分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 16

类型安徽省联盟2020-2021学年高二下学期期末联考英语试题 WORD版含答案.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:989726
  • 上传时间:2025-12-21
  • 格式:DOCX
  • 页数:16
  • 大小:32.92KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    安徽省联盟2020-2021学年高二下学期期末联考英语试题 WORD版含答案 安徽省 联盟 2020 2021 学年 高二下 学期 期末 联考 英语试题 WORD 答案
    资源描述:

    1、20202021学年第二学期期末考试卷高二英语满分:150分考试时间:120分钟注意事项:1.答题前,考生先将自己的姓名、准考证号码填写清楚,将条形码准确粘贴在条形码区域内。2.选择题必须使用2B铅笔填涂;非选择题必须使用0.5毫米黑色签字笔书写,字体工整、笔迹清晰。3.请按照题号顺序在各题目的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效;在草稿纸、试题卷上的答题无效。4.保持答题卡卡面清洁,不要折桑,不要弄破、弄皱,不准使用涂改液、修正带、刮纸刀。5.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分听力(共两节,满分30分)回答听力部分时,请先将答案标在试卷卜。听力部分结束前,你将有两分钟的时间

    2、将你的答案转涂到客观答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. On which day will the woman return to work?A. Wednesday.B. Thursday.C. Friday.2. How does the man feel about Lila?A. Worried.B. Scared.C. Excited.3. What does Tom

    3、Watts want to do?A. Change the schedule.B. Attend the exhibition.C. Hand out gifts.4. What was the weather like last weekend?A. Windy.B. Sunny.C. Rainy.5. What are the speakers mainly talking about?A. How to do a job interview.B. How to collect personal information.C. How to talk about college exper

    4、ience.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. What does the woman mainly worry about?A. She may get hurt when exercising.B. Its too late to start exercising.C. She cant find suit

    5、able transportation7. What does the man suggest the woman should do?A. Walk faster.B. Take the bus.C.GO swimming听第7段材料,回答第8至9题。8. What is the mans presentation mainly about?A. The results of climate change.B. The causes of climate change.C. The prevention of climate change.9. Where did the man get h

    6、is information?A. From a book.B. From a film.C. From websites.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the mans major?A. Art.B. Medicine.C. Business.11. Why isnt the woman looking forward to graduation?A. She will have to work like crazy.B. She cant find a job.C. She has to pay money back to the bank.12. What c

    7、an we learn about the man?A. He is in his first year of college.B. He has a part-time job.C. He earns his own education.听第9段材料,回答第13至16题。13. What are the speakers mainly talking about?A. A parade.B. A festival.C. A fire.14. Why do the locals build big fires?A. To give energy to the sun.B. To honor t

    8、he sun god.C. To celebrate the longest day.15. How long does the burning of the clocks and the fireworks last?A. About one hour.B. About two hours.C. About three hours.16. What does the man say about the clocks?A. They are real.B. They are made of paper.C. They are set on fire in the town center.听第1

    9、0段材料,回答第17至20题。17. How long has the speaker been working at the present company?A. 10 years.B. 13 years.C. 30 years.18. When did the speaker work in Spain?A. Right after his graduation.B. Before he worked as a salesman.C. After he worked in tourist centers abroad.19. Why did the speaker decide to ta

    10、ke his present job?A. He had related experience.B. He could have many holidays.C. He loved traveling.20. Which of the following is one of the speakers duties? A. Helping customers check in.B. Picking up customers.C. Advising customers on transportation.第二部分阅读理解( 共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短

    11、文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe largest and most popular Environmental Education programs are the Summer Nature Camps. The Summer Nature Camps provide children aged 5-13 with a full day nature experience. Our small groups allow campers to take daily field trips to the parks and sanctuaries(鸟兽保护区) o

    12、f Brookline.CampAgeDateFeeLittle Acorns56 yrs7/67/16$585Sprouts78 yrs7/197/30$650.Junior Rangers910 yrs8/28/13$680Adventurers1113 yrs8/168/20$350Little Acorns (8:30 AM3:00 PM)As a little acorn, your young nature lover will have the opportunity to visit and explore Brooklines parks and sanctuaries in

    13、 this unique camp. We will focus on local wildlife and plants, discovering the mysteries of the natural world through interactive lessons, stories, games, ars&crafls , hands-on exploration and nature walks.Sprouts(8: 30 AM3:00 PM)This older group of naturalists will explore Brookline, focusing on th

    14、e naive plant life and varied habitats found in our natural areas. Campers will join in the harvesting of our community garden. Each day will feature a different theme and new location for campers to enjoy.Junior Rangers(8: 30 AM3: 00 PM)Campers at this unique camp will experience nature based learn

