江西南昌市新建一中2020-2021学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江西南昌市新建一中2020-2021学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 江西 南昌市 新建 一中 2020 2021 学年 下学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、新建一中20202021学年度第二学期期中考试高二英语试卷总分值:150分 时间:120分钟卷面分:5分(5分:字体端正、卷面整洁、无涂改;43分:字迹清楚,卷面整洁; 2分:字迹较清楚、有少量涂改、卷面较整洁;1分:字迹潦草、卷面脏乱。0分:大多主观题没写或全部没写。)第一部分 听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分, 满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What did the man do
2、 last weekend?A. He stayed at home.B. He attended a meetingC. He watched a football match.2. How much will the man pay for the ticket?A.$329. B.$980. C.$490.3. What does the woman mean?A. The man should wear larger shoes.B. The man had better not take off his shoesC. The man should go to buy some sl
3、ippers.4. Why does the woman look upset?A. She experienced a theft.B. She was given a parking ticket.C. She couldnt find a parking space.5. What will the speakers do next?A. Move on to the next item.B. Have a cup of coffee.C. Wait for somebody else.第二节(共15小题;每小题1.5分, 满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题
4、, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。6. Whats wrong with the girl?A. She has a headache.B. She broke her arm.C. She cant fall asleep.7. Where might the speakers be?A. In a hospital.B. In a classroom.C. At home.听第7段材料,回答第8、
5、9题。8. Where is the Cafe Rossi?A. Next to the Pyramids.B. Across from Mabels cafe.C. Next to the River House Restaurant.9. What can customers wear in the Cafe Rossi?A. Jeans. B.T-shirts. C. Shorts.听第8段材料,回答第10至12题10. What is the probable relationship between the speakers?A. Colleagues. B. Classmates.
6、 C. Friends11. What should the man do first?A. Get familiar with the different numbersB. Learn to use the fax machine.C. Check the data.12. Whose dictionary is available?A. The womans B. Toms. C. Jims.听第9段材料,回答第13至16题 13. Why does the woman go to the supermarket?A To ask for some information.B. To a
7、pply for a membership card.C. To ask for a discount14. What day is it today?A. Thursday.B. Wednesday.C Friday.15. What is the womans phone number?A.515-8610991.B.515-8619901.C.515-8610919.16. What will the woman do on Sunday?A. See the dentist.B. Watch a film.C. Visit a friend.听第10 段材料,回答第17 至20题。17
8、. What is the program mainly about?A. Ladder safety.B. Firefighter training.C. Emergency escape.18. How long does the program last?A. Three weeks.B. One month.C. Three months19. What is required to apply for this course?A. One should be at least 18.B. One needs a training license.C. One must have le
9、adership skills.20. On which floor is the speakers office?A. The first floor.B. The third floor C. The sixteenth floor. 第二部分 阅读理解(共两节, 满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出最佳选项。AAlmost anywhere you go in the United States, youre bound to find a fast-food joint to serve you qui
10、ck and tasty food. Datassential, a consumer research brand, conducted a survey and reported on the percentage of customers who said their last visit to one of these fast food joints.SbarroNothing says easy eating like ordering a pizza. In fact, you can quickly satisfy your Italian craving (渴望)by goi
11、ng to one of the Brooklyn-based pizza joints now located in over 20 countries. To prove how simple it is to get your extra large slice, take it from the 66 percent of customers who said they last went to Sbarro because it was a convenient option.DennysThis American diner is where you can go to order
12、 a Grand Slam at any hour of the day, Seriously, what could be better than a full plate of diner food at midnight? Perhaps some of their 24-hour locations contributed to 66 percent of customers saying that eating at Dennys was convenient for them.Quiznos SubsMaking your own sandwich is a great optio
13、n for a grab-and-go lunch, Its so convenient that 65 percent of customers said thats the reason why they last ate at a Quiznos, However, eating an Italian sub might not always be the healthiest option. These are the 9 foods nutritionists never order at fast food restaurants.McDonaldsIn the United St
