江苏省高邮市2020-2021学年高一上学期期中调研英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省高邮市2020-2021学年高一上学期期中调研英语试题 WORD版含解析 江苏省 高邮市 2020 2021 学年 高一上 学期 期中 调研 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、20202021学年上学期期中学情调研高一英语试卷第一部分:听力理解第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Why does the woman come to the shop?A. To have her shoes repaired. B. To buy shoes. C. To change shoes.2. Where will the man go first?A. To the theater. B. To the library. C. T
2、o the office.3. What did the man buy for the womans birthday?A. A fruit cake. B. Apple pies. C. Flowers.4. Which color shirt does Mary prefer?A. Blue. B. White. C. Yellow.5. What are the speakers mainly talking about?A. Holiday plans. B. Moving to New York. C. A party with old friends.第二节听下面5段对话或独白。
3、每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What are the speakers celebrating?A. Christmas Day. B. Easter. C. The girls birthday.7. How many eggs will the girl paint?A. 11. B. 12. C. 13.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why is Tommy upset?A. He g
4、ot his moms phone stolen.B. His own phone went wrong.C. He broke his moms phone.9. What is Tommy going to do?A. Go back to the store.B. Turn to his mother for help.C. Report to the police.听第8段材料,回答第10至12题。10. What season does the woman suggest?A. Spring. B. Summer. C. Autumn.11. What does the man wo
5、rry about travelling in Beijing?A. Hotel. B. Language. C. Time.12. How long should the man stay in Beijing according to the woman?A. 3 days. B. 5 days. C. 7 days.听第9段材料,回答第13至16题。13. When does the conversation take place?A. In the early morning. B. In the late morning. C. In the late evening.14. Whe
6、re is Mike now?A. In his bedroom. B. At a barbers. C. In his study.15. How is Mike going to get rich and famous in his opinion?A. By becoming a race car driver.B. By becoming a great writer.C. By becoming a rock star.16. What does the woman think of the mans ideas in the end?A. Impractical. B. Inter
7、esting. C. Encouraging.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the announcement mainly about?A. After-school programs.B. Weather conditions.C. Schedule changes.18. Where will the special activity bus leave?A. Outside the main office.B. From the east parking lot.C. From the west parking lot.19. What should a p
8、arent do if he picks up his child?A. Sign out his child. B. Wait at the activity center. C. Phone the teacher.20. Who are the listeners?A. Teachers. B. Parents. C. Students.第二部分 阅读理解第一节 阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ALooking for something entertaining to do? Check out some wond
9、erful festivals around the world.Koningsdag The NetherlandKoningsdag or Kings Day is a national holiday in the Kingdom of the Netherlands. It is celebrated on 27 April (26 April if the 27th is a Sunday), the date marking the birth of King Willem-Alexander. Orange is the national color, and the stree
10、ts become a sea of feather boas (羽毛围巾) and body paint as crowds gather in the plazas and on the boats in the rivers. Amsterdam is the center of this outdoor party, with many live music events, but nearly every town is alive with orange on this day.Thai National Elephant Day ThailandThai National Ele
11、phant Day is a national holiday in Thailand. Thai National Elephant Day has been celebrated on March 13th of every year since 1998. Because the elephant is the national animal of Thailand, it is highly respected and treasured. During the festivals elephant are honored during a ceremony (典礼) in which
12、 they are fed with bananas, other fruit, and sugarcane.The Fire Festival ShetlandOn the last Tuesday of January the entire town of Lerwick, Shetland is in flames. At the festival, youll find yourself sitting, dancing, or stumbling around the largest bonfire youve ever seen in your life. The festival
13、 lasts only one day but takes the entire year to plan. Be prepared for an evening of singing, dancing, and fast paced activities, and dont worry about making it to work next day its a national holiday!Holi IndiaHoli, the Festival of Color, is a Hindu celebration full of joy and one of Indias most im
14、portant holidays. On the last full moon day of the lunar month, usually late February or early March, the air is full of bright-colored powder. The festival is celebrated differently throughout the country, with bonfires and music, but the cheerful spirit is common throughout Hindu communities aroun
15、d the world.1. The festival celebrated on March 13th in Thailand is held to _.A. show peoples respect for their QueenB. show Thai peoples respect for elephantsC. ask people to protect endangered animalsD. help people relax by singing and dancing2. Why dont people have to worry about working the day