    15、ing in the outdoors as they work towards earning a Junior Ranger medal. While visiting Brooklines parks and sanctuaries, campers will explore the outdoors with themes and activities including: fishing, team-building, orienteering, conservation and more!Adventurers(8:30 AM3: 00 PM)Our oldest group of

    16、 naturalists will expand their knowledge and skill set as they experience nature through adventure! Daily local field trips will strengthen our themes of outdoor skills, team- building, fishing, and more. Our week together will end in a local overnight camping trip! This program emphasizes hands-on,

    17、 filed-based, experiential learning and aims to develop the learn spirit.21. How much will a camper of the youngest group pay?A. $ 585.B. $ 650.C. $ 680.D. $ 350.22. When does the medal awarding camp begin?A. July 6th.B. July 19th.C. August 2nd.D. August 16th.23. Which camp will arrange for campers

    18、to spend the night together?A. Little AcornsB. SproutsC. Junior RangersD. AdventurersBMichael King had just taken out the money from the bank to cover a business debt he owed. For whatever reason, he was so careless that ne accidentally left his wallet on the top of his car before starting the engin

    19、e and heading home.Meanwhile, Steve Harrison,who was heading in the opposite direction noticed something floating in the wind. Quickly realizing it was cash, he pulled over and caught it. He found Kings wallet as well.After pulling into a supermarket parking lot, Harrison counted the money - one hun

    20、dred $ 100 bills and three singles for a total of $ 10,003.Though it might have been highly attractive to use the windfall, Harrison used his own money to pay for his shopping list.Then Harrison tracked down King and returned his money and wallet.“I never took seriously the idea of keeping it,” Harr

    21、ison told the Times. “Its just simpler to do the right thing. Once I realized that there was an ID involved, I knew I would return the money.”When the two arranged to meet, King couldnt afford to give Harrison a financial reward. Instead, he presented Harrison with a jar of homemade applesauce(苹果酱)

    22、-which he told Harrison was made with love and care by his family. And King isnt stopping there with his appreciation. Harrison has been promised home-smoked fish, homemade blackberry jam, and many more tasty treats in his future, which is a special form of currency that leaves a good taste in anyon

    23、es mouth.24. How did King lose his money?A. It was stolen by a businessman.B. He forgot to take it out of the bank.C. Wind blew it out of his car by accident.D. He left it on his car top out of carelessness.25. What does the underlined word “windfall” in the third paragraph probably mean?A. Bank car

    24、d.B. Unexpected treasure.C. Terrible weather.D. Advanced machine.26. What did Harrison want to tell the Times? A. He thought it was right to return the money.B. The ID card was the only thing in the wallet. C. He was not serious enough to find the owner.D. He had wanted to keep the money for himself

    25、.27. What is peoples attitude towards what King has done to Harrison?A. Doubtful.B. Unconcerned.C. Disapproving.D. Positive.CThere was a time in the past when, if you had surplus(多余的)food in your fridge, you may have knocked on a neighbors door to see if they wanted it. Now, unfortunately, giving aw

    26、ay food may cause embarrassment, so uneaten food often ends up being thrown in the trash.Olio hopes to change that. This smart food-sharing app allows people with extra food to post a picture online and anyone who wants it can respond and pick it up, usually within minutes or hours of it being poste

    27、d. No money is exchanged. Its straightforward gift of surplus food to someone who can prevent it from going to waste. You might even make a new friend in the process!The app was created in 2015 by two businesswomen, Tessa Clarke and Saasha Celestial-One , in England. Since then it has grown rapidly

    28、with nearly 3.5 million people using it in 50 countries. The app saw even more people join in throughout 2020, when food insecurity increased due to the pandemic(疫情).Clarke told the Guardian that, in the United Kingdom, about a third of all food is thrown away - half of it in peoples homes.“Each fam

    29、ily throws away an average of 730 of food each year,” she said. Olio managed to fix this in a simple way. “The app connects people with others who have surplus food but dont have anyone to give it to because so many people are disconnected from their communities.”Its a great idea that will hopefully

    30、 continue to expand around the world as people realize the benefits of sharing food, rather than throwing it away.28. What is Olio intended to do?A. Exchange money.B. Stop wasting food.C. Entertain people.D. Protect the environment.29. Why did many more people start to use Olio in 2020?A. People wer

    31、e much busier than before.B. People got much closer to their neighbors.C. People were more worried about food safety.D. Olio was improved and became easier to use.30. What can be inferred about Olios future?A. It will be thrown away.B. It will be more popular.C. It will be more expensive.D. It will

    32、be replaced by other apps.31. What is the best title of the passage?A. Order Food through the InternetB. Never Waste Food in Your FridgeC. Create Peaceful Communities to Do CharityD. Share Surplus Food Using the Olio AppDThe ZMI brand, part of the Xiaomi ecosystem, which we know very well for the la

