湖北省华中师范大学第一附属中学2020届高三英语阶段性测试试题六(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北省 华中师范大学 第一 附属中学 2020 届高三 英语 阶段性 测试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、湖北省华中师范大学第一附属中学2020届高三英语阶段性测试试题六(含解析)第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the man expecting?A. A letter. B. A postcard. C. A package.2. Why doe
2、s the woman call the man?A. To borrow his notes.B. To explain her absence.C. To discuss the presentation.3. What are the speakers mainly talking about?A. A lab. B. A professor. C. An experiment.4. What was the weather like at the seaside?A. Rainy. B. Sunny. C. Cloudy.5. How will the woman go home?A.
3、 By car. B. By plane. C. By train.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the man think of pizza?A. Delicious. B. Boring. C. Expensive.7. What will the speakers decide
4、first?A. What food they will order.B. How much they will spend.C. Which place they will choose.听第7段材料,回答第8. 9题。8 How soon will the surprise party start?A. In a quarter of an hour.B. In half an hour.C. In three quarters of an hour.9. Why does the woman sound worried?A. The rush hour traffic is too sl
5、ow.B. They will have no place to park their car.C. They dont know the directions to the restaurant.听第8段材料,回答第10至12题。10. What has the man already done?A. He has used the search engine.B. He has handed in his essay.C. He has reserved some books.11. What can the man do on Level 2?A. Sign up to tour the
6、 library.B. Meet the subject librarian.C. Use the journal database.12. When can the man meet Mark Tailor?A. Around 10: 30.B. Around 12: 00.C. Around 11: 30.听第9段材料,回答第13至16题。13. When will the festival end?A. On September 18th.B. On September 19th.C. On September 20th.14. Who will give a performance a
7、fter the mayors speech?A. A childrens choir.B. A community group.C. A military band.15. Where can the woman enjoy traditional dances?A. In the gym.B. In the market.C. In the library.16. What does the man say about the concerts?A. Theyll last for three days.B. Theyll be shown on mornings.C. Theyll be
8、 given by a college.听第10段材料,回答第17至20题。17. Why will the kitchen staff be busy today?A. It is a public holiday.B. The head chef is absent.C. There are no tables left.18. What is an untrained 20-year-old kitchen staff member allowed to use?A. The waste disposal system.B. The meat slicer.C. The electric
9、 mixer.19. What is Dexter Wills responsible for?A Giving first aid.B. Setting the timetables.C. Dealing with breakages.20. Who is in charge of food stocks?A. David Field.B. Mike Smith.C. Joy Parkins.第二部分 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A 、B 、C 和 D )中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ALEG
10、CRAMPS(痉挛)AT NIGHT?If muscle pain , cramping and stiffness (酸痛)in your legs ,back , feet or bottom are interrupting your sleep, you should know relief is available. Muscle Cramp Pain Reliever that contains eight active materials and has no known side effects can help prevent and relieve cramps and p
11、ains that are worse at night. It is sold at Aid, and CVS. Receive a free bottle when you order three (Limit 3 per order). Satisfaction guaranteed. Order now at www. LegCrampsRelief. com.STRONG FOOT PAIN?Do you suffer from burning or sudden and strong pain in your feet ? You should know help is avail
12、able . Pain Relieving Foot Cream contains Eucalyptus Oil and Beeswax, known to relieve sharp, burning, and strong pain while also restoring skin that is severely dry, sensitive, or gets itchy(发痒的)or harmed. No known side effects. It is sold at Walgreens CVS, Rite Aid, Target and Walmart. Get a free
13、jar when you order above two (Limit 3 per order). Get more details or order now at www.MDFootCBACK OR LEG PAIN?Are pains down the back of your legs, or pain in your bottom or lower back making it uncomfortable to sit, walk or sleep? Leg & Back Pain Relief Cream combines seven active materials to rel
14、ieve burning pains and annoying feelings. This product is not intended to treat or cure pain, but can ease painful symptoms. Stop using and get medical help if any extra bad effects like an itch bother you . It is sold at CVS , Rite Aid and Amazon . Get a free jar when you order three (Limit3 per or
