根据文章内容可知第三段Based on s

    46、everal studies from Finland, some scientists have suggested that vegan diets may be helpful in the treatment of rheumatoid arthritis(类风湿性关节炎). Vegans also appear to have lower rates of hypertension(高血压) than both meat eaters and vegetarians. 说明了吃纯素的人往往更瘦,素食饮食可能有助于类风湿性关节炎的治疗,以及纯素食主义者患心脏病或中风等疾病的风险通常也较

    47、低,但是第四段While there certainly may be some health advantages in going vegan, there seems to be some common deficiencies in the die指出纯素食主义者的饮食中也存在一些普遍的缺陷。由此可推知,作者对成为素食主义者态度是客观的。故选A。DChatGPT is a new AI system that sounds so human in conversations that it could host its own radio programs. Reading betwe

    48、en its instantly generated, perfectly grammatical lines, people see different visions of the future. Without doubt, ChatGPT is impressive. Some compare the emergence of ChatGPT to the impact of the iPhone, but that doesnt do it justice. ChatGPT, as well as the generative AI that will follow and outs

    49、mart it, is more disruptive. And yet, that doesnt necessarily mean the end of the world is upon us. On the contrary, ChatGPT, I would argue, might serve to make us more aware of our irreplaceable human qualities. Take the creative act, writing in particular, as an example. If you want it to, the AI-

    50、powered chatbot always produces something because it has the whole world of online data to draw from. But unlike us, it lacks the consciousness. Thinking is hard, critical thinking even harder, and ChatGPT isnt good at either. It just restates what has already been said; it is one big recycling mach

    51、ine. There is another obvious limitation of ChatGPT. Philosopher Harry Frankfurt once claimed: the difference between a bullshitter (胡说八道的人) and a liar is that the liar knows what the truth is but decides to take the opposite direction; a bullshitter, however, has no regard for the truth at all. The

    52、 AI scholar Gary Marcus applies this distinction to ChatGPT. He believes that we have reached a critical point when “the price of bullshit reaches zero and people who want to spread misinformation, either politically or just to make a profit, start doing that plentifully”. Unfortunately, ChatGPT wil

    53、l reproduce misinformation from any of its input sources it is not an intelligent system that tries to balance or weight different perspectives. In this sense, everything that ChatGPT writes is bullshit. This is why the so-called AIQ is critical. It is actually an extension and a measurement of our

    54、human IQ: our overall knowledge of AI tools, our mastery of clues, and our ethical awareness. ChatGPT is going to change everything and nothing. Creativity, imagination and ethics these will all remain unique human domains. It is the AIs very limitations that will make us appreciate our own.12. What

    55、 can we learn about ChatGPT?A. It helps generate an artificial voice.B. It provides instructions on writing skills.C. It generates natural language responses.D. It offers a service for language learning.13. What does the underlined word “disruptive” in paragraph 2 probably mean?A. Evil.B. Reliable.C

    56、. Profitable.D. Revolutionary.14. Why does the author consider ChatGPT as a bullshit generator?A. It makes up lies constantly.B. It cant tell right from wrong.C. It often makes unfair judgement.D. It always takes a neutral standpoint.15. Which can be a suitable title for the text?A. ChatGPT Makes Us

    57、 HumanB. ChatGPT Is Causing Panic NowC. ChatGPT: Treat It Like a Toy, Not a ToolD. ChatGPT:Why It Is Bound to Generate Bullshit【答案】12. C 13. D 14. B 15. A【解析】【导语】本文是一篇议论文。文章论证了人类的创造力、想象力和道德是ChatGPT无法匹敌的,正在这些独有的人类品质将我们与人工智能区分开来,让人类更加欣赏自己。【12题详解】细节理解题。根据第一段中“ChatGPT is a new AI system that sounds so h

    58、uman in conversations that it could host its own radio programs.(hatGPT是一种新的人工智能系统,它在对话中听起来非常像人类,它甚至可以主持自己的广播节目)”可知,ChatGPT可以与人聊天,进行非常自然的语言应答。故选C项。【13题详解】词句猜测题。根据第二段中“Some compare the emergence of ChatGPT to the impact of the iPhone, but that doesnt do it justice.(有些人将ChatGPT的出现与iPhone的影响相提并论,但这并不公平

