分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 23

类型四川省绵阳南山中学实验学校2023-2024学年高一上学期10月月考英语试题(Word版附解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:948987
  • 上传时间:2025-12-19
  • 格式:DOCX
  • 页数:23
  • 大小:47.94KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省 绵阳 南山 中学 实验学校 2023 2024 学年 上学 10 月月 英语试题 Word 解析
    资源描述:

    1、绵阳南山中学实验学校高2023级高一(上)10月月考英语试题完成时间:120分钟 满分:150分本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。注意事项:1、答题前考生务必将本人姓名、准考证号和座位号填写在答题卡相应位置;2、答选择题时,必须使用2B铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号;3、所有题目必须在答题卡上作答,在试卷上答题无效。第I卷第一部分 听力(共两节,满分 30分)做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后

    2、有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What are the speakers talking about?A. An English speech. B. An English course. C. A middle school.2. When will the exam be held?A. Next Friday. B. Next Wednesday. C. Next Tuesday.3. Where does the conversation most

    3、 probably take place?A. In the hotel. B. In the post office. C. In the library.4. How did the man go to the cinema?A. On foot. B. By car. C. By subway.5. How much is the camera?A. 1,260 yuan. B. 1,270 yuan. C. 1,360 yuan.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对

    4、话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What are the speakers mainly talking about?A. Exercise. B. Work. C. Study.7. What will the speakers do together tonight?A. Run. B. Do yoga. C. Go swimming.听第7段材料,回答第8、9题。8. How did the man break his leg?A. He was hit by a motor

    5、cycle.B. He fought with someone.C. He fell out of a tree.9. What can we learn from the conversation?A. The man went to the hospital with his mother.B. The man rode a motorcycle last Friday.C. The man flew a kite last Friday.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the man buying on the Internet?A. A camera. B.

    6、A mobile phone. C. A computer.11. How many advantages of shopping online does the man mention?A. One. B. Two. C. Three.12. What does the woman think of shopping online?A. It is not safe. B. It is fashionable. C. It is convenient.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why did the man fail to get a ticket?A. Because th

    7、e ticket office was closed.B. Because his check wasnt accepted.C. Because the tickets were sold out.14. What is the man probably?A. A student. B. A ticket seller. C. A driver.15. How will the man go to the Bureau of Motor Vehicles?A. By bus. B. By bike. C. By taxi.16. What does the woman offer to do

    8、 for the man?A. Drive him to the concert.B. Lend him some money.C. Sell him her ticket.听第10段材料,回答第17至20题。17. How did the scientists make the experiment at first?A. By playing with dogs.B. By watching dogs playing.C. By recording dogs sounds.18. How did the dogs feel when they were taken to SCRAPS?A.

    9、 Frightened. B. Excited. C. Relaxed.19. What did the scientists do in the test at SCRAPS?A. They gave dogs an injection.B. They walked the dogs on Sundays.C. They played the tapes of dogs laughing.20. What does the speaker mainly tell us?A. Dogs can laugh when they are happy.B. Dogs are quiet most o

    10、f the time.C. Dogs can be adopted easily.第二部分 阅读理解(满分50分)第一节 (共15题:每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe Biggest Stadiums in the WorldPeople have been pouring into stadiums since the days of ancient Greece. In around 80 A.D., the Romans built the Colosseum, which remain

    11、s the worlds best known stadium and continues to inform contemporary design. Romes Colosseum was 157 feet tall and had 80 entrances, seating 50,000 people. However, that was small fry compared with the citys Circus Maximus, which accommodated around 250,000 people.These days, safety regulations-not

    12、to mention the modern sports fans desire for a good view and comfortable seattend to keep stadium capacities(容量) slightly lower. Even soccer fans tend to have a seat each; gone are the days of thousands standing to watch the match. For the biggest stadiums in the world, we have used data supplied by

    13、 the World Atlas list so far, which ranks them by their stated permanent capacity, as well as updated information from official stadium websites. All these stadiums are still functional, still open and still hosting the biggest events in world sport. Rungrado 1st of May Stadium, Pyongyang D.P.R. Kor

    14、ea. Capacity: 150,000. Opened: May 1,1989. Michigan Stadium, Ann Arbor, Michigan, U. S. Capacity: 107,601. Opened: October 1, 1927. Beaver Stadium, State College, Pennsylvania, U. S. Capacity: 106,572. Opened: September 17, 1960. Ohio Stadium, Columbus, Ohio, U. S. Capacity: 104,944. Opened: October

    15、 7,1922.Kyle Field, College Station, Texas, U. S. Capacity: 102,512. Opened: September 24, 1927.1. How many people could the Circus Maximus hold?A. 104,944.B. 107,601.C. About 150,000.D. About 250,000.2. Of the following stadiums, which is the oldest?A. Michigan Stadium.B. Beaver Stadium.C. Ohio Sta

    16、dium.D. Kyle Field.3. What do the listed stadiums have in common?A. They host big games.B. They have become tourist attractions.C. They were built by Americans.D. They are favored by architects.【答案】1. D 2. C 3. A【解析】【导语】这是一篇应用文。文章主要介绍了世界上最大的体育场。目前这些体育场仍在运行并且还在承办大型体育赛事。【1题详解】细节理解题。根据第一段最后一句“However,

    17、that was small fry compared with the citys Circus Maximus, which accommodated around 250,000 people.(然而,与这座城市容纳了25万人的大竞技场相比,这只是小巫见大巫。)”可知,Circus Maximus的可以容纳250,000人。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据文章最后部分中的“Ohio Stadium, Columbus, Ohio, U.S. Capacity: 104,944. Opened October 7, 1922.(美国俄亥俄州哥伦布市俄亥俄体育场,容纳人数:104,94

    18、4人。1922年10月7日开业。)”可知Ohio Stadium在1922年10月7日开业;由最后一段“Michigan Stadium, Ann Arbor, Michigan, U. S. Capacity: 107,601. Opened: October 1, 1927. (密歇根体育场,美国密歇根州安阿伯市,容量: 107,601人,开业日期: 1927年10月1日。)可知Michigan Stadium的开业时间是1927年10月1日;由文中最后一段“Beaver Stadium, State College, Pennsylvania, U. S. Capacity: 106,5