15、der). Your satisfaction is 100% guaranteed! Get more details or order now at www. Leg BackCream. com.1. Which is the function of Pain Relieving Foot Cream?A. Repairing damaged skinB. Relieving stiffness in feet.C. Preventing strong foot pain.D. Curing pain in lower body .2. What do the three product
16、s have in common?A. They are sold at the same places.B. They have satisfaction guarantees .C. They have no known side effects.D. They offer a better deal when ordered three.3. What type of writing does this text belong to?A. A study.B. A directionC. An advertisement.D. A notice.【答案】1. A 2. D 3. C【解析
17、】这是一篇说明文。文章介绍了三种类型的药物,及其功效和购买方式。【1题详解】细节理解题。由第二段Pain Relieving Foot Cream contains Eucalyptus Oil and Beeswax, known to relieve sharp, burning, and strong pain while also restoring skin that is severely dry, sensitive, or gets itchy(发痒的)or harmed.可知Pain Relieving Foot Cream含有桉叶油和蜂蜡,能缓解剧烈 且严重的灼伤,也可以修
18、复干燥、敏感、过敏活着受损的皮肤。所以Pain Relieving Foot Cream可以修复受损皮肤。故选A。【2题详解】细节理解题。由第一段Receive a free bottle when you order three.可知Muscle Cramp Pain Reliever买三赠一;由第二段Get a free jar when you order above two可知Pain Relieving Foot Cream超过两罐就可以得到一罐免费的;由第三段Get a free jar when you order three可知买三赠一。所以三种产品的共同点是买三有优惠。故选D
19、。【3题详解】推理判断题。文章介绍了三中产品,每种产品都有Get a free jar when you order three,即买三赠一。所以这是一则广告。故选C。BDear Editors of Macquarie Dictionary,My name is Wendy, a second generation Chinese-Australian migrant(移民)and a mother of two young children. Im writing to express my disappointment in one of Macquarie Dictionarys en
20、tries, namely the definition of the word “monolid”.In both the paper version(7th edition)and online version of the Dictionary, Macquarie defines “monolid” as: “An upper eyelid without a fold, perceived by some in Asia to give an appearance of laziness.” This definition has disturbed me and many Asia
21、ns living in Australia. Linguistically(从语言学角度讲), the term “monolid” is a pretty unbiased description of a physical characteristic that involves no feelings, common to over 50% of people of East Asian origin. Its no different to other terms describing a physical feature including “blonde” or “freckle
22、”.Take a minute and consider this. Would it be appropriate if the definition of “blonde” became “having fair or light-coloured hair, thought by some in Western countries as possessing little or no intelligence”? Or would it be appropriate if the definition of “freckle” was “a small brownish spot in
23、the skin or face, thought by some as creating an ugly appearance”?In addition, it is also inappropriate that Macquarie Dictionary a dictionary of choice by many Australian schools defines a term in a way which may create negative racial connection for Australian children of East Asian origin. Both m
24、y kids are born with monolids, a constant reminder of their cultural background. It therefore breaks my heart to imagine a scene where they turn to the dictionary to find that their physical feature is associated with “laziness”. What if they get teased by their school friends that they are born “la
25、zy”? What if my sensitive older son starts hating himself and his race classification for being associated with something negative?For the reasons above, I urge Macquarie Dictionary to adjust the current definition of “monolid”. Looking forward to hearing from you.Regards,Wendy4. Why does the author
26、 write this letter?A. To ask for information about a definition.B. To express dissatisfaction with a definition.C. To offer advice on how to define a word.D. To give examples of defining physical features.5. What does “unbiased” underlined in paragraph 2 probably mean?A. General.B. Precise.C. Subjec
27、tive.D. Objective.6. What is the function of paragraph 3?A. Calling for readers attention.B. Supporting the authors position.C. Raising the authors concern.D. Introducing two words in the dictionary.7. In what way is the author worried about her children?A. They might get into bad habits and be lazy
28、.B. They might choose to use the dictionary.C. They might become victims of the definition.D. They might have monolids.【答案】4. B 5. D 6. B 7. C【解析】【分析】本文是一篇应用文。短文是作者写给麦考瑞词典的投诉信。投诉词典上的monolid一词的定义令自己失望,信中给出了投诉的理由和因此可能导致的结果,希望麦考瑞词典调整当前定义。【4题详解】细节理解题。根据第一段的Im writing to express my disappointment in one