    59、)”可知,对于有人将ChatGPT与iPhone相提并论,作者并不赞同。结合划线词前“more”可推知,作者认为ChatGPT比iPhone更具有创新性和颠覆性,所以划线词与revolutionary意思相近,意为“革命性的,颠覆性的”。故选D项。【14题详解】推理判断题。根据第四段中“Unfortunately, ChatGPT will reproduce misinformation from any of its input sources it is not an intelligent system that tries to balance or weight different

    60、 perspectives. In this sense, everything that ChatGPT writes is bullshit.(不幸是,ChatGPT会从任何输入源中复制错误信息它不是一个试图平衡或权衡不同观点的智能系统。从这个意义上说,ChatGPT所写的一切都是胡扯)”可知,ChatGPT只是复制信息,不能辨别信息的真伪,所以作者认为它是一个胡扯生成器。故选B项。【15题详解】主旨大意题。通读全文,并结合第二段中“And yet, that doesnt necessarily mean the end of the world is upon us. On the c

    61、ontrary, ChatGPT, I would argue, might serve to make us more aware of our irreplaceable human qualities.(然而,这并不一定意味着世界末日就要来了。相反,我认为ChatGPT可能会让我们更多地意识到我们不可替代的人类品质)”和最后一段中“ChatGPT is going to change everything and nothing. Creativity, imagination and ethics these will all remain unique human domains.

    62、It is the AIs very limitations that will make us appreciate our own.(ChatGPT会改变一切,也不会改变什么。创造力、想象力和道德这些都将是人类独有的领域。正是人工智能的局限性会让人类更加欣赏人类自己)”可知,本文论证了人类的创造力、想象力和道德是ChatGPT无法匹敌的,正在这些独有的人类品质将我们与人工智能区分开来。ChatGPT无法战胜人类,相反,正是ChatGPT之类的人工智能让我们认识到人类的独特,让人类更加欣赏自己。故“ChatGPT Makes Us Human (ChatGPT让人性的光辉更加辉煌)”是最佳标

    63、题。故选A项。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。What is mental health?Mental health is an expression we use every day, so it might surprise you that the term mental health is frequently misunderstood. _16_According to the WHO, however, mental health is“a state of well-being in

    64、 which every individual realizes his or her own potential, can deal with the normal stresses of life, can work fruitfully, and is able to make a contribution to her or his community.”_17_To make things a bit clearer, some experts have tried coming up with different terms to explain the difference be

    65、tween mental health and mental health conditions, such as good mental health, mental well-being, and even happiness. _18_As a result, some of them have tried to explain the difference by talking about a continuous whole where mental health is at one end of the range while mental health conditions ar

    66、e at the other.Research shows that high levels of mental health are associated with increased learning, creativity and productivity. _19_ In contrast, mental health conditions can cause distress and bad effect on relationships. They are also related to poor physical health and death from suicide._20

    67、_ The fact that someone is not experiencing a mental health condition doesnt necessarily mean his mental health is good. Likewise, its possible to be diagnosed with a mental health condition while feeling well in many aspects of life.Briefly, mental health is about being emotionally and socially hea

    68、lthy the way we think, feel and develop relationships - and not merely the absence of a mental health condition.A. So instead of being about whats the problem?, its really about whats going well?.B. It is often mistakenly used as a substitute (替代) for mental health conditions.C. This, however, will

    69、help prevent mental health conditions.D. But others argue that using more words to describe the same thing just adds to the confusion.E. They can also improve social relationships and physical health.F. Many people are affected by depressions, anxiety and suicide.G. But its important to remember tha

    70、t mental health is complex.【答案】16. B 17. A 18. D 19. E 20. G【解析】【分析】本文为说明文。文章介绍了什么是心理健康。【16题详解】考查上下文及句意理解。根据上文“心理健康是我们每天使用的一种表达方式,因此“心理健康”经常被误解的可能会让你感到惊讶。”可知,B项“它经常被错误地用作精神健康状况的替代品。”符合此处语境。原文中的is frequently misunderstood与选项中的is often mistakenly used相对应。故B选项正确。【17题详解】考查上下文及句意理解。根据下文“为了让事情更清楚一些,一些专家尝试

    71、用不同的术语来解释心理健康和心理健康状况之间的区别”可知,A项关于一个问题使用不同的提问方式的描述符合此处语境。故A选项正确。【18题详解】考查上下文及句意理解。根据上文“一些专家尝试用不同的术语来解释心理健康和心理健康状况之间的区别,诸如良好的心理健康、心理健康甚至幸福。”可知,D项“但也有人认为,用更多的词来描述同一件事只会增加困惑。”符合此处语境。原文中的some experts与选项中的others相对应。故D选项正确。【19题详解】考查上下文及句意理解。根据下文“相反,心理健康状况会对人际关系造成困扰和不良影响。它们还与身体健康不良和自杀死亡有关。”可知,E项“高水平的心理健康还可以