    19、72. Opened: September 17, 1960. (美国宾夕法尼亚州立大学海狸体育馆,可容纳106,572人。开放时间: 1960年9月17日。)可知Beaver Stadium的开业时间是1960年9月17日;最后一段“Kyle Field, College Station, Texas, U. S. Capacity: 102,512. Opened: September 24, 1927.(凯尔菲尔德,学院站,得克萨斯州,容量: 102,512。开放时间: 1927年9月24日。)”可知Kyle Field的开业时间是1927年9月24日;通过对比,Ohio Stadium

    20、的开业时间最久远,是最老的体育场。故选C项。【3题详解】细节理解题。根据最后一段“All these stadiums are still functional, still open and still hosting the biggest events in world sport. (所有这些体育场馆仍在使用,仍在开放,仍在举办世界上最大的体育赛事。)”可知,这些体育馆都还在承办大型的体育赛事,这是他们的共同点。故选A项。BHigh school often serves to prepare students for a college education, or it might

    21、be the last stop on the educational journey for some people. No matter which path one may select, high school life offers students the opportunities to achieve a great deal of learning, get to know themselves, or simply have fun.In America, high school is a special experience with a culture of its o

    22、wn. Public high schools exist in all communities. Every community in the United States has a public school system, teaching children at primary and secondary levels. These schools are free and supported mainly by taxes, with additional aid from states and governments. Private high schools are a choi

    23、ce for parents who want to give their child a better education. They are often very expensive. Private schools are usually famous for their academic reputation (学术声望). This academic reputation is related to college preparation.In high school, students study various academic subjects such as English,

    24、 literature, foreign languages, maths, science, history, geography and so on. Some large high schools have classes that teach job-related subjects like auto mechanics, cooking and others, in order to provide students with skills needed for certain jobs. High school might also offer “honours classes”

    25、 for particularly smart and sharp students.Some states give basic skills exams during the last year of the high school process to make sure that certain academic standards are met, but, again, high school curricula (课程) vary greatly among communities.High school sports, particularly basketball and f

    26、ootball, are often organised. Inter-city and cross-town competitions are often held. These competitions are popular, especially in communities that do not have their own professional sports teams. Nearly all high school teams have nicknames: the Knights and the Tigers being some famous examples.4. W

    27、hich of the following is not the supporting source of public school?A. Taxes.B. States.C. Community.D. Governments.5. Which of the following statements is true about private schools in the United States?A. Private schools are a better choice for parents than public schools.B. All private high school

    28、s in the United States are very expensive.C. Private schools can usually provide better college preparation.D. There is a private school system in every community.6. What does the author say about American high schools?A. Some schools have special classes for smart students.B. Some states set academ

    29、ic standards in the first year.C. Sports competitions are only in the city or town.D. All communities have their own professional sports teams.7. What might be the best title for the text?A. Life in the USAB. Education in the USAC. Public Schools and Private Schools in the USAD. High Schools in the

    30、USA【答案】4. C 5. C 6. A 7. D【解析】【分析】这是一篇说明文。本文主要介绍了美国的高中,包括公立高中和私立高中,高中教授的课程、考试及体育活动等内容。【4题详解】细节理解题。根据第二段关键句“Every community in the United States has a public school system, teaching children at primary and secondary levels. These schools are free and supported mainly by taxes, with additional aid fro

    31、m states and governments.”(美国的每个社区都有一个公立学校系统,教小学和中学的孩子。这些学校是免费的,主要由税收支持,并得到各州和政府的额外援助。)可知,公立学校是免费的,主要的资助来源于税收、各州和政府的额外援助,Community意为“社区”,文章并没有提到它对公立学校的资助。故选C项。【5题详解】细节理解题。根据第二段关键句“Private high schools are a choice for parents who want to give their child a better education.”(私立高中是想让孩子接受更好教育的父母的选择。)和

    32、“Private schools are usually famous for their academic reputation (学术声望). This academic reputation is related to college preparation.”(私立学校通常以其学术声望而闻名。这种学术声望与大学准备有关。)可知,私立学校可以让孩子接受更好的教育,能够为大学做更好的准备。有此可推断出,私立学校通常可以提供更好的大学准备。故选C项。【6题详解】细节理解题。根据第三段关键句“High school might also offer “honours classes” for

    33、particularly smart and sharp students.”(高中也可以为特别聪明和出色的学生提供“荣誉课程”。)可知,在美国的高中,针对特别聪明的学生提供荣誉课程。由此可推断出,有些学校为聪明的学生开设了专门的课程。故选A项。【7题详解】主旨大意题。本文主要介绍了美国的高中,包括公立高中和私立高中,高中教授的课程、考试及体育活动等内容,“High Schools in the USA”意为“美国的高中”,能够概括文章的主要内容。Life in the USA(美国的生活)与文章的主要内容不符,Education in the USA(美国的教育)太笼统,本文只涉及到了高中教

    34、育,Public Schools and Private Schools in the USA(美国的公立学校和私立学校)太片面,只是文章内容的一部分。故选D项。CLanguages have been coming and going for thousands of years, but in recent times there has been less coming and a lot more going. When the world was still populated by hunter-gatherers, small, tightly knit(联系) groups d

    35、eveloped their own patterns of speech independent of each other. Some language experts believe that 10,000 years ago, when the world had just five to ten million people, they spoke perhaps 12,000 languages between them.Soon afterwards, many of those people started settling down to become farmers, an

    36、d their languages too became more settled and fewer in number. In recent centuries, trade, industrialisation, the development of the nation-state and the spread of universal compulsory education, especially globalisation and better communications in the past few decades, all have caused many languag

    37、es to disappear, and dominant languages such as English, Spanish and Chinese are increasingly taking over.At present, the world has about 6,800 languages. The distribution of these languages is hugely uneven. The general rule is that mild zones have relatively few languages, often spoken by many peo