    33、rge amount of power banks and smartphone accessories(附件) , has just released a really interesting new device(装置). Its name is ZMI Hand Warmer/Power Bank. It is a hand warmer as well as a power bank. The product is now on sale in China in several stores including Xiaomi Youpin and Suning Tesco at a p

    34、rice of only 89 yuan.The ZMI hand warmer is equipped with a PTC type temperature heating technology, which is reliable. In the riskless temperature range, it can heat u to a comfortable temperature for the human body very quickly, reaching around 52 degrees centigrade. Temperature will then lust for

    35、 two or four hours depending on the outside temperature, as well as the amount of power left.The ZMI Hand Warmer/ Power Bank is not just a hand warmer in cold days, but also a power bank. Unlike other similar devices, this product is able to charge an iPhone 12 about 54 minutes faster than when usin

    36、g the original Apple 5W power supply.of course, the ZMI power bank is also compatible (兼容的) with smartphones of different brands and small devices such as Bluetoooh headsets ,smart bands and smartwatches. The product is small and can be controlled with one hand and can be taken with you anywhere. Th

    37、ere is also an LED light so you can turn it into a portable night light in seconds.32. What can be known about the ZMI hand warmer?A. Is size affects its temperature.B. It begins to cool down five hours later.C. It will reach a safe and pleasant temperature.D. Its highest temperature equals the body

    38、 temperature.33. What is the major advantage dew device as a power bank?A. Faster charging.B. Slow power loss.C. Beautiful appearance.D. Available at all times.34. What is the text mainly about?A. Various power banks to hit the market.B. A new hand warmer on sale across the world.C. A new power bank

    39、 with hand warmer function.D. Popularity of a new power bank among young users.35. In which section of a website can this text be found?A. Education.B. Science.C. Entertainment.D. Health.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。When you go to a new school, you might worry that y

    40、ou dont know anyone or that you wont fit in. 36 Learn how to introduce yourself. Starting a conversation with someone new can be difficult, especially if you feel shy. Once you break the ice, however, you may find yourself in the middle of a bunch of friends. Choose someone to introduce yourself to.

    41、 37 And then talk about something related to school, such as, “When is the homework due? 38 Co to a park in the school neighborhood before school starts and maybe you can meet someone from your new school. If you make a new friend or two in advance, you wont feel so alone when you go to the first da

    42、y of school. Participate in activities. Sign up for activities like sports or chess club. This will put you into smaller groups with people who have similar interests as yours. 39 You might even be able to teach some other kids about how to do something.Set goals for yourself. By setting goals for y

    43、ourself every day or every week, you can see how you are adjusting lo your new school in very real ways. For example, you can say, “ 40 .”Or you will plan to attend one club meeting this week.A. Smile and say hello to him.B. Learn the rules of the school.C. Try to meet new people before school start

    44、s.D. Ill try saying hello to 3 new people every day.E. Preparing for the first day can make life a lot easier.F. This will also give a chance to show your skills.G. In fact, school life will get easier when you know how to make new friends.第三部分语言知识运用(共两节满分45分) 第一节(共2小题每小题1.5,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、

    45、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。So many times we have said, “Oh, Ill do that tomorrow.”Sometimes 41 never cones, and we find ourselves saying,” “How I wish I hadnt 42 what I should have done.” But my family have been trying hard to avoid such thing happening.Our family has been 43 with Betty since we move

    46、d into the same community many years ago. Although my family moved to the other side of the city later, we shared phone calls and birthday 44 over the years. Every year Betty sent our youngest son Brandon a birthday card with $5.00 in it until Brandon. 45 from high school.Shortly after Bettys birthd

    47、ay this year, I 46 to see how she was and what she had done on her birthday. I was pretty 47 when Betty didnt answer the phone; 48 her daughter Carol did. Carol told me that her mom had gone downhill 49 , and she was now in Hospice care. Carol handed the phone to Betty. I talked briefly to her and l

    48、et her know we 50 her.As soon as I 51 up the phone, I sent a text to Brandon to let him know Betty wasnt doing 52 Little did I know that Brandon 53 what he was doing and 54 sent flowers to Betty.You can imagine how 55 I was of Brandon when Carol called the next day, 56 me how much Betty loved the 57

    49、 Brandon had sent. A few days later, Betty 58 Looking back, we felt we were lucky to express our love for Betty in time. You can never do a(n) 59 too soon. What are you 60 for? Do it now!41. A. time B. changeC. tomorrow D. age42. A. put awayB. turned downC. got throughD. put off43. A. relativesB. ne