    72、改善社会关系和身体健康。”符合此处语境。故E选项正确。【20题详解】考查上下文及句意理解。根据下文“事实上,一个人没有精神健康状况并不一定意味着他的精神健康是好的。同样,在生活的许多方面都感觉良好的同时,也有可能被诊断为精神疾病。”可知,G项“但重要的是要记住心理健康是复杂的。”符合此处语境。故G选项正确。【点睛】七选五题型主要考查上下文的理解与推断,虽然文章整体难度一般低于阅读理解,但是却给很多同学造成了很大的心理障碍。七个选项中选五个,比四个选项中选一个,感觉干扰性更大,很多同学在做这个题目时,总有一种眼花缭乱、心烦气躁的感觉,致使往往正确率不高。在这里提醒同学们,首先要克服心理障碍,同时

    73、要注意方式方法。首先,一定要注意文章开头的段落,文章第一段一般是主题段,会点明一篇文章要讲述的内容,做到心中有数;其次,注意设空前后的句子,因为这些句子之间是顺承和联系的,所有一定要联系和理解上下文的语境。如第3小题,根据上文“一些专家尝试用不同的术语来解释心理健康和心理健康状况之间的区别,例如良好的心理健康、心理健康甚至幸福。”可知,D项“但也有人认为,用更多的词来描述同一件事只会增加困惑。”符合此处语境。原文中的some experts与选项中的others相对应。故D选项正确。第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分) 第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分) 阅读下

    74、面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。完形填空请阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。It is dark now when I begin my early morning walk in the woods. And now that autumn has marched into winter, darkness persists well beyond my 6 a.m. start time.Paths have become familiar after

    75、years of hiking. But rocks and tree roots have magically appeared from previously_21_ground.Certainly I hit my toe against or_22_on some unseen barriers. Fallen branches from last nights storm_23_in wait. Layers of autumn leaves create a false floor through which my trusting footsteps_24_Sometimes a

    76、 piece of moon donates some_25_to the mystery path. But when skies are dark, there are no_26_clues for where I step.My very first night hike was during summer camp on a warm August night in the woods. Our leader_27_bright flashlights so we would not scare away the night creatures we hoped to find.“S

    77、ee with your_28_,” the leader told us over and over again._29_, that advice took effect. With_30_and courage, it didnt take long before our feet became_31_to the grounds textures(质地) and irregularities. Toes learned to_32_for barriers before trusting full weight on feet. Holes and dips in the ground

    78、 were detected in_33_of possible fall.But mistakes_34_happen. My foot gets caught on a trip and I fall. Since the pace is_35_, there is little damage except to pride. Once_36_, I pause to feel the firmness of earth beneath me.On my way home, as dawn_17_ day, I think about how similar night hikes are

    79、 to journeys through life.The same rules often_37_for both: slow down, concentration, “see” with new senses and dont be_38_Although the path is full of_39_ hidden barriers, false surface, wet floor the earth is solid and firm beneath. It is the nature of night ground. It is the nature of life.21. A.

    80、 levelB. softC. wetD. hard22. A. stepB. tourC. tripD. go23. A. standB. hangC. stainD. lie24. A. breakB. sinkC. walkD. remove25. A. coldnessB. lightC. lonelinessD. courage26. A. vagueB. typicalC. visualD. conscious27. A. forbadeB. shoneC. removedD. collected28. A. eyesB. toesC. handsD. feet29. A. Dir

    81、ectlyB. AmazinglyC. PossiblyD. Luckily30. A. contributionB. appreciationC. concentrationD. expectation31. A. suspiciousB. cautiousC. tentativeD. sensitive32. A. exploreB. headC. clarifyD. assess33. A. needB. searchC. advanceD. spite34. A. alsoB. stillC. evenD. ever35 A. rapidB. mildC. slowD. gentle3

    82、6. A. upB. downC. outD. away37. A. makes up forB. makes way forC. makes use ofD. makes sense of38. A. workB. applyC. answerD. suit39. A. disappointedB. confusedC. scaredD. annoyed40. A. darknessB. hopelessnessC. anxietiesD. uncertainties【答案】21. A 22. C 23. D 24. B 25. B 26. C 27. A 28. D 29. B 30. C