16、after the Fire Festival?A. Because people are allowed to sleep at work next day.B. Because the activities are too simple to get people tired.C. Because people dont have to go to work next day.D. Because the festival ends very early at night.3. Where should you go if you are interested in the Festiva
17、l of Colors?A. India.B. Shetland.C. Thailand.D. The Netherlands.【答案】1. B 2. C 3. A【解析】本文是一篇应用文,介绍了世界上几个非常有趣的节日。【1题详解】推理判断题。根据第三段的 “ Thai National Elephant Day has been celebrated on March 13th of every year since 1998”及 “ it is highly respected and treasured”可知,泰国大象日是为了表示对大象的尊重,故B项正确。【2题详解】细节理解题。根据第
18、四段的 “ dont worry about making it to work next day its a national holiday”可知,火节的第二天是全国性的假日,不用上班,所以人们不必担心第二天的工作,故C项正确。【3题详解】细节理解题。根据最后一段的 “ Holi, the Festival of Colors most important holidays”可知,印度的胡里节是一个色彩节,如果对色彩节感兴趣应该去印度,故A项正确。BBuy a ticket to the Disgusting Food Museum in Sweden, and youll find it
19、 is not printed on a piece of paper.“Instead, it is a vomit bag with our logo,” said the museum founder Samuel West. It was a joke. But it makes sense, to some extent. Inside the museum, foods with some of the worlds most terrible smells are on show. Walking around in it, someone may want to vomit.Y
20、et making people vomit is not the founders purpose. “I want people to realize that disgust is always in the eyes of the beholder,” said West. “We usually find things were not familiar with disgusting.” For example, the tree-ant larvae eaten in Mexico, or the birds nest soup in China.There are nearly
21、 80 items in the museum. They come from Asia, Europe, the United States, Central and South America, Africa and Australia.The founder wants people to know that disgust isnt just about taste or smell. Its also about the way the food is produced. In the museum, some foods might taste pretty good, but a
22、re produced in a cruel way. Those include French foie gras. This dish requires force-feeding ducks or geese. Another example is the monkey brain. It is said that in some parts of China, the brain is being eaten while the animal is still alive.West hopes that the museum will help people rethink what
23、is delicacy. He also wants to encourage people to try more food sources that are environmentally friendly. He suggests people eat less meat, especially beef and pork. Instead, he encourages people to eat smaller animals or insects.4. Whats the ticket to the Disgusting Food Museum like?A. A piece of
24、paper.B. Edible(可食用的)paper with disgusting smell.C. A vomit bag with a logo.D. A piece of paper printing a joke.5. What does the underlined word “vomit” in paragraph 2 mean?A. Kick off.B. Fall down.C. Bring up.D. Break in.6. The two examples in Paragraph 5 are used to _.A. show the way ducks, geese
25、or monkeys are feedB introduce the way foie gras is eatenC. tell readers some cruel ways of food productionD. suggest the difference of food taste between China and French7. Whats the founders main purpose of building the museum?A. To encourage people to eat more environmentally friendly food.B. To
26、advise people to stop eating animals or insects.C. To let people know that disgust isnt just about taste or smell.D. To inform people of how disgusting some food is.【答案】4. C 5. C 6. C 7. A【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了一个名为“恶心食品博物馆”的地方,里面展出了一些世界上最难闻的食物正在展出。走在里面,有人可能想吐。博物馆创办的目的是为了鼓励人们吃更环保的食物。【4题详解】细节理解题。根据第二段中“I
27、nstead, it is a vomit bag with our logo, said the museum founder Samuel West.( “相反,它是一个印有我们标志的呕吐袋,”博物馆创始人Samuel West说)”可知,恶心食品博物馆的门票是印了logo的呕吐袋。选C。【5题详解】词义猜测题。根据画线词上文“Inside the museum, foods with some of the worlds most terrible smells are on show.”可知,在博物馆内,正在展出一些世界上最难闻的食物。人走在里面,可能会想呕吐。画线词意思为“呕吐”。A
28、. Kick off.踢开;B. Fall down.跌倒;C. Bring up.呕吐;D. Break in.闯入。故选C。【6题详解】推理判断题。根据第五段中“In the museum, some foods might taste pretty good, but are produced in a cruel way. Those include French foie gras. This dish requires force-feeding ducks or geese. Another example is the monkey brain. It is said that
29、 in some parts of China, the brain is being eaten while the animal is still alive.(在博物馆里,有些食物可能味道很好,但制作方法很残忍。其中包括法国鹅肝酱。这道菜需要对鸭子或鹅强行喂食。另一个例子是猴子的大脑。据说在中国的一些地方,动物活着的时候大脑就被吃掉了)”可知,第五段中的两个例子是用来告诉读者一些残忍的食物生产方式。故选C。【7题详解】细节理解题。根据最后一段中“He also wants to encourage people to try more food sources that are envi
30、ronmentally friendly. He suggests people eat less meat, especially beef and pork. Instead, he encourages people to eat smaller animals or insects.(他还希望鼓励人们尝试更多的环保食物来源。他建议人们少吃肉,尤其是牛肉和猪肉。相反,他鼓励人们吃更小的动物或昆虫)”可知,创始人建博物馆的主要目的是鼓励人们吃更环保的食物。故选A。CHarry Potter is one of the most famous characters in the world.