    50、ighborsC. friends D. strangers44. A. partiesB. cardsC. dinnersD. stories45. A. graduatedB. studiedC. grewD. settled46. A. visitedB. calledC. managedD. planned47. A. surprisedB. relaxedC. annoyedD. ashamed48. A. besidesB. thereforeC. meanwhileD. instead49. A. soonB. onceC. fastD. slowly 50. A. loved

    51、B. protectedC. understoodD. comforted51. A. packedB. showedC. usedD. hung52. A. easilyB. wellC. badlyD. differently 53. A. continuedB. finishedC. challengedD. stopped54. A. immediatelyB. eventuallyC. fortunatelyD. regularly55. A. energetic B. curiousC. proudD. calm56. A. remindingB. informingC. prai

    52、singD. instructing57. A. billsB. flowersC. goodsD. cakes58. A. returnedB. survivedC. struggledD. died59. A. kindnessB. advantageC. behaviorD. research60. A. applyingB. sendingC. waitingD. preparing第二节(共10小题;每小题15分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Table tennis, also known as ping pong, is the 61

    53、 ( nation) sport Chin. On average, 10 million Chinese people play ping pong in 62 single day.Ping pong is built on Chinese culture, down to the roots. Ping pong tables 63 (see) in almost every park, which means that the ping pong experience is practically at everyones doorstep.In China, the governme

    54、nt plays a huge part in developing sports. Children talented in table tennis attend special schools in 64 they are set aside to grow their talents.China 65 (be) the face of ping pong during all the recent Olympics. China is 66 good at the game that the Olympics committee had to create a rule that on

    55、ly two players in each country could be allowed 67 (compete) in the game after the 2008 Olympics. They planned to prevent Chinese 68 ( control) the event. It 69 ( obvious) did not work. The Chinese table tennis team went on to win the Olympics, pocketing almost all gold 70 ( medal). Many countries h

    56、ave only one “World Class” ping pong player, but China has a pool of great talent. Ping pong is a game of Chinese people. They own it. The rest of the world borrows it from them.第四部分写作( 共两节,满分35分)第一节短文改错(共 10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

    57、增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线( )划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。It was a beautiful sun day. The sky was blue with just a few white cloud. Kissed by the gently wind, we were so relaxed and pleased while walk along the road to Xiang Shan. At about 9

    58、: 00 am, we arrive at the foot of the mountain and set out for the top in high spirits. All way we were chatting, singing and laughing, enjoying the breathtaking scenery. About 2 hours late, we all reached the top. Bathing in sunshine, we jumped and cheered with joy.I like this outdoor activity very

    59、 much. Not only did it offer to me a precious chance to get close to nature and also gave me relaxation from heavy school work.第二节书面表达( 满分25分)假定你是李华,你校准备举办“美丽的地球”摄影比赛,请你给喜欢摄影的交换生朋友Frank写一封E-mail邀请他参加此项活动。内容包括:1.活动的内容;2.活动的意义。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。2020- 2021学年第二学期期末考试高二英语参考答案选择题第一部分听力1. C2.

    60、B3. C4. B5. A6. A7. C8. A9. C10. B11. C12. A13. B14. A15. B16.B.17. B18. A.19. C20. C第二部分阅读理解21. A22. C23. D24. D25. B26. A27. D28. B29. C.30. B31. D32. C33. A34. C35. B36. G37. A38. C39. F40. D第三部分语言 知识运用41. C42. D43. C44. B45. A46. B47. A48. D49. C50. A51. D52. B53. D54. A55. C56. B57. B58. D59. A

    61、60. C非选择题.第三部分语言知识运用61. national62. a63. are seen64. which65. has been.66. so67. to compete68. controlling69. obviously70. medals第四部分短文改错BathedlaterthearrivedwalkingcloudssunnygentleIt was a beautiful sun day. The sky was blue with just a few white cloud. Kissed by the gently wind, we were so relaxe

    62、d and pleased while walk along the road to Xiang Shan. At about 9:00 am, we arrive at the foot of the mountain and set out for the top in high spirits. All way we were chatting, singing and laughing , enjoying the breathtaking scenery. About 2 hours late, we all reached the top. Bathing in sunshine,

    63、 we jumped and cheered with joy.butI like this outdoor activity very much. Not only did it offer to me a precious chance to get close to nature and also gave me relaxation from heavy school work.第四部分书面表达Dear Frank,A photograph contest is to be held in our school. Considering that youre interested in

    64、 taking photographs, Im writing to invite you to take part in it.The theme of the activity is “Beautiful Earth”. The photos should show the beauty of the earth. Anyone who intends to join in is required to send their photos to the Students Union by the end of this month. This activity is not only a