    83、 31. D 32. A 33. C 34. B 35. C 36. B 37. B 38. A 39. C 40. D【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议文。本文讲述了我在领队的带领下在黑暗中穿过森林,失去了视线的情况下只能用脚探路,作者联想到我们的人生之路,只有脚踏实地,全神贯注慢慢来,才能不断前行。【21题详解】考查形容词词义辨析。句意:经过多年的徒步旅行,路变得非常熟悉。但是,岩石和树根已经神奇地从以前的地表水平裸露出来。A. level水平的;B. soft 柔软的;C. wet 湿的;D. hard困难的。多年后,原来的树长大了,树根大到突出了地面,岩石经过多年雨水的冲刷露出了地面。文

    84、中level ground 指的是水平地面。故选A。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:当然,我的脚趾碰到了或者说是绊倒了一些看不见的障碍。A. step步伐; B. tour观光;C. trip旅行; 绊倒,绊; 轻快地走,跳;D. go 走。or 引出句子即对前一句I hit my toe against 进行解释,而且句中提到unseen barriers即看不见的障碍,所以填trip指绊倒。故选C。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:从昨夜的风暴中倒下的树枝在地上埋伏着等待。 A. stand 站立;B. hang绞死;C. stain玷污;D. lie 躺; 说谎; 坐落在; 处

    85、于状态。根据“Fallen branches from last nights storm”可知,树枝在地上埋伏着等待。lie in wait for埋伏着等待;此处用的是一种拟人的手法。故选D。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:层层的秋天树叶创造一个虚假的地面,我的信任的脚步沉了下去 A. break (使) 破; 打破; (纪录) (常指好天气) 突变; 开始;; B. sink下沉,淹没; 下落; 退去; 渐渐进入; C. walk 走步;D. remove 去除; 开除; 脱掉,拿下; 迁移。根据上文可知,昨夜刚刚下完雨,所以地面是松弛的,所以走路时,脚会往下陷。 故选B。【25题

    86、详解】考查名词词义辨析。句意:有时月亮会为神秘的路径捐赠一些光。 A. coldness寒冷;B. light光; C. loneliness 孤独;D. courage勇气。文章第一段第一句提到it is dark now,可知作者徒步时天还没亮,而本句提到月亮当然是为作者投来一束光了。故选B。【26题详解】考查形容词词义辨析。句意:但是当天空变黑暗的时候,我所走的路就没有视觉线索了。 A. vague模糊的; B. typical典型的; C. visual视觉的; D. conscious有意识的。从前句“But when the skies are dark” 可知天黑了,当然就没有视

    87、觉线索了。故选C。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:我们的领队不允许用手电筒以至于我们不会吓跑我们希望找到夜间的生物。A. forbade 禁止; B. shone照耀; C. removed脱去; D. collected收集;由下文“See with your feet”可知领队不允许用明亮的光照明。故选A。【28题详解】考查名词词义辨析。句意:用你的脚探路。 A. eyes眼睛;B. toes 脚趾头;C. hands手;D. feet脚。从倒数第四段第一行“it didnt take long before our feet became sensitive”, 以及前文提到领队不

    88、允许用手电筒照明,所以只能用脚去感知路面情况。故选D。【29题详解】考查副词词义辨析。句意:令人惊讶的是,这个建议生效了。A. Directly直接地; B. Amazingly令人惊奇地; C. Possibly可能地; D. Luckily幸运地。这个建议生效了很令人惊讶。故选B。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:由于精力集中和必要的勇气,没过多久,我们的脚就可以感知地面的质地和不平整了。A. contribution贡献; B. appreciation感谢; C. concentration集中; D. expectation预期。上一段提到需要用脚感知路况,当然需要集中精力了。故

    89、选C。【31题详解】考查形容词词义辨析。句意:由于精力集中和必要的勇气,没过多久,我们的脚就可以感知地面的质地和不平整了。A. suspicious可疑的; 猜疑的,怀疑的; 多疑的,不信任的; 多心; B. cautious小心的;C. tentative试探性的; D. sensitive敏感的 。从前文已知夜间徒步需用脚去感知路况,适应之后脚当然变得敏感了。be sensitive to 对.敏感 。故选D。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:在相信完全的体重能够踩下去之前,先用脚趾学着了探索障碍。A. explore 探索;B. head朝行进; C. clarify使清楚,澄清;D