    38、ple, while hot, wet zones have lots, often spoken by small numbers. Europe has only around 200 languages; the Americas about 1,000; Africa 2,400; and Asia and the Pacific perhaps 3,200, of which Papua New Guinea alone accounts for well over 800. The median number(中位数) of speakers is a mere 6,000, wh

    39、ich means that half the worlds languages are spoken by fewer people than that. Already well over 400 of the total of 6,800 languages are close to extinction(消亡), with only a few elderly speakers left.8. What can we infer about languages in hunter-gatherer times?A. They developed very fast.B. They we

    40、re large in number.C. They had similar patternsD. They were closely connected.9. Which of the following best explains “dominant” underlined in Paragraph 2?A. Difficult.B. Confusing.C. Powerful.D. Modern.10. How many languages are spoken by less than 6,000 people at present?A. About 6,800B. About 3,4

    41、00C. About 2,400D. About 1,20011. What is the main idea of the text?A. New languages will be created.B. Peoples lifestyles are reflected in languages.C. Human development leads to fewer languages.D. Geography determines language evolution.【答案】8. B 9. C 10. B 11. C【解析】【导语】这是一篇说明文。文章介绍随着人类社会的发展语言种类越来越

    42、少的现象。【8题详解】推理判断题。根据第一段中的“When the world was still populated by hunter-gatherers, small, tightlyknit(联系) groups developed their own patterns of speech independent of each other. Some language experts believe that 10,000 years ago,when the world had just five to ten million people, they spoke perhaps

    43、12,000 languages between them(当世界上仍有狩猎采集者居住时,小型的、紧密结合的群体发展出了各自独立的语言模式。一些语言专家认为,一万年前,当世界上只有500万到1000万人的时候,他们大概说着12000种语言)”可知,狩猎采集时期,语言种类很多。故选B项。【9题详解】词义猜测题。根据下文的“such as English, Spanish and Chinese are increasingly taking over(英语、西班牙语和汉语等语言正逐渐占据主导地位)”可知,英语、西班牙语和汉语逐渐占主导地位,由此可知,这样的语言影响力很大,是影响力很大的语言,划线

    44、词意为“影响力大的”,与powerful同义。故选C项。【10题详解】细节理解题。根据第三段的“At present, the world has about 6,800 languages.(目前世界上有6800种语言)”和“The median number(中位数) of speakers is a mere 6,000, which means that half the worlds languages are spoken by fewer people than that. (全球语言使用者的中位数仅为6000人,这意味着世界上一半的语言使用者少于6000人)”可知,目前世界上大

    45、约有6800种语言,但是讲的人数少于6000 的占一半,即大约3400。故选B项。【11题详解】主旨大意题。通读全文,根据第一段中的“Languages have been coming and going for thousands of years, but in recent times there has been less coming and a lot more going.(语言的出现和消失已经有几千年的历史了,但最近出现的语言越来越少,而消失的语言却越来越多)”可知,文章主要讲述随着人类社会的发展,语言种类变得越来越少。故选C项。DWhy do Americans strug

    46、gle with watching their weight, while the French, who consume rich food, continue to stay thin? Now a research by Cornell University suggests how life style and decisions about eating may affect weight. Researchers concluded that the French tend to stop eating when they feel full. However, Americans

    47、 tend to stop when their plate is empty or their favorite TV show is over.According to Dr. Joseph Mercola, a health expert, the French see eating as an important part of their life style. They enjoy food and therefore spend a fairly long time at the table, while Americans see eating as something to

    48、be squeezed between the other daily activities. Mercola believes Americans lose the ability to sense when they are actually full. So they keep eating long after the French would have stopped. In addition, he points out that Americans drive to huge supermarkets to buy canned and frozen foods for the

    49、week. The French, instead, tend to shop daily, walking to small shops and farmers markets where they have a choice of fresh fruits, vegetables, and eggs as well as high-quality meats for each meal.After a visit to the United States, Mireille Guiliano, author of French Women Dont Get Fat, decided to

    50、write about the importance of knowing when to stop rather than suggesting how to avoid food. Today she continues to stay slim and rarely goes to the gym.In spite of all these differences, evidence shows that recent life style changes may be affecting French eating habits. Today the rate of obesityor

    51、 extreme overweightamong adults is only 6%. However, as American fast food gains acceptance and the young reject older traditions, the obesity rate among French children has reached 17%and is growing.12. In what way are the French different from Americans according to Dr. Joseph Mercola?A. They go s

    52、hopping at supermarkets more frequently.B. They squeeze eating between the other daily activities.C. They regard eating as a key part of their life style.D. They usually eat too much canned and frozen food.13. What is the text mainly about?A. Americans and the French.B. Life style and overweight.C.

    53、Children and adults.D. Fast food and obesity.14. How is the text mainly developed?A. By comparison.B. By space.C. By time.D. By example.15. Where does this text probably come from?A. A TV interview.B. A food advertisement.C. A health report.D. A book review.【答案】12. C 13. B 14. A 15. C【解析】【导语】本文是一篇说明

    54、文。主要介绍了一项研究,通过对美国和法国两国饮食习惯的对比,揭示生活方式和肥胖有着密切的关系。【12题详解】细节理解题。根据第二段“According to Dr. Joseph Mercola, a health expert, the French see eating as an important part of their life style. They enjoy food and therefore spend a fairly long time at the table, while Americans see eating as something to be squee

    55、zed between the other daily activities.(据健康专家Joseph Mercola博士介绍,法国人将饮食视为他们生活方式的重要组成部分。他们喜欢食物,因此在餐桌上花费相当长的时间,而美国人认为吃饭是挤在其他日常活动之间的事情)”可知,研究发现,法国人把饮食看作他们生活方式中一个很重要的部分,而美国人则不重视饮食。故选C。【13题详解】主旨大意题。根据第一段“Why do Americans struggle with watching their weight, while the French, who consume rich food, continu

    56、e to stay thin? Now a research by Cornell University suggests how life style and decisions about eating may affect weight. Researchers concluded that the French tend to stop eating when they feel full. However, Americans tend to stop when their plate is empty or their favorite TV show is over.(为什么美国