    65、feast of excellent photographs but also a great chance to deepen our love for the earth.I do hope you can join in it. Looking forward to your early reply.Yours,Li Hua录音原文Text 1W: I am going to take Wednesday off and not come back to work until Friday.M: Wow! Pretty good! Text 2W: Im excited to show

    66、you Lila. She does not bite, I promise. Isnt she so cute?M: No! Keep it away from me! Please leave it in the cage! Snakes are so terrible!Text 3M: Just before we finish the meeting, theres just one thing thats not on the schedule. Tom Watts e-mailed me to say he wants to give gifts to everyone who a

    67、ttends the exhibition.W: What kind of gifts?M: He didnt say.Text 4M: Hi, Ann. What happened to your umbrella? Was it the wind?W: Yes, and I got wet this morning in the rain.M: T he weathers really changed, hasnt it? At the weekend I sat in the sun all day.W: Yes , it didnt rain then.Text 5W: What sh

    68、ould I do tomorrow?M: You should talk about your educational background, achievement and working experience.W: But I dont have working experience.M: Then mention your experience in college.Text 6M: Excuse me, can I help you?W: Oh, yes. Im Linda. Im sixty years old and I want to start exercising. I h

    69、avent exercised for twenty years, and Im afraid I may hurt myself.M: Linda , try walking for fitness, but take it slow at first. If you usually take the bus, why not get off two stops early and walk the rest of the way? And try swimming regularly.W: Great advice. Its never too late to start exercisi

    70、ng.Text 7W: Thats a very interesting presentation. I never knew climate change was affecting our oceans like that.M: Me neither, until I looked into it. Its scary to think that we cant change some of the things weve done to our planet.W: I wish you would have talked more about what we can do to stop

    71、 it.M: Well, the damage has already been done. This time my speech was meant to present the reality of the situation.W: How did you learn about it?M: I read a novel and saw a film. They got me interested in the idea, but I got all my information by doing research online.W: I see. Can you give me the

    72、 name of the book you read?M: Of course.Text 8M: I wonder if this is going to be an interesting class.W: Yeah, me too. So, whats your major?M: Well, I was quite interested in art, but my parents said I should choose business. But at the last moment I decided on medicine.W: Ah, thats what happened to

    73、 me in my first year, too.M: Oh, so what year are you in school?W: Im in my last year, and I only have to take 10 more credits to graduate. But once I graduate, I have to start repaying money to the bank. So Im not looking forward to that.M: But didnt your parents help you out with college fees?W: N

    74、o, my dad thought I should earn my own education, so I worked like crazy in the summer and part-time to cover most of my costs.Text 9W: So, Jackie, what is the Burning the Clocks?M: Its a winter festival. Theres an enormous fire on the beach and fireworks.W: When does it take place?M: It takes place

    75、 on the shortest day of the year on December 21st. Its to celebrate the shortest day and to give energy to the sun so that the days can get longer again.W: To give energy to the sun?M: Yes. The locals believe that building big fires on the shortest day gives energy to the sun and helps it make the d

    76、ays longer. The parade starts at 7 oclock in the evening. It takes about an hour. And the burning of the clocks and the fireworks starts at the same time,but finishes at about 9 oclock.W: So, tell me more about the clocks.M: The clocks arent real clocks. Theyre paper clocks, in all kinds of beautifu

    77、l designs. People work for weeks to make them. They walk through the town with the clocks so that everyone can see them before they burn them on an enormous fire.Text 10Good afternoon! My names Carl and I work for one of the major companies on High Street. Ive been with them for about 13 years now.

    78、People often ask me why I decided to do this job. Well, as a young adult, I loved traveling and so went to work right after graduation as a salesman in Spain. I did that for 10 years. When I came back to work within the travel industry here, my experience of working in tourist centers abroad was a g

    79、reat help in getting this job. I have to admit that one of the main reasons I wanted to be a travel agent was that I get cheap flights and holidays. Its a great advantage!I advise people on the holiday choices available to them, you know, different destinations, types of holidays, ways to get there,

    80、 and so on. When a customer has decided what he wants, I book it for them and make any other arrangements they may need. It doesnt end there, though. If my customers are flying, I tell them what time they have to check in, and make sure they know what time they will be arriving. I also give informat

    81、ion on likely weather conditions and anything else I think will be useful for them. 阅读理解第一节A本文为应用文。介绍Summer Nature Camps为5到13岁孩子安排的体验大自然的夏令营活动。21. 答案 A解析事实细节题。 查看表格,,最低年龄组对应的费用为$585,故选A。22. 答案 C解析事实细节题。 题目:颁发奖章的夏令营什么时间开始?浏览文章,根据Junior Rangers (8: 30AM3:00PM) 部分第一句Campers at this unique camp will exp