    90、. assess评定。 因为前文提到不能用电筒照明,徒步时当然需要先用脚趾头探索,才敢整个脚踩下去。选A。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:在可能的下踩发生之前,地面上的洞和坑已经被检测到。A. need 需要;B. search 搜索; C. advance 前进;D. spite尽管。 in need of 需要; in search of 寻找 ;in advance of 在之前;in spite of 虽然,尽管。根据前文的“before”可知,在可能的下踩发生之前,地面上的洞和坑已经被检测到。用脚探测发挥了作用。故选C。【34题详解】考查副词词义辨析。句意:但是错误仍然会发生。

    91、A. also也;B. still 仍然;C. even甚至;D. ever在任何时候。上一段提到“Holes and dips in the ground were detected.”,而本本题开头用了转折but,指是错误仍然发生,故选B。【35题详解】考查形容词词义辨析。句意:由于速度很慢,除了骄傲以外,几乎没受什么伤。A. rapid 快的,迅速的;B. mild轻微的; C. slow 慢的;D.gentle 温柔的,柔和的。本段提到“ there is little damage except to pride”, 可知作者没受什么伤害,故可以推测步伐比较慢。故选C。【36题详解】

    92、考查副词词义辨析。句意:一旦脚落下来,我就停下脚步来感受我脚下的大地是否坚硬。A. up向上;B. down 向下;C. out向外 ;D. away离开。根据I pause to feel the firmness of earth beneath me. 可知,脚落下来,才可以感受脚下的大地是否坚硬。故选B。【37题详解】考查动词短语词义辨析。句意:在我回家的路上,当黎明为白天让路,(即天亮了)我在思考夜间徒步与人生的旅程是多么相似。A. makes up for偿还;赔偿;B. makes way for为.让路; C. makes use of 利用; D. makes sense o

    93、f理解。这一段讲的是作者徒步结束后的一些感悟,本题用了拟人的手法,实际上指的是天亮了。故选B。【38题详解】考查动词词义辨析。句意:同样的规则对双方都适用。 A. work 起作用;B. apply 申请;C. 回答;D. suit 适合;慢下来,集中。同样的法则对夜间徒步和人生旅程都起作用,这是作者一些感悟。故选A。【39题详解】考查形容词词义辨析。句意:同样的规则对双方都适用: 放慢速度,集中注意力,用新的感官“看”不要害怕。A. disappointed 感到失望的;B. confused 感到困惑的;C. scared 感到害怕的;D. annoyed 感到生气的。根据Although

    94、 the path is full of 19 hidden barriers, false surface, wet floor the earth is solid and firm beneath.可知,尽管道路充满了不确定的事-隐藏的障碍,假的路面,湿的地面,但不要害怕。故选C。【40题详解】考查名词词义辨析。句意:尽管道路充满了不确定的事-隐藏的障碍,假的路面,湿的地面。A. darkness黑暗B. hopelessness绝望C. anxieties焦虑; D. uncertainties不确定。从本段破折号后面的解释可以推断道路充满隐藏的障碍,假的路面,湿的地面,这些都属于不确

    95、定的事,故选D。第II卷(50分)第三部分 语言知识运用 第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Recently, Chinese tech giants Alibaba, Bytedance and Tencent _41_ (release) a new set of low latency streaming _42_ (standard) to provide users with a better video streaming experience on mobile platforms. In recen

    96、t years, there has been a _43_ (continuous) increasing demand from mobile users for real-time broadcasting with low potential for streaming events, such as sports games, online courses and e-commerce. _44_, regardless of the actual network speeds, these live streaming events can experience significa

    97、nt delays. When _45_ (watch) a live soccer game on a mobile phone, users will often see the goal occur later than a TV audience. _46_ (base) on the technology of Web Real-Time Communications (WebRTC, 网页即时通信), most of the current streaming systems are provided with real-time communications. But WebRT

    98、C does not define the process of the signaling interaction _47_ (it), as each streaming platform uses its own interaction logic _48_ (move) between the client and the server. According to the companies, the new open standard will reduce these traditional time lags, _49_ can be anywhere from three to

    99、 six seconds long _50_ less than one second, so as to provide users with more timely broadcasting.【答案】41. have released 42. standards 43. continuously 44. However 45. watching 46. Based 47. itself 48. movement 49. which 50. to【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了最近,中国科技巨头阿里巴巴、字节跳动和腾讯发布了一套新的低延迟流媒体标准,为用户在移动平台上提供更好的