31、 He is the main character of a series of books that have become a worldwide success. He is an English boy who has magical powers and discovers them when he goes to a special school for wizards. There are seven novels in the series, and the seventh in J. K. Rowlings Potter series was published on Jul
32、y 20th, 2007. Some 3,500 fans queued for half a mile outside Waterstones flagship branch in central London on the night of July 20th, with an expected waiting time of four hours. Parents and teachers are very happy about the books because children are spending more time reading than playing video ga
33、mes or watching television. It is incredible to see children waiting outside bookstores at night with their parents to buy the books. Some of the books are heavy and thick, but children dont seem to mind. They rush inside the store when it opens and grab one or more copies. The books are sold out im
34、mediately, and parents sometimes fight with each other to buy the last one.This has never happened to a book before. In the past, we saw kids or their parents running into a store to grab the latest popular toy like Cabbage Patch Kids. Harry Potter books have outsold these dolls, and they have set a
35、 world record as the best and fastest selling books in history. Large parts of the books are about Harry trying to understand his new identity and making the choices that come along with it, Harry Potters choices and problems are common problems that all young people have as they grow up.8. Accordin
36、g to paragraph 1,which of the following statements about the Harry Potter books is TRUE?A. Harry is the most popular character in the world.B. The seven novels in J. K. Rowlings Potter series were published on July 20th, 2007.C. Harry is an American who has magical powers.D. Children dont mind waiti
37、ng hours to buy the Harry Potter books.9. According to paragraph 2, parents are happy about the Harry Potter books because_.A. kids are reading more these daysB. kids wait outside bookstores at night to buy the booksC. kids no longer watch television or play video gamesD. kids are becoming more imag
38、inative10. Why does the author mention Cabbage Patch Kids in the passage?A. Because they were the most popular toys.B. To inform readers of the importance of reading.C. Because they are more popular than Harry Potter books.D. To better explain the success of the Harry Potter books.11. What is the be
39、st title for this passage?A. Harry Growing UpB. Mad About Harry PotterC. Reading Age ComingD. Harrys Life【答案】8. D 9. A 10. D 11. B【解析】这是一篇说明文。本文主要阐述了哈利波特系列小说创下了历史上最畅销、最快销量的世界纪录,成为是世界性的成功,非常受读者们的欢迎。8题详解】细节理解题。根据第一段中“Some 3,500 fans queued for half a mile outside Waterstones flagship branch in central
40、 London on the night of July 20th, with an expected waiting time of four hours.( 7月20日晚,约3500名粉丝在伦敦市中心位于沃特斯通的旗舰店外排队半英里,预计等待时间为4小时)”可知,哈利波特系列非常受孩子们的欢迎,以至于其粉丝不惜等待4小时买到这个系列。因此,根据第一段,以下关于哈利波特系列的陈述中正确的是D项“Children dont mind waiting hours to buy the Harry Potter books.(孩子们不介意等数小时买哈利波特得书)”符合题意,故选D项。【9题详解】细
41、节理解题。根据第二段首句“Parents and teachers are very happy about the books because children are spending more time reading than playing video games or watching television(家长和老师对这些书都很满意,因为孩子们花在阅读上的时间比玩电子游戏或看电视的时间还多)”可知,家长和老师对这些书都很满意,因为孩子们花更多的时间在阅读这些书上了,而不是玩电子游戏或看电视。因此,根据第二段,家长们对哈利波特的书很满意是因为A项“kids are reading
42、more these days(现在孩子们阅读(时间)越来越多了)”符合题意,故选A项。【10题详解】推理判断题。根据第三段首句“This has never happened to a book before. In the past, we saw kids or their parents running into a store to grab the latest popular toy like Cabbage Patch Kids. Harry Potter books have outsold these dolls, and they have set a world rec
43、ord as the best and fastest selling books in history. (这在以前的书中从未发生过。过去,我们看到孩子或他们的父母跑进一家商店去抢购最新流行的玩具,比如“卷心菜娃娃”。 哈利波特的销量超过了这些玩偶,它们创下了历史上最畅销、最快销量的世界纪录)”可知,作者拿家长们抢购“卷心菜娃娃”的情景与现在抢购哈利波特系列做对比,是为了说明哈利波特系列非常畅销,甚至超过了“卷心菜娃娃”的销售量,可见哈利波特系列小说非常成功。因此,作者在文章中提到卷心菜娃娃是为了D项“To better explain the success of the Harry Po