    82、erience nature based learning in the outdoors as they work towards earning a Junior Ranger medal. ( 在这个独特的营地,露营者将在户外体验基于自然的学习,而且他们通过努力,可以争取获得一个初级护林员奖章。)查看表格中Junior Rangers对应的时间为8/28/13 ,所以开始时间是8月2日,故选C。23. 答案 D解析事实细节题。 题目:哪一个营地可能安排过夜露营?浏览文章,根据Adventurers(8: 30AM3: 00PM)部分的Our week together will end

    83、in a local overnight camping trip! ( 我们在一起的一周将以一次当地的过夜野营旅行结束!)可知D项符合题意。B本文是一篇记叙文。King 从银行取了一笔钱打算还商业债务,可是他太粗心把钱放在车顶上,开车走了,迎面开车过来的Harrison 捡到钱后,归还给了King, King无法以金钱的形式报答Harrison,制作了充满爱心的苹果酱送给Harrison。24. 答案 D解析细节 理解题。根据第一段 For whatever reason, he was so careless that he accidentally left his wallet on

    84、the top of his car before starting the engine and heading home. ( 不知什么原因,他太粗心了,他把钱包放在了车顶上,然后发动引擎回家了。)可知,他由于粗心把钱包落在车顶上了,故选D。25.答案 B解析猜测词义题。第三段讲述Harrison开车去购物,虽然这笔捡到的钱非常有诱惑力,他可以拿它来支付购物单,但是他还是用自己的钱付了款。由此可推知,划线词指的是这笔捡到的钱,即unexpected treasure( 意外之财),故选B。26. 答案 A解析推理判断题。 根据倒数第二段的“Its just simpler to do th

    85、e right thing. Once I realized thatthere was an ID involved ,I knew I would returm the money.”(做正确的事更简单。一旦我意识到里边有一个身份证,我就知道我要把钱还回去。)可推知,正确的事就是把钱还给失主,故选A。27.答案 D解析推理判断题。 根据最后一段的which is a special form of currency that leaves a good taste in anyones mouth.(这是一种特殊的货币形式,在任何人的嘴里都留下很好的味道)可推知,人们称赞这件事,故选D。C

    86、 本文为说明文。介绍了一款名叫Olio 的app,为了避免多余的食物被当做垃圾扔掉,有多余食物的人可以通过该app把食物发布出来,供有需要的人取走。28.答案 B解析细节理解题。根据第一段的Now, unfortunately, uneaten food often ends up being thrown in the trash.和第二段的Olio hopes to change that.可知,这款app目的是解决没吃的多余食物被扔进垃圾里的状况,故选B。29.答案 C解析细节理解题。根据第三段的The app saw even more people join in throughou

    87、t 2020, when food insecurity increased due to the pandemic(疫情). (在整个2020年,该应用程序见证了更多的人加入进来,当时疫情期间,食品不安全状况加剧)可知,Olio用户增多是因为疫情导致食品安全隐患,故选C。30.答案 B解析推理判断题。 根据最后一段的Its a great idea that will hopefully continue to expand around the world.(这是一个很好的想法,有望在世界各地继续推广)可推知,Olio将会更受欢迎,故选B。31.答案 D解析主旨大义题。 通读全文,可知本文

    88、介绍了一款名叫Olio 的app,为了避免多余的食物被当做垃圾扔掉。故选D。D本文为说明文。介绍了小米发布的一款新的充电宝,它附带了暖手宝的功能。32.答案 C解析推理判断题。 根据第三的The ZMI hand warmer is equipped with a PTC type temperature heating technology, which is reliable. It can heat up to a comfortable temperature for the human body very quickly, reaching around 52 degrees cen

    89、tigrade. (ZMI暖手器采用PTC型温度加热技术,性能可靠。在无风险的温度范围内,它可以很快加热到人体舒适的温度,达到52摄氏度左右。)可推知,C项It will reach a safe and pleasant temperature. (它可以达到安全愉快的温度)符合题意。33.答案 A解析细节理解题。根据第四段的Unlike other similar devices, the product is able to charge an iPhone 12 about 54 minutes faster than when using the original Apple 5W

    90、power supply. (与其他类似装置不同,这款产品比使用苹果5W原厂电源为iPhone充电快约54分钟。)可知,这款产品作为充电宝的主要优势为充电快,故选A。34.答案 C解析 主旨大义题。通读全文可知,本文介绍了小米发布的一款新的充电宝,它附带了暖手器的功能。故选C。35.答案 B解析推理判断题。本文内容涉及的是新发明,因此这篇文章在网站的科学版块出现,故选B。第二节这是说明文。进入新学校后,交新朋友有助于更好地适应新的学校生活,本文对此提了一些建议。36.答案 G解析本句的作用是提出文章主旨并引出下文,通过浏览下文可知,本文是介绍几个交朋友的建议,故选G。37.答案 A解析根据前一