    57、人都在努力控制自己体重,而法国人,他们吃的是丰富的食物,继续保持苗条?现在,康奈尔大学的一项研究表明,生活方式和饮食习惯可能会影响体重。研究人员得出结论,法国人在感到饱的时候往往会停止进食。然而,美国人往往在他们的盘子空了或他们最喜欢的电视节目结束时停下来)”结合本文主要讲述通过对美国和法国两国饮食习惯的对比,揭示生活方式和肥胖有着密切的关系。故选B。【14题详解】推理判断题。根据第一段中“Researchers concluded that the French tend to stop eating when they feel full. However, Americans tend

    58、to stop when their plate is empty or their favorite TV show is over.(研究人员得出结论,法国人在感到饱的时候往往会停止进食。然而,美国人往往在他们的盘子空了或他们最喜欢的电视节目结束时停下来)”以及第二段“According to Dr. Joseph Mercola, a health expert, the French see eating as an important part of their life style. They enjoy food and therefore spend a fairly long

    59、 time at the table, while Americans see eating as something to be squeezed between the other daily activities.(据健康专家Joseph Mercola博士介绍,法国人将饮食视为他们生活方式的重要组成部分。他们喜欢食物,因此在餐桌上花费相当长的时间,而美国人认为吃饭是挤在其他日常活动之间的事情)”结合本文主要是围绕美、法两国饮食习惯对比展开的,最终得出结论:生活方式和肥胖有着密切的关系。即主要通过对比展开全文。故选A。【15题详解】推理判断题。根据第一段“Now a research b

    60、y Cornell University suggests how life style and decisions about eating may affect weight.(现在,康奈尔大学的一项研究表明,生活方式和饮食习惯可能会影响体重)”本篇文章对美、法两国饮食习惯进行对比,即与健康有关,选自健康报告。故选C。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Anxiety is a normal feeling characterized by worry or fear. For example,

    61、 if you have a big test, or when you dont know how an event will turn out, you are likely to be anxious. _16_ Here are tips to reduce your symptoms(症状). *Get the right amount of sleep. Getting the proper amount of sleep at night is important. Your mind and body can reset, which helps you make better

    62、 decisions when you wake up. This can also help adjust your moods and allow you to be able to get through your daily tasks._17_ After doing this for a while, your body may start to get tired at the same time each day, which could mean you will have an easier time going to sleep each night. *_18_Brea

    63、thing deeply can often help regulate anxious physical symptoms. When you breathe in deeply, not only does oxygen enter your body, but you also have to take a minute to change what you are doing. Sometimes when you take yourself out of a stressful situation for a while, you can gain a completely new

    64、understanding of whats going on. Try to stop and take deep breaths whenever you start to feel anxious. *Pay attention to triggers(诱因). _19_In some cases, these things may be obvious, but at other times, you may have trouble identifying them. You can start writing down what happens to you in a journa

    65、l so that you can rule out certain events and habits. Anxiety is a part of life, but it doesnt have to prevent you from living the life you want. There are many ways to change your life and habits._20_A. Learn how to breathe.B. Living with anxiety isnt easy.C. Examine your values and live by them.D.

    66、 Stress can cause you to have trouble falling asleep.E. You should start to remove the things that trouble you.F. Be sure to take care of yourself and reduce the stress in your life.G. Try to go to sleep at the same time each night, even on the weekends.【答案】16. B 17. G 18. A 19. E 20. F【解析】【分析】本文是一篇

    67、说明文,主要讲的是减轻焦虑的症状的小窍门。【16题详解】空格前说“For example, if you have a big test, or when you dont know how an event will turn out, you are likely to be anxious.(例如,如果你有一个大的考试,或者当你不知道一个事件将如何发展时,你很可能会焦虑。)”,空格后“Here are tips to reduce your symptoms(症状).(下面是一些减轻症状的小窍门。)”引出一些小窍门,B选项“Living with anxiety isnt easy.(生

    68、活在焦虑中并不容易。)”道明了下面的一些小窍门的必要性,起到承上启下的作用,因此B选项符合语境,故选B。【17题详解】本段首句“Getting the proper amount of sleep at night is important.(晚上有适量的睡眠是很重要的。)”是主题句,表明本段主要是讲睡眠的重要性,G选项“Try to go to sleep at the same time each night, even on the weekends.(试着每晚在同一时间睡觉,即使是在周末。)”讲明了要如何睡眠,空后的“doing this”指的是G选项中的“go to sleep at

    69、 the same time each night”,因此G选项承上启下,符合语境,故选G。【18题详解】空格处是本段的小标题,由空格下方的“Breathing deeply can often help regulate anxious physical symptoms.(深呼吸通常可以帮助调节焦虑的身体症状。)”可知,本段主要讲的是“呼吸”,A选项“Learn how to breathe.(学会呼吸。)”概括了本段的主题,可作为小标题,故选A。【19题详解】空格后说“In some cases, these things may be obvious, but at other tim

    70、es, you may have trouble identifying them.(在某些情况下,这些东西可能很明显,但在其他时候,您可能很难识别它们。)”,E选项“You should start to remove the things that trouble you.(你应该开始清除那些困扰你的东西。)”中的“the things that trouble you”和空后的“these things”相一致,因此E选项引出下文,符合语境,故选E。【20题详解】空格前说“Anxiety is a part of life, but it doesnt have to prevent y

    71、ou from living the life you want. There are many ways to change your life and habits.(焦虑是生活的一部分,但它并不会阻止你过上你想要的生活。有很多方法可以改变你的生活和习惯。)”,F选项“Be sure to take care of yourself and reduce the stress in your life.(一定要照顾好自己,减少生活中的压力。)”呼应了本文的主题,即“减少压力”,因此F选项可总结全文,符合语境,故选F。第三部分 英语语言运用(共三节,满分40分)第一节 完形填空(共15小题;

    72、每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Susan had long blonde hair and big blue eyes. So did most of the other children in her school class, which_21_ her a lot. “I look like everyone else! Im not _22_! Im boring!” Susan complained to her mother.She decided to try to ma