14、ates, there are over 14,000 McDonalds locations! Having so many golden arches glowing across the states helps place Mickey Ds at the number one spot of most convenient fast-food restaurants. Of the customers surveyed, 72 percent went to McDonalds last because it was the most convenient option.1. Whi
15、ch is the most convenient restaurant?A. Sbarro.B. Dennys.C. Quiznos Subs.D. McDonalds.2. What helps Dennys attract customers?A. 24-hour locations.B. Midnight customers.C. Brooklyn-based pizza.D. The grab- and-go lunch.3. Whats the similarity of these restaurants?A. They are located in many countries
16、.B. They provide Italian fast food.C. They sell nutritional meals.D. They serve quick and tasty food.【答案】1. D 2. A 3. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了Datassential的一项调查,讲述了美国四家连锁快餐店的顾客百分比以及他们受欢迎的原因。【1题详解】细节理解题。根据McDonalds中Of the customers surveyed, 72 percent went to McDonalds last because it was the most conv
17、enient option. 在接受调查的顾客中,72%的人最后去麦当劳,因为它是最方便的选择。可知,McDonalds最方便。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据Dennys中 Perhaps some of their 24-hour locations contributed to 66 percent of customers saying that eating at Dennys was convenient for them. 66%的顾客说在Dennys吃饭对他们来说很方便,或许是因为他们中的一些24小时营业地点。可知,24小时的营业地点帮助了Dennys吸引顾客。故选A项。
18、【3题详解】推理判断题。根据第一段中Almost anywhere you go in the United States, youre bound to find a fast-food joint to serve you quick and tasty food. 几乎你到美国的任何地方,你一定会找到一家快餐店,为你提供快速而美味的食物。可知,这些餐馆的相似之处在于他们提供快捷可口的食物。故选D项。BOne of the most traditional British holidays is the “seaside holiday”. Typically, families get
19、on a train or into a car and travel to British seaside towns. They sunbathe on the beach, buy ice creams, eat fish and chips, build sandcastles and so on.In the early 1970s, air travel became affordable for the average family in the UK, and more and more British people started travelling abroad for
20、their summer holidays. After all, the British weather isnt very good, even in summer, so a lot leave the UK for a vacation. Particularly popular with families on a budget is the “package holiday, where the cost of flights and accommodation are offered at a discounted price by travel agents.In the 19
21、80s and 1990s, young people in the UK became more wealthy, or at least had more disposable income. As a result, young people started to go abroad in groups, to places such as Spain and Greece. Once at their destination, they socialized with other groups of young people and had one long party.British
22、 holidaying habits have begun to change, however. Climate change means that the UK now has a warmer climate than before, so people dont always feel they need to go overseas to find good weather. Also, the world seems a less certain place as interconnected economics rise and fall, which means that th
23、e cost of foreign holidays is less predictable than it used to be. As a result, more and more Britons are choosing to spend their summer holidays in the UK.In the UK, the domestic (国内的) tourism industry-when people go on holiday in their own country-is healthier than it has been in decades. There is
24、 now an increased appreciation among Britons for the diversity of the UK. It is not just the geography and the diversity of climate-based activities on offer. It is also the diversity of the cultures in the UK that is beginning to be of interest to domestic tourists The UK has always been famous for
25、 its international explorers, but now it is starting to discover itself.4. What mainly caused Britons to travel abroad for holidays in the early 1970s?A. The lower cost of flights.B. The bad weather in the UK.C. The trend of going overseas.D. The rise of tourism industry.5. What does the underlined
26、word “disposable” mean in Paragraph 3?A. Easy to handle.B. Steady in amount.C. Flexible to change.D. Available for use.6. What can we learn from the passage?A. Steady interconnected economics encourage more Britons to holiday in the UK.B. Climate change has an impact on the change of British holiday
27、ing habits.C. Package holiday was particularly popular with rich families in the early 1970s.D. Both domestic and international tourists are interested in the diversity of the UK.7. Whats the authors attitude towards UKs domestic tourism industry?A. Uncertain.B. Optimistic.C. PessimisticD. Critical.