    91、句“选一个人对他介绍你自己”可知,本句需要说明如何去做自我介绍,A项Smile and say hello to him.符合语境,代词him指代前一句中的someone。后一句And then介绍接下来的做法。故选A项。38.答案 C解析 根据本段中的before school starts和make a new friend or two in advance可知本段主题是建议提前结识学校里的同学,故选C项。39.答案 F解析本段建议通过参加活动来结交朋友,空格前一句和本句都是在介绍参加活动对结交朋友的好处,故选F。40. 答案 D解析 本段建议给自己设定目标。 根据空格前的you can

    92、 say可知,此句是对自己说的话,语气和内容是在为自己结交朋友设定目标,故选D项。第三部分语言 知识运用第一节本文是记叙文。作者一家人与Betty是多年的朋友,作者儿子小的时候每年过生日, Betty都会送生日卡给他。当作者得知Betty身体状况不好时,及时告诉自己儿子,儿子立刻给Betty 送去了鲜花,Betty非常开心,几天后Betty去世。故事想要告诉读者做善事要趁早。41.答案 C解析句意:有时候,明天永远不会到来,我们发现自己在说:“我多么希望我没有推迟我本应该做的事情。”本句承接前一句,继续说明把事情推迟到明天做可能出现的结果,故选C。42.答案 D解析句意参见上题解析。43. 答

    93、案 C解析句意:自从多年前搬到同一个社区以来,我们家和Betty一直是朋友。44.答案 B解析 句意:虽然我家后来搬到了城市的另一边,但这些年来我们还是相互打电话和送生日贺卡。本题可从后一句得到提示。45.答案 A 解析句意:每年Betty 都会给我们的小儿子Brandon寄一张生日贺卡,里面放上5美元,直到布兰登高中毕业。46.答案 B解析 句意:今年 Betty生日后不久,我打电话想看看她过得怎么样,以及她在生日那天做了些什么。根据后文的无人接电话可知,此处为打电话,故选B。47.答案 A解析句意:Betty没接电话,我很惊讶。48.答案 D解析句意:相反,她的女儿Carol接了电话。代替

    94、Betty接电话的人是Carol,故用instead。49.答案 C解析句意:Carol告诉我她妈妈身体状况急速下降。根据后文几天后母亲去世了可知此时身体状况下降的速度应该是很快,故用fast。.50.答案 A解析句意:我和她简短地谈了几句,让她知道我们爱她。根据最后一段第一句可知,作者向Betty说出了他们很爱她,故用loved。51.答案 D解析句意:我一挂断电话,就给Brandon发短信,让他知道Betty身体不好。52.答案 B解析句意参见上题解析。53.答案 D解析 句意参见上题解析 。55.答案 C解析句意:你可以想象,当Carol第二天打电话告诉我Betty多么喜欢Brandon

    95、送的花时,我是多么为Brandon感到骄傲。56.答案 B解析句意参见上题解析。57.答案 B解析句意参见55题解析。58. 答案 D解析句意:几天后,Betty去世了。后文中提到作者很高兴没有错过向Betty表达爱心的机会,由此可以推知,他们刚刚表达完爱心后,Betty就去世了。59.答案 A解析句意:做善事一定要趁早。can never do to意为:再都不过分;应尽量;越越好。60.答案 C解析句意:你还在等什么?根据前文的做善事要趁早,及后文的马上去做吧,可知此句为你还在等什么。第二节本文为说明文。讲述乒乓球是中国的国球,在中国非常普及,在政府的支持下,优秀的运动员层出不穷,取得不俗

    96、成绩。61.答案 national解析考查词性变化。根据句子结构可知,此处需要形容词修饰名词,故填national。62. 答案 a解析 考查冠词。此句介绍一天打乒乓球的人的数量,一天为a single day。63. 答案 are seen解析考查谓语动词的时态语态和主谓一致。根据句子结构可知此处为谓语动词,主语Ping pong tables与see为被动关系,本句介绍乒乓球的普及程度,所以用一般现在时态,主语tables为复数,故填are seen。64. 答案 which解析 考查定语从句。该从句为定语从句修饰school,在从句中,需要用in the school 做地点状语,故此处