    73、ke herself look _23_. She painted big pink spots on her neck and when she didnt get attention, she stuck (粘贴) a long plasti nose on top of her real nose. Nobody noticed that _24_. She took ink and poured it all over her _25_. She wore clown (小丑) clothes to school and stuck leaves in her ears._26_, n

    74、o matter what she did, she still didnt get any_27_ and nobody thought she was special.One morning her_28_went to wake her up and told her to get ready for school. She made Susan _29_ the ink out of her hair and clean her neck. “Im not going to school _30_! Im boring!” She buried (埋藏) her head under

    75、the quilt (被子) and _31_.“Susan,” her mother said, “You are different. You are unique and special. _32_in the world looks just like you. Some people have blonde hair like you and some have blue eyes like you, but none of then has your smile or the twinkle in your eyes or your pink face. Nobody laughs

    76、 like you, either. Now_33_and get ready for school.”Susan went to school that day and looked at all the other kids in her class. “Mom was _34_. Nobody looks just like me.” Susan smiled.“I am special. I am unique and I am not _35_!”21. A. encouragedB. frightenedC. troubledD. pleased22. A. specialB. o

    77、utgoingC. confidentD. powerful23. A. beautifulB. simpleC. differentD. happy24. A. tooB. eitherC. alsoD. neither25. A. neckB. noseC. eyesD. hair26. A. ThoughB. SoC. ButD. And27. A. attentionB. helpC. prizeD. answer28. A. fatherB. motherC. sisterD. brother29. A. pullB. washC. throwD. tum30. A. tomorro

    78、wB. next weekC. next yearD. today31. A. criedB. sleptC. laughedD. relaxed32. A. EverybodyB. SomebodyC. NobodyD. Anybody33. A. get upB. get offC. put upD. put off34. A. wrongB. rightC. strictD. kind35. A. movingB. interestingC. tiringD. boring【答案】21. C 22. A 23. C 24. B 25. D 26. C 27. A 28. B 29. B

    79、30. D 31. A 32. C 33. A 34. B 35. D【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了苏珊因为自己和别人长得相似而感到烦恼,妈妈教育了她,让她发现了自己的独特之处。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:苏珊有一头金色的长发和一双蓝色的大眼睛。她班上的大多数其他孩子也是如此,这让她很困扰。A. encouraged鼓励;B. frightened惊吓;C. troubled困扰;D. pleased使满意。根据下文“Susan complained to her mother”可知,这里应表示和别人一样的情况“困扰”了苏珊。故选C。【22题详解】考查形容词词义辨析

    80、。句意:我看起来和其他人一样!我并不特别!我很无聊!A. special 特别的;B. outgoing外向的;C. confident自信的;D. powerful强大的。根据上文“I look like everyone else”可知,苏珊觉得自己不“特别”。故选A。【23题详解】考查形容词词义辨析。句意:她决定让自己看起来不同。A. beautiful漂亮的;B. simple简单的;C. different不同的;D. happy高兴的。根据下文“She painted big pink spots on her neck and when she didnt get attenti

    81、on, she stuck (粘贴) a long plastic nose on top of her real nose.”可知,苏珊想让自己看起来与众“不同”。故选C。【24题详解】考查副词词义辨析。句意:也没有人注意到那些。A. too也(用于肯定句句尾);B. either也,(用于否定句句尾);C. also也,(用于句中);D. neither两者都不。根据nobody可知,这里是否定句,位于句尾,应用either 。故选B。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:她拿了墨水倒在头发上。A.neck脖子;B.nose鼻子;C.eyes眼睛;D.hair头发。根据上文“She too

    82、k ink and poured it all over”和下文“She made Susan 9 the ink out of her hair”可知,苏珊把墨水倒在了“头发”上,故选D。26题详解】考查连词词义辨析。句意: 但不管她做了什么,她仍然没有得到任何关注,没有人认为她是特别的。A. Though虽然;B. So所以;C. But但是;D. And并且。根据下文“she still didnt get any 7and nobody thought she was special.”可知,前后两句是转折关系。故选C。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:但不管她做了什么,她仍然没有

    83、得到任何关注,没有人认为她是特别的。A. attention注意;B. help帮助;C. prize奖品;D. answer答案。根据上文“when she didn t get attention,she stuck a long plastic nose on top of her real nose”可知,她做这些是为了得到别人的“注意”。故选A。【28题详解】考查名词词义辨析。句意:一天早上,她妈妈去叫醒她,叫她准备上学。A. father父亲; B. mother母亲;C. sister姐妹;D. brother兄弟。根据下文“her mother said”可知,是“妈妈”来叫醒

    84、她。故选B。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:她让苏珊把头发上的墨水洗掉,然后洗干净脖子。A. pull拉;B. wash洗;C. throw扔;D. turn转身。根据下文“clean her neck”可知,妈妈让苏珊把头发上的墨水“洗”掉,并清洗脖子。故选B。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:今天我不上学了!A. tomorrow明天;B. next week下周;C. next year明年;D. today今天。根据上文的“One morning”和下文“ She buried (埋藏) her head under the quilt (被子) and 11.”可知,Sus

    85、an把头埋进被子里,是说“当天”不去上学,故选D。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:她把头埋在被子里哭了。A. cried 哭;B. slept 睡觉;C. laughed笑;D. relaxed放松。根据上文“She buried her head under the quilt”以及语境可知,这里应表示躲在被子里“哭”。故选A。【32题详解】考查代词词义辨析。句意: 世界上没有人和你一样。A. Everybody每个人;B. Somebody某人;C. Nobody没有人;D. Anybody任何人。根据上文“You are unique and special”可知,妈妈说世界上“没

    86、有人”看起来像苏珊。故选C。【33题详解】考查动词短语辨析。句意: 现在起来准备上学。A. get up起床;B. get off下车;C. put up张贴;D. put off推迟。根据上文“She buried(埋藏) her head under the quilt (被子)”可知,苏珊还没起床, 这里指妈妈让她“起床”。 故选A。【34题详解】考查形容词词义辨析。句意: 妈妈是对的。A. wrong错的;B. right对的;C. strict严格的;D. kind友善的。根据下文“Nobody looks just like me”可知,苏珊认为妈妈说的是“对的”。故选B。【35题