28、【答案】4. A 5. D 6. B 7. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。英国人喜欢海滨度假,本文介绍了英国人几十年来度假习惯的演变,从上世纪70年代出国游到如今越来越多人选择国内游。【4题详解】细节理解题。根据第二段“In the early 1970s, air travel became affordable for the average family in the UK, and more and more British people started travelling abroad for their summer holidays.(20世纪70年代初,英国普通家庭都能
29、负担得起航空旅行,越来越多的英国人开始在暑假出国旅行。)”可知,20世纪70年代初,较低的机票价格是英国人出国度假的主要原因。故选A。【5题详解】词义猜测题。根据划线词前半句“In the 1980s and 1990s, young people in the UK became more wealthy, (20世纪80年代和90年代,英国的年轻人变得更加富有) 和后句“As a result, young people started to go abroad in groups, to places such as Spain and Greece.( 因此,年轻人开始成群结队地出国,
30、去西班牙、希腊等地。)”可知,英国年轻人更加富有,因此他们拥有更多的可自由使用的收入。所以disposable为“可自由使用的”之意,与available for use同义。故选D。【6题详解】细节理解题。根据第四段第一句“British holidaying habits have begun to change, however. Climate change means that the UK now has a warmer climate than before, so people dont always feel they need to go overseas to find
31、 good weather. (气候变化意味着英国现在的气候比以前更温暖,所以人们并不总是觉得他们需要去国外寻找好天气。)”可知,气候変化影响了英国人度假习惯的变化。故选B。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“The UK has always been famous for its international explorers, but now it is starting to discover itself.(英国一直以国际探险而闻名,但现在它正开始发现自己)”可知,有更多的英国人转为国内游,因此作者对英国国内旅游业持乐观态度。故选B。CAs they have with so ma
32、ny other industries, apps are shaking up the weight loss business, including big-name companies like Nutrisystem and Weight Watchers(WW). And its basically because more consumers feel the way Jessica Holloway- Haytcher does.A couple of years ago, she tried diet shakes. She hated them. She also hired
33、 a personal trainer - but his schedule never matched hers. She spent $ 600 a month on programs that didnt last long. She says she couldnt keep up with the astronomical costs.Now Holloway-Haytcher uses an app called Noom. She has lost over 30 pounds so far. by changing her habits. She now prepares he
34、althy meals in the morning, so shes not starving at night; she focuses on conversation to slow her eating. The app also helps her track meals, exercise and keep in touch with an online coach. It is always with her, and works with her busy schedule as the owner of a staffing firm in Kennewick, Washin
35、gton.When it comes to weight loss. 80 percent of people try to do it on their own. Says John LaRosa, president of Marketdata. which tracks the $4 billion commercial U.S. weight loss industry. He says apps like MyFitnessPal, Fitbit and Fooducate appeal to those consumers. LaRosa says apps are also ch
36、eaper than most commercial programs and they appeal to the younger population that traditional chains have struggled to attract.“The average age of a customer of Jenny Craig, or Nutrisystem or WW is about 48. and its probably going up.” LaRosa says. “Its going to be a shrinking market if they just c
37、ater to the baby boomers.”That explains why WW improved its digital tactic. “It used to be that we hesitated to even show the app in our commercials, and that has so shifted.” says Debra Benovitz, a senior vice president of WW. “I think the future is being a really strong science-based technology pa
38、rtner in the health and wellness space. However, having physical stores is still our biggest difference from upstarts that are completely digital.”8. What do we know about Jessica Holloway-Hayicher s past weight loss experiences?A. They made her very busy.B. They were within her budget.C. They were
39、efforts made in vain.D. They lasted altogether for a month.9. What is a benefit Noom brings to Jessica Holloway- Haytcher?A. It prepares her meals.B. It records her eating speed.C. It assists her with her office work.D. It enables her to consult a coach at any time.10. How is WW different from MyFit
40、nessPal?A. It offers offline service.B. It is a newly founded company.C. Its consumers are relatively young.D. Its market share is shrinking fast.11. What might be a suitable title for the text?A. Weight loss goes digitalB. Lose weight on your ownC. You are really what you catD. Let science see if y
41、ou are overweight【答案】8. C 9. D 10. A 11. A【解析】【分析】本文是说明文。文章主要介绍了减肥行业涌现的各种应用程序受到了越来越多的人的喜爱,减肥行业也搭上了“数字化的列车”。【8题详解】推理判断题。根据第二段“A couple of years ago, she tried diet shakes. She hated them. She also hired a personal trainer - but his schedule never matched hers. She spent $ 600 a month on programs that