    100、视频流媒体体验。【41题详解】考查时态。句意:最近,中国科技巨头阿里巴巴、字节跳动和腾讯发布了一套新的低延迟流媒体标准,为用户在移动平台上提供更好的视频流媒体体验。空处在句中作谓语,由recently可以,应用现在完成时,主语是复数,故填have released。【42题详解】考查名词的数。句意:最近,中国科技巨头阿里巴巴、字节跳动和腾讯发布了一套新的低延迟流媒体标准,为用户在移动平台上提供更好的视频流媒体体验。此处应用名词作宾语,且由a set of可知,“标准”不止一个,应用复数形式,故填standards。【43题详解】考查副词。句意:近年来,移动用户在体育比赛、在线课程和电子商务等流

    101、媒体事件中对低延迟的实时广播需求不断地日益增长。形容词increasing应用副词来修饰,故填continuously。【44题详解】考查副词。句意:然而,不管实际的网络速度如何,这些直播流事件都会经历显著的延迟。前后是转折关系,应用副词however,作状语,单词位于句首,首字母大写,故填However。【45题详解】考查状语从句的省略。句意:当用手机观看现场足球比赛时,用户通常会比电视观众更晚地看到比赛。当状语从句和主句是同一主语时,从句可以省略主语和be动词,此处when引导的状语从句主语和主句主语为同一个主语users,此处表示正在观看,所以从句应用现在进行时,从句省略了users和a

    102、re,且users和watch为主动关系,故填watching。【46题详解】考查非谓语动词。句意:基于网页即时通信技术,目前大多数流媒体系统都提供了实时通信。句中有谓语,且前后无连词,空处为非谓语动词作状语,be based on为固定搭配,意为“基于”,所以应用过去分词based作状语,单词位于句首,首字母大写。故填Based。【47题详解】考查代词。句意:但是网页即时通信并没有定义信令交互本身的过程,因为每个流平台都使用自己的客户端和服务器之间的交互逻辑移动。此处表示“信令交互本身”应用反身代词itself,故填itself。【48题详解】考查名词。句意:但是网页即时通信并没有定义信令交

    103、互本身的过程,因为每个流平台都使用自己的客户端和服务器之间的交互逻辑移动。此处应用名词movement(移动)作宾语,且此处表示“移动”为抽象名词,是不可数,故填movement。【49题详解】考查定语从句。句意:根据这些公司的说法,新的开放标准将减少这些传统的时间延迟,这些时间延迟可以在任何地方从3-6秒到1秒不到的时间,从而为用户提供更及时的广播。空处引导非限制性定语从句,修饰先行词these traditional time lags,指物,且定语从句中缺少主语,应用which来引导,故填which。【50题详解】考查介词。句意:根据这些公司的说法,新的开放标准将减少这些传统的时间延迟,

    104、这些时间延迟可以在任何地方从3-6秒到1秒不到的时间,从而为用户提供更及时的广播。from.to.固定搭配,意为“从到”,故填to。第四部分 写作(共两节,满分35分) 第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 51. 文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及修改均仅限一词。2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。There are basically two wa

    105、ys to get work do. One is working individual and the other is working in team. Some people prefer to working by themselves, because they are sure they can successfully work out the problems with others help. Other people likes to work with others. By doing so, theycan exchange idea and learn from ea

    106、ch other. Personally speaking, Id like to work with others for such reasons. Firstly, it can make me get along well with others. Secondly, the solutions of teamwork are usually better rather than that of a single person. Besides, I can improve my abilities, such as what to cooperate and communicate.

    107、【答案】1. do done2. individual individually3.在 team 前加上 a4. working work5. with without6 likes like7. idea ideas8. 去掉rather 9. that those10. what how【解析】【分析】这是一篇议论文。文章主要说明了基本上有两种方法可以完成工作。一个是单独工作,另一个是团队工作。作者表达了自己对此的看法,认为团队工作更好。【详解】1.考查非谓语动词。此处为“get sth. done”结构,work与do构成被动故用过去分词做宾语补足语。故do 改为 done。2.考查副词

    108、。修饰动词work应用副词individually,表示“单独地”。故individual 改为 individually。3.考查冠词。team为可数名词,此处表示泛指应用不定冠词,且team为辅音音素开头的单词。故在 team 前加上 a。4.考查固定短语。根据短语prefer to do sth.表示“更喜欢做某事”故working 改为 work。5.考查介词。句意:有些人喜欢自己工作,因为他们相信没有别人的帮助,自己也可以成功地解决问题。结合句意表示“没有”应用介词without。故with 改为 without。6.考查主谓一致。本句主语为people,时态为一般现在时,故谓语动词