    87、详解】考查形容词词义辨析。句意:我是独一无二的,我不令人厌倦。A. moving感人的;B. interesting有趣的;C. tiring令人疲惫的;D. boring令人厌倦的。根据第一段“Im not 1! Im boring!”以及语境可知,苏珊最后发现自己不是“令人厌倦的”。 故选D。第II卷第三部分 英语语言运用(共三节,满分40分)第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Here are some suggestions for you, which may help you enjoy your school

    88、 life better. As senior high school students, going from junior high school to senior high school _36_ (be) really challenging and you will live a very busy life. So first of all, you should arrange your time properly. Only in this way can you make good use of every minute.Besides, you have to think

    89、 very _37_ (careful) about which courses you want to take. When you have difficulty_38_(solve) a problem, youd better turn to your teachers or classmates for help. Furthermore, it might be hard for you to choose after-school _39_ (activity). Some of you may would like to join the school football tea

    90、m, _40_ you have to consider whether you play well enough. If not, you should practice more after school _41_ your own, trying to make the team next year. Never quit! Some students choose to join a volunteer club, _42_ will give them good chances to help the homeless people and challenge _43_ (them)

    91、.As senior high school students, you have to study harder than before and get used to being responsible for a lot more. Studying hard isnt always fun, but you will be well _44_ (prepare) for university and whatever comes in the future. I hope the suggestions above will help you go through _45_ rich

    92、and colorful school life.【答案】36. is 37. carefully 38. solving 39. activities 40. but 41. on 42 which 43. themselves 44. prepared 45. a【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了一些建议,它们可能会帮助你更好地享受学校生活。【36题详解】考查时态和主谓一致。句意:作为高中生,从初中到高中真的很有挑战性,你将过着非常忙碌的生活。设空处在句中作谓语,叙述客观事实,应用一般现在时,主语为“going from junior high school to senior

    93、high school(从初中到高中)”为动名词短语作主语,谓语动词应用单数的形式。故填is。【37题详解】考查副词。句意:此外,你必须非常仔细地考虑你想要选哪些课程。句中think是动词,由副词修饰,作状语,所给词careful是形容词,其副词是carefully。故答案为carefully。【38题详解】考查动名词作宾语。句意:当你解决问题有困难时,你最好向你的老师或同学寻求帮助。固定搭配:have difficulty in doing sth.“在做某事上有困难”,其中介词in后面用动名词作宾语,且in可以省略。故答案为solving。【39题详解】考查名词复数。句意:此外,你可能在选

    94、择课外活动方面有困难。设空处应用名词作宾语,此处指课外活动,不止一个,可数名词activity用复数形式。故答案为activities。【40题详解】考查连词。句意:你们中的一些人可能想加入学校足球队,但是你必须考虑你是否踢得足够好。设空处前后为转折关系,设空处应用并列连词but表示转折,故填but。【41题详解】考查介词。句意:如果没有,你应该在放学后自己多练习,争取明年进入球队。固定短语:on ones own的意思是“靠自己”。故答案为on。【42题详解】考查定语从句。句意:一些学生选择加入志愿者俱乐部,这将给他们很好的机会来帮助无家可归的人和挑战自己。此处a volunteer clu

    95、b是先行词,指物,后面的非限制性定语从句缺少主语,所以由关系代词which引导定语从句。故答案为which。【43题详解】考查反身代词。句意:一些学生选择加入志愿者俱乐部,这将给他们很好的机会来帮助无家可归的人和挑战自己。此处指挑战“他们自己”,所以用反身代词themselves。故答案为themselves。【44题详解】考查固定短语。句意:努力学习并不总是有趣的,但你会为大学和未来的任何事情做好准备。be well prepared for (为做好了准备)。故填prepared。【45题详解】考查不定冠词。句意:我希望以上的建议将帮助你度过一个丰富多彩的学校生活。此处表示泛指,指经历“一

    96、个”丰富多彩的生活,且rich以辅音字母开头,所以用不定冠词a。故答案为a。第三节 基础知识(共10小题;每小题1分,满分10分)根据提示在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。46. Nowadays, the increasingly competitive(竞争的) life has put many people under great p_.(根据首字母单词拼写)【答案】pressure#ressure【解析】【详解】考查名词。句意:如今,竞争日益激烈的生活给许多人带来了巨大的压力。结合句意和首字母提示可知,名词pressure“压力”符合题意,作宾语,不可数名词;unde

    97、r pressure“在压力下”是固定搭配。故填pressure。47. If you s_to the newspaper, itll be sent to your door. (根据首字母单词拼写)【答案】subscribe#ubscribe【解析】【详解】考查动词。句意:如果您订阅了报纸,它将被发送到您家门口。分析可知,本句If引导的条件状语从句,时态遵循“主将从现”。主句中itll为一般将来时态,根据空前you可知,为第二人称,空处应为一般现在时态,结合句意,“订阅”应为subscribe,故填subscribe。48. Try to be a r_ in someones clou

    98、d. (根据首字母单词拼写)【答案】rainbow#ainbow【解析】【详解】考查名词。句意:努力成为别人乌云里的一道彩虹。根据句意和首字母提示可知,名词rainbow“彩虹”符合题意,作表语,冠词a提示用其单数形式。故填rainbow。49. If you have any questions about it, you can c_ me either by e-mail or by WeChat. (根据首字母单词拼写)【答案】contact#ontact【解析】【详解】考查动词。句意:如果你对此有任何问题,你可以通过电子邮件或微信联系我。根据“either by e-mail or

    99、by WeChat”和首字母提示可知,空处应用动词contact,意为“联系”,且空前有情态动词can,contact应用原形。故填contact。50. These old photos r_ me of the days that we spent together. (根据首字母单词拼写)【答案】remind#emind【解析】【详解】考查动词。句意:这些老照片使我想起了我们一起度过的日子。根据首字母提示和句意可知,动词remind“使想起”符合题意,remind sb. of sth.使某人想起某事。陈述客观事实,用一般现在时。主语是These old photos,谓语动词用动词原形