29、of Macquarie Dictionarys entries, namely the definition of the word “monolid”.(我写信是为了表达我对麦考瑞字典的一个条目的失望,即单词“monolid”一词的定义。)可知,作者写信是为了表达对一个定义的不满意,故选B。【5题详解】词义猜测题。根据划线句上文In both the paper version(7th edition)and online version of the Dictionary, Macquarie defines “monolid” as: “An upper eyelid without
30、a fold, perceived by some in Asia to give an appearance of laziness.(在纸质版(第7版)和在线版的词典中,麦考瑞将“monolid”定义为:“没有褶皱的上眼睑,亚洲一些人认为这是一种懒惰的表现。”)”和“This definition has disturbed me and many Asians living in Australia.(这个定义困扰了我和许多生活在澳大利亚的亚洲人)”可推断,麦考瑞词典给出的这个定义困扰作者,结合划线词上下文可推断句意为:从语言学角度讲,“monolid”一词是一个身体特征相当公正的描述,
31、不涉及任何感觉,50%以上的东亚血统的人共有的。故划线词词义为:公正的;无偏见的,与D项意思相近。故选D。【6题详解】推理判断题。第二段作者给出了自己对于词典一个释义的质疑,第三段首句Take a minute and consider this. (花点时间考虑一下)说明作者要进行解释说明,下面的列举了“blonde”和“freckle” 并用疑问句说明了自己的观点,因此推断第三段的功能是为了支持作者的观点意见,故选B。【7题详解】推理判断题。根据倒数第二段的It therefore breaks my heart to imagine a scene where they turn to
32、the dictionary to find that their physical feature is associated with “laziness”. What if they get teased by their school friends that they are born “lazy”? What if my sensitive older son starts hating himself and his race classification for being associated with something negative?(因此,想象一个场景,他们翻字典发
33、现他们的身体特征与“懒惰”有关,这让我心碎。如果他们被学校的同学取笑说自己“懒惰”呢?如果我敏感的大儿子因为他和一些负面的东西联系在一起开始憎恨自己和他的种族呢?)可推断,作者担心词典上这个词的释义会她的孩子带来麻烦,让孩子成为受害者,故选C。【点睛】词义猜测题是高考阅读理解中常考题型之一,解答这类试题,离不开上下文的语境,通过上下文提供的情景和线索进行合理的分析,同时还要关注其所在的整段及整篇文章。小题2就属于语境猜词。根据划线句上文In both the paper version(7th edition)and online version of the Dictionary, Macq
34、uarie defines “monolid” as: “An upper eyelid without a fold, perceived by some in Asia to give an appearance of laziness.(在纸质版(第7版)和在线版的词典中,麦考瑞将“monolid”定义为:“没有褶皱的上眼睑,亚洲一些人认为这是一种懒惰的表现。”)”和“This definition has disturbed me and many Asians living in Australia.(这个定义困扰了我和许多生活在澳大利亚的亚洲人)”可推断,麦考瑞词典给出的这个定义困
35、扰作者,结合划线词上下文可推断句意:从语言学角度讲,“monolid”一词是一个身体特征相当公正的描述,不涉及任何感觉,50%以上的东亚血统的人共有的。故划线词词义为:公正的;无偏见的,与D项意思相近。故选D。CThere are multiple experiences a Westerner can describe as a “culture shock” in China, one of the fastest-growing economies, like eating mouthwatering baozi for breakfast. These experiences, how
36、ever, paled in comparison to the one I experienced during my time in an organization Ive been serving in for two years to provide free educational tours at my leisure the advancement and equalizing of Chinas known wealth disparity(差异)through the social network and cashless payment giant(巨头), WeChat,
37、 which I rarely used before.Last month, the organization led a thrilling trip to camp. Initially, we went through a village kept alive by the residents. The views there are so attractive and refreshing. Walking through endless red apple trees, I saw an elderly woman who gently offered to sell me app
38、les. Unfortunately, I informed her I didnt have cash on hand. She quickly told me to scan the QR code(二维码)on her phone, which in seconds would get my money into her bank account via WeChat. Needless to say, I was blown away. And of course, the apples were tasty.As an advocate of financial growth opp
39、ortunities in under-served communities, it was inspiring to witness that technology lets people contribute to the economy regardless of socioeconomic background in China. Though the socioeconomic problems remain to some extent, access to and adoption of technology creating financial opportunities tr
40、ansforms the lives of everyday citizens and enables communities to flower.While I once didnt believe a “cashless society” was possible and thought it could cause more unfavorable conditions, I now stand corrected. Perhaps it might take longer for New York City to adapt, as we lag behind in this tran
41、sformation and there is so much we can learn. I also wonder what the human race can achieve when technology provides endless opportunities for people of all backgrounds to advance.8. What does the first paragraph tell us about the author?A. She is struggling with culture shock.B. She really enjoys C
42、hinese breakfast.C. She does voluntary work when free.D. She likes using social networks.9. Which of the following surprised the author during the trip?A. Scenery of the village.B. Taste of the apples.C. Popularity of WeChat.D. The way of paying.10. What is the authors attitude to a cashless society