42、 didnt last long. She says she couldnt keep up with the astronomical costs.(几年前,她尝试过减肥奶昔。她恨那些东西。她还聘请了一名私人教练,但他的时间表与她的不匹配。她每个月花600美元在那些没有持续多久的项目上。她说她跟不上“天文数字”的减肥成本)”结合Holloway-Haytcher如今在使用Noom应用程序减肥,可推知,Jessica Holloway-Haytcher 过去尝试的数种减肥方法无一奏效,都是徒劳的。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第三段中“The app also helps her tra
43、ck meals, exercise and keep in touch with an online coach. It is always with her, and works with her busy schedule as the owner of a staffing firm in Kennewick, Washington. (这款应用还能帮助她跟踪膳食、运动,并与在线教练保持联系。它始终与她同在,能够配合上她作为华盛顿州肯纳威克一家人事公司老板的繁忙日程)”可知,这款应用程序能让 Jessica Holloway-Haytcher 随时向线上的教练进行咨询。故选D。【10题
44、详解】细节理解题。根据最后一段中“However, having physical stores is still our biggest difference from upstarts that are completely digital. (然而,实体店仍然是我们与完全数字化的应用程序最大的区别)”可知,WW区别于MyFitnessPal之处,在于WW有实体门店,可提供线下服务。故选A。【11题详解】主旨大意题。根据第一段中“As they have with so many other industries, apps are shaking up the weight loss b
45、usiness, including big-name companies like Nutrisystem and Weight Watchers(WW).(正如其他许多行业一样,应用程序正在改变减肥行业,包括像Nutrisystem和Weight Watchers(WW)这样的大名鼎鼎的公司)”结合文章主要介绍了减肥行业涌现的各种应用程序受到了越来越多的人的喜爱,减肥行业也搭上了“数字化的列车”。故A选项“减肥数字化”最符合文章标题。故选A。DIn November 2020, Hurricane Eta made landfall in Central America. The stor
46、m caused huge damage from Panama to Florida. Two weeks later, Hurricane lota arrived. It was even more powerful. Heavy rain fell on places that were already flooded. President Juan Orlando Hernandez, of Honduras, said lota would leave the area in tatters.Scientists say climate change is to blame. Th
47、ey dont know if it s causing more storms, but data seems to show its causing storms to be stronger and more harmful. James P. Kossin is a climate scientist with the National Oceanic and Atmospheric Administration(NOAA).He says the increase in greenhouse gas emissions (排放) is changing how storms beha
48、ve. “These storms have a human fingerprint on them, he told TIME for Kids.As the planet warms, so do its oceans. That s where hurricanes begin. A storm draws its energy from ocean air. Warmer water provides more energy, which means higher winds. It also means heavier rain. Increased energy is also c
49、ausing hurricanes to get stronger and faster. In August, Laura changed from a tropical storm to a strong hurricane in about a day. It hit Texas and Louisiana with winds of up to 150 miles per hour. Lauras storm surge - a wall of ocean water mainly caused by a strong wind - reached 17 feet in places.
50、 It was among the highest ever recorded in Louisiana.Hurricanes are also sticking around longer to do more damage. Rising temperatures are slowing down westerly winds, which blow around the planet. That makes storms move more slowly. In 2017, Hurricane Harvey hung around for days, flooding parts of
51、Texas. “That storm was damaging because it didnt move.” Kossin says. “It just sat there. And it rained and rained.Reducing greenhouse gases is the first step. Kossin says. we can stop making it worse. Then we can try our best to adapt to the new climate we re in.12. What do the underlined words “in
52、tatters” in the first paragraph mean?A. Quiet.B. Ruined.C. Crowded.D. Dangerous.13. How do scientists think climate change has influenced storms?A. Its led to storms destroying more.B. It s made storms difficult to read.C. It s increased the number of storms.D. Its made storms happen in more places.
53、14. Why did the author give the example of Laura?A. To prove that increased energy is causing storms to get stronger.B. To show that storms are causing more and more damage.C. To introduce different types of storms.D. To explain how storms form.15. What happened in Texas in 2017?A. A wall of ocean w
54、ater broke the record in history.B. A girl named Laura was lost in a storm.C. Greenhouse gases increased rapidly.D. Floods hit some places there.【答案】12. B 13. A 14. A 15. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了气候的变化带来越来越多的破坏性极强的风暴。【12题详解】词义猜测题。根据文章第一段划线词前文“The storm caused huge damage from Panama to Florida. Two
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-342010.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