    100、。根据首字母提示及句意,故填remind。51. The restaurant is popular with the local people, _ (particular) among young people.(所给词的适当形式填空)【答案】particularly【解析】【详解】考查副词。句意:这家餐馆很受当地人的欢迎,尤其是年轻人。根据among young people可知,此处应用副词particularly“尤其”强调副词修饰介词作状语。故填particularly。52. They were having an_(argue) about whose turn it was

    101、to do the cooking. (所给词的适当形式填空)【答案】argument【解析】【详解】考查名词。句意:他们在争论该轮到谁做饭了。分析可知,所填空应是名词,在短语“having an _ (argue) about”中作动词“having”的宾语。“argue”,动词,意为“争论;争吵”,其名词形式为“argument”,意为“争论”,“have an argument about sth”,意为“争论某事”。故填argument。53. Mike was too _(frighten)to tell his family what had happened. (所给词的适当形式

    102、填空)【答案】frightened【解析】【详解】考查形容词。句意:迈克太害怕了,不敢把发生的事告诉他的家人。was后接形容词作表语,主语为Mike,所以形容词为ed结尾的形容词frightened。故填frightened。54. As soon as the girl came back, her parents came up with tons of _ (confuse) questions. (所给词的适当形式填空)【答案】confusing【解析】【详解】考查形容词。句意:女孩一回来,她的父母就提出一大堆令人困惑的问题。修饰名词questions,应用v-ing形式的形容词,表示

    103、事物的特征。故填confusing。55. The village in the distance is _ (visible) because of the thick fog. (所给词的适当形式填空)【答案】invisible【解析】【详解】考查形容词。句意:因为浓雾,远处的村庄看不见。根据“because of the thick fog.”可知,此处表示由于浓雾,村庄看不见,因此用形容词invisible“看不见的”作表语。故填invisible。第四部分 写作(共两节,满分30分)第一节 情景仿写(共5小题;每小题3分,满分15分)根据下列句子的划线结构,结合新情景仿写句子。注意:

    104、1.词数不少于15;2.可选用其他实义动词。56. With butterflies in my stomach, I breathed deeply, saying: “Hi, Im Meng Hao.” (Please describe the situation where you found your lost pet dog.)57. I had been too nervous to pay attention when he introduced himself! (Please explain the reason why you failed an exam.)58. Aft

    105、er-school activities not only help them gain more skills, but also teach them to care about others. (Please list the benefits of physical exercise.)59. You must have had some moments when you were disappointed for high school life is full of challenges. (Please describe feelings of the audience when

    106、 they were watching the Opening Ceremony of the Hangzhou Asian Games.)60. I was running out of the classroom when I bumped into a girl literally. (Please describe the situation where a car accident was about to happen.)【答案】56. With tears in my eyes, I held her tightly in my arms, saying: “Where have

    107、 you been?” 57. I was too busy taking everything down to listen carefully to the teacher when he was explaining the important theory in class. 58. Physical exercise can not only build up our body, but also enhance our willpower to overcome difficulties. 59. Hangzhou Asian Games Organizing Committee

    108、must have put great effort into preparing for the opening ceremony, for its such a great show. 60. I was driving really fast on the road to the airport when a small tricycle appeared in sight.【解析】【56题详解】考查介词with以及现在分词状语。句意:我心里七上八下,深深地吸了一口气,说:“嗨,我是Meng Hao。”with后接复合宾语,非谓语动词say和主语之间是主动关系,其现在分词作伴随状语。按要

    109、求,描述一下你找到丢失宠物狗的情景。故答案为With tears in my eyes, I held her tightly in my arms, saying: “Where have you been?”【57题详解】考查固定句型和连词。句意:他自我介绍时,我太紧张了,没注意听!tooto“太以至于不能”是固定句型,when引导时间状语从句,表示“当时候”。按要求,解释你考试不及格的原因。故答案为I was too busy taking everything down to listen carefully to the teacher when he was explaining

    110、the important theory in class.【58题详解】考查固定句型。句意:课外活动不仅帮助他们获得更多的技能,而且还教会他们关心他人。not onlybut also“不仅而且”是固定句型,本句中连接谓语。按要求,列举体育锻炼的好处。故答案为Physical exercise can not only build up our body, but also enhance our willpower to overcome difficulties.【59题详解】考查情态动词及连词。句意:你一定有过失望的时候,因为高中生活充满了挑战。情态动词must加现在完成时,表示对过去

    111、的推测,连词for“因为”引导原因状语从句。按要求,描述一下观众在观看杭州亚运会开幕式时的感受。故答案为Hangzhou Asian Games Organizing Committee must have put great effort into preparing for the opening ceremony, for its such a great show.【60题详解】考查连词、固定句型。句意:我跑出教室时突然撞到了一个女孩。连词when引导时间状语从句,此时,主句为过去进行时,when表示“一/刚就,就在那时(突然)”,现已成为固定句型。按要求,请描述一场车祸即将发生的情况

    112、。故答案为。故答案为I was driving really fast on the road to the airport when a small tricycle appeared in sight.第二节 应用文写作(满分15分)61. 假定你是李华,今天是你高中生活的第一天,请用日记记录你这一天的情况。内容包括:1. 整体印象;2. 最有意义的部分;3. 你的感受。注意:1. 词数不少于100;2. 可以适当加入细节,使内容充实、行文连贯。Monday September 1st Fine_【答案】Monday September 1st FineToday is my first

    113、day at senior high. On setting foot on the campus, I fell in love with it, where the friendly teachers and schoolmates welcomed us by leading our way, helping to carry suitcases and introducing something about the school. However, the most meaningful part today was the class luring which all the stu

    114、dents made self-introductions and meeting, during which all the students made self-introductions and our head teacher told us many ways of studying as well as how to lead a colorful life at senior high school. I hold the belief that with such responsible teachers and friendly classmates, I will have