43、?A. Critical.B. Positive.C. Concerned.D. Curious.11. What is the best title for the text?A. Technology helps narrow the wealth gapB. New York will be the next cashless societyC. Humans will achieve more with technologyD. China becomes the fastest-growing economy【答案】8. C 9. D 10. B 11. A【解析】本文是一篇夹叙夹议
44、文。作者通过自己的一段经历,阐述了科技对中国生活的影响,无论贫富,都可以使用“无现金支付”,科技缩小了贫富差距。【8题详解】细节理解题。根据第一段的“Ive been serving in for two years to provide free educational tours at my leisure”可知,作者在空闲时间做志愿者,提供免费的教育之旅。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第二段的She quickly told me to scan the QR code(二维码)on her phone, which in seconds would get my money in
45、to her bank account via WeChat. Needless to say, I was blown away.(她很快告诉我扫描她手机上的QR代码(二维码),几秒钟后,我的钱就会通过微信进入她的银行账户。当然,我印象深刻)可知,旅途中,令作者吃惊的是,付款的方式是微信二维码付款。故选D。【10题详解】推理判断题。根据最后一段的While I once didnt believe a “cashless society” was possible and thought it could cause more unfavorable conditions, I now st
46、and corrected.可知,尽管作者不相信“无现金”的生活的可能性,认为可能会导致更多不利的状况,但是现在作者纠正(错误)。因此推断作者现在支持“无现金”的社会。故选B。【11题详解】主旨大意题。根据全文内容,特别是第一段的 the advancement and equalizing of Chinas known wealth disparity(差异)through the social network and cashless payment giant(巨头), WeChat, which I rarely used before.(通过社交网络和无现金支付巨头微信(我以前很少
47、使用它),中国众所周知的贫富差距得到了改善和平衡。)可知,作者通过讲述自己的经历,阐述了无线网络和无现金支付微信改善和平衡了贫富差距。因此推断A项“科技有助于缩小贫富差距”为最佳标题。故选A。DAntarctica remained largely untouched by humans for thousands of years, allowing an ecosystem to develop independently. However, since the 1990s, the last wild land on the planet is becoming an increasin
48、gly popular destination for adventure-seeking tourists. Now, a study newly conducted shows the visitors may be leaving behind harmful bacteria which could destroy that areas bird population.We mainly hear about zoonoses(动物传染病) diseases like Ebola and pig flu that are spread from animals to humans, y
49、et humans can also infect animals with illnesses such as the flu. Researchers, however, believed that Antarctic animals, which had no recorded reverse(反向的)cases of zoonoses, were not affected by the danger due to the extreme environment. But microbiologists Marta Cerda-Cuellar at the Research Center
50、 for Animal Health, was not convinced this was true.So she and some colleagues decided to examine waste samples from Antarctic birds for evidence of human bacteria. To ensure the waste was not polluted, the scientists had to collect it from the birds themselves. This was no easy task. It took the sc
51、ientists four years to collect waste samples of 666 adult birds from 24 local species. However, it was well worth the effort. The results of their study showed the presence of several types of human bacteria in the bird waste.“The bacteria, which are a common cause for infections in humans, dont usu
52、ally cause death in wild animals,” says Cerda-Cuellar. “However, the pathogens(病原体)that arrive to highly sensitive populations could cause extinction of some populations and destroy the local ecosystem.” The researcher also fears the presence of these bacteria could foresee the arrival of other, mor
53、e deadly, pathogens as the number of people visiting the area increases. While the best solution would be to prevent tourism, Cerda-Cuellar, who believes it is because of efforts from tourist and scientific groups that Antarctica remains largely protected, says thats impossible. “While we should do
54、as much as possible to reduce the spread, its hard to believe well stop tourism and science at these sites, and so it is hard to believe that humans wont continue to pass on pathogens.”12. Which of the following will the new study support?A. The Antarctic becomes popular with tourists.B. The Antarct
55、ic ecosystem is destroyed by outsiders.C. Zoonoses are spread from animals to humans.D. Tourists expose Antarctic birds to human bacteria.13. Why did researchers think Antarctic animals were free from human diseases?A. The Antarctic weather is extraordinarily cold.B. The number of tourists to the An
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