44、tter books.(为了更好地解释哈利波特系列小说的成功)”符合题意,故选 D项。【11题详解】主旨大意题。通读全文,尤其是第一段第一句“Harry Potter is one of the most famous characters in the world. He is the main character of a series of books that have become a worldwide success.(哈利波特是世界上最著名的人物之一。他是一系列书的主角,已经成为世界性的成功)”第二段第一句“Parents and teachers are very happy
45、 about the books because children are spending more time reading than playing video games or watching television.(家长和老师对这些书都很满意,因为孩子们花在阅读上的时间比玩电子游戏或看电视的时间还多)”和第三段第三句“Harry Potter books have outsold these dolls, and they have set a world record as the best and fastest selling books in history.(哈利波特的销
46、量超过了这些玩偶,它们创下了历史上最畅销、最快销量的世界纪录)”可知,本文主要阐述了哈利波特系列小说创下了历史上最畅销、最快销量的世界纪录,成为世界性的成功,可见这个系列非常受读者的欢迎,人们对它非常着迷。因此,这篇文章的最好的标题是“B项Mad About Harry Potter(对哈利波特的着迷)”符合题意。故选B项。DEverybody, at some point in their lives, has experienced failure. It could be something as simple as not getting the job you wanted, or
47、getting fewer marks even after hard work. But what makes you is not your failure, but how you get back up after being hit.Once, a young school boy was caught in a fire accident in his school and was assumed that he would not live. His mother was told that he was sure to die, for the terrible fire ha
48、d destroyed the lower half of his body. Even if he were to survive, he would be lame throughout his life.But the brave boy did not want to die nor did he want to be lame. Much to the amazement of the doctor, he did survive. But unfortunately from his waist down, he had no motor ability. His thin leg
49、s just hung there, lifeless. Eventually he left the hospital. But his determination to walk was unshakable. At home, when he was not in bed, he had to stay in a wheelchair. One day, he threw himself from the chair and pulled himself across the grass, dragging his legs behind him. He reached the fenc
50、e, raised himself up and then began dragging himself along the fence, firmly determined. He did this every day, with faith in himself that he would be able to walk unaided. With his iron determination, he did develop the ability to stand up, then to walk on and off, then to walk by himself and then
51、to run.He began to walk to school, and then run to school, to run for the joy of running. Later in college he was on the track team.In February 1934, in New York Citys Madison Square Garden, this young man who was not expected to survive, who would surely never walk, who could never hope to run this
52、 determined young man, Dr. Glenn Cunningham, ran the worlds fastest mile.A good example of the power of positive(积极的) thinking and faith in oneself, Glenn Cunningham continues to be an inspiration for many, and his story, a brilliant evidence to how one can bounce back even when all difficulties are
53、 piled against one, to the degree that death seemed the preferable choice.12. What was the doctors opinion about Glenn?A. There was a little chance that Glenn could survive.B. Great determination could make a difference to Glenn.C. Glenn was able to walk with his own great effortD. Glenn could live
54、a normal life with the upper half of his body.13. The underlined word “unaided” means _.A. for himselfB. without helpC. with disabilityD. without hesitation14. What do we know about Glenn?A. Glenn took recovery exercise in hospital.B. Glenn inspired people with his moving story.C. Glenn won the firs
55、t place in Marathon.D. Glenn organized a track team in college.15. What can be a suitable title for the text?A. Stand up after failureB. Strengthen determinationC. Go after dreamsD. Face difficulty bravely【答案】12. A 13. B 14. B 15. A【解析】【分析】这是一篇议论文。文章主要讲述了每个人在人生的某个阶段都经历过失败。文章通过Glenn幸存的故事,告诉我们“让你成功的不是
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-341316.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
一年级下册语文课件-《静夜思》2_人教新课标(2016).ppt