    97、用in which引导定语从句,空格上填which。65.答案 has been解析考查谓语动词的时态。根据句中的during all the recent Olympics可知本句用现在完成时态,故填has been。66. 答案 so解析 考查副词。此处为so +adj + that 结构,意为“ 如此以至于”。67. 答案 to compete解析考查非谓语动词。此处为be allowed to do结构,意为“被允许做某事”。68. (答案 controlling解析考 查非谓语动词。此处为preventdoing结构,意为“阻止做”。69.答案 obviously解析考查副词。此处为副词修饰谓语动词,故填obviously。70.答案 medals解析考查名词复数。根据前边的all可知此处为名词复数,故填medals。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:安徽省联盟2020-2021学年高二下学期期末联考英语试题 WORD版含答案.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-989726.html
    相关资源 更多
  • 小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【培优a卷】.docx小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【培优a卷】.docx
  • 2016高考总复习课件(人教A版)高中数学 第二章 基本初等函数、导数及其应用 第11讲 变化率与导数、导数的计算.ppt2016高考总复习课件(人教A版)高中数学 第二章 基本初等函数、导数及其应用 第11讲 变化率与导数、导数的计算.ppt
  • 2016高考总复习课件(人教A版)高中数学 第九章 计数原理、概率、随机变量及其分布 第6讲 几何概型.ppt2016高考总复习课件(人教A版)高中数学 第九章 计数原理、概率、随机变量及其分布 第6讲 几何概型.ppt
  • 小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【含答案】.docx小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【含答案】.docx
  • 小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【名校卷】.docx小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【名校卷】.docx
  • 2016高考总复习课件(人教A版)高中数学 第九章 计数原理、概率、随机变量及其分布 第1讲 分类加法计数原理与分步乘法计数原理.ppt2016高考总复习课件(人教A版)高中数学 第九章 计数原理、概率、随机变量及其分布 第1讲 分类加法计数原理与分步乘法计数原理.ppt
  • 2016高考总复习课件(人教A版)高中数学 第七章 立体几何 第6讲 空间向量及其运算.ppt2016高考总复习课件(人教A版)高中数学 第七章 立体几何 第6讲 空间向量及其运算.ppt
  • 小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【名师系列】.docx小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【名师系列】.docx
  • 2016高考总复习课件(人教A版)高中数学 第七章 立体几何 第4讲 直线、平面平行的判定与性质.ppt2016高考总复习课件(人教A版)高中数学 第七章 立体几何 第4讲 直线、平面平行的判定与性质.ppt
  • 小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【名师推荐】.docx小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【名师推荐】.docx
  • 2016高考总复习课件(人教A版)高中数学 第一章 集合与常用逻辑用语 第2讲.ppt2016高考总复习课件(人教A版)高中数学 第一章 集合与常用逻辑用语 第2讲.ppt
  • 小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【各地真题】.docx小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【各地真题】.docx
  • 小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【原创题】.docx小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【原创题】.docx
  • 2016高考总复习化学(人教版 安徽)课件:2-1物质的组成、性质和分类.ppt2016高考总复习化学(人教版 安徽)课件:2-1物质的组成、性质和分类.ppt
  • 小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【历年真题】.docx小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【历年真题】.docx
  • 小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【典型题】.docx小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【典型题】.docx
  • 小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【典优】.docx小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【典优】.docx
  • 小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【全国通用】.docx小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【全国通用】.docx
  • 2016高考地理(浙江专版)二轮专题复习课件:第二部分专项六 地形和地质剖面图 .ppt2016高考地理(浙江专版)二轮专题复习课件:第二部分专项六 地形和地质剖面图 .ppt
  • 小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【全优】.docx小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【全优】.docx
  • 2016高考地理(浙江专版)二轮专题复习课件:第二部分专项五 区域地图 .ppt2016高考地理(浙江专版)二轮专题复习课件:第二部分专项五 区域地图 .ppt
  • 小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【中心小学】.docx小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【中心小学】.docx
  • 2016高考地理(浙江专版)二轮专题复习课件:第一部分专题十 区域地理与地理信息技术应用 .ppt2016高考地理(浙江专版)二轮专题复习课件:第一部分专题十 区域地理与地理信息技术应用 .ppt
  • 小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【word】.docx小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【word】.docx
  • 小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【b卷】.docx小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【b卷】.docx
  • 2016高考地理(新课标)二轮复习配套课件:第二部分第二单元第9课时 欧洲东部和北亚(俄罗斯) .ppt2016高考地理(新课标)二轮复习配套课件:第二部分第二单元第9课时 欧洲东部和北亚(俄罗斯) .ppt
  • 小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【a卷】.docx小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题【a卷】.docx
  • 小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题word版.docx小学二年级数学《100以内的加法和减法》必刷题word版.docx
  • 2016高考地理(新课标)二轮复习配套课件:第二部分第二单元第12课时 澳大利亚与极地地区 .ppt2016高考地理(新课标)二轮复习配套课件:第二部分第二单元第12课时 澳大利亚与极地地区 .ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1