    115、 a happy and meaningful high school life.【解析】【分析】这是一篇日记,应用文。【详解】第一步:审题:这是提纲类作文。假定你是李华,今天是你高中生活的第一天,请用日记记录你这一天的情况。内容包括:1. 整体印象;2. 最有意义的部分;3. 你的感受。时态以一般过去时和一般现在时为主。第二步:关键词(组):senior high school;setting foot;fall in love with;lead ones way;suitcases;meaningful;make self-introductions;head teacher;ways

    116、of studying ;as well as;colorful;responsible;friendly;high school life等第三步:连词成句:1. On setting foot on the campus, I fell in love with it, where the friendly teachers and schoolmates welcomed us by leading our way, helping to carry suitcases and introducing something about the school.2. the most mean

    117、ingful part today was the class luring which all the students made self-introductions and meeting3. all the students made self-introductions and our head teacher told us many ways of studying as well as how to lead a colorful life at senior high school4. I hold the belief that with such responsible

    118、teachers and friendly classmates根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:关联词(组):and ;however;连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,第五步:润色修改【点睛】范文内容完整,要点全面,过渡自然,语言规范,语篇连贯,词数适当,符合逻辑关系。作者在范文中使用了较多主从复合句,如:使用了非限制性定语从句以及非谓语动词On setting foot on the campus, I fell in love with it, where the friendly teachers and sc

    119、hoolmates welcomed us by leading our way, helping to carry suitcases and introducing something about the school.;使用了非限制性定语从句和as well as 连接由how引导的宾语从句the most meaningful part today was the class luring which all the students made self-introductions and meeting, during which all the students made self-introductions and our head teacher told us many ways of studying as well as how to lead a colorful life at senior high school.等。全文中没有中国式英语的句式,文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。听力答案:1-5 ACCBA 6-10 ACCCB 11-15 BABAB 16-20 BCACA

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省绵阳南山中学实验学校2023-2024学年高一上学期10月月考英语试题(Word版附解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-948987.html
    相关资源 更多
  • 天津市2022届高三数学“五校”联考试题文.docx天津市2022届高三数学“五校”联考试题文.docx
  • 天津市2022届高三地理第一次模拟检测试题(一模)新人教版.docx天津市2022届高三地理第一次模拟检测试题(一模)新人教版.docx
  • 天津市2022届高三地理模拟试题(1)(无答案)新人教版.docx天津市2022届高三地理模拟试题(1)(无答案)新人教版.docx
  • 天津市2022届高三历史第一次模拟检测试题(一模)新人教版.docx天津市2022届高三历史第一次模拟检测试题(一模)新人教版.docx
  • 天津市2022届高三化学“五校”联考试题.docx天津市2022届高三化学“五校”联考试题.docx
  • 天津市2022宝坻区高二下学期期中考试英语试题.docx天津市2022宝坻区高二下学期期中考试英语试题.docx
  • 天津市2022学年高二数学上学期期中试题理.docx天津市2022学年高二数学上学期期中试题理.docx
  • 天津市2022学年高二地理上学期期中试题.docx天津市2022学年高二地理上学期期中试题.docx
  • 天津市2022学年滨海新区高二上学期期末检测考试地理试题.docx天津市2022学年滨海新区高二上学期期末检测考试地理试题.docx
  • 天津市2022学年滨海新区高一上学期期末检测化学试题.docx天津市2022学年滨海新区高一上学期期末检测化学试题.docx
  • 天津市2022学年河西区高一上学期期末考试数学试卷.docx天津市2022学年河西区高一上学期期末考试数学试卷.docx
  • 天津市2022学年宝坻区高一下学期期中考试物理试题.docx天津市2022学年宝坻区高一下学期期中考试物理试题.docx
  • 天津市2022学年八年级物理下学期期中试题(无答案).docx天津市2022学年八年级物理下学期期中试题(无答案).docx
  • 天津市2022学年八年级历史下学期期中试题(无答案) 新人教版.docx天津市2022学年八年级历史下学期期中试题(无答案) 新人教版.docx
  • 天津市2022-2023学年高三数学上学期第一次月考试题.docx天津市2022-2023学年高三数学上学期第一次月考试题.docx
  • 天津市2021年中考数学试卷【含答案】.docx天津市2021年中考数学试卷【含答案】.docx
  • 天津市2021届高三高考物理临考练习四 WORD版含答案.docx天津市2021届高三高考物理临考练习四 WORD版含答案.docx
  • 天津市2021届高三高考物理临考练习十 WORD版含答案.docx天津市2021届高三高考物理临考练习十 WORD版含答案.docx
  • 天津市2021届高三高考物理临考练习六 WORD版含答案.docx天津市2021届高三高考物理临考练习六 WORD版含答案.docx
  • 天津市2021届高三高考物理临考练习五 WORD版含答案.docx天津市2021届高三高考物理临考练习五 WORD版含答案.docx
  • 天津市2021届高三高考物理临考练习二 WORD版含答案.docx天津市2021届高三高考物理临考练习二 WORD版含答案.docx
  • 天津市2021届高三高考物理临考练习三 WORD版含答案.docx天津市2021届高三高考物理临考练习三 WORD版含答案.docx
  • 天津市2021届高三高考物理临考练习七 WORD版含答案.docx天津市2021届高三高考物理临考练习七 WORD版含答案.docx
  • 天津市2021届高三高考物理临考练习一 WORD版含答案.docx天津市2021届高三高考物理临考练习一 WORD版含答案.docx
  • 天津市2021届高三上学期10月联考数学试卷 WORD版含答案.docx天津市2021届高三上学期10月联考数学试卷 WORD版含答案.docx
  • 天津市2020年中考数学试卷【含答案】.docx天津市2020年中考数学试卷【含答案】.docx
  • 天津市2019年中考物理真题试题.docx天津市2019年中考物理真题试题.docx
  • 天津市2019年中考数学试卷【含答案】.docx天津市2019年中考数学试卷【含答案】.docx
  • 天津市2019年中考数学真题试题(含解析)(1).docx天津市2019年中考数学真题试题(含解析)(1).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1