    109、应用原形。故likes 改为 like。7.考查名词的数。idea为可数名词,前面没有冠词故应用复数形式。故idea 改为 ideas。8.考查比较级。句意:其次,团队合作的解决方案通常比一个人的解决方案要好。结合句意表示“比更好,好于”短语为better than。故去掉rather。9.考查代词。此处指代上文solutions应用指示代词those。故that 改为 those。10.考查疑问词。此处为宾语从句,从句中为“疑问词+不定式”结构,根据句意“另外,我可以提高自己的能力,比如如何合作和沟通”,所以疑问词应用how。故what 改为 how。【点睛】名词性从句关键在于三点:一、找准

    110、从句在主句中充当的成分即分出是名词性从句的主语句、宾语从句、表语从句还是同位语从句;二、连接词从句中充当的成分(主、宾、定或状语或不做任何成分);三、弄清楚每个连接词的意义。此外还要注意,近年来高考对于名词性从句的考查多从名词性从句的语序和连接词的用法区别上考查。如第10小题,此处为宾语从句,从句中为“疑问词+不定式”结构,表示“如何”应用how。故what 改为 how。第二节 书面表达(满分25分)52. 假定你是一名中学生,你所在的学校英语俱乐部即将举行一次英语戏剧大赛(EnglishDramaContest),请你以组织者的身份用英语写一份书面通知。内容主要包括:1)比赛的目的;2)比

    111、赛时间、地点;3)参赛剧目要求;4)报名方式、截止时间。注意:1.词数100左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。Notice_English Club【答案】NoticeAn English Drama Contest is to be held in our school on the afternoon of May 7th at the conference hall. It will be a good chance for you to enjoy the beauty of English and practice your oral English. Besides, you

    112、 will have lots of fun in designing and performing your plays. It will be a great opportunity for you to plays, please submit your application to the English Club before April 30th , 5:00 p.m.You are welcome to join in and enjoy it!English Club【解析】【分析】这是一篇提纲类写作。【详解】第1步:根据提示可知,假定你是一名中学生,你所在的学校英语俱乐部即将

    113、举行一次英语戏剧大赛(English Drama Contest),请你以组织者的身份用英语写一份书面通知。内容主要包括:1)比赛的目的;2)比赛时间、地点;3)参赛剧目要求;第2步:根据写作要求,确定关键词(组):the conference hall (会议厅);oral English (英语口语);lots of (许多);submit (上传)等。 第3步:根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。此处文章主要应用一般将来时。第4步:连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,保持整洁美观的卷面是非常重要的。【点睛】范文内容完整,语言规

    114、范,语篇连贯,词数适当。作者在范文中使用了较多高级表达方式,如Besides, you will have lots of fun in designing and performing your plays.非谓语动词的运用;It will be a great opportunity for you to plays, please submit your application to the English Club before April 30th , 5:00 p.m.运用祈使句。全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。另外文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。听力答案:1-5 BCACB 6-10CBCBA 11-15CBCCA 16-20 BACAB

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省成都市树德中学2023届高三英语三模试题(Word版附解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-947806.html
    相关资源 更多
  • 2017-2018学年人教版高中物理选修3-1(课件):章末二 (共27张PPT) .ppt2017-2018学年人教版高中物理选修3-1(课件):章末二 (共27张PPT) .ppt
  • 小学二年级数学《表内乘法》同步练习题及参考答案(培优).docx小学二年级数学《表内乘法》同步练习题及参考答案(培优).docx
  • 2017-2018学年人教版高中物理选修3-1(课件):章末三 (共23张PPT) .ppt2017-2018学年人教版高中物理选修3-1(课件):章末三 (共23张PPT) .ppt
  • 小学二年级数学《表内乘法》同步练习题及参考答案(培优b卷).docx小学二年级数学《表内乘法》同步练习题及参考答案(培优b卷).docx
  • 2017-2018学年人教版高中物理选修3-1(课件):2-4串联电路和并联电路 .ppt2017-2018学年人教版高中物理选修3-1(课件):2-4串联电路和并联电路 .ppt
  • 2017-2018学年人教版高中物理选修3-1(课件):2-3欧姆定律 .ppt2017-2018学年人教版高中物理选修3-1(课件):2-3欧姆定律 .ppt
  • 小学二年级数学《表内乘法》同步练习题及参考答案(培优a卷).docx小学二年级数学《表内乘法》同步练习题及参考答案(培优a卷).docx
  • 2017-2018学年人教版高中物理选修3-1(课件):2-2电动势 .ppt2017-2018学年人教版高中物理选修3-1(课件):2-2电动势 .ppt
  • 2017-2018学年人教版高中物理选修3-1(课件):1-8电容器的电容 .ppt2017-2018学年人教版高中物理选修3-1(课件):1-8电容器的电容 .ppt
  • 小学二年级数学《表内乘法》同步练习题及参考答案(名师推荐).docx小学二年级数学《表内乘法》同步练习题及参考答案(名师推荐).docx
  • 2017-2018学年人教版高中物理选修3-1课件:第二章《直流电路》第二章 第7节 .ppt2017-2018学年人教版高中物理选修3-1课件:第二章《直流电路》第二章 第7节 .ppt
  • 小学二年级数学《表内乘法》同步练习题及参考答案(典型题).docx小学二年级数学《表内乘法》同步练习题及参考答案(典型题).docx
  • 2017-2018学年人教版高中物理选修3-1课件:第二章《直流电路》第二章 第4节 .ppt2017-2018学年人教版高中物理选修3-1课件:第二章《直流电路》第二章 第4节 .ppt
  • 小学二年级数学《表内乘法》同步练习题及参考答案(b卷).docx小学二年级数学《表内乘法》同步练习题及参考答案(b卷).docx
  • 2017-2018学年人教版高中物理选修3-1课件:第二章《直流电路》第二章 第2节 .ppt2017-2018学年人教版高中物理选修3-1课件:第二章《直流电路》第二章 第2节 .ppt
  • 2017-2018学年人教版高中物理选修3-1课件:第三章《磁场》第三章 第6节 .ppt2017-2018学年人教版高中物理选修3-1课件:第三章《磁场》第三章 第6节 .ppt
  • 2017-2018学年人教版高中物理选修3-1课件:第三章《磁场》第三章 第5节 .ppt2017-2018学年人教版高中物理选修3-1课件:第三章《磁场》第三章 第5节 .ppt
  • 小学二年级数学《表内乘法》同步练习题及参考答案一套.docx小学二年级数学《表内乘法》同步练习题及参考答案一套.docx
  • 2017-2018学年人教版高中物理选修3-1课件:第三章《磁场》第三章 第3节 .ppt2017-2018学年人教版高中物理选修3-1课件:第三章《磁场》第三章 第3节 .ppt
  • 2017-2018学年人教版高中物理选修3-1课件:第一章《静电场》第一章 第9-10节 .ppt2017-2018学年人教版高中物理选修3-1课件:第一章《静电场》第一章 第9-10节 .ppt
  • 小学二年级数学《表内乘法》同步练习题及参考答案【黄金题型】.docx小学二年级数学《表内乘法》同步练习题及参考答案【黄金题型】.docx
  • 2017-2018学年人教版高中物理选修3-1课件:第一章《静电场》第一章 第1节 .ppt2017-2018学年人教版高中物理选修3-1课件:第一章《静电场》第一章 第1节 .ppt
  • 小学二年级数学《表内乘法》同步练习题及参考答案【预热题】.docx小学二年级数学《表内乘法》同步练习题及参考答案【预热题】.docx
  • 2017-2018学年人教版高中物理选修3-1课件:1-4电势能和电势 .ppt2017-2018学年人教版高中物理选修3-1课件:1-4电势能和电势 .ppt
  • 2017-2018学年人教版高中物理选修3-1课件:1-2库 仑 定 律 .ppt2017-2018学年人教版高中物理选修3-1课件:1-2库 仑 定 律 .ppt
  • 小学二年级数学《表内乘法》同步练习题及参考答案【达标题】.docx小学二年级数学《表内乘法》同步练习题及参考答案【达标题】.docx
  • 2017-2018学年人教版高中物理选修3-1课件:1-1电荷及其守恒定律 .ppt2017-2018学年人教版高中物理选修3-1课件:1-1电荷及其守恒定律 .ppt
  • 小学二年级数学《表内乘法》同步练习题及参考答案【轻巧夺冠】.docx小学二年级数学《表内乘法》同步练习题及参考答案【轻巧夺冠】.docx
  • 2017-2018学年人教版高中物理选修1-1课件:第四章 第四节 第五节课题研究:社会生活中的电磁波 .ppt2017-2018学年人教版高中物理选修1-1课件:第四章 第四节 第五节课题研究:社会生活中的电磁波 .ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1